Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי שרייד 92 , מנוע 1.3 אוטומטית .

הרכב צריך לעבור טיפול 10,000K בקרוב , כל החלפים נרכשו .

הדבר היחיד שלא נרכש - שמן מנוע .

ושאלתי היא : האם ניתן לעבור לצמיגות 15W40 של Prestone , או שהדבר לא מומלץ ?

משום מה , אני לא מצליח למצוא בשום מקום שמן של Prestone בצמיגות 20W50 , למרות שראיתי אחד כזה לפני כמה חודשים ברמת גן בחנות חלפים , אבל אני ממש לא מתכון לנסוע לשם שוב בזמן הקרוב .

כל חנויות החלפים מחזיקות בעיקר שמני 15W40 של Prestone וכל השאר - זבל בלתי ידוע , עם שמות שבחיים שלי לא שמעתי .

מכיון שאני אדם נורמטיבי , שלומד לקחים ומעוניין לשמור על המנוע שלו כמה שיותר זמן בחיים (והוא חי , תאמינו לי) אשמח שתענו לי האם כדאי להחליף צמיגות , או שמא להתפשר על שמן אחר שהוא 20W50 , מחברה מוכרת אחרת ?

אני יודע שחלקכם תגידו "מנוע עייף" ו "לא כדאי להשקיע בשמן" (או שלא , אני לא באמת יודע מה תגידו וכדאי שתחסכו ממני תגובות כאלו) אבל אני יודע שהמנוע שלי לא עייף , שהוא מאוד מטופל , שהוא לא מזיע שמן כמו סוס אחרי ריצה .

אגב , למי שרוצה לדעת - הרכב כבר לא למכירה , החלטתי להשאיר אותו עד לאחר השיחרור מהצבא ולשפץ אותו מבחינת מכלולים (כנראה שאחליף תושבות מנוע + בולמים לבולמים טובים יותר - המלצות אם יש , יתקבלו בברכה)

מצטער על האורך , זה חשוב .

תודה לעונים !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

כמה קילומטר עבר הזרכ? האם הוא צורך שמן בין טיפול לטיפול וכמה?

שמן 20W50 של דלקול סה"כ מצויין. אם רכב שלך צריך שמן בצמיגות כזאת, שמן הזה יכול להיות אופצייה טובה.

יש לי רק ניסיון טוב עם שמן הזה ואלפא 164 עם כמעט 300K שנסעה מעולה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כמה קילומטר עבר הזרכ? האם הוא צורך שמן בין טיפול לטיפול וכמה?

שמן 20W50 של דלקול סה"כ מצויין. אם רכב שלך צריך שמן בצמיגות כזאת, שמן הזה יכול להיות אופצייה טובה.

יש לי רק ניסיון טוב עם שמן הזה ואלפא 164 עם כמעט 300K שנסעה מעולה.

הרכב עבר 213,000 ק"מ (היה 212 ומשהו עד לפני כמה ימים) כמובן שזה אחרי אוברול כללי שבוצע למנוע (לפני 10 שנים , לפני שהיה בבעלותי) מאחר שנאמר לי שהק"מ מתאפסים במקרה של אוברול כללי , הוא עומד על 113,000 ק"מ .

צריכת שמן ? אהיה כנה - אף פעם לא מדדתי , אבל מאז החלפת מחזיר השמן (שגרם לאיבוד שמן מסיבי בזמנו) כמעט ולא חסר שמן ,אני ממלא בערך חצי כוס שמן עד כוס מקסימום , פעם בשבועיים .

לרוב , המדיד שמן עומד על חצי לאחר תקופה של שבועיים ללא הוספה , אני תמיד מוסיף שיהיה כמעט במקסימום .

בכל אופן , המנוע לא אוכל שמן (טפו טפו חמסה) ולא מאבד הרבה , אבל אם אתה ממליץ על הדלקול אולי אני אמשיך איתו , כי עד עכשיו הוא לא איכזב .

