Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתשתית של hot ואינטרנט זהב כספק שירותי האינטרנט.

מחשב אחד מחובר למודם של הוט בכבל רשת.

רציתי לשתף מחשב נוסף, חיברתי סוויטש ואליו את המחשבים ומהסוויטש למודם כבלים.

במחשב אחד הגלישה תקינה ובשני אין אפשרות לגלוש - "קישוריות חסרה" - זו ההערה שאני מקבל וכתובת איי פי לא חוקית.

כיצד ניתן לפתור?

האם להוסיף כרטיס רשת נוסף למחשב הראשון ולשתף את השני?

האם להביא ראוטר במקום סוויטש?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

בעקרון אתה צריך ראוטר שידע לבצע התקשרות עצמאית לספק האינטרנט, ולא שהמחשב שלך יבצע את ההתקשרות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בעיקרון הסוויץ' לא יודע לתת כתובות IP (הוא לא יודע לתפקד כשרת DHCP)

כפי שמר דיסקבר אמר, אתה צריך ראוטר כדי שיתפקד כחייגן וגם כשרת DHCP וידע לתת כתובות פנימיות למחשבים.

עלות ראוטר פשוט היא כ200 שקל. תמורת קצת יותר תוכל להשיג ראוטר של לינקסיס (חברת בת של סיסקו) שמייצרים ראוטרים מושלמים. עם פיירוול חזק.

היום לעשות מחשוב עם כרטיס רשת כפול וחלוקה לכתובות וכבל מוצלב וכל השיט הזה לא משתלם לעומת ראוטר שעושה את כל העבודה במקומך.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

שלום.

אני ינסה לרשום את זה בצורה פשוט וקלה לא מבטיח כלום:wink:

(לצערי אני לא בבית אז אין תמונות)

מחשב א'

שתי כרטיסי רשת

אחד למודם

אחד לHUB

מחשב ב'

כרטיס רשת אחד לHUB

במחשב הראשון אתה מגדיר על החייגן אפשרות "שיתוף", בשיתוף אתה בוחר את כרטיס הרשת הנכון

(כדאי שיהיה לך יותר קל תקרא לכל כרטיס רשת במחשב א' בשם אחר כגון To_Network / To_Internet )

לאחר-מכן לחץ כפתור ימני על צלמית My Computer

ואז אפשריות שם תבחר "שם מחשב" בלמטה תבחר "קבוצה" לא "דומין"

תכניס את שתי המחשבים לאותו "קבוצה"

לאחר מכן במחשב א' תלחץ על כרטיס הרשת ששייך לרשת שלך ולא למודם.

ותן לIP כגון – 192.168.0.1

לאחר מכן במחשב א' תלחץ על כרטיס הרשת, תבדוק שהוא מקבל IP באופן אוטומטי

עכשיו תעשה "הפעלה מחדש" לשתי העמדות ותתחבר מחדש לאינטרנט.

עקרונית אמור להיות לך רשת ביתית + אינטרנט בשתי העמדות.

כמובן שמחשב א' הוא ה"שולט" בבית בחיבור במידה והוא לא מחובר גם מחשב ב' לא יקבל אינטרנט.

מקווה שהצלחתי לעזור לך.

המשך יום נעים!

פורסם

BigMan, במה שאתה מציע אפשר לחסוך את הHUB.

אם במחשב A יש 2 כרטיסי רשת, אפשר לחבר אחד למודם ואת השני למחשב B

ובעצם להשתמש במחשב A בתור "סרבר" שנותן את החיבור רשת למחשב B.

זאת שיטה שהיו משתמשים לפני שנים.

היום זה לא משתלם, ועדיף להוסיף עוד 50 שקל על מחיר של HUB פשוט ולקנות ראוטר בסיסי עם יכולות התקשרות.

פורסם

עקרונית נכון אפשר לחסוך את הHUB אבל הוא עולה משהו כמו 120 שקל לHUB נורמלי ל5 עמדות...

אני פשוט חושב קדימה לאיזה מחשב נייד או מחשב שלישי לילדה :wink:

שיטה ישנה אני לא בטוח, ממתי "ראוטר" שמחליט מה לעשות במקום שאתה תחליט יותר חכם...

