Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נורא קל להגיד שזה חיישן ושיחליפו אותו, אני חושב שלהחליף חישן זה לחפש את המטבע מתחת לפנס...

אני כמו גיל היתי בנתיים מחכה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
AUDI?

300 אלף?

במקומך הייתי מחזיר להם אותו לסוכנות ודורש חדש.

מה נסגר איתך ?

מחזיר ומבקש חדש ? זה נראה לך קוצץ ירקות ?

איזה עילה יש לו לבקש חדש ? אם האוטו באחריות, הם מבחינתם צריכים לתקן את הבעיה ולהחליף כל מה שצריך

בלי תשלום.

ברור שזה מעצבן שקונים אוטו חדש במיוחד בסכום הזה ולהכנס איתו למוסך. אני מבין לגמרי.

לי נדלקה נורית כריות אויר חודש אחרי שקיבלתי את האוטו. הלכתי למוסך מורשה והם החליפו לי את מה שהיה צריך וכך נגמר הסיפור.

נכון, התעצבנתי, התאכזבתי והתבאסתי לקנות אוטו חדש ב-150K ושכבר צריך להחליף שם חלק אבל זה קורה... עם כל הבעסה בזה.

גיל, אני מבין אותך לגמרי ומקווה שייפתר על הצד הטוב ביותר.

פורסם
מה נסגר איתך ?

מחזיר ומבקש חדש ? זה נראה לך קוצץ ירקות ?

איזה עילה יש לו לבקש חדש ? אם האוטו באחריות, הם מבחינתם צריכים לתקן את הבעיה ולהחליף כל מה שצריך

בלי תשלום.

ברור שזה מעצבן שקונים אוטו חדש במיוחד בסכום הזה ולהכנס איתו למוסך. אני מבין לגמרי.

לי נדלקה נורית כריות אויר חודש אחרי שקיבלתי את האוטו. הלכתי למוסך מורשה והם החליפו לי את מה שהיה צריך וכך נגמר הסיפור.

נכון, התעצבנתי, התאכזבתי והתבאסתי לקנות אוטו חדש ב-150K ושכבר צריך להחליף שם חלק אבל זה קורה... עם כל הבעסה בזה.

גיל, אני מבין אותך לגמרי ומקווה שייפתר על הצד הטוב ביותר.

אם זה מספק אותך התיקון אז סבבה לך...

כשזה קרה לאבא שלי בפולקסווגן והם תקעו אותו בלי עבודה מספר שבועות, עם מתגייסים שמחכים לטסט

רגע לפני התביעה , המנכ"ל בכבודו ובעצמו הזמין אותו לשיחה והתנצלות אישית ,זירוז תהליך התיקון ככל שניתן + פיצוי

והמקרה הזה מתקבל על גבול הטעם הטוב , תגובה אחרת מצידם לא הייתה מביאה שום פשרות.

פורסם

כל עוד הרכב באמת באחריות. הדאגה היחידה שהייתה מטרידה אותי זה מה יקרה במצב חרום "אמת".

מניסיון שלי (תחום המטוסים) אחד הדברים הקשים הוא לשחזר תקלה. אני יודע שניתן להתחבר עם מחשב גם לרכב ולקבל נתונים. (דבר השונה לחלוטין מאשר רישום תקלה). נסה לברר איך משיגים את התוכנה וקבל חיבור (יש מועדון VAG). סע ל"מסלולים", מנחת או כל מקום אחר בו יש אפשרות לשחזר את התקלה.

אם שחזרת את התקלה מה טוב, עכשיו יש לך הקלטה של הנתונים. אם לא שחזרת לפחות תקבל חזרה את הבטחון הרכב.

מקווה שעזרתי

פורסם
AUDI?

300 אלף?

במקומך הייתי מחזיר להם אותו לסוכנות ודורש חדש.

תחזירו את הסרט שאתם חיים בו.

אני מאבחן ומתקן על בסיס יומיומי רכבים שעולים כמעט מיליון וחצי ש"ח, כשבאודומטר שלהם יש 20-60 ק"מ (לא עשרים אלף קילומטרים. עשרים קילומטרים) . יש תקלה? מתקנים. סוף סיפור. אף אחד לא מעלה בדעתו לבקש החלפה של רכב. בדיוק בגלל ההבנה שתקלות בייצור קורות המציאו את המושג "אחריות".

מי שיקרא רק את קארספורום, בלי לדעת מה קורה בחיים האמיתיים, עלול להתבלבל ולחשוב שיש עולם אחר.

פורסם

מהתגובות של כולם אפשר לראות שכל הסיפורים האלה בסופו של דברים מסתיימים בתביעה.

חבל שזה מגיע לדברים האלה ואני מקווה מאוד שבמקרה שלי זה לא יקרה.

לא חושב שלהחליף את היוניט של ה-ESP יעזור. כנראה הוא רק מתריע על הבעיה ולא הבעיה עצמה.

לדעתי הבעיה ב-ABS ולא ב-ESP בכל אופן (הנורה של ה-ESP גם דולקת כשיש בעיה בABS).

