Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קוו- 323i E30 BMW שנת 85 (BAUR)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

alfa164TS מסכים איתך לחלוטין, היא באמת צריכה ביקורת כזו, אבל חשוב לי להזכיר כי עדיין לא שיניתי כלום ברכב.

אז יקח לי כמה שבועות לעבוד על הרכב .

הנסיך. vbmenu_register("postmenu_1898186", true); היה לי חשוב לבדוק את השילדה לפני הקניה מכיוון שזה רכב מלפני 23 שנה, ובכן היא נקיה לחלוטין לשמחתי .

המנוע תואם לזה שברשיון כך שיש לי שקט נפשי מהבחינה הזו.

ציינת דבר מאוד חשוב לדעתי ICV , ובכן אני אמור להחליפו בזמן הקרוב, השאלה היא מה ההבדל שאני אמור להרגיש (חוץ מזה שהטורים עולים ויורדים כמו דפיקות לב).

לגבי ה AFM וה TPS , אני לא נתקלתי ברכיבים האלו, אשמח לקבל הסבר על מה מדובר !

יש לי ברכב מעל המראה המרכזית מחשב(או בעצם כמה מנורות) שנדלקות לי כשהרכב מותנע, רק שכל מה שרשום בגרמנית , ויש גם לחצן CHEK , אין לי מושג מה הוא עושה, אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר חוץ מזה שכל פעם נדלקות לי נורות אחרות .

לגבי המתלים, קניתי בינתיים שני בולמים קדמיים של MONRO, כי יש סיכוי גדול שאני נוסע עם הרכב לירדן להחליף את החלקים היקרים .

לגבי התמונות הראשונות שהעליתי, כמה אתם חושבים שהרכב שווה (בהתייחס שהוא לא במצב תצוגה) ?

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור התחלה הייתי מוריד את כל מה שלא מקורי ולדעתי מאוד לא מוסיף לרכב, ה"גבות",פנסי ערפל, ואת הכיתובים מאחור הלא מקוריים, חוץ מזה האוטו נראה במצב טוב.

פורסם

לגבי התמונות הראשונות שהעליתי, כמה אתם חושבים שהרכב שווה (בהתייחס שהוא לא במצב תצוגה) ?

לפי דעתי, בגלל שמדובר בדגם יחסית נדיר, ניראה לא רע בכלל ויראה הרבה יותר טוב, אחרי שיורידו את כל הדברים הלא מקוריים, מחיר סביר בשביל בומר כזה בסביבות 30K ש"ח. אחרי יישור קו מכני מלא והחזרת מראה למצב מקורי כשהכל עובד ב-100%, אפשר לבקש גם 40K.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש לי ברכב מעל המראה המרכזית מחשב(או בעצם כמה מנורות) שנדלקות לי כשהרכב מותנע, רק שכל מה שרשום בגרמנית , ויש גם לחצן CHEK , אין לי מושג מה הוא עושה, אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר חוץ מזה שכל פעם נדלקות לי נורות אחרות .

אתה מדבר על יחידה של נורות התראה למערכות שונות. ברגע שאחת הנורות נדלקת, יחד איתה נדלקת גם נורת CHECK בלוח המחוונים, בין מד המהירות למד הסל"ד, וזאת כדי להסב את תשומת לבך לכך שנדלקה נורת התראה. לחיצה על כפתור ה-CHECK תכבה את הנורה שנדלקה במרכז לוח המחוונים.

זה לא קשה להבין למה שייכת כל נורת התראה. WASSER בגרמנית זה מים, OEL זה שמן, ומכאן אני בטוח שתצליח להסתדר לבד :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

זה לא קשה להבין למה שייכת כל נורת התראה. WASSER בגרמנית זה מים, OEL זה שמן, ומכאן אני בטוח שתצליח להסתדר לבד :wink:

אז כך, אין WASSER ואין OEL , יש מילים יותר מורכבות שאני ארשום אותם ואחפש בגוגל תרגום .

