Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי להיכנס למספר חנויות שעובדות עם מספר יבואנים\משווקים וחיפשתי מספר דברים.

מה שקרה זה מאוד פשוט, בכל החנויות שבדקתי מחיר לגבי מוצר ספציפי, הם פתחו את הקטלוג של אותו יבואן\משווק ראו מה המחיר בקטלוג, הוסיפו על זה מע"מ וזה היה המחיר לתשלום מה שבעצם גורם למחיר זהה בכל החנויות.

האם הדבר הזה נקרא קרטל?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

קרטל זה שמוצרים שונים, של יצרנים שונים (או משווקים שונים), נמכרים באותו מחיר.

לדוגמא - קופסאת שוקולד חלב, 80 גרם, של כל היצרניות (הן מייצור מקומי והן תוצרת חוץ), תעלה מחיר זהה.

עריכה: המונח "קרטל" בויקיפדיה.

כשאתה נכנס לסוכנות רכב ומאזדה 3 עולה לך בכל סוכנות אותו דבר זה קרטל? לא.. כי זה המחיר שנותן היבואן.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מה שאתה מתאר זה מחיר אחיד של מוצר אצל יבואן.

לא נראה שיש בזה פסול ואם זה מוצר חיני למכונה שלך (לדוגמא הרכב שלך)

אז זה מקרה של חלקי חילוף יקרים לא משהו חדש.

לגבי צמיגים אני יכול להגיד לך שיש מחיר מחירון אחיד אצל כולם ואז אחוז % הנחה שונה אצל כל משווק.

בהצלחה עם המנטליות הישראלית

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

יש יבואנים שדורשים מחיר אחיד מכל אלו שמשווקים את סחורתם, עיין ערך קרוקס.

בדרך כלל כן יש הבדלים במחירי הנטו הסופיים גם אם המחיר לצרכן בקטלוג הוא X. הרי אותם משווקים מקבלים אחוז הנחה מסויים אזי ישנם שמסתפקים ברווח מועט יותר ו"עושים הנחה".

למשל ברדיאטורים של "בשן", ישנם רדיאטוריסטים שמגלמים את סעיף העבודה - פירוק והרכבה - ולעיתים גם את נוזל הקירור - ולעיתים גם מע"מ (!) במחיר המחירון..

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מה שקרה זה מאוד פשוט, בכל החנויות שבדקתי מחיר לגבי מוצר ספציפי, הם פתחו את הקטלוג של אותו יבואן\משווק ראו מה המחיר בקטלוג, הוסיפו על זה מע"מ וזה היה המחיר לתשלום מה שבעצם גורם למחיר זהה בכל החנויות.

מניסיוני כעובד בחנות, חנויות פועלות בשיטה הבאה:

ישנם קטלוגים המיועדים לחנות, ובהם קודי הנחות שידועים רק למי שהמשווק\יבואן רוצה שיידעו (כמו למשל החנות).

יש מוצרים עם הנחה נמוכה לחנות, אז המחיר לצרכן הינו ללא הנחה כלל.

מקווה שהיסדרתי את הקושייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה שאתה מתאר זה חנויות שונות שעובדות עם אותו יבואן, שבעצם שומר על מחיר אחיד של מוצריו, בשביל שלא ישברו לו את השוק.

קרטל זה התאגדות של כמה יבואנים/משווקים/יצרנים בעלי מוצרים זהים/מתחרים שעובדים ביחיד על מנת להשיג פלח שוק גדול ככל האפשר שישווק רק את מוצרי אותן החברות במחיר זהה בכל מקום.

לאומת מונופול, שמקרה כזה יותר מתאים לתיאור שלך, כאשר מדובר למעשה בחברה יחידה שמחזיקה את רוב פלחי השוק על מוצר/ים או שרות/ים מסויים/ים

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
לאחרונה יצא לי להיכנס למספר חנויות שעובדות עם מספר יבואנים\משווקים וחיפשתי מספר דברים.

האם הדבר הזה נקרא קרטל?

אם יבואן מכוניות מסויים מוכר מכונית X ברמת איבזור Y בסניף בירושלים ב 120K שח - ובסניף חיפה הוא מוכר את אותה מכונית X ברמת איבזור Y גם כן ב 120K ש"ח, האם מדובר בקרטל ? (שאלה רטורית, אל תענה, אני כבר אנעל את השירשור בעצמי...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...