Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע מתלבט בין 2 רכבים, או סיטרואן קסרה 1.6 רגיל\סטיישן לבין פיג'ו 406 1.8 סדן.

על מה אתם היתם ממליצים יותר? איזה רכב יותר נוח? האם ה1.8 בפיג'ו זה מנוע אלומיניום?

בקיצור מבין שניהם על מה אתם היתם הולכים, ולמה?...

פורסם

שתי המכוניות נוחות ביותר, ולשתיהן הגה ושלדה נפלאים - אם זה מהותי מבחינתך.

ה- 406 שייכת לסגמנט גבוה יותר - "משפחתיות גדולות" באירופה, "מנהלים" בישראל.

יש לכך משמעות מבחינת אבזור (עשיר יותר) ומשקל (רב יותר).

הקסארה פרקטית יותר אם אתה משתמש לעתים תכופות בתא המטען, בגלל הדלת החמישית.

ה-406 טרום מתיחת הפנים מצויידת במנוע 1761 סמ"ק עם בלוק אלומיניום. אחרי מתיחת הפנים במנוע 1749 סמ"ק מסדרה EW.

פורסם

אין מה להשוות בין הקסארה ל406 בכל פרמטר ה406 הרבה יותר טובה מרגישים בכל ש406 מסגמנט גבוה יותר.מה שכן אם כבר 406 אז רק 2.0 אין הבדל בצריכת הדלק בין 2.0 ל1.8

פורסם

ה-406 טרום מתיחת הפנים מצויידת במנוע 1761 סמ"ק עם בלוק אלומיניום. אחרי מתיחת הפנים במנוע 1749 סמ"ק מסדרה EW.

קודם כל גילוי קטן, אני דיי ציפיתי לתגובה שלך והמתנתי לה, אתה עזרת לי מאוד דאז עם הבחירה של הפיג'ו...(הודתי בזמנו והודה גם עכשיו) ולשאלות:

מה זאת אומרת מנוע EW ומתי נעשתה לה מתיחת הפנים? אני מעוניין בשנת 2001 ומעלה.

ומבחינת נהיגה ונוחות נסיעה הם שוות בתחום זה או שאחת עולה בפרמטרים אלו על האחרת?

והאם ההבדל מבחינה חסכונית(ביטוחים דלק וכו') הוא משמעותי לטובת הקסרה או שולי?

ארנון אני פשוט מחפש רכב שיהיה נוח מאוד מבחינת נהיגה וישיבה(ושקט), זול יחסית בהוצאות,

פרקטי באיכלוס מטען(יש ילדים קטנים), וכמובן אמינות(מכנית בעיקר)-רצוי לא מנוע אלומיניום.

אז מה עדיף? קסרה או 406? על קסרה חשבתי גם על כיוון הסטיישן..

צר לי על מטר השאלות פשוט אני חייב לגבש החלטה סופית בבינה הימנית.

נ.ב: והאם זה קריטי ב406 ה1.8 או 2 ליטר? ומה ההבדלים בכוח סוס?

פורסם
מה זאת אומרת מנוע EW ומתי נעשתה לה מתיחת הפנים? אני מעוניין בשנת 2001 ומעלה.
סדרת מנועי EW הוצגה באיזור שנת 2000 והחליפה את סדרה XU שהוצגה 20 שנים לפני כן. הם שקטים וחסכוניים יותר, וככל הנראה אינם סובלים מהרגישות של מנועי XU לקורוזיה כתוצאה משימוש בנוזל קירור לא מתאים ו\או מי-ברז.

406 משנת 2001 היא כבר אחרי מתיחת הפנים, ומצויידת במנוע EW. כדי לוודא, בדוק שברשיון הרכב נפח המנוע הוא 1749 סמ"ק ולא 1761.

ומבחינת נהיגה ונוחות נסיעה הם שוות בתחום זה או שאחת עולה בפרמטרים אלו על האחרת?

הקסארה מאוד נוחה, אבל ה- 406 תהיה נוחה יותר בגלל בסיס גלגלים ארוך יותר, משקל יותר גבוה והרבה יותר חומרי דיפון ובידוד מרעשים.