בכל מקרה, עד כה הוחלף ברכב 2 בולמים קדמיים של MONRO (אני יודע, זה לא נקרא שיפור אך ישנה אפשרות שאני מחליף ל בילשטיין בירדן) , הוחלפו 4 תפוחים, 2 מוטות בלימה ו- 2 תושבות מנוע, מחר הרכב עובר טסט .

לגבי מייצב הטורים ICV , מצאתי ב EBAY כאלה ב 5 יורו, זה אמיתי ? המחיר בארץ בסביבות 1500 ש"ח +- .

לגבי פלאגים מומלץ להחליף ל 4 ראשים וכבלי הצתה סיליקון ? או שזה סתם ?

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

חפש שוב פעם :lol:

יש לך מנורה שמעליה כתוב kühlwasser? ברור שיש לך. זוהי נורת ההתראה על נוזל הקירור (נסה להקביל באנגלית ל-COOL WATER).

הלאה: רואה את המנורה שמעליה כתוב motoröl? זוהי התראה של שמן המנוע (MOTOR OIL).

יאללה, עכשיו תורך לתרגם כמה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
חפש שוב פעם :lol:

יש לך מנורה שמעליה כתוב kühlwasser? ברור שיש לך. זוהי נורת ההתראה על נוזל הקירור (נסה להקביל באנגלית ל-COOL WATER).

הלאה: רואה את המנורה שמעליה כתוב motoröl? זוהי התראה של שמן המנוע (MOTOR OIL).

יאללה, עכשיו תורך לתרגם כמה.

אוהה עכשיו זה משהו אחר :lol:, צודק יש את ה kühlwasser הזה וה motoröl , בכל מקרה, זה אומר שיש חוסר בשמן ובנוזל קירור ?

הרי שתי הנורות נדלקות לי, וכשאני לוחץ על CHEK כל המנורות נדלקות וחוזר המצב הנורמלי (3 או 4 דלוקות) .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

אז כך, לגבי חיישנים עדיין לא נבדקו .

לגבי טיפול, הבולמים של MONRO לא התאימו, ולא מצאתי בולמים בהרבה מקומות שחיפשתי, כנראה שאני שם שניים משומשים עד שאני קונה סט מחוזק .

בכל מקרה הוחלפו 4 צינורות בלימה,

בוקסת משולש שמאל וימין,

תפוחי הגה ופרונט.

גומיות מסרק הגה

2 תושבות מנוע .

הרכב עדיין לא עבר טסט, עד שאני ארכיב את הבולמים (הבולם הקדמי הימני שבור ) חבל כי אלה של בילשטיין :-( .

בכל מקרה לגבי מייצב טורים ICV , מצאתי ב EBAY ב 5 יורו, זה אמיתי ? כי בארץ המחיר 1500 +- יש לכם מושג על מה מדובר ?

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

אם תתן קישור להודעת המכירה ב-EBAY, נוכל לראות האם זה אמיתי או לא.

ועוד משהו שנזכרתי בו: באלפא 75, שיוצרה בתקופה מקבילה לרכב שלך (ושגם היתה המתחרה הישירה שלו), יש במרכז הקונסולה מערכת התראה דומה לזאת שיש אצלך. רק מה, איטלקים וחשמל, לפחות בתקופה ההיא, זה לא היה חיבור משמיים. כך נוצר מצב שברוב הזמן, מנורות ההתראה של המערכת דלקו ללא קשר אמיתי למציאות :lol:

כמובן שהדבר הינו בר-תיקון, אולם ברוב המכוניות שאני נתקלתי בהן, לצערי המערכת היתה תקולה.

פורסם
כך נוצר מצב שברוב הזמן, מנורות ההתראה של המערכת דלקו ללא קשר אמיתי למציאות :lol:

כמובן שהדבר הינו בר-תיקון, אולם ברוב המכוניות שאני נתקלתי בהן, לצערי המערכת היתה תקולה.

אקח את דבריך לצומת ליבי, ואבדוק את החיישנים לעומק, מן הסתם מפריע לי שדברים אלו לא יעבדו כראוי.