מבחינתי, זה משהו שהם יכולים להחליף בכיף, למרות שאני מנחש שהם יעשו הרבה יותר נזק בזמן ההחלפה.

מבחינת המוסך הם אמרו שהם יכולים לעשות בלימות חירום בעצמם ולנסות לשחזר את הבעיה. אני לא מתכוון לבקש את זה...

יכול להיות שאם הם יחליפו לי צמיגים ובלמים על חשבונם, אני אסכים. זה גם נראה לי פיצוי הולם.

בכל מקרה אני אעשה את הקורס שוב, כך שתהיה לי הזדמנות לתת לבעיה לחזור על עצמה, או לא.

שיביאו לי את אחד המחשבים שלהם איתי לקורס... :)

וכן, הדבר היחיד שאמת מטריד אותי זה מה יקרה במצב אמת של בלימת חירום בשיא החורף.

וגם בלי קשר, אם יש בעיה ב-ABS, מה יקרה בזמן נסיעה מהירה שלפעמים יוצא לבצע ביום יום, כשה-ESP נכנס לשימוש?

אני לא רוצה לחשוב מה קורה אם באמצע סיבוב כשה-ESP עובד, פתאום הכל נופל והמנוע כבה... אתה תעוף לקיבינמט.

פורסם

נהייתם אמריקה? כל אחד ישר מתחיל לחשוב על תביעות במקום לחשוב איך לסדר את מה שדורש סידור?

תקלה ספורדית שלא קיימת בזמן שהרכב מגיע למוסך היא תקלה קשה לאיתור בד"כ. במקרים כאלה שווה לעבור ויזואלית על צמות ובעיקר על מחברים, לראות שאין קונקטורים משוחררים בצמות הרלוונטיות או פין שקוע בתוך אחד מהמחברים, ואם יש גם תקלה שנשמרה במחשב על "יוניט ESP" (מה זה בכלל? יש שתי יחידות קלט שנוספו לABS שידועות לי וזה חיישן זווית הגה וחיישן סבסוב והאצה, ובפרייבטים נדמה לי שגם נוספה עוד משאבה הידראולית) אז אפשר לחשוב גם על החלפת היחידה שהתקלה מורה עליה, כנסיון לטפל בבעייה. לפעמים, במקרים כאלה, הדרך הריאלית היא דרך של ניסוי וטעייה. הלקוח לא תמיד מבין את זה וחושב שזה בהכרח מעיד על חוסר מקצועיות, אבל לפעמים זה מה יש. אי אפשר להחליף את הלקוח.

לסיכום, אתה יכול להציע להם לבדוק את מה שהצעתי, ואם הם מוכנים להחליף לך את ה"יוניט ESP" או מה שזה לא יהיה על סמך מה שנרשם במחשב, קבל את ההצעה שלהם.

פורסם
כשזה קרה לאבא שלי בפולקסווגן והם תקעו אותו בלי עבודה מספר שבועות, עם מתגייסים שמחכים לטסט. רגע לפני התביעה , המנכ"ל בכבודו ובעצמו הזמין אותו לשיחה והתנצלות אישית ,זירוז תהליך התיקון ככל שניתן + פיצוי. והמקרה הזה מתקבל על גבול הטעם הטוב , תגובה אחרת מצידם לא הייתה מביאה שום פשרות.

באמת, אותו המקרה בדיוק...

ואיזה רכב החליפו לאבא שלך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקיצור - אני מאחל שהתקלה תופיע שוב והפעם באופן יציב, רק כך ניתן יהיה לתקן אותה בצורה מושלמת.

אחי.. לא יפה. זה החיים שלו אנחנו מדברים עליהם, למה לאחל דברים כאלו? (סתם, סתם:-))

ולבעל ה S3 ביינתיים סע כך שלא תצטרך את ABS ובכל מקרה בהצלחה.

פורסם
אם זה מספק אותך התיקון אז סבבה לך...

אם זה מספק אותי ? ברור שלא, לא הייתי רוצה שהחלק יתקלקל מלכתחילה.

אבל מה אני יכול לעשות, לתבוע אותם ?

היה חלק שהתקלקל, החליפו כמו שכתוב באחריות. סוף הסיפור.

הם מבחינתם עשו את מה שהם צריכים ובאמת כמו שג'יפולוג אמר בשיטת ניסוי וטעייה.

אגב, גיל, למה אתה כל כך פוחד להחליף חלק ? מה זה המשפט הזה "הם יעשו יותר נזק" ?

זה מוסך מורשה, לא פיצוציה...

מה תעשה בטיפול הראשון של הרכב ? גם אז תצטרך להשאיר להם את הרכב והם יעשו איתו מה שצריך.

יחליפו פילטרים, שמנים, וכו' וכו', גם אז הם יעשו לך נזק ?

פורסם

מבחינת המוסך הם אמרו שהם יכולים לעשות בלימות חירום בעצמם ולנסות לשחזר את הבעיה. אני לא מתכוון לבקש את זה...

יכול להיות שאם הם יחליפו לי צמיגים ובלמים על חשבונם, אני אסכים. זה גם נראה לי פיצוי הולם.

