Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עצה -צריכת דלק - וולוו 940

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי וולוו 940 , 2300 סמ"ק שנת 1994, נראה לי עם הזרקה.

תקנו אותי באם אני טועה:

מחיר ליטר 95 אוקטן כיום : 5.47 ש,ח לליטר.

נעשה ממוצע של תצרוכת דלק של הוולוו שהיא ליטר אחד לשמונה קילומטרים. (1:8)

אם אני ממלא בסכום של 150 ש"ח אז זה ממלא כ- 27 ליטר.(150/5.47=27)

משתמע כי מ-27 ליטר אני צריך לסוע כ- 216 ק"מ. (27*8=216)

אז תאמרו לי מדוע ומה הבעיה שהרכב שלי צורך יותר דלק ואני בקושי מגיע לנסיעה של 200 ק"מ?

מה עלי לעשות או לבדוק או שיש טעטת בחישובים שלי? אנא יעצו לי אני אובד עצות.

פורסם

הממוצע שלך אינו מדוייק. איך אתה יודע מתי לתדלק ב 150 ש"ח? לפי העין? לפי נורת ה"נגמר לך הדלק"?

סטייה של פחות מ 10% היא נורמלית והיא בהחלט יכולה להיות תלויה באופי הנסיעות, צורת הנהיגה וכד'.

אם אתה רוצה להיות מדוייק מאוד, תמלא מיכל דלק מלא, תאפס את מונה הקילומטרים, ובתדלוק הבא תעשה ממוצע. תעשה ככה 3-5 פעמים ותקבל צריכת דלק ממוצעת לנהיגה שלך.

אחרי שיהיה לך ממוצע מדוייק תשאל אם הממוצע שלך הגיוני לרכב. מעבר לכך יש גם סטייות קטנות במשאבות של תחנות הדלק דבר שיכול להסביר חלק מההפרש, אם כי לא את כולו.

עצה כללית - אל תיסע על סוף מיכל הדלק לאורך זמן. אתה מעלה למנוע את כל הג'יפה שהצטברה במשך 14 שנים, למזרקים, לפילטר ולצנרת הדלק. ממש לא בריא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עשיתי את מה שאמרת אבל בכל זאת נראה לי שהרכב קצת זולל יותר מידי.

אני נוהג ברגוע ואף פעם לא רוקנתי את המיכל עד סופו.

השאלה מה יכולה להיות הבעיה לתצרוכת גבוהה של דלק ללא קשר לנהג?

פורסם

אתה לא מתייחס לפרמטרים חשובים -

מה אופי הנסיעות? עירוני? בין עירוני? נסיעות ארוכות? קצרות?

כל אלה יכולים לעשות את ההבדל בין צריכת דלק גבוהה לנמוכה (יחסית, עד כמה שניתן לצפות מה-940).

פרמטרים נוספים - מה צורת הנסיעה שלך? מה מצב הרכב?

צריכת הדלק משתנה כל הזמן ולא נשארת קבועה. התנועה בכביש לעולם לא תהיה זהה בין יום אחד לאחר.

ממוצע צריכת הדלק במסלול מסוים, עם זאת, בהנחה שאופי הנסיעה דומה, אמור להשאר קרוב יחסית.

• תוכן חדש...