Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אני חייב לציין שאני דיי חרד לכל מה שקורה עם הרכב, ובבית ספר בכל הפסקה אני בחצר בודק שהרכב עומד במקום.

א. יש לרכב אזעקת קוברה ( מאזדה 3 2008 ), האם אפשר להיות בראש שקט שלא יגנבו אותו?

כי ממה שאני יודע, ההגנה של הקוברה טובה, וגם אם עושים את הקוד אחרי 40 שניות שלא מטניעים, יש צורך לעשות את הקוד שוב.

אז כמו שאמרתי, לדעתכם אני יכול להיות בראש שקט קצת בנוגע לגניבה?

ב. לגבי המגנזיום, הבנתי שהמגנזיום עצמו דיי יקר, וממה שאני יודע בסיוויק שלנו יש לגלגל נעילה מיוחדת ( שלא יגנבו ), האם יש משהו דומה לקנות?

למרות שאני בספק אם מישהו פתאום יבוא ויתחיל לפרק לי את הגלגלים בלי שאף אחד יעיר לו על זה ( אם אני רואה משהו כזה אני אפנה לאותו בנאדם שיראה לי לפחות מפתח, ראיתי פה כבר סיפורים, חפשו ערך "ונדליזם ישראלי" ).

ג. לגבי הביטוח.

יש לנו ביטוח צד ג', במידה וסתם הרכב נגנב - הביטוח לא מכסה את הגניבה, נכון?!

במקרה של לא עלינו, תאונה טוטל-לוסט ( נגיד איבוד שליטה והתנגשות בקיר, שוב לא עלינו ), האם מקרה כזה ביטוח מכסה?

ד. האם לדעתכם יש צורך לנהוג ברכב שהרשיון המקורי והדף שלה ביטוח נמצאים בו?

או שעדיף לעשות שכפול ולהשאיר את המקוריים בבית?

האם זה יתפוס במיקרה של עצירה שגרתית?

אשמח לקבל קצת תשובות :)

תודה :)

פורסם

בלי ביטוח מקיף לאוטו שנת 2008 שעולה מעל ל 100000 שח, גם אני לא הייתי שקט, אפילו לא ישן בשקט, אלא אם אני מלא כסף, וקטן עלי אם גונבים, גם אז.

ג'אנטים? לסמוך על מישהו אנונימי ש"יעיר"? היה אחד שכב על הכביש לאחר שמשאיות מחצו אותו, אף אחד לא עצר..

הגנה נגד גניבה? כלומר האם הקודנית והאזעקה מספיקים? הכל ניתן לגניבה, למשל, בעיה להעלות על גרר?

תאונה? חס וחלילה שתקרה, אך אם כן, ובאם אתה אשם, יכוסה הנזק רק לצד ג' , למי שהרכב שלכם יפגע בו, אז לעניין זה, גם לא הייתי נוהג ככ בשקט.

רשיונות? לדעתי צריך את המקוריים בלבד, למעט חברות השכרה (ואולי גם ליסינג פטור ממקוריים. אולי).

שורה תחתונה? כן, בלי פאניקה, לא בריטניקה, אלא מייד ביטוח מקיף לאוטו, ותוכל להיות בבית הספר שקט יחסית, לפחות אם יקרה משהו , יהיה מי שצריך לשלם, ולא אתה, (אלא הביטוח). גם נהיגה רגועה יותר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תשובות:

א. לא. אין שום מערכת אזעקה בעולם שיכולה למנוע גניבות. ואף אחת גם לא מתיימרת למנוע. המקסימום שהם יכולות לעשות זה לעכב ולהקשות על הגנב. בעיקרון מרבית האנשים שמים מערכות אזעקה כחלק מדרישת חברת הביטוח, ע"מ שאחרי שייגנבו הם יקבלו את הפיצוי.

ב. מגנזיום - אתה יכול לקנות את הערכה של הברגים המיוחדים זה לא יקר במיוחד. אם היא תגן מגניבה? לא. ייתכן שהגנב פשוט יילך למזדה 3 אחרת, וזו התקווה שלך, אבל בעיקרון אם יתלבשו על שלך, אז חבל לך על הזמן.

