Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שמעניינת אותי כבר זמן מה

נגיד שיש בחור צעיר בן 20 עם משכורת קבועה ומסודרת

והוא רוצה לרכוש רכב חדש מהחברה , בעלות של 150 אלף

איך הולך התהליך ?

שמעתי הרבה דברים כמו "מימון , הלוואה, ליסינג "

אני בגדול רוצה לקנות אוטו ולשלם עליו X כל חודש

ככה שאני אשמח שתסבירו לי איך הולך כל התהליך

פורסם

זאת הלוואה לכל דבר ועניין.

מי שמוכר לך את הרכב לא נותן לך הלוואה, הוא רק מפנה אותך לגורם אחר שנותן את המימון: זה יכול להיות בנק רגיל או חברת מימון פרטית.

באותה מידה, גם סניף הבנק שלך יכול לתת לך הלוואה לרכישת הרכב.

ההבדל בין זה שתיקח את ההלוואה דרך הבנק שלך או דרך מי שהיבואן יקשר אותך איתו, הוא ענין של נוחות בפרוצדורות מנהלתיות.

הרכב הנרכש צריך להיות משועבד לגורם המממן. הגורם שעובד עם היבואן עושה את תהילכי השיעבוד והמימון בעת ובעונה אחת בעוד שהבנק שלך ידרוש קודם את השיעבוד של הרכב לפני שיתן לך צ'ק עם הסכום הנדרש. זה מצב עדין קצת מבחינת היבואן, שטרם קיבל את מלוא הכסף ממך וכבר נותן רשות לבנק שלך לשעבד רכב. אומנם היבואן עושה את אותו תהליך גם עם הגורם שהוא מקושר אליו, אבל מבחינת היבואן זה תהליך יותר נוח עם פחות כאבי ראש במקרה של תקלות. (לא תקלות ברכב).

אם תבדוק את עלות ההלוואה בסניף הפרטי שלך, ותבדוק מול הגורם שהיבואן מקשר אותך איתו, תגלה שההפרשים הם זעומים. בשיקלול החישוב עליך להכניס הכל כלומר גם את עלות עריכת מסמכים וכל דבר נוסף שתחוייב עליו להסדרת ההלוואה.

ברוב המקרים עליך לשלם 25-35 אחוז ממחיר הרכב מכספים שלך, זהו סכום ראשון שאתה משלם. אח"כ תשלם כל חודש תשלום חודשי כפי שיסוכם עם הגורם המממן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בדיוק כמו שאמיר שליט רשם רק חוץ מדבר אחד:

הבנק בהצעה הראשונית (מניסיון אישי) יתן לך ריבית גבוהה באחוז / אחוז וחצי יותר מחברת מימון פרטית.

במקרה זה - אין בעיה לבוא לבנק עם ההצעה של חברת המימון ולהגיד לפקיד שאתה מעדיף לעשות את זה דרך הבנק ושהם ישוו את התנאים או שההלוואה לא תילקח מהם.

אם אתה לקוח סביר ומעלה (אצלי - חשבון 2 משכורות , אף פעם לא במינוס) מהר מאוד תקבל אישור לריבית הנמוכה יותר.

אל תתביש להיתמקח איתם בנושא - סה"כ זה הרבה כסף , רק בנעימות ובתרבותיות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אני מרשה לעצמי לתקן אותך ואת אמיר, כמי שלקח באחרונה הלוואה לקניית רכב:

אז ככה, רוב יבואני הרכב עובדים בהסדר עם בנק/מימון אחר על הלוואה בריבית של פריים -0.5%, כלומר ריבית שנתית 5.25% (הריבית נכונה להיום, יכול להשתנות מן הסתם).

לגבי ההלוואה:

זה מאוד תלוי מי אתה

בעקרון מה שאתה צריך לעשות זה הלוואת בלון, שאתה משלם 20% מערך הרכב מקדמה, 36 תשלומים קבועים של הסכום שאתה מעוניין לשלם, כעבור 36 חודשים משלמים את ההפרש או מחליפים רכב.

אם אתה לקוח טוב בבנק, תוכל לקבל 100% מימון לרכב, ב60 תשלומים, כמו שאני עשיתי.

