Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לצערי חזרתי מוקדם מהצפוי מקורס הנהיגה המתקדמת שתכננתי לעשות היום במסלולים.

במהלך החלק של תירגול בלימת חירום והתחמקות ממכשול על כביש רטוב, מערכת הABS הפסיקה לעבוד מסיבה בלתי ברורה.

בזמן בלימת החירום (הדבקת דוושת הברקס לקרקע) בערך ה-5 במספר, מסיבה כלשהי ה-ABS הפסיק לעבוד, הגלגלים ננעלו, ההגה לא הגיב וגם המנוע כבה (זה קרה למרות קלאץ' לחוץ). לאחר מיכן היה רשום ESP Failure ולא היה ניתן להדליק את הESP חזרה. גם לא לאחר התנעה מחדש והמתנה ממושכת (רשום בספר רכב שרשום ESP Failure גם במקרה של בעיה בABS).

בעקבות זאת החלטתי לא להמשיך עד שאני אוכל לברר מה הסיבה לבעיה.

כשהתחלתי לנסוע הביתה, אחרי מספר בודד של ק"מ ניסיתי להדליק שוב את הESP והוא נדלק בהצלחה ולכן עכשיו הכל כביכול תקין.

באחת הבלימות חירום הראשונות גם ההגה לא הגיב לי (דבר שקורה בד"כ שהגלגלים ננעלים) ולא הצלחנו להסביר למה זה קרה. במקרה ההוא הרכב לא ציין שמשהו לא כשורה. יכול להיות שגם אז ה-ABS לא עבד......

מזל שזה קרה במסלול אימונים ולא במקרה אמיתי.

ביום ראשון אני אלך למוסך כדי שיבדקו במחשב רכב אם אפשר להבין מה הגורם לבעיה.

אני עדיין מתלבט מה לעשות בנושא. קצת מפחיד לנסוע בכזה רכב מהיר כשיש סיכוי שהמערכות יכשלו ברגע האמת.

אני שוקל אף את האפשרות הכי קיצונית והיא לדרוש את החלפת הרכב.

מישהו נתקל בסיטואציה כזאת? בבעיה כזאת?

מה דעתכם?

גיל.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה לא צריך לציין שזה קרה במהלך קורס נהיגה, כי יתכן וינסו להתנער מאחריות ויטענו לשימוש לא סביר ברכב.

לדעתי שגית בכך שלא השארת את הרכב על מצב תקלה.

למרות זאת, אני מניח שנרשמה תקלה במחשב הרכב, ככה שחיבור סקאנר יראה להם שזה באמת קרה ואולי גם יהיה ניתן לראות היכן המודול הבעייתי.

בקשר להחלפת הרכב: גם אני בדיעה קיצונית כמוך, כל מוצר חדש שאני קונה , במידה והתגלה בו פגם ולו הקטן ביותר,

גם אם כביכול ניתן לתקן אותו, אני הופך עולמות כדי לקבל חדש במקומו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ואווו איזה התדרדרות מהירה של טרד, עוד לא היית בכלל במוסך וכבר אתה דורש שיחליפו את הרכב ?

טוב שלא אמרת נגמרו לי המים בשפריצרים, שיחליפו :p

אני מנסה לחשוב מה עשית, איך עשית, כתבת בעצמך "ה 5 במספר" אולי בכלל טיגנת את הברקסים ואחרי שהכל התקרר הכל חזר לעבוד תקין ?

וגם אם יש תקלה, קודם כל מנסים לתקן.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לדעתי אתה לא צריך לציין שזה קרה במהלך קורס נהיגה, כי יתכן וינסו להתנער מאחריות ויטענו לשימוש לא סביר ברכב.

לדעתי שגית בכך שלא השארת את הרכב על מצב תקלה.

למרות זאת, אני מניח שנרשמה תקלה במחשב הרכב, ככה שחיבור סקאנר יראה להם שזה באמת קרה ואולי גם יהיה ניתן לראות היכן המודול הבעייתי.

בקשר להחלפת הרכב: גם אני בדיעה קיצונית כמוך, כל מוצר חדש שאני קונה , במידה והתגלה בו פגם ולו הקטן ביותר,

גם אם כביכול ניתן לתקן אותו, אני הופך עולמות כדי לקבל חדש במקומו.