הייתי רוצה לתת לשרייד שלי את הטוב ביותר שכיסי מאפשר , כדי שהיא תחיה לפחות עוד שנה וקצת (עד לשיחרור) וכמובן שמי שירכוש אותה אחר כך , יהנה ממנה כמוני .

פורסם

אין תשובות ענייניות בנוגע לצמיגות השמן 15W40 על שרייד ?

נו באמת .

תגובות יתקבלו , בברכה .

פורסם

ניכר לראות כי איכות הפורום הינה בשמיים .

יש פה הרבה בעלי מקצוע , שיכולים לענות לי על השאלות (בציניות כמובן) .

איפה בני ל , דמי זומרשטיין ? כל כך קשה להגיב לשאלה כה פשוטה ?

בכל אופן , אני לא אציק יותר .

פשוט זה נראה לי אישית די מטריד ששאלה עניינית שכזו זוכה לחוסר תשומת לב ולקרירות משוועת מצד גורמים מקצועיים בפורום .

תודה על היחס

פורסם

הייתה לי אותה התלבטות לפני חודש .

אני במקומך הייתי שם 20/50 של שלקול ולא מחפש הרפתקאות כמו אחד שרצה לשים 10 40 חצי סינטטי והתחילו לו נזילות ולחץ שמן , אני שמתי 20/50 של ZIC .

ומחליף כל חצי שנה .

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
לרוב , המדיד שמן עומד על חצי לאחר תקופה של שבועיים ללא הוספה , אני תמיד מוסיף שיהיה כמעט במקסימום .

לפי מה שרשמת, אני מבין שרכב שלך צורך חצי מכנות שלמן שלו בתקופה של שבועיים. אם הבנתי אותך נכון, צריכת שמן מטורפת לחלוטין.

במקרה שלך, כדי להקטין את צריכת השמן של מנוע שחוק, מומלץ בתור התחלה לעבור לשמן 20W50.

אם ברכב שלי בין טיפול לטיפול שמן היה מגיע לחצי מדיד, הייתי נלחץ מאוד.

במקרה שלך, השמן מגיע לחצי מדיד במהלך שבועיים. בתור התחלה, בדוק שאין טפטופי שמן בזמן שרכב עובד ואין כתמי שמן בחנייה.

בדוק גם שלא יוצא עשן כחול. יכול להיות שצריכת שמן מוגברת בגלל גומיות שסתומים ייבשות למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריכת השמן פה מטורפת.

האם אתה בטוח שכל האטמים האפשריים באמת אוטמים?

בכל מקרה נראה לי שהמנוע עייף יחסית - במכונית שלי (עם 307 אלף ק"מ על השעון) אין צורך להוסיף אפילו טיפה אחת של שמן בין טיפול לטיפול.

לעומת זאת בליאונה שלי הייתה צריכת שמן דומה לשלך, שהשתפרה רק במעט לאחר החלפת אטמים ומחזירי שמן.

אני אישית לא הייתי משקיע במשהו איכותי אלא דווקא בשמן פשוט וזאת מכיוון שאתה צריך להוסיף די הרבה בין נסיעה לנסיעה - אם אתה חייל זה בטוח ישפיע לך על הכיס.

פורסם

קודם כל, השמן מנוע של פרסטון נחשב לזבל והוא ברמה של אמריקן איגל (עשו בדיקה והם לא עומדים בתקן,תעשה חיפוש).

אם יש לך צורך בהוספה של ליטר שמן בחודש (בהנחה שאתה לא נוסע המון) ,אז יש לך בעיה במנוע.

(לי יש גאסטי 93 ותודה לאל בין טיפול לטיפול אין איבוד שמן בכלל ,טיפול כל 12500 ק"מ)

סתם לידע כללי, מנוע שאוכל שמן סוחב יותר טוב ומרגיש יותר נמרץ,ככה שההרגשה שלך שהמנוע עדיין "חי" ,מוצדקת.

הצמיגות המומלצת לרכב כמו שלך שאוכל שמן כמו חזיר היא רק 20w50 .