הריבית בכל מקרה עומדת על פריים -0.5% אם אני זוכר נכון.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור,

קראתי וקראתי וחיפשתי במה תיקנת את דברי ? (או את דברי ליביו)

כלל לא נכנסתי למו"מ על הריביות. ציינתי שההפרש יכול להיות זעום. בד"כ הגורם המממן המקושר עם היבואן לא יתמקח איתך על הריבית, בעוד סניף הבנק שלך כן יהיה פתוח למו"מ מסויים.

מן הסתם צריך להיות ברור לכל בר-דעת שכל עיסקה בהיקפים שכאלה צריכה להיות פתוחה למו"מ. עיסקה היא לא רק לקנות רכב, עיסקה היא גם לקנות כסף - לקבל הלוואה פירושו לקנות כסף.

כאשר כתבתי שההפרש יכול להיות זעום, התכוונתי לכך שהבדל בריבית של חצי אחוז יתבטא בכ-22 שקל לחודש (על 100,000 שקל למשך 4 שנים). הפרש זה יכול להיות עוד יותר זניח אם תשקלל את עמלת עריכת המסמכים שבבנק שלך אמורה להיות נמוכה יותר וגם ניתנת למיקוח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בעקרון מה שאתה צריך לעשות זה הלוואת בלון, שאתה משלם 20% מערך הרכב מקדמה, 36 תשלומים קבועים של הסכום שאתה מעוניין לשלם, כעבור 36 חודשים משלמים את ההפרש או מחליפים רכב.

אם אתה לקוח טוב בבנק, תוכל לקבל 100% מימון לרכב, ב60 תשלומים, כמו שאני עשיתי.

הריבית בכל מקרה עומדת על פריים -0.5% אם אני זוכר נכון.

ערבבת לגמרי כמה מושגים:

הלוואת הבלון והתשלומים הינם שיטת תשלום שנקראת EASY PAY, מתבצעת בדיוק כפי שתיארת.

100 אחוזי מימון ניתנים אך ורק על רכב חדש (אמנם כאן מדובר על רכב חדש, אבל חשוב לציין זאת לגבי מקרים אחרים), ואז זו הלוואה רגילה, כאשר הרכב הוא הבטחון (בנוסף לכספים שיש לך בבנק).

אחוזי הריבית - אכן ניתן להגיע לפריים מינוס חצי (שוב, ברכב חדש בלבד), אבל יש טריקים נוספים בהם מלבישים עליך עלויות בדרך.

גם מקום לקיחת ההלוואה חשוב, כי בבנק שלך מדובר למעשה בהגדלת האובליגו (התחייבויותיך לבנק) שלך, מה שעלול להגביל אותך בעסקאות עתידיות עם הבנק. יש לשקול אם עדיף לקחת במקום אחר או לא.

פורסם

תכלס החברה מעניין אותה שהיא מקבלת את כל הסכום .

היא רק עוזרת לך בזה שהיא מפנה אותך לחברות מימון או שאתה מבקש מהבנק .

אחרי ששילמת לחברה העסק שלך הוא עם המקום שלקחת את ההלוואה או המימון או איך שתיקרא לזה .

אני הייתי מציע שתשים לב כמה תכלס יוצא לך לשלם ולחשוב בצורה ראלית .

פורסם

הבנתי

ותגידו זה ריאלי בכלל בשבילי ?

יש לי משכורות ממוצעת של 7 אלף , אין לי הוצאות בכלל

ואוטו זה דבר שאני מאוד רוצה ומאוד צריך

פורסם

תוכניות שלך יכולות להשתנות ואם תקנה אוטו עם הלוואה תהיה תקוע עם זה לכל הזמן הזה שהתחייבת. עדיף לך לקנות אוטו נחמד משומש במחיר שמתאים לאנשים בגיל שלנו (גם אני בן 20 ) ולא להתקע עם התחייבות של רכב לתקופה ארוכה ומחייבת.

פורסם

ריאלי ? תחשוב על זה בעצמך.

אני למשל עשיתי 100% מימון ל5 שנים, לא יודע אם לך יתנו את האופציה.