אני לא מתכוון לשקר להם ובקורס לא עשיתי שום שימוש בלתי סביר ברכב. בלימת חירום זה שימוש סביר בהחלט, במיוחד בS3.

במיוחד לאור העובדה שכשקיבלתי את הרכב, בסוכנות הסבירו בפירוש שבמקרה וצריך לבצע לבלום במהירות יש ללחוץ הכי חזק שאפשר על הברקס - בדיוק מה שעשיתי. הייתה שם גם A3 ולה לא הייתה את הבעיה הזאת.

דיברתי עם אחד מהנציגים של אאודי שאמר לי לבוא למוסך ביום ראשון.

הוא בהתחלה זרק משהו שאולי אחרי מספר בלימות חירום, הרכב יגיב בצורה כזאת - ממש לא נכון (שוב, הייתה עוד A3).

הוא אמר שנשמרת במחשב רכב היסטוריה של ה-3 ימים האחרונים, כך... שכנראה יהיה ניתן להבין מה הייתה הבעיה.

ואווו איזה התדרדרות מהירה של טרד, עוד לא היתה בכלל במוסך וכבר אתה דורש שיחליפו את הרכב ?

טוב שלא אמרת נגמרו לי המים בשפריצרים, שיחליפו :p

אני מנסה לחשוב מה עשית, איך עשית, כתבת בעצמך "ה 5 במספר" אולי בכלל טיגנת את הברקסים ואחרי שהכל התקרר הכל חזר לעבוד תקין ?

וגם אם יש תקלה, קודם כל מנסים לתקן.

רגע רגע, לא אמרתי שאני דורש את זה. אמרתי שאני שוקל מה לעשות. כמובן שכל דבר שאני אחליט יהיה רלוונטי רק לאחר הבדיקה.

אתה משווה ESP Failure בזמן בלימת חירום לחוסר מים בשפריצרים? נו באמת.

נסעתי בקו ישר, על כביש רטוב ובלמתי. זה הכל. זאת הייתה הפעם החמישית או השישית והיו כמה דקות הפסקה בין פעם לפעם ממש לא היה טיגון לברקסים.

להזכירך, היו עוד רכבים... סיריון, גטס וגם טוארג וA3 ואף אחד לא עשתה קולות שזה מזיז לה יותר מידי. ה-A3 עשתה פי 2 סיבובים ממני ואפילו יותר, התחילה לפני ונהגו עליה 2 אנשים ושום דבר לא קרה... אז S3 לא תעמוד בזה?

ולא, אני לא רוצה לתקן! אני לא קונה רכב חדש כדי לתקן אותו (וזה לא משנה שיש אחריות).

זה לא משהו שיכול לקרות בחודשיים שהוא על הכביש... ואיך אפשר לבטוח ברכב אחרי שזה קרה?

פורסם

דיון בנושא החלפת הרכב ניתן לבצע בפורום כללי ולא כאן בטכני. נהיה כולנו חכמים יותר לאחר בדיקת מוסך. קשה לי להאמין שנוזל הבלמים ניזוק עקב חום יתר.

פורסם

בעיקרון פרסמתי את זה בפורום כללי, אתם העברתם את זה הנה.

זה רלוונטי גם לכללי וגם לטכני. לא חושב שצריך שני ת'רדים נפרדים :)

פורסם

על כל מה שכתבתי בהתחלה. על כל הסיטואציה.

גם על הבעיה הטכנית (אם מישהו מכיר או שמע) וגם על דרכי ההתמודדות איתה ועם המצב הזה.

תשים את זה איפה שבא לך :)

פורסם

מתמודדים עם התקלה לאחר שיודעים במה מדובר. לאחר שנמצה את הנושא הטכני נפנה לדרכי ההתמודדות, מקובל?

(שאלה רוטורית, אל תענה...) :wink:

פורסם

נניח והתקלקל לך המתג של אורות הבלמים (שקשור באופן ישיר למערכת ה ESP). לא יודע, אולי היוניט יצא ממקומו, אולי במהלך נהיגה נמרצת פגעת עם הנעל בטעות בחיישן והוא זז - וזה מה שגרם למערכת לא לתפקד בצורה תקינה, אז בשביל חלק של כמה לירות תרצה אוטו חדש ?!