ג. צד ג' בלבד לא מכסה גניבה או כל נזק שנעשה לרכב שלך. אלא רק לרכב או רכוש של מישהו אחר (הצד השלישי - ג').

ד. תאונה. אם התאונה באשמתך אז הכול חוץ מהרכב שלך מכוסה. הנזק לסביבה לרכבים ואנשים אחרים. וגם נזק לאנשים שישבו ברכב שלך. בנוגע לרכב שלך, כל נזק אתה משלם על תיקונו. אם התאונה באשמת נהג אחר, אז אתה פשוט תובע את הביטוח שלו (אם יש לו) ואם לא אז אותו.

ה. זה לא צורך. זה חובה. החוק מחייב אותך לנהוג עם רישיונות רכב וביטוח עלייך.

צילום אפשר רק במידה ומדובר ברכב של חברה (זה לא משנה השכרה/ליסינג וכו') ויש עליהם חותמת אדומה (בלבד) שמאשרת התאמה למקור של ק.תחבורה.

ת'אכלס? שוטרים לא רושמים בד"כ דוח"ות על רישיונות, ככה שאם תיסע עם קופי זה לא סוף העולם.

אני לא יודע מה הפחד להשאיר את הרישיונות ברכב, אבל אם אתה דואג בקשר לזה פשוט תיקח אותם איתך.

אני במקומך הייתי עושה ביטוח מקיף.

נכון, זה יקר ואפשר ליסוע בלי, אבל ברגע האמת אתה כ"כ תצטער שלא עשית.

אתה יכול להפסיד מעל 100 אש"ח בפחות מדקה.

פורסם

לגבי [ג'אנטים] מגנזיום - גונבים אותם גם באור יום............

קנה מנעולים - זה עולה בארה"ב איזה 40$ לסט.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

תציב שומר על האוטו,

ככה הוא ישאר מלוקק.

קנה מקיף לרכב,

בסוף תבזבז את הסכום של המקיף על מכינות ובגרויות כי אתה עסוק בפחדים על האוטו.

----

פורסם

תודה לכולכם על התשובות.

כמו שחשבתי לגבי הצד ג', הוא לא מכנסה גניבות ( לא יודע למה התבלבלתי עם זה לאחרונה ), וגם לא מקרים כמו שציינתם כאן.

בלי ביטוח מקיף לאוטו שנת 2008 שעולה מעל ל 100000 שח, גם אני לא הייתי שקט, אפילו לא ישן בשקט, אלא אם אני מלא כסף, וקטן עלי אם גונבים, גם אז.
אז מסתבר שאני לא מיוחד..

ישן בלילה בשקט זה כן ( פחות או יותר ), אבל בשאר שעות היום, זה לא ממש.

מלאים בכסף אנחנו לא, וזה גם לא קטן עלינו, כי אנחנו עובדים קשה מאוד בשביל הכסף ( כמו הרבה אחרים ).

לסמוך על מישהו אנונימי ש"יעיר"? היה אחד שכב על הכביש לאחר שמשאיות מחצו אותו, אף אחד לא עצר..
כניראה שהייתי אופטימי מדי...

מאמין שיש פה דווקא אנשים טובים שיכולים לעשות כזה דבר( להעיר ), רק שלא כולם כאלו ( כמו שאמרתי, אני כן הייתי מעיר ).

שורה תחתונה? כן, בלי פאניקה, לא בריטניקה, אלא מייד ביטוח מקיף לאוטו
אז זהו, שזה לא הכי תלוי בי ( בכלל לא תלוי בי ), יותר תלוי באבא שלי.

אין לי מושג בכלל איך לשכנע אותו.

בעבר גנבו לנו רכב של היה לו מקיף, אבל זה היה אחרי שפרצו לבית ולקחו את המפתח וידעו את הקוד ( לא רוצה להרחיב יותר מזה ולקלל, כי יתנו לי עוד אזהרה ), ופה שילמנו מזומן בשביל להחזיר את הרכב (אני מאמין שעכשיו אתם יודעים מי גנב ).