והאם ההבדל מבחינה חסכונית(ביטוחים דלק וכו') הוא משמעותי לטובת הקסרה או שולי?

מבחינת ביטוחים - אין לי מושג. אני מניח שעלויות הביטוח של שתיהן דומות, אבל רצוי מאוד שתבדוק עם סוכן הביטוח שלך. באספקט של צריכת דלק, ה- 406 כבדה מהקסארה ב- 200 ק"ג, וסביר להניח שכמה עשרות ק"ג מהמספר הזה הם חומרי בידוד מרעש. המשמעות היא שקסארה עם ארבעה נוסעים מבוגרים שוקלת כמו 406 עם נהג בלבד.

זה בהחלט יבוא לביטוי בצריכת הדלק. כמה ? תלוי באופי השימוש ברכב.

אם אתה נוסע בעיקר בתוך העיר או באיזור הררי, ההבדל יהיה מורגש יותר. אם עיקר הנסיעות הן בין-עירוניות במישור, ההבדל יהיה מורגש פחות.

אני פשוט מחפש רכב שיהיה נוח מאוד מבחינת נהיגה וישיבה(ושקט), זול יחסית בהוצאות,

פרקטי באיכלוס מטען(יש ילדים קטנים), וכמובן אמינות(מכנית בעיקר)-רצוי לא מנוע אלומיניום.

אז מה עדיף? קסרה או 406? על קסרה חשבתי גם על כיוון הסטיישן.

"נוחות ושקט" - כבר סיכמנו. שתיהן מתאימות, אבל ה-406 נוחה ושקטה יותר בגלל פנייתה לקהל לקוחות אנין יותר. אני לא יכול להגיד לך אם תוספת הנוחות מצדיקה עבורך את הפגיעה בצריכת הדלק או בפרקטיות.

"זול יחסית בהוצאות" - שתיהן מבוססות על מכללים מכניים ידועים ומוכרים. בשתיהן תצטרך לוודא שקיימת היסטוריית טיפולים מפורטת, שלא היו תקלות מוזרות שחזרו על עצמן, ולקוות לטוב.

"פרקטי באכלוס מטען" - מכונית עם דלת חמישית (קסארה) תהיה ברוב המקרים פרקטית יותר ממכונית עם תא מטען נפרד (406). ממליץ לך להגיע לבדיקת 406 פוטנציאלית כשאתה מצוייד בעגלה של הילד, ולבדוק כמה קל להכניסה לתא המטען.

מכונית סטיישן תהיה פרקטית בסדרי גודל יותר ממכונית 4 דלתות. דרך אגב, מסתובבות בשוק כמה 406 סטיישן. נדיר, אבל יש.

נ.ב: והאם זה קריטי ב406 ה1.8 או 2 ליטר? ומה ההבדלים בכוח סוס?

קריטי - לא. רצוי - כן.

אם אתה מתלבט בין שתיים במצב דומה, לאחת מנוע 1.8 ולשניה 2.0, קח את המנוע הגדול יותר.

אם מצאת 1.8 ליטר במצב נפלא, לא הייתי נמנע מהרכישה רק בגלל המנוע.

למנוע 2.0 בערך 20 כ"ס נוספים, אבל תוספת המומנט בסל"ד נמוך היא שעושה את ההבדל העיקרי באופי השימוש.

פורסם

בנוסף למה שארנון כבר כתב, שים לב להבדלים במחיר (שהוא נגזרת של גודל הרכב, ביקוש וכו').

על מודל 2003 ההבדל בין קסארה ל 406 נע בסביבות 20K שח.

בשביל שתבין את האבסורד עד כמה לוי יצחק שוחט את המחירון של סיטרואן, בדוק וראה ש C5 ממודל 2003, מנוע 2 ליטר עם רמת איבזור טובה משל 406 באותו המודל נעה באיזור ה 40-50K שח (ה 406 מאותו מודל עולה בסיבות 55K שח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם אתה נוסע בעיקר בתוך העיר או באיזור הררי, ההבדל יהיה מורגש יותר. אם עיקר הנסיעות הן בין-עירוניות במישור, ההבדל יהיה מורגש פחות.

.

האם זה נכון גם למנוע 1.8 וגם למנוע 2.0?