בכל מקרה אני אעשה את הקורס שוב, כך שתהיה לי הזדמנות לתת לבעיה לחזור על עצמה, או לא.

שיביאו לי את אחד המחשבים שלהם איתי לקורס... :)

וכן, הדבר היחיד שאמת מטריד אותי זה מה יקרה במצב אמת של בלימת חירום בשיא החורף.

וגם בלי קשר, אם יש בעיה ב-ABS, מה יקרה בזמן נסיעה מהירה שלפעמים יוצא לבצע ביום יום, כשה-ESP נכנס לשימוש?

אני לא רוצה לחשוב מה קורה אם באמצע סיבוב כשה-ESP עובד, פתאום הכל נופל והמנוע כבה... אתה תעוף לקיבינמט.

נתחיל מכמה דברים:

1. שמע אני באמת מבין שזה לא נעים לראות מישהו מבצע בלימות חרום ברכב שלך "על חשבונך". רוצה להיות רגוע עד כמה הם גמרו צמיגים וברקסים?! תביא קליבר איתך ותמדוד לפני שאתה נותן להם את האוטו. אם באמת יהיה שינוי תדרוש החלפה. כנראה ולא תראה הבדל:wink:.

2. אם החלטת שאתה רוצה לשחזר לבד. יופי (גם אני הייתי עושה את זה). קצת בספק אם המוסך יתן לך מחשב (תנסה לך תדע). בכל מקרה כמו שאמרתי. יש המון אנשים שיש להם את הקבל והתוכנה ( מה נשאר מחשב נייד?! כך את שלי).

3. אתה יכול להגיד לי כמה ק"מ עבר הרכב בזמן ביצוע הקורס? (יש מצב והפתרון הרבה יותר פשוט).

פורסם

ישנו קושי רב באיתור תקלה כזו, זה מובן וברור.

אני הייתי שולח מכתב מנומס להנהלת צ'מפיון, מתאר בפניהם את השתלשלות האירועים, רושם בפניהם שבמוסך לא הצליחו לאתר את התקלה.

בסוף המכתב הייתי מציין שמדובר באביזר בטיחותי מהמעלה הראשונה ואם חלילה תתרחש תאונה אני אראה אותם אחראיים לעניין.

זה הכל, לדעתי זה קצת יכניס אותם למוטיבציה לאתר את התקלה, בין הייתר בשיטות שחנן הציע.

פורסם

צריך לקחת כל דבר בפרופורציה , כמו שנאמר הכי קל זה ישר להגיע לסוף, לעלות על בריקדות ולדרוש החלפה של רכב..

במציאות שלנו זה לא יקרה, לא בארץ ולא בחו"ל, היבואן \ יצרן ינסה תחילה לפתור את הבעיה תחת אחריות, ואם באמת מדובר על תקלה שלא ניתן לאתרה, יוחף הרכב הסורר..

כיוון שזה לא בדיוק המצב, הטוב ביותר הוא לעניות דעתי לקחת את הרכב עם סורק מחובר ולבצע מ"ס בלימות חירום לראות האם התקלה תחזור שנית.

אלף אלפי הבדלות, בפיקאסו של אישתי נדלקה מנורת ה ESP , מבדיקה במוסך התברר שהמנורה נדלקת ברגע שרפידות הברקס עשו את שלהם , אולי זה המצב גם אצלך ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני חושב שהתגובה כאן לחומרת התקלה היא מוגזמת.

מערכות ABS מנתקות את עצמן במקרים קיצוניים, כאשר יש חוסר היגיון מבחינתן בנתונים המתקבלים ממערך החיישנים. דבר זה נעשה כדי למנוע המשך פעולה שגוייה של המערכת כאשר נפגע חיישן, אבל קורה במקרים קיצוניים גם כאשר הכל תקין.

לי אישית זה קרה ב-206XS בעת בלימה בעליית בית אורן בנקודה בה יש שינוי גובה קטן באספלט.

בנוסף זה קורה לרכבים רבים בכל יום בבלימה בעת בדיקת זיהום אויר בעומס.

בד"כ ניתוק כנ"ל מתבצע כאשר הרכב במצב "מוזר" מבחינת החיישנים - כלומר חוסר התאמה משמעותי בין קריאות המהירות של הגלגלים השונים, או התנהגות לא פיסיקלית מבחינת המערכת כמו תאוטת גלגל לא סבירה או אי חזרת גלגל משוחרר למהירות נסיעה (דברים שיכולים לקרות כאשר הרכב חלקית באויר למשל, או שסרן אחד נמצא על דינמומטר)

בכל המקרים המערכת מאתחלת את עצמה וחוזרת למצב תקין אחרי כיבוי והדלקה של הרכב/ זמן מוגדר.

אם אתה לא מצליח לשחזר את התקלה בקלות, גם בבלימה אגרסיבית, הסיכוי שקיימת תקלה (לדעתי) נמוך, והסיכוי שהיא תתפוס אותך דווקא ברגע האמת שואף ל-0.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...