Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסופקני שבדקת את כל מה שדני ודן רשמו לך, אם כן תסביר איך בדקת כל דבר.

לפני שמתחילים לחפור מתחת לאדמה (ולעיתים איתור בעיות כאלה הוא כזה) בודקים תקלות. אם יש מזל ומופיעה תקלה זה יכול לקצר את התהליך משמעותית. לכן תתחיל מזה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בזמנו הייתה לי פונטו 90 שהייתה לי בה בעיה כזאת.

לבסוף הבעיה התבררה כמשהו פשוט ביותר,מצבר שהתרוקן לגמרי גמרי.

אני לא ממש יודע להסביר את התופעה אבל מה שהסבירו לי זה שהמצבר התרוקן בצורה כזאת שהוא לא מטעין את עצמו בכלל,אבל בכל זאת אף פעם לא קרה לי מצב שלא יכולתי להניע,רק היה נכבה לי הרכב באמצע נסיעה.

לאחר החלפת המצבר הבעיה נעלמה לחלוטין.

תנסה לבדוק את הנ"ל.

פורסם
בזמנו הייתה לי פונטו 90 שהייתה לי בה בעיה כזאת.

לבסוף הבעיה התבררה כמשהו פשוט ביותר,מצבר שהתרוקן לגמרי גמרי.

אני לא ממש יודע להסביר את התופעה אבל מה שהסבירו לי זה שהמצבר התרוקן בצורה כזאת שהוא לא מטעין את עצמו בכלל,אבל בכל זאת אף פעם לא קרה לי מצב שלא יכולתי להניע,רק היה נכבה לי הרכב באמצע נסיעה.

לאחר החלפת המצבר הבעיה נעלמה לחלוטין.

תנסה לבדוק את הנ"ל.

אין שום סימן לכך שהמצבר חלש אין בעיות בהתנעה, תאורה תקינה (מה שכן אבדוק את המצבר והטעינה).

בדקתי גם את החיישן נמ"ע שנמצא על מכסה התזמון ,לפעמים הכבל החשמלי שלו משתפשף ברצועה ואז הרכב לא מניע או כבה מדי פעם.

גם הממסר החום מתחת למכסה על קיר האש לפעמים עושה בעיות, נסה לדפוק עליו עם קת של מברג לראות האם המנוע מדומם, אם כן החלף אותו.

שווה גם לעבור על כל המחברים החשמליים בתא המנוע, פשוט לראות שהם מחוברים טוב ולנער אותם כדי לוודא מגע תקין

עברתי על כל המחברים הכל נראה תקין אני חייב לציין שהרכב מטופל היטב וכל המערכות תקינות, ניטרלתי גם את מע' האזעקה

אולם זה לא שינה דבר

פורסם

דבר נוסף שגיליתי היום במקרה(יום חורפי לכל הדעות), כאשר לאחר נסיעה קצרה פתחתי את מכסה המנוע כאשר

המנוע פועל ומשום מה פתחתי את מכסה מיכל העיבוי (טמפ' המנוע בשעון מתחת לאמצע) המיים החלו לעלות כמו

במצב רתיחה שזה מאוד מוזר המאוורר עובד תקין

כעת יש לי שתי שאלות

1. האם יש קשר לתקלה המדוברת?

2. האים יש אוויר במע' המיים או בעיה בטרמוסטט?

פורסם

אני מאוד מקווה, אבל מאוד, שתוך כדי הנסיונות הארוכים, אתה לא משתמש עם הרכב , שכן, כיבוי מנוע באמצע נסיעה, לא קל לשליטה לכל אחד, ולעיתים גם למקצוען יכולות להיות הפתעות.

חיבור למחשב דיאגנוסטיקה של החברה, אינו מעשה קסמים, ואין ספק שמאוד יתכן שלא יתן אף רמז ולו הקל שבקלים.

מה שכדאי, ומייד, במיוחד אם הנך ממשיך להשתמש עם הרכב, זה לגשת לאיש דיאגנוסטיקה מוכח.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

********אין לצטט בבקשה הודעה רציפה שאתה עונה עליה. תודה. *************

אתה צודק אולם מאחר ואני לא משופע במזומנים אני מנסה לבדוק מה אני יכול לעשות בכוחות עצמי,

פרט נוסף ששכחתי להוסיף כאשר פירקתי את הממסר שצמוד לקיר האש הבחנתי שצבעו של אחד השקעים שונה ונוטה לחום

האם זה אמר משהו?

פורסם

צבע כהה מאוד שאינו טבעי, בדכ שמראה על חום פנימי שנוצר ופוגע באיכות העברת המתח.

לעיתים, חום סביבתי לאורך זמן יכול להשפיע על צבעים של מחברים. יש לראות האם הצבע הוא "מבפנים החוצה" או להפך, ובנוסף, מגעי הממסר, האם הם שינו את הגוון לאותו הצבע (לא כולם, אלא אחד או שניים מהם).

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אז זהו שהצבע לא ממש כהה הוא שונה מאחרים אני מקווה שאוכל לצלם מחר ולהעלות לפורום

השאלה אם זה משפיע על הבעיה שלי

פורסם

אם תרשום מהו הממסר , על מה הוא שולט, או לפחות צלם היטב את האיזור, באופן ברור, ותמונה של התקע, מבחוץ, מבפנים (לאחר שהוצאת את הממסר) וצילום תקעיו של הממסר עצמו, אולי.

דני

עוסק בנדל"ן.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אוקי קבלו עדכון

בעקבות העצות הטובות באמת שקיבלתי כאן הבנתי שצריך להמשיך ולשאול עוד אנשי מקצוע,

אבל לפני כן חפרתי קצת בקרביים של המנוע וגיליתי צינורית וקום שמחוברת לחיישן שיושב בכניסה

למערכת החלוקה לאינג'קטורים כשהוא יבש וקרוע כמובן שקניתי צינורית בחנות חלפים (נמכר לפי מטר בשקלים בודדים)

החלפתי אותה. מצורפת תמונה.

