Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח חניה של רשות עירונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא אם הם מחוייבים...? מבירור מיקרי שעשיתי התגלה שקיבלתי דוח חניה לפני כשמונה חודשים וכנראה שאיזה משועמם החליט להוריד אותו מהרכב או אלוהים יודע מה קרה ועד היום לא הגיע דוח בדואר.

פורסם

כפי שהעניינים מתגלגלים ברוב העירייות, לצערי הרב, אל תתפלא אם לא תקבל שום הודעה על שום קנס ועוד שנה פתאום תתעורר בבוקר עם חשבון בנק מעוקל.

אתה בלחץ היסטרי, חייב לשחרר את החשבון,

מרים אליהם טלפון והם מודיעים לך שהם ישמחו לשלוח לך העתקי אישורים לדאר רשום שנשלח אליך אבל, זה יקח לפחות 10 ימים.מי פה יכול לחיות עם חשבון בנק נעול ל 10 ימים?

בחלק מהעיריות אפילו גובים ממך אגרה של 200 ש"ח על הטרחה שבחיפוש ההעתקים ומשלוחם, כסף שיוחזר אליך רק במידה ותזוכה בבית המשפט (זה היה בצפת וטבריה).

ובכדי להסיר את העיכול אתה חייב מיידית לשלם את הקנס.

אתה, תוך מחשבה שבשלב יותר מאוחר תערער על כך שלא שלחו לך שום הודעה, משלם מיידית ורק בשביל לגלות שתשלום הקנס הוא בעצם הודאה באשמה ועל כך אין לך שום יכולת וזכות לערער.

קרה לי כבר מספר פעמים בחדרה, נתניה,טבריה,נהריה וראשון לציון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוראות משלוח דו"ח מטעם העירייה:

1. הדבקה על החלון - אינה מחייבת תשלום - אין לעירייה הוכחת מסירה.

2. חלק מהעיריות שולחות בדואר רגיל (פחות ופחות נפוץ) הודעת תשלום - אין לעירייה הוכחת תשלום - אין חובה לשלם.

3. תוך שנה מיום העבירה - חייבת העירייה לשלוח הודעה בדואר רשום למען הרשום במשרד התחבורע (חובת שינוי הכתובת במשרד התחבורע על בעל הרכב, משרד הפנים אינו מספיק, למרות שהיום המערכת אמורה להתעדכן אוטומטית) הודעה על הדו"ח לבעל הרכב. מיום זה יש לבעל הרכב 30 יום כדי לערער, לבקש להישפט, לבקש ביטול וכיו"ב. לחילופין - יש לו 90 יום לתשלום הקנס עם הסכום המקורי.

3 א. אם הרכב רשום על שם חברה, השכרה, ליסינג וכו' - יש לעירייה שנתיים לשלוח את אותה הודעה, ולא שנה כמו לבעל רכב.

4. בתום 90 הימים, ועד 3 שנים ממועד ההודעה הראשונה בדואר רשום, על העירייה לשלוח תזכורות לתשלום הקנס בתוספת ריבית והצמדה.

5. כל עוד לא עברו 3 שנים מיום ההודעה האחרונה - לא חלה התיישנות על הדו"ח, גם בתום 7 שנים, ולכן רשאית העירייה (בד"כ עו"ד בא-כוחה) למשוך תיקים גם מעל 10 ו-15 שנים, ובלבד שתחדש מדי 3 שנים את התזכורות.

בשלב מסויים יפעיל עוה"ד בא-כוחה של העירייה אמצעי עיקול כנגדך באמצעות ההוצל"פ, כולל עיקול מטלטלין וחשבון בנק.