אני לא יודע איך לשכנע אותו לעשות מקיף לרכב, אמרתי לו כבר שלדעתי עדיף מקיף ולהיות בראש שקט, וכמו שאתם שמים לב, הוא לא הכי התייחס...

לא. אין שום מערכת אזעקה בעולם שיכולה למנוע גניבות. ואף אחת גם לא מתיימרת למנוע. המקסימום שהם יכולות לעשות זה לעכב ולהקשות על הגנב.
אז ננסח את השאלה אחרת, האם מערכת "קוברה" מעקבת ומקשה על הגנב בצורה טובה?

אני מאמין שהיום זה לא כמו פעם, שאפשר להוציא את הפלסטיק הזה מתחת להגה, להזיז 2 חוטים ולהתניע את הרכב (לפחות בחדשים ), אני טועה?!

אגב, אולי מישהו יודע כמה עולה מקיף לנהג צעיר למאזדה 3 2008?

בשביל לדעת מה סכום ההפרש בערך...

אגב, אתמול היה לי טיול, והרכב חנה מ 7 עד 9 בלי שאני אראה אותו, אני אשקר אם אני אגיד שכל היום לא הייתי בחרדות קטנות בנוגע לזה.

אמנם החנתי אותו במקום טוב יותר מאשר איפה שאני מחנה אותו תמיד כשאני בא לבית ספר, זה כביש ראשי בשכונה וכל היום עוברות שם מכוניות, אבל עדיין יש חרדות בנוגע לגניבה של הרכב.

פורסם

אני לא מאמין שיש היום אנשים שעל רכב שעולה מעל 120 אלף שקל לא מוכנים לעשות ביטוח מקיף ממש לא מסתדר לי..

פורסם

יניב הולך ברחוב, רואה את מוישל'ה מנסה לפרק ג'נט בגנזיום.

יניב ניגש למוישל'ה

י - שלום

מ - שלום שלום

י - זה האוטו שלך?

מ - כן.

גירסה יותר אגרסיבית תמשיך כך:

י - כשבימים אלה גונבים מכל הבא ליד, התעוררה חשדנותי אז ניגשתי לשאול.

מ - זה בסדר (ממשיך בפירוק).

י - אז למה אין לך ג'ק, למה בלוקים ?

מ - הלך הג'ק /נשבר/אבד/שכחתי אתמול בדרך כשהחלפתי גלגל.

י - מוזר

י - :conf:

י - אפשר לראות תעודה/רשיון שהרכב באמת שלך?

מ - אתה בחור טוב,אתה בסדר, אבל אתה מפריע לי (בינתיים הוריד גלגל)

י - בכל זאת, שאני אהיה רגוע...

מ - המסמכים בבית, ועכשיו אני לא יכול לעלות הביתה רק כי אתה מודאג (מתחיל לפרק עוד גלגל)

י - אפשר לראות שלפחות יש לך מפתח לרכב, שלט לאזעקה ?

מ - נודניק, אתה לא חושב שהגזמת, מה אתה שוטר? לך מפה, עזוב אותי בשקט.

י - טוב, אז אני אזמין משטרה, מה שבטוח בטוח.

מ - תזמין את מי שאתה רוצה, עזוב אותי.

י - מתקשר למשטרה ומדווח.

מ - גומר לפרק שני גלגלים, מעמיס על הרכב הגנוב שחונה לצידו, אומר למישל'ה, תעשה טוב, שים עין על הרכב עד שאני חוזר, נותן גז ונעלם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, לדעתי אדם נורמאלי דווקא יכול לשמוח מזה.

אתה הייתה מתנגד לדבר כזה? \:

הייתי מנסה לקחת מספר טלפון, אולי אפילו מספר רכב ( גנוב שלידו כמו שאמרת ), למרות שספק אם המשטרה הבדיחה שלנו תעשה עם זה משהו.

תציב שומר על האוטו,

ככה הוא ישאר מלוקק.

כמובן שאני לא מצפה שהוא יישאר כל החיים באותו מצב ( למרות שהייתי רוצה :D ), בכל זאת זה פח ( קצת יקר האמת \: ) וכל סריטה\מכה זה לא משהו מיוחד.