אם הנסיעות הם ירושלים-ת"א האם תצרוכת הדלק משתנה בצורה משמעותית בנסיעות כאלה בשל המשקל והעליה התלולה?

פורסם

אין לי מושג, כי כאן זה כבר לא פיזיקה טריוויאלית (צריך לבזבז הרבה יותר אנרגיה כדי לסחוב עוד 200 ק"ג בעליה, או להאיץ אותם אחרי רמזור).

זו כבר שאלה שהתשובה לה תלויה ביעילות שני המנועים, בסל"ד שבו יפעלו וכיוב'.

אינטואיטיבית, אני מניח שבתנאים כאלה המנוע הגדול יותר יהיה חסכוני יותר, אבל זו סתם אינטואיציה חסרת ביסוס מדעי או אמפירי.

גם אם ההנחה הזו נכונה, יש לה חסם עליון - במקרה של שני מנועים שלשניהם אין שום בעיה לנייד את המכונית בקלילות, זה בעל הנפח הקטן יותר יהיה חסכוני יותר.

פורסם

ארנון יקירי,

לא סתם חיכיתי לתגובתך, אכן סיפקת לי מידע רב ומועיל.(ועל כן תודה רבה!)

לאחר התלבטויות אני חושב שאני לבסוף ילך על הקסרה, גם בגלל צריכת דלק זולה יותר וגם בגלל שיש עליה המון המלצות.

אני עכשיו שוקל אם כדאי לקחת סטיישן או קסרה רגילה, כי לפי מה שראיתי גם ברגילה יש הרבה מקום בתא המטען.

ודרך אגב הסטיישן בגלל החלל האחורי הפתוח הם לא פחות מבודדות רעשי חוץ? והאם צריכת הדלק בסטיישן גדלה?

פורסם

אני לא בטוח שהפגאז' של הקסרה כ"כ גדול.

שרציתי להכניס עגלה (די רחבה) ומזודה הייתי בבעיה.

אלא אם כן אתה מוותר על המדף האחורי ואז אתה מפסיד חלק מהבידוד ושלא יהיה אפשרות לרמקולים מאחור.

לא נפגשתי בבעיה של יותר רעש בסטיישן.

פורסם
אני לא בטוח שהפגאז' של הקסרה כ"כ גדול.

שרציתי להכניס עגלה (די רחבה) ומזודה הייתי בבעיה.

אלא אם כן אתה מוותר על המדף האחורי ואז אתה מפסיד חלק מהבידוד ושלא יהיה אפשרות לרמקולים מאחור.

לא נפגשתי בבעיה של יותר רעש בסטיישן.

אני אלך יותר לכיוון הקסרה סטיישן, אבל אם אני אמצא קסרה רגילה במציאה אז אני חושב שאני אקח אותה...

מה שנותר זה להמתין בסבלנות למציאות.

בכל מקרה המון תודה על העזרה והמידע.

פורסם

אני נוהג כבר שנה וחצי בקסארה סטיישן 2004, 1.6, אוטומטית.

נוחה, תא מטען עצום ונח (גם אני מנייד 2 ילדים על ציודם, מאז שהיו 2 תינוקות על ציודם...), אמינה למרבה הפלא וצריכת דלק סבירה (1:10 לערך, כולל מזגן).

הגימור הוא ברמה הכי גבוהה שהגיע לארץ (והבנתי שכל הסטיישנים 2004 הן כאלה: 4 חלונות חשמל, 4 כריות אוויר, בקרת שיוט, רדיו דיסק מקורי מובנה...) והיא נרכשה במחיר נמוך ממחירון, על אף שהמחירון עצמו, כפי שאיציק כבר הבהיר, לא גבוה במיוחד....

זה בפלוסים.

במינוסים - המנוע גבולי, לטעמי, על הרכב. חלש מדי. אני נוסע בעיקר במישור אז זה לא בא כמעט לידי ביטוי, אבל זה לא הרכב שהייתי בוחר לטפס איתו לירושלים על בסיס יומי)

אני יודע שקיימות סטיישן עם מנוע HDI וגם ידניות - לא יודע לספר אם הן חזקות יותר.

שי.

• תוכן חדש...