Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

מתנצל מראש אם השאלה לא תואמת לפורום הכללי.

כידוע יושבים בפורום זה הרבה אנשים בעלי זיכה לאולם הרכב בארץ ובעלי תפקידים שונים בסוכנויות,עיתונות רכב וכדומה.

לכן פניתי הינה לקבל מידע לגבי עבודה כסוכן מכירות רכב ותנאי קבלה.

כחובב רכב ברמות מאוד גבוהות,החלום תמיד היה לעבוד ולהתפרנס מתחום זה.

כרגע אני נמצא בשירות קבע במערך הטכני של חיל האוויר,בגמר החוזה מתכנן להשתחרר ולהגשים את החלום שרודף אותי כבר שנים מספר,החלום הוא להתחיל לעבוד כסוכן מכירות באחת הסוכנויות.

אני מבקש מאוד אזרה בקבלת מידע לגבי התחום.ידוע לי שיש פה אנשים שעובדים במקצוע ואני אשמח לשמוע מכם עצות.

מודה מראש לכל המגיבים,בתודה אלכס.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

פורסם

אני לא עובד בתחום הרכב

אבל אני לא חושב שזה כזה חלום רטוב לעבוד בתור מוכר מכוניות.

מה שכן אני חושב שאתה קודם כל צריך להיות איש מכירות טוב הבנה גדולה מידי במכוניות לא נדרשת

לדקלם פרספקט אפילו קוף אפשר ללמד

פורסם

כל מה שהסוכנים בסוכנות יודעים זה את הקטלוג והמחירים בע"פ, זהו. יצא לי פעם לשאול סוכן לגבי רכב כלשהו אם יש לו חגורה או שרשרת טיימינג והוא בתגובה אמר לי "מה זה?", "אין פה לא זה ולא זה". לפי מה שאמרו לי פעם זו עבודה שמתקבלים אליה בפרוטקציה.

כמו שאמרו פה לפני, צריך לדעת למכור, כמו כל דבר שמוכרים. אם אתה יודע יותר מפרטים "על הנייר" ויש לך את התכונה לשכנע ולדבר כמו איש מכירות אמיתי זה מה שנדרש.

פורסם

רוב הסוכנים באולמות המכירה אינם יודעים כמעט דבר על מכוניות.

לרובם ידע מאוד חלקי, בסיסי ביותר, שאלות מאוד פשוטות לא נענות.

אנני חושב, שזה חלום באמת הגיוני מבחינתך, אבל עוד לפני כל החלומות עדיף היה, שאת המילה "עזרה" היית כותב כך, ולא כמו שכתבת...

פורסם

אם החלום שלך הוא להשתלב ולעבוד בתחום הרכב אצל אחד היבואנים, התחלה בתור סוכן מכירות היא שער הכניסה הכי זמין והגיוני לעולם הזה.

סוכן מכירות שמבין ואהב מכוניות נותן ערך מוסף ללקוח בתהליך המכירה. ברור שזה לא תנאי הכרחי (חבל שכך) והרבה משרות מכירתיות אינן דורשות או לפחות מעדיפות זיקה או אהבה לתחום המכירה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אם החלום שלך הוא להשתלב ולעבוד בתחום הרכב אצל אחד היבואנים, התחלה בתור סוכן מכירות היא שער הכניסה הכי זמין והגיוני לעולם הזה.

סוכן מכירות שמבין ואהב מכוניות נותן ערך מוסף ללקוח בתהליך המכירה. ברור שזה לא תנאי הכרחי (חבל שכך) והרבה משרות מכירתיות אינן דורשות או לפחות מעדיפות זיקה או אהבה לתחום המכירה.

זאז בידיוק הכוונה שלי,להיתברג למערכת דרך משרה ראשונית כסוכן מכירות. לדעתי ידע טכני נרחב ספציפית לכל דגם יספק את הערך המוסף.