ההנחיות הללו עמדו כבר במבחן בג"צ (מדינת ישראל נגד סאצ'י), ומאפשרות לעיריות להתעמר באזרחים (יש לי תיק בעיריית בת-ים מלפני 13 שנים, למרות שרכבי מעולם לא היה בתחום העיר בעת שהיה ברשותי, לא קיבלתי עליו שום הודעה או התראה, ובכ"ז עוה"ד ממשיך לטעון כי כל ההליך בוצע כחוק. לבקשתי להישפט ענה עוה"ד כי מכיוון שלא ביקשתי להישפט אז, לפני 12 שנים, הרי התיק הפך לחלוט, ואין לי זכות לבקש להישפט עליו - כלומר - גם לא קיבלתי הודעה, וגם נקבע כי אני אשם בביצוע העבירה עליה לא הודיעו לי).

פורסם

השיא היה עם עיררית עפולה.

לא קיבלתי שום בקשה לתשלום, לא הודעה ראשונה, לא שניה, לא אחרונה ולא הודעה על עיכול נעליים.

ערב אחד פתאום דפקו לי 2 גורילות על הדלת ובאו לעקל לי מטלטלין או שאשלם את הקנס כאן ועכשיו! :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

3. תוך שנה מיום העבירה - חייבת העירייה לשלוח הודעה בדואר רשום למען הרשום במשרד התחבורע (חובת שינוי הכתובת במשרד התחבורע על בעל הרכב, משרד הפנים אינו מספיק, למרות שהיום המערכת אמורה להתעדכן אוטומטית) הודעה על הדו"ח לבעל הרכב.

איך מעדכנים כתובת במשרד התחבורה אם בכל הפרסומים הרשמיים שלהם מופיעה ההוראה שלא לעדכן אותם בשינוי כתובת אלא רק את משרד הפנים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפרסומים הללו מתייחסים לחוק עדכון הכתובת אשר נכנס לתוקף ב-1.1.2006, ופוטר את התושב מלהודיע לעשרים משרדים על כל שינוי בכתובתו.

עד לכניסת החוק לתוקף, נהגו העיריות לשלוח את הדואר הרשום לכתובת הרשומה במשרד הרישוי, ועפ"י בג"צ סאצ'י, די היה בכך, ראה ציטוט:

בפרשה דנא, העותר שינה את כתובתו - לרבות יצא לחו"ל - חזור ושנה, מבלי לדווח על כך לרשות הרישוי או לרשות שבידיה הופקדה גביית הקנסות; ובדרך זו סיכל את יכולתה של הרשות לגרום לתשלום הקנסות. במצב דברים כזה, לאור האמור לעיל, הייתי תומך בגישה האומרת כי מי שמתעלם ביודעין מחובתו לשלם עונשי קנס ומתנהג בצורה המציבה מכשולים על דרכה של הרשות לממש עונשים אלה, אינו זכאי ליהנות מהתיישנות העונש, כל עוד עומדים המכשולים בעינם.

שאלה עובדתית שנותרה במחלוקת בין הצדדים היא, אם מאז מועדי רישום הדו"חות ועד שהומצאה לעותר (בינואר ý1997) הדרישה המקובצת לתשלום הקנסות, שיגרה המשיבה לעותר הודעות חוזרות על הקנסות ודרישות לשלמם. העותר, כזכור, טען, כי מעולם לא קיבל מן המשיבה כל הודעות או דרישות חוזרות כאלה. טענה זו הוכחשה על-ידי המשיבה. בתצהיר התשובה מטעמה נאמר, כי במועדים שונים שוגרו לעותר הודעות ודרישות לתשלום הקנסות. כן נטען, כי כל ההודעות והדרישות שוגרו אליו על-פי כתובתו המופיעה ברישומי משרד התחבורה ובמירשם האוכלוסין, ולפיכך אין לקבל את טענתו התמוהה כי המסמכים הרבים ששוגרו אליו לא נתקבלו אצלו.
פורסם

השאלה היא : האם אחרי שהקנס עובר להוצל"פ אפשר לדרוש את אישורי שליחת הקנס מהעירייה ?

מכיוון שהעירייה אמורה לשלוח את הקנסות בדואר רשום ,צריך להיות תיעוד של שליחת הקנס ולפי הבנתי הרבה פעמים נפטרים מהדו"ח .

