Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

היום שמתי לב שברכבי מרצדס החדשים (2001+) יש רמקול סנטר, הרמקול ס"כ מאזן את הבמה ובו נגיד מוסיף טאצ' לבמה.

וזה נתן לי אות מחשבה על איזון במה אצלי. אבל כמובן יש לי כמה שאלות מקצועיות בנוגע לבמה, תמונה וכו',

אם אני רוצה להוסיף אצלי רמקול סנטר, מה אני בוחר בדיוק מידראנג' + טויטר / מידבס + טויטר / מידבס או מידראנג' בלבד בלי הטויטר.

השאלה השניה איך אני מחבר את זה, ליציאת מונו או לאחד הערוצים במגבר / פרוססור, הכוונה בשביל לשמור על איזון.

איך זה משפיע על הבמה ?

אני נוסע לחו"ל מחרתיים אז בבקשה תעזרו לי לפני הטיסה, כי יש לי הרבה מה לקנות ובמעט כסף :wink:

דוגמאות לרמוקל סנטר ב- F#1:

Evo_Alpine_F1_03.jpg

0505_11z__BMW_X5__Speaker_And_Subwoofer_View.jpg

פורסם

אהלן נאדר.

רמקול סנטר ינגן לך את הערוץ שהוקלט עבורו בלבד ואשר יחובר ליציאת הסנטר במערכת [מעבד] בעל ריבוי ערוצים. [5.1...]

אם אתה עובד סטריאו, כמו רוב רובם של המערכות, אני חושב שזה רק יהרוס לך, אם אתה רוצה עוד מקור השמעה זהה ממקום נוסף. עיין ערך רמקולים אחוריים.

הייתי הולך בכלל על פולריינג' או לפחות על מידריינג' טוב בגלל טווח התדרים הרחב שלו.

עריכה: אתה מתכוון לשלב רמקול מסוים של F#1[מיד/טוויטר וכו'] בתור סנטר?

פורסם

כזכור לי לפני חודשיים דיברתה על למכור את כל המערכת, ועכשיו אתה עוד פעם משדרג, לא שאני מנסה להיכנס לך לכיס חס וחלילה, שיהיה רק בהצלחה.

לפי היגיון הכי טוב יהיה מידראנג' + טויטר.

אבל חכה לעוד רעיונות ממומחים.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

הסתדרו העניינים לבינתיים, ברוך השם :-)

----

לא הבנתי מה בדיוק יהרוס אם אני מחבר את זה למצב הקיים כעת.

במידה ויש לי קרוס אובר 8 ערוצים, דרכו אני יכול לעשות משהו בחיבור. או שזה לא משנה ולא משפיע על סדר האלמנטים בקומפוננט, זה רק לחיתוך וכו'

פורסם

שמח בשבילך.

אני רק אומר שעל מנת לנצל או להשתמש בסנטר, אתה צריך לשמוע DVD AUDIO למשל. אתה צריך לשמוע או לראות ולשמוע משהו שהוקלט עבור אותו ערוץ, אחרת, מה הקטע? סתם לשים עוד רמקול שיחובר לערוצי הסטריאו וינגן "כפול"? היכן זה יבוא לידי ביטוי הסנטר?

למרכז ולאזן, תעשה באמצעות מיקומים ופאזות, אני לא חושב שכדאי לשים סנטר, אלא אם כן אתה מתכוון לחבר אותו למערכת שתומכת בתצורה כזו, ואז זה כבר משהו אחר. עולם אחר. אבל לך תביא מוסיקה שהוקלטה כך..

פורסם

אם הייתי מתקין רמקול סנטר שלא לצרכי סרטי בפורמט 5.1, אז הכיוון היה משהו כזה:

לבנות מעגל חשמלי, אשר יתן סיגנל לרמקול רק כאשר שני הערוצים (ימין ושמאל) נותנים את אותו הסיגנל.

ככה אתה יכול ליצור במה מאוזנת כאשר שני הערוצים מנגנים סטריאו, וכאשר יש לך כיוון מסוים שבו יש סיגנל יחודי, אז הוא מגיע רק מהמקום שממנו הוא אמור להגיע, ולא מכל המרחב.

אבל כאן יש בעיות שימין ושמאל אף פעם לא בדיוק זהים (אם מדובר בהקלטות חיות ולא אלקטרונית) ואיזוני במה ו-ווליום די בעייתיים.

רומם

מתחדשת*

פורסם

יש פרוססרים שיודעים לקחת את הצליל שמגיע לשתי הרמקולים הקדמיים להחסיר אחד בשני,

ואז את מה שיוצא לתת לרמקול סנטר שאמור לתת את המידע שמושמע בשתי הרמקולים בצורה כמעט שווה.

הרמקול אמור לנגן חלש יחסית לשאר הרמקולים ורוב הסיכויים שהוא ימרכז וירים את הבמה.

בעיקרון צריך רמקול שינגן את תדרי המידריינג הנמוכים ומעלה

פורסם

במרכב שבדקתי מרצדס CLK לא היה מגבר ולא פרוססור חיצוני, אלה רדיו דיסק אינטגראלי שעשה את כל העבודה.

הייתה במה מאוזנת ולא סלט אחד גדול. ותמונת סאונד מדהימה, שניתקתי את הסנטר (מיד וטויטר) הכל השתנה.

בגלל זה חשבתי לעצמי להתקין סנטר אצלי

פורסם

צר לי נאדר, אבל אני חושב שהרכבת והתקנת רמקול סנטר לצרכי איזון ומירכוז במה, כמוהו כבניית בית חולים לצד גשר שבור.

יתכן וזה אכן ייתן לך אשליה שכזו, אך קודם עליך למצות את הדרכים המקובלות יותר לשם מירכוז ואיזון.

התכוונת להשתמש ברמקול של F#1 לשם כך?

פורסם

יש כל מיני דרכים לנגן סנטר.

האחת היא לסכום מיציאות הסטריאו יציאת מונו נוספת.

השניה היא פרוססור שיודע לעשות את זה ויש לו יציאת סנטר כמו למשל ה3sixty (שתי הגרסאות) או האקולייזר אודיובאנק שיש לי בחתימה למשל - הוא יודע להוציא יציאה מאוזנת ואני יכול לבחור שהיא תהיה מונו גם כן ולהשתמש בה בעצם כרמקול סנטר.

הדרך השניה היא לקנות מעבד צליל 5.1 או HU DVD 5.1 ולבחור שהוא ינגן פרו לוג'יק (אם אני לא טועה) ואז הוא מפצל באופן מלאכותי סאונד סטריאו גם לרמקול סנטר ולאחוריים.

לגבי DTS וכל פורמט אחר של קולנוע ביתי - הסנטר ינגן רק אם תהיה הקלטה לערוץ הסנטר.

יש רמקולי סנטר ייעודיים לרכב - אפשר למצוא גם באיביי.

הF1 - זה לא הייעוד שלו אבל אם אתה לוקח מיד וטוויטר נוסף אתה יכול להשתמש בהם ביחד כסנטר - צריך גם לבנות קרוס מתאים תיקח בחשבון.

אני הייתי ממליץ בחום על מורל אינטגרה 4 אינטש שהוא רמקול סורס פוינט נהדר - סה"כ רמקול סנטר צריך לפעול בווליום מאוד מאוד נמוך בשביל להשיג את האפקט שלו, אבל אם חשוב לך לשמור על רמת רכיבים זהה - ברור שאתה צריך ללכת על הפתרון של הF1.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...