Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחשב של אחי הפסיק לעבוד, אחרי מאמצים גדולים הגעתי למסקנה שלוח האם כנראה נדפק לגמרי. זה לוח אם של AMD עם אטלון 800. השאלה היא - האם כדאי להחליף לאינטל? זה ריאלי? מה צריך להחליף? האם מספיק להחליף רק לוח אם, מעבד וזיכרונות? ואם כן - איזה לקנות? (המטרה - חסכון בכסף).

ועוד משהו שעלה לי בראש כרגע - האם יש דרך להחליף רק לוח אם? כלומר - למצוא לוח אם שתומך במעבד הישן? (כי למיטב ידיעתי הוא תקין).

תודה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המחשב של אחי הפסיק לעבוד, אחרי מאמצים גדולים הגעתי למסקנה שלוח האם כנראה נדפק לגמרי. זה לוח אם של AMD עם אטלון 800. השאלה היא - האם כדאי להחליף לאינטל? זה ריאלי? מה צריך להחליף? האם מספיק להחליף רק לוח אם, מעבד וזיכרונות? ואם כן - איזה לקנות? (המטרה - חסכון בכסף).

ועוד משהו שעלה לי בראש כרגע - האם יש דרך להחליף רק לוח אם? כלומר - למצוא לוח אם שתומך במעבד הישן? (כי למיטב ידיעתי הוא תקין).

תודה!

רוני

ואם הוא לא תקין?

אתה לוקח סיכון שתקנה מעבד סתם....

Back to the original - NC again.

פורסם

רוני אני לא מכיר את הידע שלך במחשבים וגם לא יודע איך הגעת למסקנה שרק הלוח אם דפוק .

אני ממליץ לך ללכת לפורום טיכנו ... http://www.techno.co.il

הם יתנו לך תשובות ברורות ומדוייקות .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

תודה!

רוני

ניסית להצליב חלקים ממחשב אחר ?

(תתחיל מספק-כח - ואם המחשב בכלל לא מגיב, יש סיכוי שזה הלוח).

חשוב להעיף את כל הכרטיסים החוצה ולנתק הכל (פרט לזיכרונות, מעבד וכרטיס מסך) ע"מ לאתר את התקלה בקלות. הכוונה בלנתק הכל (בנוסף לכרטיסים) היא לנתק את -כל- החיבורים לדיסקים קשיחים, CD/DVD/צורב, כוננים ושאר שטויות.

אם יש לך רכיבים אחרים שמתאימים למחשב הזה, תנסה להחליף אותם עם הקיימים רק לצורך בדיקה (דגש על זיכרון וכרטיס מסך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה, אני צריך לפרט בדיוק מה עשיתי בשביל להבין שלוח האם דפוק? בואו נגיד שהמחשב "בילה" במעבדת מחשבים שאני סומך עליה, אוקיי? צאו מהמסקנה שלוח האם באמת דפוק.

אם אתם רוצים לשמוע בדיוק את הבעיה - המחשב נדלק מבחינה חשמלית, אבל לא מגיב לכלום. BIOS לא עולה. כל הכרטיסים והכוננים תקינים. גם הספק.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לוח יעלה באזור ה400 ש"ח... השאלה היא האם קיים לוח לאת'לון 800 חדש לרכישה.

אם לא , אז לדעתי כדאי ללכת על מעבד אינטל סלרון 1.8 עם לוח של אסוס.

קניתי ממש לא מזמן את השילוב הזה בשביל אחותי, שגם אצלה הלך לוח , והמחשב עובד כמו פנתר.

מחיר? 1800 ש"ח כולל זכרונות , CDROM הארדיסק 40 מארז מעבד ולוח.

אגב, על לוחות אסוס אחריות 3 שנים! שווה ביותר!

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני חושב שכדאי לחשוב על מחשב חדש.

אבל, אם אתה בכל זאת מתעקש להשאיר את המחשב אז אל תחליף לאינטל, וזאת לא בגלל שאני נגד אלא אם הלוח אם תומך אטלון אז רוב חלקיו (של המחשב) תומכים באטלון גם כן.

המחיר של לוח חדש יכול להיות סביב 700 -900 שקל אבל זה בהנחה ששום דבר אחר לא נדפק.

הלוח אטלון 800 עולה +- 300-400 שקל אבל אני לא מאמין שתמצא אחד חדש.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

רוני, אני ממליץ למען הארנק לרכוש לוח משומש תחליפי. צור קשר בה"פ ואתן לך טלפון של מי שאני קונה ממנו חלפים משומשים. לא צריך לעלות יותר מ-300 ש"ח. אולי פחות.