גם אם לא מדובר במשהו פשוט, עוד אין לך מושג מה התקלה בכלל ואתה מדבר על החלפה של הרכב. לך תהפוך את כל העולמות שאתה רק רוצה (תקרא לאייל שיעזור לך), אבל אם פותרים לך את התקלה - כל בית משפט יעיף אותך לאלף עזאזל עם התביעה האומללה בגין החלפת הרכב בעקבות תקלה שנפתרה.

...אז קנית אוטו והתגלתה בו תקלה, ביג פאקינג דיל !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החלטתם שאני רוצה להחליף רכב... רק העלתי את זה כעוד אופציה.

כמו שאמרתם, אני עדיין לא יודע מה הבעיה. יכול להיות שזה משהו פשוט ויכול להיות שזה משהו רציני שלא יאפשר לי לסמוך על הרכב יותר.

פורסם

רגע רגע, לא אמרתי שאני דורש את זה. אמרתי שאני שוקל מה לעשות....

...אני לא רוצה לתקן! אני לא קונה רכב חדש כדי לתקן אותו (וזה לא משנה שיש אחריות).

זה לא משהו שיכול לקרות בחודשיים שהוא על הכביש... ואיך אפשר לבטוח ברכב אחרי שזה קרה?

הצלחת לבלבל אותי, אתה טוען בפרוש שיש בעיה (ואני לא טוען שלא, אני אומר רק שלא בטוח איפה וכמה היא חמורה לאור מה שתיארת ושלפני שהמוסך לפחות יביע איזה שהיא חוות דעת אני נמנע לא תומך באף צד) אתה גם אומר שאתה לא רוצה לתקן כלום באוטו ודורש להחליף אוטו, אבל אז אני חוזר להתחלה, אתה אומר שאתה לא דורש את זה ?

מבולבלים ? גם אנחנו ....

:D

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לא צריך להיות מבולבלים, גם לא קצוניים.

בן אדם קונה S3 , ולא יכול לסיים תרגול של נהיגה במקום מסודר בגלל כשל במערכת מסויימת.

אז נכון, אולי זה שולי ויפתר על נקלה.

מאידך, אף לא אחד רוצה להשקיע מאות אלפים ברכב, ולא לסיים מסלול שדייהטסו סיריון מסיימת.

אז עם כל הכבוד לכל סוגי ההודעות והתגובות, זה מתסכל, ובמיוחד אם בראש , יושב לך ראש יהודי.

אני בעד שפותח התרד' יתאזר בסבלנות מחד, ומאוד מבין אותו מאידך, וכן, גם אני מתחום הרכב והתקלות מחד, וגם אני יודע להעריך כסף וציפיות מצד שני.

לזכור, מי שקונה S3 , לא קנה מאזדה 3 , ועל כן צריך להבין מה עובר לו בראש.

כי לשפוט אחרים, זה הכי קל. במיוחד אם הכסף והציפיות, שלהם ולא שלך.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
לא צריך להיות מבולבלים, גם לא קצוניים.

בן אדם קונה S3 , ולא יכול לסיים תרגול של נהיגה במקום מסודר בגלל כשל במערכת מסויימת.

אז נכון, אולי זה שולי ויפתר על נקלה.

מאידך, אף לא אחד רוצה להשקיע מאות אלפים ברכב, ולא לסיים מסלול שדייהטסו סיריון מסיימת.

אז עם כל הכבוד לכל סוגי ההודעות והתגובות, זה מתסכל, ובמיוחד אם בראש , יושב לך ראש יהודי.

אני בעד שפותח התרד' יתאזר בסבלנות מחד, ומאוד מבין אותו מאידך, וכן, גם אני מתחום הרכב והתקלות מחד, וגם אני יודע להעריך כסף וציפיות מצד שני.

לזכור, מי שקונה S3 , לא קנה מאזדה 3 , ועל כן צריך להבין מה עובר לו בראש.

כי לשפוט אחרים, זה הכי קל. במיוחד אם הכסף והציפיות, שלהם ולא שלך.

דני.

מחזק את מה שאמרת,

חבר'ה הבן אדם קנה רכב במאות אלפים הוא לא קנה רכב זול ומגיע לו לפי דעתי כל מה שהוא יבקש.

נכון שבמידה והתקלה הינה קטנה והבן אדם ידרוש החלפת רכב וזה לא יראה הגיוני אז הוא לא יקבל את מבוקשו,

אבל תחשבו על זה שנית במידה וזה היה מקרה אצלכם.

בהצלחה לפותח הטופיק.

• תוכן חדש...