בקשר למייצב טורים, הנה לינקים ל ICV :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E30-M20-ICV-Idle-Control-Valve-T-Style_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a570Q7c66Q3a4Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem140283017510QQitemZ140283017510QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

והשני :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E30-M20-ICV-Idle-Control-Valve-T-Style_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ72Q3a570Q7c66Q3a4Q7c65Q3a12Q7c39Q3a1Q7c240Q3a1318QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem140283017510QQitemZ140283017510QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

מה אתם אומרים ?

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם

אינני יודע לומר האם החלק הזה הוא שמתאים עבור רכבך, אך שים לב שמצוין מפורשות שיש לפנות למוכר טרם הרכישה כדי לברר את עלות המשלוח לישראל. אני ממליץ לך בחום לא לדלג על הנקודה הזאת, היות וכבר עשיתי את הטעות הזאת, וזה היה יכול לעלות לי מאוד ביוקר (על חפץ בשווי 2$ כמעט שילמתי משלוח של 20$ - כמה טוב שיש אחות בארה"ב!).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני חוזר ושוב משרשר את הנושא הנ"ל ואשמח להכוונה .

בינתיים הרכב הנ"ל נושא בצורה טובה (ולא יותר) ,

1. עשיתי יישור קו חלקי (עדיין צריך להחליף מתלים וכמה דברים הנוגעים לאחיזה).

2. מבחינת בולמים, הרכב בולם בצורה מצויינת , בלמים איכותיים וצלחות במצב מעולה .

3. הוחלפו מצתים, כבלי הצתה,שמנים ,פילטרים וכו.

4. אני מרגיש שחסר עוד הרבה כח ברכב, בהילוך ראשון לא מרגישים זינוק חזק במיוחד.

5. ובככל בתאוצה לא מרגישים שהאוטו נותן 120 כ"ס .

* יש לציין כי נסעתי על הרבה רכבים בטווח בין 75 ל- 230 כ"ס לכן ניתן להרגיש כי הרכב לא נותן את שלו .

* המנוע עצמו תקין לחלוטין, נבדק אצל כמה מכונאים שלא הצליחו לתת לי טיפים על אופן ייעול ניצול ההספק של המנוע .

אשמח לקבל טיפים להעלאת הכ"ס ברכב (עדיין אני לא מנסה לשפר מעל למה שצריך להיות ), לפחות שיתן 150 - 160 כ"ס וזה ממש מספיק לבינתיים . (הרכב לפי דעתי אמור לתת לפי יצרן 158 HP ).

בקשר למתלים, אני חושב לנסוע לירדן בזמן הקרוב, יכול להיות שאני עושה שם כמה שדרוגים מעניינים לרכב,

ובכן אם אני נוסע אז אני מעדכן אותך בהכל.

תמונה קטנטנה בפוקוס מזעזע למפלצונת שלי :) .

29012009215145.jpg

30012009184019.jpg

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

פורסם
בומר שלך ניראה נהדר ולא צריך שום איפור. :-)

ניראה מעולה יחסית לשנתון.

כל הכבוד אחל'ה אוטו, שמור אליו.

כמה דברים שמפרעים לי אישית:

1. פנסים ראשיים שונים אחד משני.

2. סמלי מותג מקדימה ומאחורה דורשים רענון.

3. פנסי ערפל, השמאלי יושב עקום.

4. גבות מיותרות.

5. שלט 325 לא מקורי ועקום. ממליץ על שלט מקורי בלבד.

כל מספר בסלע!

הרכב עצמו נראה יפייפה ואם תטפל בהשתלות השונות שעשו לו יראה מדהים!!

תתחדש על הרכישה!!

נ.ב: מתי ל#$%@#! יבטלו כבר את החוק המטופש הזה של המדבקות הזוהרות??

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

נתוני יצרן ל-323i מודל 1985 - 150 כ"ס. למודל 1984 - 143 כ"ס. תן לי מספר שילדה ואוכל לבדוק בדיוק מה יש לך.

עשית כיוון שסתומים?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...