Mario Anderetti

פורסם
זאז בידיוק הכוונה שלי,להיתברג למערכת דרך משרה ראשונית כסוכן מכירות. לדעתי ידע טכני נרחב ספציפית לכל דגם יספק את הערך המוסף.

גם,

אבל חשוב יותר להכיר את השוק היטב ואיך המוצר שאתה מוכר עומד מול המתחרים, איזה תכונה להבליט ואיזה להצניע.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ידע נרחב לגבי כל דגם קיים.במשך הרבה שנים השקעתי הרבה מאוד זמן בקריאה של מבחני רכב בארץ ובחו"ל,השוואות,סוגי קטגוריות וכו....

הבנתי שקיים קושי מסויים בקבלה למשרה הנ"ל ללא קשרים,לכן אני מבקש טיפים לגבי הנושא,מעוניין לשמוע מאנשים שכבר עובדים\עבדו בתחום.

Mario Anderetti

פורסם

בזמנו נרשמתי לחברת כוח אדם, ומידי פעם כשהיו להם עבודות מעניינות, היתה שם פקידה נחמדה שהתיידדתי עמה שהתקשרה ועניינה אותי בהן. יום אחד היא התקשרה אלי ובישרה לי שהתפנתה משרה, ואני האדם הראשון שעלה לה בראש כמועמד מתאים לאיושה. לשאלתי מה היא אותה משרה, היתה תשובתה שמדובר באיש מכירות באולם התצוגה של דלק מוטורס ברעננה. האמת היא שהעבודה מאוד קסמה לי, אולם היות והיה מדובר במשרה מלאה בעוד שאני עמדתי להתחיל את לימודי, הענין ירד מהפרק.

לדעתי, למרות שמהסיפור שלי נודף ריח חריף של פרוטקציה, התיאוריה שלך מוטעית, ואין כל כך פרוטקציה בענף הזה.

לעניין הכישורים הנדרשים: במסגרת עבודה צדדית שעשיתי לא מזמן, יצא לי לבקר בכל הסוכנויות של אחד מיבואני הרכב בארץ. פגשתי קשת רחבה מאוד של אנשי מכירות מהתחום: חלקם היו כאלה שהייתי מוכן למכור את אמא שלי כדי לצאת עם רכב שרכשתי אצלם, וחלקם היו כאלה שלא הייתי נותן להם למכור ארטיק בחוף הים.

אין ספק שהבנה טובה של התחום, כמו גם הכרה ביתרונות המוצר שלך (וגם בחסרונותיו) אל מול המתחרים יכולה לעשות פלאים. אם אתה יודע לארוז את כל הידע שלך באריזה יפה ומחוייכת ולהסביר ללקוח פוטנציאלי שהוא לא רק רוכש אצלך רכב אלא למעשה מגשים חלום (מבלי שהוא אפילו יודע שעל זה הוא חלם...), התפקיד הזה תפור עליך, ואין לי ספק שתצליח לגזור קופון שמן.

כמובן, שעליך להיות גם בעל יכולת הקשבה ואבחון, על-מנת לנתח את האדם שעומד מולך, לזהות את הצרכים שלו ולא לסבך אותו בפרטים שלא מעניינים אותו.

על הנייר זה נשמע פשוט מאוד, אבל בסיבוב שאני עשיתי, מעטים הם אנשי המכירות שבפועל אכן עמדו בכל הקריטריונים הנ"ל.

בהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

**נא לא לצטט הודעה מעליך**

תודה רבה לך על העיצה. אפילו לא חשבתי שקיימת אפשרות להגיע למשרה כזאת דרך כח אדם, שווה לבחון את האפשרות.

לגבי התכונות שמאפיינות סוכן מכירות, מסכים איתך ב-100%. לדעתי, כושר הבחנה בסוגי האנשים, מראה ייצוגי ומכובד+ידע נרחב במוצר הנמכר, יספקו את הסחורה.

