Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם!

התקבלתי לעבודה באחד מהקאנטרים הגדולים בארץ מאזור הצפון, במקור העבודה הייתה אמורה להיות לקיץ למדריך קייטנה.

שהגעתי לראיונות עבודה היום נתנו לי עוד משרה בגלל איך שאני נראה ומה שאני עושה (סיום קורס מדריך חד"כ,ווינגייט +מתאמן שנתיים בחד"כ), בכל מקרה העבודה מתחלקת ל2 חלקים:

1. עבודה עם כ15-20 ילדים ב3 קבוצות גיל שונות 10-12-14 בחצי ראשון של היום (נגיד 8:00 עד 12:00) בנושא ספציפי כדורסל.

2. בחצי השני של היום (נגיד 12:00 עד 16:00) עבודה עם ילדים אחרים, גם אותו טווח גילאים של 10-12-14 אבל הפעם בחדר כושר במסגרת חוגים שהם לוקחים ולא במסגרת הקייטנה, העבודה עצמה איתם בחדר הכושר כי לא בחדר כושר עצמו, אלא באולם ספורט, אני אמור להביא להם מהחדר כושר משקולות עד 1 קילו, כל מיני חבלים\גומיות וכדורי כח.

ב2 המקרים אני אמור להפעיל אותם ושלא ישתעממו, אני חושב שהמטרה שזה לא יהיה כמו שיעור ספורט בביה"ס שזה משעמם וזה בכפייה, אלא שממש יהנו מהאימון (גם בכדורסל וגם באולם ספורט).

**במקרה של הכדורסל חשבתי להתחיל את האימון בחימום קל וריצה, אחרי זה להעביר איתם ספרינטים, ללמד אותם טכניקות של כדרור, כל מיני טאקלים ועקיפות, מסירות תוך כדי דילוגים , ריצות תוך כדי כדרור ועוד כל מיני, לקראת סוף האימון שיתחלקו ל-2 קבוצות ויעשו משחק או משחקים כמו 31\מחניים ו.... (הבעיה שאני לא מכיר עוד).

פה אני צריך את העזרה שלכם, איזה עוד פעילויות יכולות להיות שהם יהנו מהם? שלא כל אימון יהיה אותו דבר כי אז ימאס וגם לי, איזה עוד משחקים אפשר לעשות? כמובן צריך שזה יעניין את הילדים בגיל 10, אחרי זה משהו קצת יותר בוגר בגיל 12, ואחרי זה לילדים בגיל 14.

**במקרה של הפעילות עם האולם ספורט, פה באמת שאין לי מושג מה אפשר לעשות? ספינינג? אירובי? למבוגרים זה אחלה, אבל לילדים? שכיבות שמיכה? נגיד שאני יתחיל בחימום קל וריצה מסביב לאולם במשך 5 דקות, מה הלאה?

אשמח לעזרה ממי שמבין בזה ונתקל בדברים כאלה,

תודה,

אוהד.

פורסם

הכי פשוט ?

גש לאימון של כדורסל, תשב בצד כל האימון, ותראה איך מעבירים אימון כדורסל. זה ייתן לך המון רעיונות.

לגבי האירובי - אפשר לעשות לילדים שיעור "אירובי מדרגה", גם כאן הליכה לשיעור וצפייה בתרגילים יכולה לתת לך אוצר די גדול לתרגילים.

אצלנו בחוג של ילדים הם עושים חצי שעה הליכה מהירה + ריצה (על הליכונים) ואז חצי שעה משקולות / גומיות + בטן וזוקפי גב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בעניין השיעורים האירוביים, ההליכה סתם תשעמם אותם לדעתי, הם לא רוצה לרדת במשקל או משהו (אפילו אם חלק מהם שמנים), אני בטוח שילד בגיל 10-14 רוצה פעילויות מגוונות ולא לתקוע אותם על ההליכון חצי שעה(כי אז גם יראו שאני לא עושה כלום בעבודה ובטח יעירו לי על זה).

