Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיאט קורדובה או סקודה פאביה סטיישן, מה עדיף?

שתיהן מכוניות משפחתיות קטנות, ולמעשה הן קרובות משפחה.

אני מדבר על מכונית בת שנתיים-שלוש וידנית.

יש איזשהן המלצות בעניין? מישהיא עדיפה על השניה מבחינת אמינות, נוחות וכד? יש למישהו הצעות לרכבים נוספים שלא חשבתי עליהן?? (טווח המחירים הוא בערך 70K)???

עדיף ללכת על בנזין או דיזל?? (אני נוסע בערך 30-35K בשנה)

תודה

ערן

פורסם

סיאט קורדובה סטיישן נמכרה עד שנת 2002, וזה דגם ישן.

לדגם החדש אין גירסת סטיישן, כלומר לא קיימת קורדובה סטיישן בת שנתיים - שלוש.

גם פולו סטיישן נמכרה רק עד שנת 2002.

נשארת רק עם פאביה.

היא הסטיישן היחידה בקבוצת גודל הזאת בשנים האחרונות.

רוב הסטיישנים הגיעו עם מנוע דיזל.

פורסם
סיאט קורדובה סטיישן נמכרה עד שנת 2002, וזה דגם ישן.

לדגם החדש אין גירסת סטיישן, כלומר לא קיימת קורדובה סטיישן בת שנתיים - שלוש.

גם פולו סטיישן נמכרה רק עד שנת 2002.

נשארת רק עם פאביה.

היא הסטיישן היחידה בקבוצת גודל הזאת בשנים האחרונות.

רוב הסטיישנים הגיעו עם מנוע דיזל.

התכוונתי לסיאט קורדובה רגילה ופאביה סטישן... צריך מקום לעגלה...

פורסם

אמת אמרת שזה אותו רכב ויש לנו במשפחה בדיוק את שתי המכוניות

על שמי רשומה סיאט קורדובה ידנית 100 כ"ס ועל שמי רשומה פאביה סטיישן 2007 100 כ"ס. גם כן ידנית.

אז שני דברים:

למשפחה עם עגלות תינוק הפאביה עדיפה למרות שהבגאז' של הקורדובה ענק..פשוט ענק.

דבר שני הוא ההיצע: היות ואין הרבה היצע של ידניות/בנזין/הילוכים אני מציע שתתמקד ברכב המסויים עם נתוני הפתיחה/בדיקה הכי טובים. בכל מקרה תעדיף 100 סוסים ולא 75.

הבת שלי שיש לה תינוק עם עגלה וכו משתמשת בפאביה.

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אמת אמרת שזה אותו רכב ויש לנו במשפחה בדיוק את שתי המכוניות

על שמי רשומה סיאט קורדובה ידנית 100 כ"ס ועל שמי רשומה פאביה סטיישן 2007 100 כ"ס. גם כן ידנית.

אז שני דברים:

למשפחה עם עגלות תינוק הפאביה עדיפה למרות שהבגאז' של הקורדובה ענק..פשוט ענק.

דבר שני הוא ההיצע: היות ואין הרבה היצע של ידניות/בנזין/הילוכים אני מציע שתתמקד ברכב המסויים עם נתוני הפתיחה/בדיקה הכי טובים. בכל מקרה תעדיף 100 סוסים ולא 75.

הבת שלי שיש לה תינוק עם עגלה וכו משתמשת בפאביה.

בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

למה הפאביה עדיפה על הקורדובה, כשיש עגלת תינוק, יש בעיה עם הצורה של תא המטען??

אם יש לך אתי שתי המכוניות אז מה עדיפה מבחינת נוחות, או כל בחינה אחרת??

או שאין בינהן הבדל משמעותי...

אני מחפש רכב יד שניה בן 1-2 שנים, כך שהשחיטה של יצחק לוי דווקא מקלה עלי..

פורסם

לי היתה התלבטות זהה (קורדובה דיזל או פאביה סטיישן בנזין/דיזל ידניות), אם כי בשנתון נמוך יותר - חיפשתי רכב משנת 2004. מפני שאלו רכבים בטיחותיים, אמינים וחסכוניים בדלק שניתן להשיג במחירים נוחים משנתונים גבוהים יחסית למחיר. רכב נוסף שהכללתי בחיפוש היה סיטרואן קסנטיה דיזל עם עדיפות לסטיישן.