Mario Anderetti

פורסם

קודם כל להיות ממוקד בתחום כלשהו שמעניין אותך זה כבר דבר חיובי ואין ספק שאהבה וחיבור לתחום שאתה רוצה לעבוד בו

תעזור ללא ספק.

אני יכול בקצרה לספר את סיפורי האישי על מנת שתבין שעם רצון התמדה ואהבה, השמיים הם הגבול.

התחלתי את דרכי בענף הרכב מיד עם שחרורי מהצבא דווקא בתחום האופנועים .תחום שקסם לי מגיל קטן .

באותן שנים(10 שנים לערך)תחום האופנועים והקטנועים בארץ עוד היה בחיתוליו לעומת היום ולא היה קל להתפרנס, במיוחד בתור איש מכירות צעיר ללא נסיון של ממש.

למרות הקושי בכל זאת הייתי נהנה לבצע את כל "העבודות השחורות" על מנת לצבור ידע וניסיון.

לאחר שנתיים עברתי לארבעה גלגלים והתקבלתי לעבוד כאיש מכירות באחת החברות הגדולות בענף, וחוץ מלמכור רכבים ביצעתי גם נסיעות מבחן,מסירות,שטיפות,וכל מה שהיה נדרש מאיש מכירות טירון.

כך עברו השנים (למרות שזה נראה לי כאילו זה היה אתמול),וכיום אני מנהל אולם תצוגה גדול של אחת החברות המובילות בענף הרכב עם מס' אנשי מכירות תחתיי,מחלקת טרייד אין רווחית,רכבי הדגמה וכו"

מנסיון שצברתי ומלקחים שהפקתי אני יכול לומר כמעט בוודאות שבמידה ואצטרך לגייס איש מכירות נוסף הסיכוי שאביא מישהו מהענף הוא קטן מאד.

אנשי מכירות עובדים בדרך כלל עם אגו גדול ,וקיימים דפוסי התנהגות או הרגלים שונים שנרכשו בחברות אחרות בענף שאני לא בטוח שהייתי רוצה אצלי בסניף.

אני יכול לתת דוגמא לאיש מכירות שקיבלתי לעבודה לאחר שעבד כמה שנים בתחום מוצרי החשמל ובשלוש השנים שהוא אצלי בסניף הוא למד כל כך הרבה דברים גם בצד הטכני וגם בצד המכירתי והשירותי והוא בהחלט יכול "לעשות בית ספר" לאנשי מכירות ותיקים שעובדים שנים בתחום.

לסיכום אסיים עם כמה תובנות ומסקנות שהגעתי אליהם במהלך השנים :

-אי אפשר ללמוד להיות איש מכירות.או שיש לך את זה, או שלא.

-עם רצון והגדלת ראש אפשר להתמחות בתחומים שונים שכלל לא חשבת עליהם.

-נסיון קודם רצוי אך לא הכרחי. אדם נבון ורציני אפשר לעצב כיד הדמיון.

-השכלה אף פעם לא תזיק,אך גם אם עשית טעיות בצעירותך והשכל הגיע מאוחר יותר עדיין אפשר להגיע רחוק.

-השמיים הם הגבול.אם תשאף למעלה,אף אחד לא יוכל לעצור אותך.

בהצלחה.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

תודה רבה לך על התגובה.

גם אני חושב שבעזרת התמדה והשקעה רבה ניתן להגיע רחוק. אני מאוד רוצה לממש את החלום לעבוד בתחום הרכב ומוכן להשקיע את הנשמה בשביל לממש את החלום.מגיל צעיר מאוד התחלתי לצבור ידע בתחום הרכב,לקרוא מבחנים,לבצע נסיעות מבחן בכמה שיותר רכבים,לבקר את איכות הרכב ולצבור מוניטין בחברה כבן אדם שמתמצא בתחום.לדעתי צברתי ידע רב כדי לנסות להיכנס לתחום ולהפוך את התחביב למקצוע ולהצליח כמה שיותר.

Mario Anderetti

• תוכן חדש...