Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אחי נכשל לפני שבוע עם הרכב בטסט, על זיהום אוויר של 6 אחוז, כאשר מותר 3.5 אחוז.

באופן מוזר ביותר, הרכב החל לעשן ממש לפני הטסט, לאחר שמעולם לא היו בעיות איתו.

אחרי פתיחת הקרבורטור, חיזוק חוטים וריסוס STP לפני נסיעות במשך כמה ימים, הרכב לא מעשן ונוסע טוב.

אחי רוצה לנסות את מזלו בטסט חוזר,

השאלה היא האם במקרה של פיז'ו 205 שנת 93 ,קרבורטור, האם הוא זקוק לאישור תיקון /כיוון ממוסך כדי להציג בטסט?

או שפשוט לגשת לטסט חוזר?

כמו כן, הצינור שיוצא ממכסה השסתומים לנשם פולט הרבה גזים, אני מניח שאלו רינגים שחוקים, השאלה היא האם ניתוק הצינור והפניתו לאוויר הפתוח בתא המנוע בזמן הטסט ישפר את תוצאת זיהום האוויר?

כמו כן, מדוע כאשר אני מנתק את צינור הנשם הזה, הרכב נחנק ונוטה להיכבות?

תודה רבה!

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

צינור מיחזור גזי גל-הארכובה חייב להיות מחובר, אם תנתק אותו יש סיכוי שהרכב יפסל גם הניתוק מאחר והוא מזהם אויר אף יותר ממאייד שאינו מכוון.

ניתוק הנשם יכול להפחית במעט את פליטת זיהום האויר הנמדדת דרך הפליטה. אך בכדי לפתור את הבעיה יש לכוון/לשפץ את המאייד, התמורה תגיע במהרה דרך תצרוכת דלק משופרת.

פורסם

הרכב נוטה להיכבות בגלל משיכת אויר מהמאייד. הצינור שניתקת גורם למשיכת אוויר.

כמו כן מתי החלפת שמן?

אם החלפת שמן לא מזמן, יש כאלה ששמים פחית שמן דבש ע"מ לפתור את בעיית פליטת הגזים מהנשם ולהפחית את אכילת השמן.

אצלי באוטו פתרתי את בעיית הנשם ע"י תוספת קטנה של מצנן קטן(שאני ייצרתי) שפשוט מקרר את האדים לנוזל וקח מונע כניסתם למאייד.

פורסם

למה להיות חוראני? גש כוון את הקרבורטור שלך כמו שצריך-על הדרך גם תחסוך לעצמך דלק ולנו זיהום אויר...

יש בעלי מקצוע שמכירים קרבורטורים כמו את כף ידם-ע"ע צביקה מהפורום שלנו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

לא יודע איך זה בפיזו, אני ניתקתי את הנשם והעברתי אותו מלתחת למנוע ומאז המנוע מעשן פחות ,סוחב הרבה יותר טוב ,אין רעידות בסרק ,והכי חשוב הכל נשאר נקי.(חוץ מזה שמאיפה שהמנוע אמור לינוק את אוויר הנשם הוא פתוח לאוויר החופשי)

רק שאני לא יודע אם זה קשור או לא אבל המנוע אוכל לי ליטר ל500 ק"מ בערך וידוע לי שיש מדרגות בצילינדרים.

מה שכן זה שהנשם מעשן בפקקים או עמידה ליותר מ5 דקות.(פשוט יוצא עשן ממתחת לאוטו)

כשאתה נותן גז בסרק יוצא עשן שחור?

אם אתה סותם עם היד קצת את הלוע של הקרבורטור יש תגובה חיובית או שלילית?(הלוע שנמצאת איפה שהפילטר)

בעיקרון אפשר להוריד לבד את הזיהום על ידי כיוון עצמי ,אם אין לך ניסיון אתה עלול למצוא את עצמך תקוע עם רכב שלא מניע ,ראה הוזהרת!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

חוץ מלפתוח את הקרבורטור ולהסתכל, ולרסס STP לפני כמה נסיעות, לא עשינו כלום.

הרכב עבר היום טסט בהצלחה עם נתון נמוך מאד של זיהום אוויר- 0.6, כאשר המקסימום הוא 3.5 .

לא ניתקתי שום צינור נשם, ואפילו חיזקתי צינור שמגיע מהנשם ומתחבר לסעפת פליטה שינק אוויר.

מה שמאשר את הדעה שלי שזה היה כשל זמני בלבד , שנבע כנראה מלכלוך קטן , או בנזין באיכות גרועה, והגיע באופן אכזרי בדיוק ביום של הטסט.

אני אומר זאת על סמך צריכת הדלק המעולה של הרכב לאורך שנים, וגם בגלל שמעולם לא עישן עשן שחור.

תודה רבה לכולם על העזרה, שבת שלום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

גם אני נתקלתי בזה במרצדס אחרי קיק חזק המנוע עובד יותר טוב,כנראה זה מוציא פיח או משהו.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
שאלה שמסקרנת אותי לא עושים בדיקת זיהום אוויר לרכב מ שנת 95+?

לכל רכב עושים בדיקת זיהום אוויר.

לרכבים משנת יצור 95 ומעלה, בנוסף גם בדיקת "4 גזים" מחמירה יותר

פורסם

לא לכל הרכבים המונעים בבנזין מבצעים בד' זיהום אויר.

רכבים משנת יצור 71' ומטה אין מבצעים.

רכבים מעל 3,700 ק"ג אין מבצעים.

• תוכן חדש...