לא יודע אני אישית לא אוהב את זה אני עובד בבית בשיטה שאני אמרתי (יש רק 3 מחשבים ברגע זה)

וזה עובד לי יופי. 8)

המשך יום נעים!

פורסם

תחבר את המודם ב USB למחשב הראשון, ומהכרטיס רשת שלו אל הכרטיס רשת של המחשב השני בכבל מוצלב.

עובד אצלי כבר שנים כך, כל פעם אני מקנפג את זה ע"פ ת'רד שנמצא בדביק ב HWZONE בפורום רשתות, ממליץ!

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

גם אני השתמשתי למשך תקופה ארוכה בפתרון שאסף הציע וזה עבד מעולה - אבל אני לא בטוח שבכל המודמים זה עובד.

אבל אין ספק שזה הפתרון שצריך לבדוק ראשון: קל ממנו וזול ממנו לא תמצא :-)

פורסם

קצת סדר בבלאגן. ננסה לסדר לך את הראש מכל חצאי האמת שרצו עד עכשיו בשרשור.

אם עד עכשיו עבדת בלי חייגן (כלומר הדלקת את המחשב ונכנסת ישירות לאינטרנט, בלי להפעיל שום תוכנת חיוג של אינטרנט זהב) - אתה יכול לחבר מחשב אחד לכניסת הרשת של המודם ומחשב שני לכניסת הUSB של המודם ושניהם יגלשו במקביל.

אם החיבור שלך דורש חייגן, אתה יכול לפנות לספקית האינטרנט שלך (כלומר אינטרנט זהב) ולבקש מהם להעביר אותך לחיבור ללא חייגן. לפעמים הם מסכימים.

שיטה אחרת ועדיפה משמעותית היא לרכוש ראוטר פשוט (קצת פחות מ200 ש"ח לראוטר קווי) ולחבר דרכו את שני המחשבים. סוויטש לא יכול לבוא במקום הראוטר היות וסוויטש לא יודע "לחייג" (כלומר להפעיל את החייגן שהיה לך עד עכשיו) ולהתחבר לאינטרנט. ראוטר יכול לעשות את זה ומכיל סוויטש פנימי בתוכו ולכן מתאים לך הרבה יותר. אם אתה קונה ראוטר, שים לב שמדובר בראוטר שתומך גם בPPPOE וגם בL2TP, שאלו פרוטוקולי החיוג של הADSL והכבלים בהתאמה.

זאת השיטה העדיפה, גם אם היא עולה עוד 200 ש"ח.

אם אתה עקשן, קמצן ורוצה לחסוך כמה גרושים תמורת חיבור פחות טוב לאינטרנט אתה יכול להשתמש באחת השיטות שהוזכרה קודם. אבל באמת שלא כדאי לך, חוץ מכאב ראש לא יצא לך מזה כלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אצלי זה עובד כבר יותר מ3 שנים ככה:

יש2 יציאות USB וLAN ,מחשב אחד מקבל כבל רשת ומחשב אחד USB ועשיתי את זה גם לחברים וזה עובד.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מה הבעיה לקנות מפצל של כרטיס רשת, ואליו לחבר את כל הכבלים (כל מחשב לוקח חלק מהפס), ככה חסכת כאב ראש. זה יעבוד?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

זה לא יעבוד כיוון שהמחשב השני לא יקבל אינטרנט.

הוא חייב ראוטר שיהיה מה שיבצע את ההתקשרות לספק, ויתן חיבור ל2 המחשבים במקביל.

בכל מצב אחר, (פיצולים, חיבור מחשב-למחשב וכו') או שרק מחשב אחד יהיה אינטרנט, או שהשני יקבל את האינטרנט מהמחשב הראשון,

ואז בשביל לגלוש במחשב השני יהיו חייבים שהמחשב הראשון יהיה דולק ומחובר לאינטרנט.

מה גם שהמהירות שיקבל המחשב השני לא תהיה טובה במיוחד כיוון שהמחשב הראשון יהווה צוואר בקבוק.

פורסם

אם אחבר את המחשב הראשון לכבל usb אזדקק לדרייבר של המודם נכון ?

בקיצור נשברתי, איך מחברים עם נתב של טרנדנט ?

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...