Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשציינתי שהתנאים כאן ודאי אינם יוצאי דופן בקיצוניותם, יחסית למקומות אחרים, גם אני כיוונתי למכלול הידוע כתנאי מזג אויר ולא רק לטמפרטורה חיצונית כפי שאולי אתה הבנת.

נקודה אחת אצלך נשארה מעט סתומה לגבי ואודה לך אם תוכל לבארה. מה הוא בדיוק הקשר בין התרשמות שלך לבין הממצא המאלף של אורך חיי תיבת הילוכים שהוחלף בה נוזל התיבה.

רועי .

ישראל היא מדינה עם עומס חום , וזו עובדה .

גם מרק10 , בתשובתו , ציין כי החל מ 2006 VAG שינו את המלצותיהם, ובעד החלפת נוזל הממסרה .במדינות חמות ..

ראה קובץ מצורף -

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=118153&d=1213119148

הממסרות שכשלו - כשלו עקב טיפול לא נכון במוסך , או עקב התעללות , בעל הרכב ( הרוב היו מוניות, שנהגו בהן שכירים - כאילו ליסינג ..)

ולכן , כאשר הוחלף הנוזל - כשלה הממסרה . אשר הייתה כבר במצב לא תקין.

ממסרה אוטומטית רגילה, בשימוש סביר , עם תחזוקה נכונה ובזמן, תעבור גם 300.000 ק"מ .

בתשובה הקודמת ציטטתי את הנחיות חברת AMSOIL . יצרנית שמנים . ונוזלים סינטטיים לממסרות .

(בתנאי טמפרטורה רגילים - לא עומס חום )

הוראות יצרני הנוזל הסינטטי לממסרה אוטומטית "האיכותיים ביותר" בארה"ב.

אומרות : כל 180.000 ק"מ. בתנאי עבודה סבירים.

בתנאי מאמץ. 120.000 ק"מ. רכבי הסעה ועבודה . 90.000 ק"מ.

בישראל - לדעתי מרווח ההחלפה הרצוי , הוא כל 45.000 ק"מ . או שלוש שנים .

ואני מפנה אותך לתשובת " אסף " ממוסך אדמונד .

ידוע מזה דיי המון זמן שיש צורך להחליף נוזל ממסרות בתיבות של VAG כל 30 אלף בערך, כולל הפילטר.

במיוחד בתיבות לרכבים עם מנוע דיזל, שעובדים במומנטים גדולים יותר.

נכון שהמלצת היצרן היא לא להחליף שמן ממסרות בכלל, אבל בעקבות תנאי מזג האויר הקיצוניים בארץ, והשינויי של הטמפ' פה מול מדינות אחרות, פה חל שינוי.

היצרן לא רוצה לתת הוראות שונות לכל מדינה, אנחנו מהווים פחות מאחוז מסה"כ מכירות של היצרן. ואין סיבה שבשבילנו הוא ישנה את זה. הכל עניין של ניסוי ותהייה

מעבר לזה, אני גם ממליץ לכל בעלי ה VAG עם קולר מים של התיבה, להחליף לקולר חיצוני, יש המון בעיות של פריצה במצנן, מה שיגרום לנזק בתיבה ושיפוצה.

אז נכון שאצלנו (במוסך אדמונד) משפצים את התיבות, ואין בעייה לעשות עוד לקח מרוצה ולקחת מזומנים. אבל עדיף להקדים את המכה לפני הנזק.

אסף. הנדסאי רכב

ואני מסכים עם תשובתו - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

YORAM LEVY

EDMOND GARAGE

אהלן חברים חשוב שתדעו אדם שמקפיד להחליף שמן גיר אוטומט כל 30000ק"מ או 1 בשנה מה שבא קודם

יגיע לק"מ הרבה יותר גבוהים ממה שאתם מכירים במוסכי אני מטפל גם ברכב ציבורי [מוניות , הסעות , משרד הבטחון]

אלו הם רכבים שעובדים קשה מאוד ואלו רכבים שמגיעים בעזרת הטיפול הנ"ל לממוצעים של 300000ק"מ

היו לי מקרים של 420000ק"מ אבל וזה חשוב שתבינו כשמגיע אליי רכב שעשה 170000ק"מ בלי להחליף שמן גיר +פילטר

אפילו 1 אני לא ממליץ להחליף רק אם זה הסיכוי היחיד להציל את הגיר מפני שגיר כזה אם יקבל פתאום שמן חדש

יש סיכוי שאטמים שיתיבשו פשוט יקרעו ואז הדליפה ואיבוד הלחץ יהפכו להיות חמורים יותר

אני מקוה שכעת הדברים יותר מובנים

בתודה

יורם לוי

מוסך אדמונד

פורסם

יורם, לפני שאתה נעלם לשבועיים, האם אתה מתכוון לאטמי מח הגיר? אם כן אכן אטמים אלה מתייבשים ונהפכים למעיין פלסטיקים שבירים לאחר ק"מ גבוה.

ואם תכלול בנוסף להחלפת השמן גם אטמים למח, מה הסיכוי שהגיר "יילך" לאחר החלפה כזו?

פורסם

החלפת נוזל הידראולי לתיבה אוטומטית כל 30K ק"מ או שנה זו לדעתי מוגזם וממש מיותר ועוד לתיבות שאמורות להיות sealed for life!

גם בתיבות אוטו' עם תדירות החלפת נוזל יזומה כל 90K, 60K או 45K ק"מ התיבות מחזיקות מעמד אלפי קילומטרים ללא תקלות.

ועוד דבר, בלי לזלזל במקצועיות של אך אחד, האם נקבע שהתיבה לא תקינה עקב אי החלפות נוזל, לאחר שפורקה והחלקיה הפנימיים נבדקו או מדובר בניחוש מלומד בלבד?

פורסם

בקשר לאטמים במוח אז ב-01M

098 097 096 095

אין אטמי נייר במוח

הכוונה שלי הייתה גומיות 0 רינגים שנמצאים בגיר וכן פיסטונים שנמצאים בתוך התופים של ההילוכים

שנוטים להתקשות ומאבדים עקב כך את היכולת לאטום

יורם לוי

• תוכן חדש...