בסוף תבזבז את הסכום של המקיף על מכינות ובגרויות כי אתה עסוק בפחדים על האוטו.
רשמת את זה לפני, לא אני זה שמשלם, אלא אבא.

וכמו שאמרתי, אני עושה את ההשקפות רק בהפסקות ( רק בודק שהרכב עומד במקום ).

פורסם

יניב,

ודאי שאדם נורמלי ישמח.

אדם נורמלי לא יגנוב גלגלים.

טלפון ? אתה מחלק טלפונים לכל מתעניין ?

על טוק-מן שמעת ? בבקשה מספר טלפון, תחייג תשמע שזה מצלצל.

5 דקות אחרי כן הפלאפון בפח - גם ככה הוא גנב אותו.

לרשום מספר רכב גנוב - תרשום, לבריאות, ממילא זה לא יעזור, הרי בגלל זה הוא בא עם גנוב, כדי שלא תאתרו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

האמת שזה מזכיר לי סיפור:

לפני כמה שנים החניתי את האונו האדומה שלי ברחוב אחוזה ברעננה. הרחוב הראשי, המון אנשים עוברים.

חזרתי לאוטו, לחצתי על השלט של האזעקה והופס היא התחילה לצרוח ולהטריד.

פתחתי את הדלת של הנהג, נשכבתי מתחת לדשבורד והתחלתי להוציא משם את המוח של האזעקה. בגלל שאני לא גנב מכוניות מקצועי - לקח לי בערך 10 דקות (מצד שני, ידעתי כבר עם איזה אזעקה מחורבנת יש לי עסק).

בזמן הזה עברו לידי המון מכוניות, המון אנשים, וניידת משטרה. וכל זה תוך כדי שהאזעקה מצפצפת וזועקת ומהבהבת - אף אחד לא אמר מילה או שאל שאלה.

בסופו של דבר ניתקתי את האזעקה, הנעתי את האוטו ונסעתי לשלום.

אל תסמוך על טוב ליבם של זרים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אז יש אפשרות לנתק את האזעקה ( במקרה שלנו, קוברה ) דרך המוח שם שמתחת להגה?

והאמת, ברגע שאני הייתי רואה כזה מקרה, כן הייתי שואל ( אולי כי אני חרד יותר לרכב שלי, ובכלל כל דבר שיש לי אני שומר עליו מאוד ).

אני בספק אם שאר המשפחה שלי הייתה עושה כזה דבר, או החברים שלי, אבל אני כזה \:

אגב, לדעתי זה בושה שהמשטרה לא עוצרת ולא שואלת שום דבר ( כמו במקרה שלך ).

פורסם
..והאמת, ברגע שאני הייתי רואה כזה מקרה, כן הייתי שואל...

אחלה, השכנים שלך יכולים להיות רגועים כאשר אתה בסביבה. עדיין לא עוזר לך.

וכן, גנב יכול לנתק את האזעקה, מספיק להגיע לסירנה, לתלוש אותה, ואם הגישה קשה מאוד, אז ניתן לפעול בדרכים אחרות שלא אפרט.

אבא שלך לא רוצה? זבשו, אני מקווה שלא יתקל במקרה שנתקל בעבר, ואם כן, שיסתיים לא פחות גרוע, ובכל מקרה, הרבה יותר יקר ממחיר רכישת ביטוח מקיף.

אתה לא יכול להיות יותר קדוש מהאפיפיור, את שלך אמרת לו, וזהו.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ואם אין להם את המפתח - בכל זאת יש דרך להתניע את הרכב?

כמו שאמרתי, רואים בסרטים שעושים משהו שם מתחת להגה עם 2 חוטים, השאלה אם גם היום דבר כזה יכול לעבוד?

פורסם

סביר להניח שברכב מודרני זה לא יעבוד בצורה כל כך פשוטה.

אבל שוב, אל תסמוך על טוב ליבם של העוברים ושבים כי זה כנראה לא יקרה. אני גם לא מבין את ההיגיון שמאחורי ביקורים תכופים לרכב. זה לא מה שימנע מהגנב לגנוב לך את הרכב ולא מה שימנע לך נזקים.

מנעולים ואזעקות נועדו לאנשים טובים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...