תקנה שמן לא יקר. דלקול,פז . (אמריקן איגל ופרסטון לא מומולץ).

עוד דבר,לא הבנתי את הקטע עם הק"מ של הרכב.

רכב שעושים לו אוברול מאפסים לו את הק"מ?!?. מאיפה הבאת את השטויות האלה?!

איזה באסה שאתה לא רוצה למכור..:-P

פורסם

אני אגיד לכם את האמת , אני בכלל לא סגור לגבי כמות השמן . אני אצטרך לבדוק את העניין הזה שוב , כי מה שזרקתי פה על "פעם בשבועיים" לא הכי מדוייק וכנראה שהטעיתי אתכם בנושא הזה .

שנית , ברכב הזה הוחלף מכסה אטם שסטומים + מחזיר שמן לפני 4-5 חודשים .

תסכימו איתי שאין רכב ישן יותר או חדש קצת יותר שלא מעשן במאמץ מאסיבי , הוא מעשן אבל לא באופן קבוע , הוא מוציא מעט מאוד עשן כשאני לוחץ על הגז בהאצה מסיבית מאוד אבל אחר כך לא קיים שום עישון , לא בעמידה ולא במהלך הנסיעה , גם אין טיפטופי מים וכל הבבלת הזה .

אני לא סגור על עניין השמן , לכן אחרי הטיפול אדע בוודאות מה מצב המנוע מבחינת האטמים .

ולפוקוס - תברר שוב בנוגע לאוברול , זה מה שהמכונאי אמר לי .

או שמא הוא טועה ? :o כי הוא דווקא די מנוסה עם מכוניות כמו שלי .

אם הוא טועה , אני מתנצל בשמו שהוא למד את המקצוע ושהוא קצת יותר מבין ממך (לבחור עם הג'אסטי 93) אבל לי זה לא ממש אכפת .

בכל אופן , כן שמן או לא שמן לא ביקשתי הרצאות על צריכת שמן כזו או אחרת , שאני בכל ללא סגור עליה למען האמת ושסתם הטעיתי פה את רובכם .

סה"כ שאלתי אם כדאי לעבור צמיגות , אבל כנראה שאתם אוהבים להתעלל בבעלי מכוניות ישנות ששואלים שאלות ענייניות .

כנראה ,שאני פשוט אצטרך להפסיק לשאול פה , לצערי .

ל alfa - תודה על התשובות הכן ענייניות שלך , בנוגע לכתמי השמן - לא קיימים כתמים כאלו ובנוגע לעשן - יוצא ממש מעט .

בבדיקה חוזרת ונשנית במוסך ובבדיקות עצמאיות וחוזרות מתחת לרכב , אין נזילות שמן .

גם בחנייה שלי , שהיא פרטית ושלא מחנים בה רכבים אחרים , לא קיימים כתמי שמן כלשהם .

אני לא חושב שהבעיה נעוצה בנזילה , אלא במשהו אחר , במידה ובאמת קיימת בעיית צריכת שמן אבל את כל זה אני אדע רק אחרי הטיפול ובמעקב מצידי .

החלטתי שהפורום הזה לא ראוי לשאלותיי בשל היחס שלו לאנשים כמוני שבסה"כ רוצים לטפל ברכבם .

"תודה" בכל אופן .

פורסם

שלום רב!

המלצתי עבור לשמן של חברת ליקווי מולי LM בצמיגות 20/50 במיכל הכחול.

איכותו סבירה בהחלט, ומחירו גם כן סביר.

אין טעם להשתמש בשמן חצי סינטטי ברכבך, שהוא ישן מנוע בוודאי שחוק, ושריפת השמן תגדל עם שימוש בשמן חצי סינטטי, או מינרלי בצמיגות 15/40.

בברכת חג שמח ושנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איזה ריגשי אתה, ומדבר שטויות בלי סוף, על מה אתה חופר בידיוק?? נתנו לך תשובה אבל אתה לא קורא אותה .