בנוסף כמו שאמרתי הצקתי לכמה אנשי מקצוע משום שכולם נתנו לי להבין שגם אם אחבר את הרכב למערכת בדיקה,

עדיין לא בטוח שהתקלה תאותר (גם במוסך מורשה פיאט) כי ישנם חיישנים שלא נבדקים ע"י ההערכת, אבל כולם

עמדו על כך שאת הבדיקה אשלם בין 170 ל- 250 ש"ח עד שהגעתי לחשמלאי צדיק שאמר לי כך , אם לא תימצא

התקלה בבדיקה יחפור בכל המערכת כולל מנגנון ההתנעה כי לעיתים יש בעיה עם האמבולייזר כאן הופתעתי ולתומי

אמרתי לו שאין אמבולייזר ברכב לאחר צחוק קצר הסביר לי שזה מובנה במפתח ההתנעה ואז ביקש ממני את המפתח.

ואמר לי אני מאמין שיש לך בית מפתח נוסף בצבע חום זה המפתח המקורי של פיאט תשתמש בו ואם התקלה תיעלם

אז הבעיה במפתח הישן ואכן כך, ומאז ועד היום כחודש אין לי בעיה (טפו טפו :roll:)אני חש צורך לשבח את אותו חשמלאי

זהו מוטי שמיר מפרדס חנה כן ירבו כמותו

ומוסר ההשכל שלי הוא,

1. לא להפסיק לשאול

2. לא לפחד להכניס ידיים לתא המנוע (כמובן כשהוא מודמם)

תמונה019.jpg

פורסם

מע' האימובילייזר המקורית של פיאט (הנקראת פיאט קוד) אינה מאפשרת להניע המנוע עם מפתח לא מקודד, אבל כשהמנוע פועל

אין המע' הזאת מדוממת אותו גם אם יהיה רכיב כלשהוא במע' פגום באמצע הנסיעה (מפתח, אנטנה, יחידת ברת האימובילייזר חווט המע' וכו'). לכן זה נראה לי מוזר ורק צרוף מקרים שהמפתח החום המקורי גורם לכך שהתקלה אינה קיימת בנסיעה.

נסה שוב לראות מה יקרה עם המפתח הכחול.

המפתח החום הנו מפתח מסטר שבו נמצא הצ'יפ האלקטרוני של המע' ולכן חשוב שהוא לא יהיה בשימוש יום יומי שוטף אלאל יאוכסן ללא שימוש כי תפקידו הנו לשלמש מסטר לשיכפול מפתחות אחרים/נוספים מקוריים.

ניתן במכוניתך לשכפל גם מפתח תחליפי, בזול יותר אבל הקוד אימובילייזר רק מועתק אליו כשבשכפול מפתח מקורי, נדרס הקוד הקיים ומיוצר קוד חדש הן למפתחות הקיימים (כולל החום) והן למפתחות חדשים נוספים (עד 8 מפתחות בסה"כ).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כפי שציינתי החלפתי גם צינורית וואקום קרועה ויבשה יתכן וסך כל הדברים כולל חיזוק מגעים והחלפת מפתח

או אחד מהם פתר את הבעיה. אנסה להשתמש שוב במפתח הכחול במשך מס' ימים ואחזור לדווח

(

ניתן במכוניתך לשכפל גם מפתח תחליפי, בזול יותר אבל הקוד אימובילייזר רק מועתק אליו כשבשכפול מפתח מקורי, נדרס הקוד הקיים ומיוצר קוד חדש הן למפתחות הקיימים (כולל החום) והן למפתחות חדשים נוספים (עד 8 מפתחות בסה"כ).)

את זה לא הבנתי מה זאת אומרת שבשכפול מפתח מקורי נדרס הקוד הקיים ונוצר קוד חדש האם יתכן שבשכפול רגיל

עם הכרטיס שיש לי לא יהיה אותו קידוד כמו במפתח החום?

פורסם

שכפול מפתח מקורי, נעשה ע"י רכישת מפתח גולם מקורי מפיאט ואצל מנעולן ניתן לייצר את השיניים המכניות עליו או בהעתקה ממפתח אחר או ע"י הקוד המכני שבכרטיס הכחול של פיאט שברשותך.

ע"י המפתח מסטר החום, מבצעים פעולה של הכנסת קוד חדש הן למפתח החדש והן למפתחות הישנים הקיימים וכך מפתח ישן (שאבד או נגנב) הקוד שבו כבר ישן ולא יוכל להניע הרכב.

בכרטיס הכחול יש גם קוד אלקטרוני והוא משמש את מכונאי/חשמלאי/דיאגנוזיסט הרכב לבצע הוראת פיקוד להנעת הרכב אל מחשב נהול המנוע תוך כדי עקיפת האימובילייזר וזאת ברכב שלא מניע כדי לבודד באיזו מע' התקלה שמונעת הנעת הרכב.

ידע, מידע ונסיון הנם חשובים לתחזוקת וטיפול ברכב מודרני.

דרך אגב, הצנורית שהחלפת נראית לי כצנורית הואקום אל ווסת הדלק ויש חשיבות שהיא תהיה בדיוק בעובי ובאורך של הצנורית הישנה המקורית כדי שהואקום לווסת הדלק יהיה מדויק ומתאים למה שקבע יצרן הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי תודה על המידע יקר הערך בקשר למפתח.

אכן צדקת הצינורית שהחלפתי הינה של וסת הדלק והקפדתי שתהיה בקוטר ובארך המתאים

תודה.:-)

• תוכן חדש...