צריך לברר מן הסתם אם שאר הרכיבים תקינים.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
אני חושב שכדאי לחשוב על מחשב חדש.

אבל, אם אתה בכל זאת מתעקש להשאיר את המחשב אז אל תחליף לאינטל, וזאת לא בגלל שאני נגד אלא אם הלוח אם תומך אטלון אז רוב חלקיו (של המחשב) תומכים באטלון גם כן.

המחיר של לוח חדש יכול להיות סביב 700 -900 שקל אבל זה בהנחה ששום דבר אחר לא נדפק.

דניאל.

שכחתי לציין שלפני הסלרון 1.8 קניתי AMD , החלפתי פעמיים מעבד ו3 פעמים לוח תוך שבוע , וגם כשהכל היה תקין, המחשב עבד חרא , ככה שאני ב AMD יותר לא נוגע.

גם ב AMD הקודם שלי היו רק צרות והתרסקויות , ואפילו בימי ה486DX-100 של ה AMD עם WINDOWS 3.1 , זה עבד חרא...

בשבילי רק אינטל

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

א. לדעתי לא ניתן להשיג לוח מתאים וגם אם כן סביר להניח שגם אם הלוח חדש הוא חזר מתיקון ורמת אמינותו תהיה לא גבוהה במיוחד.

ב. אם ברצונך לחסוך כסף ניתן להחליף לוח מעבד וזכרון בלבד בעלות סבירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שכחתי לציין שלפני הסלרון 1.8 קניתי AMD , החלפתי פעמיים מעבד ו3 פעמים לוח תוך שבוע , וגם כשהכל היה תקין, המחשב עבד חרא , ככה שאני ב AMD יותר לא נוגע.

גם ב AMD הקודם שלי היו רק צרות והתרסקויות , ואפילו בימי ה486DX-100 של ה AMD עם WINDOWS 3.1 , זה עבד חרא...

בשבילי רק אינטל

צר לי לשמוע שהיו לך חוויות רעות כל כך, אבל חבל סתם להכפיש. אני לא חושב שמישהו יתווכח על העובדה שמעבדי ה-386 -486 של AMD היו כפילים מחורבנים של אינטל, אבל תרשה לי רק להזכיר שבמשך שנה תמימה (עידן ארכיאולוגי במונחי מחשבים) AMD החזיקה החל באתלון 1Ghz בכתר הביצועים, מול הפנטיום 4 שהארכיטקטורה התומכת שלו לא הבשילה עדיין. האתלון מאז וגם היום הוא מעבד אמין וחזק, ללא שום בעיות מערכתיות מיוחדות.

רק אציין שהאתלון 1.4 שלי פועל מהר יותר מכמה וכמה פנטיומי 2 גיגהרץ ומעלה. הרבה תלוי גם באיך משתמשים בחומרה. בדיוק כמו עם המכונות המופלאות שהפורום הזה מיועד לדון בהן.

שני החסרונות המרכזיים בימינו עם מעבדי AMD -

1. נחותים מבחינת ביצועים לפנטיום 4. זה לא ממש משנה למי שלא רוצה להריץ יישומים מקצועיים כבדים או משחקים חדשים.

2. וזה האמיתי, בעיקר לאנשים כמוני שמתעסקים הרבה במחשבים משומשים וישנים - אחריות של שלוש שנים בלבד, אל מול אחריות לכל החיים של אינטל.

לא ברור לי מה הכישורים של חברי הפורום שעונים על כל השאלות בתחום זה, אבל כמות התשובות העקומות והשגויות שניתנות פה ושעוברים עליהן לסדר היום די מחפירה.

אפשר להשיג כזה לוח. צריך לדעת איפה. זה לא צריך להיות יקר.

כרגע מדאיג אותי יותר מצב שאר הרכיבים, שעלולים לעלות יותר מהדבר האחד הזה.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

פורסם

תודה לכם, אולי באמת לא שווה לקחת סיכון ופשוט להחליף לוח+מעבד+זכרון. השאלה היא כמה בזול אפשר להשיג את הפריטים האלו, כשמדובר ברכיבים בסיסיים לגמרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתם מחרפנים אותי.

"התקלקל האלטרנטור. אולי באמת שווה לא לקחת סיכון ולהחליף מנוע."

רוצה מחשב חדש? אין בעיה. בחר הרכיבים, גש לחנות החביבה עליך, מסור כרטיס או מספר כרטיס ושלום על ישראל.

רוצה לחסוך כסף? החלף ת'חלק שהתקלקל. זה באמת לא עניין גדול.

אני היחיד שרואה את זה? מה אני, פסיכי? אני מרגיש כל כך לבד... :shock:

• תוכן חדש...