Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*** הכותרת נערכה, ככה כותבים כותרת אינפורמטיבית ***

היי כולם,

בימים אלו אני שוקלת קניית רכב יד 2 ואני צריכה את עזרתכם. השיקולים הבסיסיים הם:

1. מקום רב - יש לי ילד וכלב עם הרבה שערות כך שחשוב להפריד בניהם.

2. רכב בנזין - המטרה היא להתקין מערכת גז מאחר והרכב יסע מינימום 2500 ק"מ בחודש..

3. תקציב - עד 50,000 ש"ח.

4. אחזקה שוטפת נמוכה - טסט וחלפים.

5. רצוי ידני - אבל זה לא תנאי.

לכן, הכיוונים הם סטיישן ורכבים מסחריים קטנים כמו קנגו, ברלינגו. אני מעדיפה יותר את המסחריות. נהגתי על קנגו בעבר ומאוד נהנתי אבל לא תחזקתי אותה כך שאני לא מכירה את התעריף (צבא..)

1. לאור הדרישות מעלה, האם עדיפה מסחרית?

2. מה מבין כל המסחריות עדיפה? אני מכירה רק קנגו, ברלינגו, פרטנר וקונקט.

3. מה העליות השוטפות של מסחריות? אני מניחה שהטסט יקר יותר. אשמח לפרטים.

4. יש בשוק הרבה רכבי ליסינג - האם כדאי לבחון את זה? האם המחירון יורד / עולה אם אחת הידיים היא ליסינג?

מקווה שלא התשתי אתכם - אשמח לכל מידע שיעזור לי לקבל החלטה...:-)

פורסם

אירית שלום,

ברוכה הבאה לפורום!

קודם כל כולם כאן מחפשים "עזרה ממקצוענים" כך שהכותרת שלך אינה מנוסחת בצורה שתעזור ל"מקצוענים" להבין מה את רוצה לפני שתפתחי את ההודעה.

לגופו של עניין:

אכן טנדרון הוא פתרון טוב בשבילך, המחירים בשוק זולים (רוב הטנדרונים בתקציב שלך היו בליסינג) האחזקה לא זולה, ולצערי גם לא הסולר... לפחות כרגע לא ניתן להסב רכב דיזל לגז.

אז...מה נשאר לנו?

רנו סניק יכולה להיות אופציה מעניינת, כמו גם סיטרואן קסרה סטיישן, גם סקודה פביה / אוקטביה ישנן בגרסת סטיישן.

נראה לי שהרנו סניק תהיה הכי קרובה למה שאת מחפשת ויש גם לא מעט ידניות כאלה.

אופציה מעניינת נוספת אם כי נדירה יחסית (ונראה שגם חוצה את ה-50000 ש"ח) היא הטויוטה יאריס ורסו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה על העזרה!!!

אני יודעת שהעליות יקרות - יש לך מושג מה העלות הממוצעת של טסט לרכבים כאלו?

אם אני עדיין מעוניינת במסחרית - מה המסחרית המומלצת?

בדקתי את הסניק - היא קטנה לי. כל שאר הסטיישנים נראות נחמד אבל שוב, יש לי עדיפות למסחריות...

פורסם

עלויות הביו דיזל נמוכות מעלות בנזין וסולר. מהיכן את בארץ? אולי אוכל להמליץ על מקום לרכוש את הנוזל.

קסארה סטיישן יכולה להיות פיתרון נחמד לרכב חסכוני, ויש גם בנזין, אם את לחוצה על הסבה לגז.

פורסם

נתחיל מזה, שבין כל המסחריות רק לקנגו יש דגם בנזין אבל הוא רק אוטומטי.

כל הרכבים המסחריים האחרים הם דיזל ידני.

אין הבדל במחיר של הטסט בין רכב מסחרי לפרטי, רק ביטוח חובה קצת יותר יקר -בסביבות 2000 ש"ח (לפרטי אפשר למצוא ב 1400).

עכשיו אין גם הבדל במחיר הטסט בין רכב בנזין לדיזל.

לדעתי, עדיף ברלינגו\ פרטנר (זה אותו הרכב) על קנגו בנושא של האמינות , אבל אין לדעת, עניין של מזל.

הרכבים האלה בדרך כלל עובדים קשה ולא פשוט למצוא ברלינגו שמורה של הפכו אותה למשאית.

ולכן, יותר חשוב מה עשו עם הרכב בעבר מאשר האם זה רנו או סיטרואן\פיג'ו.

לגבי פורד קונקט אין לי מידע לגבי האמינות והתחזוקה, אני יודע רק שהצמיגים יותר יקרים (כי הם יותר רחבים).

גם מיני וואן כמו סיטרואן קסארה פיקאסו מתאימה לדרישות. יש לה גם דגם דיזל ידני שהוא מומלץ.

וכבר נאמר -רנו סניק - עדיף ידני, וגם היו דגמי דיזל בעבר.

גם רכב סטיישן בא בחשבון : קסארה דיזל נותנת תמורה טובה.

ההמלצה שלי היא לחפש בכל הכיוונים אחרי מכונית במצב שמור, דיזל שלא נסעה יותר מ 30 אלף בשנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עלות הטסט לכל המסחריות הקטנות זהה לעלות הטסט של מכוניות פרטיות.

בערך 1100-1300 ש"ח, תלוי בשנת יצור.

האגרה הנוספת לדיזל בוטלה.

בכל מקרה, טסט זו ההוצאה הקטנה ביותר שתיהיה לך.

• תוכן חדש...