אני מחזיר על הרכב בסביבות 2000 ש"ח לחודש, (לקחתי הלוואה 108, 60 חודשים וריבית זה מה יוצא בערך).

אתה צריך לחשוב אם זה שווה לך, כי רכב זה לא השקעה, הוא מאבד מערכו, יש עלויות מסביב כגון ביטוח וכדומה.

אם יש לך אופציה לשים 20% מערך הרכב כמקדמה תוכל לעשות עסקת בלון ואז אתה קובע כמה לשלם (תוכל לשלם גם 1000 ש"ח בחודש).

לדעתי ? זה הכי שווה שיש, לקנות רכב חדש, נכון אני משלם קצת ריבית, אבל במחינתי הריבית זה הכסף שמשאירים במוסך על רכב יד2, אין כמו להכניס מפתח בסויץ, להניע ולנסוע, בלי תקלות בלי בעיות.

פורסם

אני אישית נגד הלוואות וחושב שצריך להימנע מהם כי בסוף יוצא שאתה עובד רק בשבילם אני מאמין שאדם צריך לחיות לפי מה שהוא מרוויח ולא לתת לבנקים לעשוק אותו .

בעיניי הלוואה לוקחים רק אם חייבים .

פורסם

קודם כל

הביאו לך במכשירי תנועה מימון של 100 אחוז ?

אז בעיקרון אחרי 5 שנים האוטו שלך ? ( כי אתה מסיים לשלם )

ודבר שני , כפי שאתה אומר אם אני משלם מקדמה של 20 אחוז , אז אני גם קובע את התשלום החודשי שלי ?

ואני לא חושב על רכב בתור השקעה ברור , אני צריך קודם כל לפנאי בתור אחד שאוהב מכוניות ודבר שני שיישמש אותי לנסיעות

חוץ מזה אחרי 5 שנים מימלא מחליפים אוטו

drive21

אז איזה אלטרנטיבה אחרת יש ? לחסוך 150 אלף שקל במזומן ?

idandavid

אם תהיה לי בעיה כלשהי תמיד אפשר למכור את הרכב ולסגור את ההלוואה לא ?

פורסם

היי, עזוב אותך מ"לא לוקחים הלוואות", זה נכון אם אתה מרוויח 4 והולך לקחת הלוואה לרכב, כי אז באמת תעבוד בשביל הרכב.

לגבי "יכול לקרות משהו", הכל נכון אבל מסתדרים, במקרה הכי גרוע מוכרים את הרכב ופורעים את ההלוואה.

מכשירי תנועה לא נתנו לי 100% מימון, הם לא נתנו מימון בכלל, הם עובדים ב"מבצע" מול הבנק כמו שכתבתי, הם רק נותנים את ההמלצה להלוואה, המימון הוא דרך הבנק.

האופציות, כאמור:

60 תשלומים שווים, לפי ההלוואה שלקחת (לא חייב על 100%)

20% מקדמה + 36 תשלומים קבועים ע"פ רצונך (יכול 500 יכול 2000) + יתרה כעבור 36 חודשים.

כן, כרגע הרכב שלי משועבד לבנק, כשאסיים לשלם (יש תקווה שזה יקרה לפני 5 שנים, מה גם שאין לי כוונה להחזיק את הרכב 5 שנים), השעבוד מוסר והרכב שייך לי.

פורסם

20% מקדמה + 36 תשלומים קבועים ע"פ רצונך (יכול 500 יכול 2000) + יתרה כעבור 36 חודשים.

קצת לא הבנתי את הקטע הזה , אחרי 3 שנים אני צריך לשלם את היתרה של סכום הרכב ?

ואם אין לי את הכסף הזה ?

פורסם

אם אין מוכרים את הרכב, וההפרש בין היתרה למחיר המכירה, יכול לשמש כמקדמה לרכב הבא או שפשוט לוקחים אותו וזהו.

בדיוק בגלל "אם אין לי" אני העדפתי לעשות 5 שנים וזהו, למקרה שלא תהיה לי אפשרות כלכלית להשתדרג קדימה בעוד 3 שנים, אז מה שיש לי כבר יש לי :)

• תוכן חדש...