יש למישהו עוד רעיונות מבחינת האולם ספורט? אני בטוח שתרגילי משקולות עד 1 קילו זה מצוין, גם תרגילים בזוגות עם כדורי כח וגומיות, השאלה זה מה הלאה?

מבחנת הכדורסל אני באמת יקפוץ לאיזה שיעור לשבת להסתכל מהצד לראות מה הולך בדיוק, הבעיה העיקרית שלי זה רק לאולם ספורט.

מה שגם חשוב לי לדעת זה אם פעילויות ומשחקים של ילדים בגיל 10 גם טובות לילדים בגיל 12 ו14?

תודה,

אוהד.

פורסם

שיעור אירובי מדרגה לא ישעמם אותם, זה מקפיץ ומלהיב ילדים בד"כ.

לגבי המלצות מקצועיות לילדים בני 10 / 12 / 14, ראה קורס "אימון קטינים בחדר כושר".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בתור מי שהתאמן בכדורסל בתור ילד - תעשה להם חימום ריצה + צעדי רדיפה דברים כאלה, אח"כ ספרינטים, אח"כ צעד וחצי וכל מיני תרגיל התקפה\הגנה (אם זה אותה קבוצה על פני תקופה אתה יכול להתחיל מצעד וחצי ולהתקדם משיעור לשיעור), ובסוף אימון קליעות ומשחק.

בחדר כושר - תנסה לשלב כמה שיותר תחרויות - כי זה מה שילדים אוהבים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפני השיור וליפני תום השיעור "תרוויח" זמן בפעילות הבאה:

לפני: מתיחות קלות, זה אמור לקחת 10 דקות, אבל תעברו על כך הגוף, מכף היד ולכל החלקים. (סיבובי פרקים למיניהם וכו')

חימום: תעשה להם חימום של ריצה קלה שהוא כמה הקפות של מגרש קטן, ואחר כך תעשה להם פעילות של איזה 40 דקות שהיא קל מיני ניתורים למיניהם ומדיחות דינאמיות:

כל מיני קפיצות ממצב פרדע עם ברכיים למעלה וחצאי סיבובים או סיבובים שלמים (תאתגר אותם), בעיטות, בעיטות באויר, כפיפות גב מהירות ודברים כאלו.

תעשו את השיעור שלכם באשר הוא יהיה

בסוף השיעור תעשה להם שחרור ומתיחות קצת יותר רצינית מזו שבתחילת השיעור שזה גם איזה 10 דקות, מקסימום תשתפר לך ולהם הגמישות

ככה מתוך ה 4 שעות השתמשת בשעה לפחות, הכנסת להם קצת מודעות לגבי חימום והרפיה, אפילו הם ישתפרו פיזית מיבחינת ניתורים וגמישות ואם אתה יכול להצטרך לפעילת הזו בתור זה שמדגים להם או אם אתה עצלן אז קח את הילד שהכי "בעניינים" כדי שידגים.

את כל זה רשמתי לא כי אני אדם טוב אלא כי הבטן שלי כואבת מהכוס חלב ששתיתי ואני לא יכול לזוז מלבד להזיז כמה אצבעות :wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המורים שלנו פשוט נתנו לנו כדור ושעה לפוצץ אחד את השני באמצעותו.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

תן להם כדור, הם כבר יאמנו את עצמם.

אימון ילדים זה כזה משעמם וילדים בגיל הזה הם כל כך מגעילים ומסריחים שעדיף כמה שפחות מגע ישיר.

:twisted:

פורסם

Allen1- הרגת אותי עם התגובה שלך

שטוטית - זה רעיון טוב, הבעיה שזה קייטנה ולא ביה"ס, הם שילמו כסף ואני מאמין שהם רוצים תמורה טובה לזה.

שלקייס וGSI16V וקונדסון תודה על התשובות שלכם, זה בהחלט נתן לי עוד רעיונות.

