Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיטרואן C5 שלי צורכת כליטר שמן ל 3000 ק"מ כאשר אני משתמש בשמן הסינטטי הממולץ על ידי היצרן.

אם אני משתמש בשמן חצי סינטטי הצריכה יורדת ואני יכול לסוע כמה אלפי קילומטרים יותר לליטר שמן.

1. מה יכולה להיות הסיבה?

2. בנסיבות האלו מה עדיף, סינטטי או חצי סינטטי?

3. אם למשהו יש ניסיון עם המכוניות האלו, מה הסיבה הנפוצה לאכילת שמן קטנה כזו? אני לא מבחין בנזילות והמנוע סוחב עליות לירושלים או ים המלח בצורה מעולה בלי לאמץ את המנוע ובלי צורך להוריד הילוך ולמשוך סל"ד ולכן ניראה לי שהקומפרסיה שלו טובה ואין בלאי משמעותי בבוכנות/רינגים/צילנדרים. מה עוד יכול להיות במנוע הזה? האוטו עשה סך הכל 90K קילומטר.

פורסם

קצת יותר פרטים על הרכב בבקשה: נפח מנוע, קילומטרז' וכד'.

אם המנוע שחוק מאוד, מומלת לעבור ל-20W50 מינרלי. זה יאפשר למשוך עוד עם המנוע לפני החלפה שלו.

יכול להיות שגומיית שסתומים נקרעה ויש להחליף גומיות שסתומים.

עם בעייה שיש לך, עדיף לפנות למוסך ולפתור אותה. יכול להיות שפשוט יש לך נזילת שמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רגע רגע! לא דוחפים שמן 20W50 לכזה מנוע וגומיות שסתומים לא נקרעות להם פתאום באמצע החיים.

חשוב שמוסך מורשה שמכיר דגם רכב זה יבדוק תחילה את המערכת נשם המנוע והאם נושאים אלו של תצרוכת שמן במנועים אלו מוכרים ליצרן ומה דרך הטיפול בתקלה.

זכור לי שרשור על תצרוכת שמן למנוע מסויים של סיטרואן ולכן כדאי שתעשה חיפוש בפורום לצורך צבירת מידע ראשוני.

• תוכן חדש...