איך זה באמת עובד?

פורסם

אפשר לדרוש את האישורים, תצטרך לגשת למשרד עוה"ד המטפל בתיק, בכדי לעצור את הליך ההוצל"פ. בקש שם אישור חתום על הגשת הבקשה, כדי להציג אותו למעקלים, אם יגיעו.

פורסם

מצטרף לשואל: לפני כשנתיים קבלתי דו"חניה בבני ברק (250 ש"ח, לא מוצדק לטעמי אבל זה לא הנושא). לאחר יותר משנה קבלתי דרישה לתשלום קנס (אינני תושב העיר, אולי לכן). התקשרתי למשרד עוה"ד המטפל ובקשתי אישור מסירה להוכחת טענתם כי קבלתי הודעה ראשונה בתוך שנה מביצוע העברה /תיקון: החניה, לא עשיתי כלום/. האם עלי לגשת בעצמי כדי לבקש את האישורים (אני גר בצפון)? בטלפון טוענת הפקידה שאין להם שום חובה להחתים אותי על קבלת ההודעה, והיא מוכנה לשלוח בדואר את המכתבים שלטענתה נשלחו אלי, אבל את זה היא אמרה גם לפני חצי שנה ועדיין לא קבלתי דבר. האם זה אומר שאין להם שום הוכחה שקבלתי הודעה בזמן ואין צורך לשלם? ואם כך, מה לעשות במקרה של עיקול חשבון?

פורסם

אכן, אין להם חובה להחתים אותך, למרבה הצער. בדוק בפרוטוקול המשפט שאליו נתתי לינק.

תתקשר שוב ובקש לקבל העתקי המכתבים בפקס. אל תחכה למעקלים, כי כל פעולה של משרדי עריכת הדין הללו עולה לך הרבה כסף.

פורסם
מצטרף לשואל: לפני כשנתיים קבלתי דו"חניה בבני ברק (250 ש"ח, לא מוצדק לטעמי אבל זה לא הנושא). לאחר יותר משנה קבלתי דרישה לתשלום קנס (אינני תושב העיר, אולי לכן). התקשרתי למשרד עוה"ד המטפל ובקשתי אישור מסירה להוכחת טענתם כי קבלתי הודעה ראשונה בתוך שנה מביצוע העברה /תיקון: החניה, לא עשיתי כלום/. האם עלי לגשת בעצמי כדי לבקש את האישורים (אני גר בצפון)? בטלפון טוענת הפקידה שאין להם שום חובה להחתים אותי על קבלת ההודעה, והיא מוכנה לשלוח בדואר את המכתבים שלטענתה נשלחו אלי, אבל את זה היא אמרה גם לפני חצי שנה ועדיין לא קבלתי דבר. האם זה אומר שאין להם שום הוכחה שקבלתי הודעה בזמן ואין צורך לשלם? ואם כך, מה לעשות במקרה של עיקול חשבון?

העיריה אינה חייבת להחתים אותך על אישור קבלה אלא רק להוכיח כי הודעת הדואר נשלחה.

אם אתה סבור שעברה יותר משנה ממועד העבירה ועד קבלת הדו"ח, או שחלה התיישנות של הקנס (חלפו יותר מ-3 שנים בין הודעות התשלום), הגש בקשה לביטול. העיריה חייבת לשלוח אליך אסמכתא למשלוח הודעת הקנס. אל תפנה בטלפון אלא בכתב ובקש את האסמכתא. אתה זכאי לקבל אותה ללא תשלום אגרת בקשה ואגרת טיפול על פי חוק חופש המידע (סעיף 18 ד'). יש עיריות "חכמולוגיות" שמבקשות ממך תשלום מראש עבור אגרת בקשה, אגרת טיפול והפקה אך לפי בדיקתי (אינני משפטן) הבקשה אינה חוקית ומטרתה להרתיע אותך מלערער.

• תוכן חדש...