Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

-שמי עמי, ואני בן 38 ומתגורר בנגב.

ברשותי מספר כלי רכב[טנדר מיצובישי,ג'יפ סיקס ,טרקטורים] אותם אני מחזיק שנים רבות ומטפל בהם לרוב לבד.

-כרגע אני שוקל לרכוש רנו-קנגו משנתון 2004-2007 ומתלבט בין הדגמים השונים:1.5 או 1.9.

למיטב ידיעתי מנוע ה1.5 חסכוני הרבה יותר ממנוע ה 1.9 הותיק והנפוץ[יתרון בחלקי חילוף].

-אשמח לשמוע את דעתכם:

1.עד כמה מנוע ה1.5 חסכוני יותר בצריכת הדלק?

2.האם הוא נחשב אמין יותר או פחות?

3 .האם המנועים חולקים את אותם החלקים [תושבות,סטרטר,אלטרנטור,מחשב....]?

4.האם עלות הטיפולים והחלקים דומה בשני המנועים?

5.האם מלבד המנועים הרכבים זהים [גיר, מתלים וכ"ד]?

6 . האם יש מניעה חוקית/טכנית להחליף מנוע 1.9 גמור במנוע 1.5 מודרני?

תודה לכול עזרה

עמי

-

פורסם

מנוע 1.5 זה מנוע טורבו דיזל, יש לו 80 סוסים, מנוע 1.9 בא ללא טורבו ויש לו רק 65 סוסים.

מבחינת אמינות ומחירי חלפים, לצערי, אינני יכול לעזור לך בשאלה הזאת.

מצד שני לשיקול, טורבו זה עוד מכלול שעלול להתקלקל ומדובר במכלול יקר למדי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...