התנאים לרכישה כללו קילומטראז' נמוך יחסית ורכב במצב נקי.

בסופו של עניין, הרכב הכי קרוב לתנאים שחיפשתי ומצאתי היה פאביה סטיישן בנזין מנוע שנת 16V שנת 2005 (אגב, אני לא בטוח שלפאביה סטיישן יש מנוע 75 כ"ס) הרכב נקנה באילת תוך יום אחד אחרי בדיקה במכון במחיר נמוך משמעותית מהמחירון.

הרכב חסכוני בדלק יחסית למשפחתומטיות ועם מרחב פנימי גדול - במיוחד הבגאז', אם כי, מידות הרוחב הן של משפחתית יפנית או מיני מרווחת. יש למנוע הפביה בעיה רצינית בסל"ד נמוך - רוב הכח מגיע רק ב-3500 ולכן צריך "ללחוץ" את המנוע בנסיעות קצרות/עירוניות הכוללות הרבה האצות (איטיות יחסית למיני) ושינויי קצב - מה שמתבטא בצריכת דלק גבוהה בהרבה ביחס לצריכה בין-עירונית. ככלל נראה כי הצריכה הבין עירונית עומדת על כ-16 ק"מ לליטר במהירות ממוצעת של כ-90 קמ"ש עם מזגן ונסיעה מאוד רגועה (רכב חדש - נזהרים...) והצריכה המשולבת (50%/50%) עומדת, להערכתי הגסה, על כ-14 ק"מ לליטר. הרכב נוח באופן כללי ואחרי הקניה היו שתי בעיות שנתקלתי בהן - היה צריך להחליף בלמים קדמיים (צלחות ורפידות) ויש חריקות מהמשולשים הקידמיים, מה שאולי מעיד על צורך בהחלפת בולמים קדמיים חלשים ובוקסות משולשים כדי טפל בחריקות (לא נעשה בשל עלות גבוהה). הרכב נוח ונראה לי שישמש היטב את המשפחה המתרחבת שלנו, ובנוסף, יש לו יכולת מפתיעה לסוע בשבילי עפר בלי להשאיר חלקי גחון מאחור:-).

לצערי, לא הצלחתי לאתר רכבי דיזל מכל סוג שהוא בקילומטראז' נמוך/סביר ובמחיר שהתאים לי - פשוט לקחתי את הרכב הראשון שהיה הכי קרוב לדרישותי.

בהצלחה,

יובי

פורסם
למה הפאביה עדיפה על הקורדובה, כשיש עגלת תינוק, יש בעיה עם הצורה של תא המטען??

אם יש לך אתי שתי המכוניות אז מה עדיפה מבחינת נוחות, או כל בחינה אחרת??

או שאין בינהן הבדל משמעותי...

אני מחפש רכב יד שניה בן 1-2 שנים, כך שהשחיטה של יצחק לוי דווקא מקלה עלי..

התשובה פשוטה

בסטיישן אתה יכול להרים את המדף ובכך לנצל את מימד הגובה

מעבר לכך זה אותו אוטו בדיוק, גם הנוחות זהה.

אני מציע שתיגש לתחנת מוניות ותבדוק....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

כאב לשני ילדים קטנים, לא היתה לי בעיה עם הקורדובה בנושא זה. אמנם צריך לפתח מעט מיומנות בזוית ההכנסה של העגלה, כי הפתח שלה קצת יותר צר מהבאגז' עצמו, אבל היום אני תוך דקה מכניס עגלה ושלוש מזוודות ונוסע.

אגב, קורדובה סטיישן לא באה בחשבון?

למרות שקשה מאוד למצוא כאלו.

פורסם

בדגם הנוכחי (2003 וצפונה) אין קורדובה סטיישן. פאביה סטיישן מייצגת את התצורה הזאת בשילדת הפולו למיניה, למיטב ידיעתי.

פורסם

ושאלה נוספת עבורך, בני -

איך צריכת הדלק ברכבים? אני מתאר לעצמי ששני המנועים בפאביה ובסיאט זהיםֿ נכון? מנועי 100כ"ס 1600 סמ"'ק הילוכים?

• תוכן חדש...