Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף תעשה מה שבא לך - אני אישית לא מבין את זה ולא מדמיין מערכת בתקציב שכזה ללא סאב אפילו קטן..

פתחתי את הנושא ללא קשר למערכת שלי , אלה סתם לשמוע דעות שונות של אנשים בנושא.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
*יש כאלה שבדיוק להפך שצריך סאב בלבד מאחור ללא שום רמקולים (כמו הרוב פה)

בלי שום רמקולים:shock: צריך להיות ממש חולה באסים..

פורסם

אני אומר לך ששמעתי מערכת אצל חבר עם רמקולים 6X9 מאחורה והם דופקים יפה ומוסיפים לפי דעתי.

תחליט אתה.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

מה היה במערכת של החבר חוץ מה6X9 שדפקו יפה? ונכון שיש 6X9 שדופקים יפה אבל הם רק דופקים יפה..

למרות היתרון ברמקול קואקסיאלי מבחינת one point source, זהו רמקול פשרה, שנותן מידבאס/מיד/טוויטר/קרוס בחבילה אחת יחידה וזולה ולכן אי אפשר להשוות אותו לסט קומפוננט מקצועי. אינו יכול לעשות את העבודה שלהם ואינו יכול, כמובן, להחליף ולעשות את העבודה של הסאב.

מה שכן, לתקציב נמוך במיוחד ו/או לסטאפ שלא אמור להיות מדוייק ואיכותי יותר מדי, זה יכול להיות פשרה.

פורסם

מה היה באוטו של החבר.?

אני אגיד לך את האמת, אין לו מערכת מפוצצת ב 10K , יש לו מערכת בינונית יחסית עם סאב מגבר , קומפוננט קדמי, ורמקולים אחוריים.

ולא רק 6X9 מאחורה.

הוא שם אותם בהתחלה במגש ובהדרגה הוסיף גם סאב ומגבר.

ולא כמו שאתה אמרת, הם לא מחיליפים כלל וכלל את הסאב . רק נותנים עוד צלילים לפי דעתי ובהחלט מוסיפים סאונד מאחורה.

פורסם

בשביל מי שיושב מאחורה!

למשל אצלי באוטו אני מדיי פעם נוהג ומדיי פעם מאחורה ככה שזה מתאים גם בשבילי.

מי שנוהג לבד כל הזמן באוטו או שלוקח את חברה שלו מקדימה אז כנראה לא ייצטרך מאחורה.

אבל תמיד כדאי שיהיה רמקולים, כדאי להשקיע את ה 200-300 שקל האלה כדיי שיהיה סאונד גם מאחור.

פורסם

אישית,אני משנה את ההטייה בHU לפי המוזיקה. במוסיקה עם דגש על איכות אני שומע רק בקומפוננט. אבל בטראנסים ומוזיקה שחורה אני משתמש גם באחוריים.

התחדשתי לפני מספר ימים ב6X9 של סאונדסטרים מסדרת טרנטולה דגם SST6.9. :twisted:

Good guy goes to HEAVEN

Bad guy goes to PATTAYA :twisted:

.PATTAYA ADDICT / REBEL

פורסם

אני +1 לגבי סאב מקדימה :)

רק הערה לגבי רמקולים אחוריים, למי שזכה לשבת באוטו של יאריק הקודם, לפני שהוא נמכר, בתצורת רמקולים האחרונה אולי שם לב שהוא מיקם גם זוג רמקולים אחוריים, אם אני לא טועה (זה היה לפני לפחות חצי שנה) של מורל אבל לא סט שמיועד לרכב, בקיצור, הם לא פעלו למשך כמעט כל הזמן שישבתי אצלו באוטו (בערך שעה), ואז לקראת הסוף הוא הפעיל אותם ( נ.ב הרמקולים היו מחוברים במונו). אם אני לא טועה בקטע מהופעה אקוסטית של אריק קלפטון, הצליל קיבל נפח שפשוט קשה לתאר, הבמה גם נפתחה לצדדים, פשוט לשבת להתענג ולקנא.