בנוגע לפעילות באולם ספורט, תחרויות זה נשמע מצוין, אבל גם פה אני צריך קצת פירוט כי אין לי ממש רעיונות..., תחרויות עם מהירויות אין לי איך למדוד כי כנראה אין סטופר או משהו.

מה לגבי הגילאים שלהם? אותה פעילות כדורסל שמתאימה לגילאי 10 גם תתאים לגילאי 12 ו14? אם לא, אשמח לקבל פירוט גם לגבי זה כי אני חושב שגילאי 14 קצת פחות סבלניים עם מתיחות וריצות\קפיצות צפרדע ומה שמסביב לא?

תודה,

אוהד.

פורסם

כמובן שיש הבדל בין ילדים בגילאי 10 ו14.

בגיל 14 כבר אין בעיה לתת להם משקולות, בגיל 10 - עדיף שלא.

כנ"ל כדורסל - בגיל 14 הם כבר משחקים, בגיל 10 הם...עזוב.

תחלק ל2 קבוצות אימון ותחלק את האולם חצי חצי (כמה ילדים אגב?).

הקטנים יותר צריכים ללמוד בסיס, הגדולים יותר לעבוד על טכניקה.

אגב - אין מניעה להעביר ילד חננה בן 14 לקבוצה של הקטנים כי הוא מכדרר כמו נקבה וההורים שלו שמאלנים שסגרו אותו בבית.

וגם להיפך אם יש לך ילד ב10 שיכול לשחק עם הגדולים לדעתך, תן לו את הצ'אנס.

את בני ה12 הייתי מחלק ל2 נטו לפי יכולת.

אגב לא ענית - זאת אותה הקבוצה לאורך זמן, שאתה יכול להתקדם איתה? או שזה כל יום קבוצה אחרת?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

15-20 ילדים בקבוצה,

אני רק רוצה להבהיר,

חצי יום ראשון כדורסל:

8:00 בבוקר עד 12:00 בצהריים שזה מתחלק אני מאמין ככה:

שעה ראשונה הילדים בגיל 10

הפסקה לי ולהם של איזה 20 דקות

שעה שניה: הילדים בגיל 12

שוב הפסקה

שעה שלישית (רביעית כבר אפשר להגיד) לקראת סיום, הילדים בני ה14.

אותה המתכונת זה עם האולם ספורט רק משעה 12:00 עד 16:00.

במסגרת הכדורסל זה קייטנה שמתמשכת יולי-אוגוסט ולכן זו קבוצת הילדים היא קבועה זאת אומרת אני רואה כל יום את הילדים בני 10, 12 ו14 באותם השעות.

במסגרת החדר כושר\אולם ספורט זה כבר חוג של ילדים שכנראה חסר להם קצת אקשן בחיים ורוצים לרוץ ולקפוץ, החוג הזה הוא עדיין באותה מתכונת שעות כמו הכדורסל, רק שזה לא אותם ילדים.

בשביל הילדים החוג הוא פעמיים בשבוע לדוגמא,

בשבילי זה כל יום כי אני צריך לאמן כל יום ילדים שונים, לדוגמא ראשון ושלישי זה אותם ילדים, שני ורביעי זה אותם ילדים וכדומה.

אוהד.

פורסם

אוקיי אז שוב בכדורסל - עם הקטנים תעבוד על דברים בסיסיים, עם בני ה12 תתחיל מזה שתראה מה הם יודעים, אם תראה שהם שחקנים - אז תעבוד על דברים יותר מסובכים, אם לא - תתחיל מדברים בסיסיים.

עם הגדולים - אלא אם כן תיפול על קבוצה של עובדי היי-טק לעתיד, תעבוד על דברים כמו תרגילי התקפה וכו'.

בחדר כושר, אין לי מושג מה להגיד לך בקשר לילדים בני 10, אבל בני ה14 - יכולים להסתדר גם עם משקולות.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...