אם יש צריכת שמן גדולה, בצמיגות מסויימת, בתור התחלה תעבור לשמן צמיגי יותר 20W50 של דלקול הוא מ-ע-ו-ל-ה, מניסיון .

אל תתעסק אם אמריקן איגל זה המיץ של הזבל, (עשה לי צרות במנוע),

הרכז שלך הוא ישן ודי מעפאן תסכים איתי ששרייד זה לא שיא הרכב גם לא כשהיה חדש,

אם עדיין למרות מעבר לשמן צמיג יותר יש צריכת שמן מטורפת אז כנראה שיש בעיה במערכת השמן

והמטומטם שאמר לך שהק"מ מתאפס אז הוא לא יודע על מה הוא מדבר, המנוע הוא לא כל הרכב, הוא חלק מרכזי ביותר אבל יש עוד מכלולים שנשחקים, דוגמה קלאסית: גיר, מה הוא לא נחשב???

הק"מ לא מתאפס ואסור לך להתעסק איתו זה עברה פלילית,

המוסכניק התכוון שעכשיו אתה כאילו תספור מאפס את הק"מ אחרי האוברול, וזה בנחה שהוא שיפץ את המנוע הנוכחי בצורה הכי מקצועית שיש ולא סתם הכניס מנוע אחר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

המנוע שופץ לפני 10 שנים , לא עכשיו .

שנית , אני כן נמצא על צמיגות 20W50 ושאלתי אם כדאי לעבור לצמיגות אחרת .

בקשר לאמריקן איגל - נבדקתי לאחרונה על ידי פסיכולוג ונמצאתי שפוי , זאת לאחר שדפקתי רדיאטור מקורי של הרכב בעקבות שימוש חסר אחריות באמריקן איגל .

הרדיאטור הוחלף והנזק לכיס היה כואב מאוד , לכן אני ממש לא מתכון להכניס חומרים לא ידועים למנוע , הספיק לי הרדיאטור .

רואים שלא קראת את השאלה .

בכל אופן אני כיום משתמש בדלקול 20W50 ולסיכום - אני אמשיך להשתמש בו , כי כל מה שרציתי לדעת זה אם כדאי לעבור לצמיגות אחרת .

ריגשי ? אני ממש לא ריגשי , אבל ציפיתי לדברים אחרים מהפורום הזה ולענות לי על שאלה כל-כך פשוטה של "האם כדאי לעבור צמיגות שמן" היה לכם כל כך קשה , אני לא רוצה לחשוב בכלל על שאלות אחרות .

חבל .

בכל אופן תודה רבה לבני שענה לי ולכל השאר , הבנתי את הפואנטה וברור לי שהמנוע עייף בשרייד ושהרכב לא חדש , אבל המטרה שלי היא לשמר אותו כמה שיותר ולא להרוס ולהשמיד .

ברכב ישן לא צריך לזלזל , כמו שאתה לא מזלזל ברכב חדש .

פורסם

אם היתה קורא את ההודעות שכתבו לך , היתה רואה שהמליצו לך לעבור ל 50 20 , של דלקול,

אף אחד לא מזלזל ברכב ישן , לחלק מהחברים בפורום יש רכבים אפילו יותר ישנים משלך , כולל אותי :-) ,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אוקיי , תודה על ההמלצה , אני אמשיך עם הדלקול שהוכיח עצמו .

אני אישית מודאג בנוגע לצריכת השמן , אבל הרכב כבר איחר במועד הטיפול וצריך לעשות לו את הטיפול הזה בהקדם האפשרי , הוא יבוצע בסוכות ואני באמת מקווה שאחר כך אני לא אראה הוספת שמן .

החלפתי במנוע הזה כל מה שרק אפשר , אני מקווה שהשרייד הזו תחזיק בחיים לשנה הקרובה , עד שאשתחרר מצה"ל הנפלא (שמונע ממני בצער רב לרכוש רכב חדש =\)

• תוכן חדש...