אז מי אמר זוג ביוניר אליפזה 460 וואט 4 וואי? :)

בשיפוצים

פורסם

bassboost לא ממש הבנתי , איזה גודל היו הרמקולים שלו מאחורה 6*9 או משהו אחר?

פורסם

נכון, יאריק הסביר לי מה הרעיון של הרמקולים האלה. הוא אמר שהם משמשים ע"מ ליצור הד, חתוכים מ 400 ועד 5,000 או משהו כזה כדי לייצר נפח.

אני לא זוכר אם כשישבתי אצלו הם פעלו או לא, אבל הסט-אפ האחרון שלו הייתה המערכת הכי טובה ששמעתי אי פעם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוספה של רמקולים אחוריים כאשר הם לא מוגברים בצורה שמפריעה אלא בצורה שמשתלבת יכולה להוסיף מילוי אחורי נהדר לכל רכב וגם לכל "תיבת תהודה" כזו או אחרת שנשב בה.

כל עוד שהם לא מנגנים בטווח תדרים שלא קשה לגנוב אותו כמו צלילים מאוד גבוהים ותדר באס שעד כמה שהוא לא כיווני, עם המערכת לא מכוונת נכון - הוא מאוד רגיש למיקום נקודתי.

סאב מקדימה זאת אחת הפנטזיות הכי גדולות בשביל חובב סאונד לרכב - אבל לא כל סאב ישמע טוב מקדימה בגלל אורך הגל או התדר הנמוך שהוא מנגן שלוקח לו מרחק פיסי גדול יותר להבשיל - סאב וופר בתא המטען שנמצא בתיבה מתאימה ומכוון היטב לרוב יבשיל בקדמת הרכב ולא בתא המטען ובגלל זה, זה לא כל כך משנה איפה הסאב נמצא.

ולגבי ההפרעה של רמקולים אחוריים לחלק הקדמי של הרכב, בגלל שאנחנו יושבים מאוד רחוק מהם ההפרעה העיקרית שלהם היא בעיקר למשוך את כל הבמה אחורנית בתוך הרכב כאשר הם מוגברים מידי, אז עם הגברה נכונה וחיתוך נכון - אפשר לקבל תוצאות מאוד יפות גם עם רמקולים אחוריים.

אני באופן אישי לא מתלהב יותר מידי מהתוספת הזאת ורואה בה כמיותרת אלא אם כן הם יהיו מוגברים על הHU וחתוכים בצורה פסיבית. (אני מדבר כמובן על המערכת הספציפית שלי)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי הרמקולים שהיו אצל יאריק, אז לפי מה שאני זוכר אלו לא היו רמקולים לרכב, אלא רמקולים ביתיים שלפי מה שאני זוכר היו של מורל.

הלוואי על כולנו שמה שיהיה חסר לנו זה רק ההשלמת נפח ע"י רמקולים אחוריים ואז נשמע כמו אצל יאריק, באמת שמדובר ברמה אחרת, זה רק Fine-tuning לתמונה גדולה ומורכבת הרבה יותר.

בשיפוצים

פורסם

אני לא כל כך מבין מה הויכוח.

מי שרוצה מערכת שמכוונת ל SQ אז ברור שאין רמקולים מאחורה.

מי שרוצה מערכת שנשמעת נכון וטוב עבור הנהג אז גם ברור שאין רמקולים מאחורה.

מי שרוצה לשמוע כמו שהוא אוהב וטוב לו רמקולים מאחורה , שישים , למרות כל החסרונות שיש בזה - אם זה מה שהוא אוהב אז זה מה שנכון עבורו.

כמו כן , עבור מערכות דלות תקציב 6X9 הוא פיתרון יעיל. לא אידיאלי אבל יעיל.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...