Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זהו תהליך בו ילדי הראלי עוברים טרנפורצמיה להיות ילדי הקליאו....

שכחת את השלב הבא - מיאטה.

אך למרות הזלזול שמשתמע מהודעתך ("ילדי"), המעבר הזה - וזה נכון גם לגבי נושא השרשור - מאוד הגיוני. זה לא שאנשים נגררים אחרי תופעה מסוימת (ולכן זכאים להקרא "ילדי ה-whatever"), הם פשוט רוכשים את הרכב המשתלם ביותר במסגרת דרישותיהם.

ה-106 הספורטיביות וכך גם ה-306 מזדקנות, ומה לעשות - מצבן המכני והקוסמטי כבר לא טוב במיוחד (וכמו שכל מי שהייתה לו אחת יכול להעיד, מצבן הקוסמטי - לפחות בפנים - אף פעם לא היה מבריק :lol:). הקליאו, שפעם הייתה יקרה מדי, הזדקנה גם היא, ונכנסה לרמת המחירים המקובלת בפלח השוק המסוים שקודם לכן רכש 106\306, והמיאטה נכנסת לפלח השוק של מי שקודם לכן רכש קליאו ספורט; כל הרכבים האלו היוו בזמנם (בין אם לפני מספר שנים או היום) "מציאה" בשוק המוטורי מבחינת תמורה לשקל.

אגב, אני תוהה אם מגיעה בקרוב מלכה חדשה לפלח השוק שנמצא קצת צפונה מהמשומשות - הקליאו ספורט החדשה מתומחרת מצויין, ומעניין אותי לראות כמה כאלו ימכרו. גם המגאן 225 היא בחירה די מעניינת.

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי ניחוש מושכל לעניין הזה, המתבסס על העובדות הבאות:

- כלי הרכב האלה נמצאים על הכביש בכמויות זעומות של כמה עשרות, ההיצע בכל זמן נתון הוא נמוך מאוד ונע סביב כמה יחידות בודדות.

- למכוניות האלה נבנתה הילה שאולי הייתה נכונה לזמנה, אולי נכונה גם לימנו אלה (כפי שכתבתי, הרכב מעולם לא עורר בי עניין כך שלא נהגתי עליו) ואולי מדובר במיתוס מנופח נוסח "בגדי המלך החדשים".

- לפורומים (וגם לירחוני הרכב) מצטרפים כל הזמן חברים חדשים. חברים שמתבשמים מההילה של הרכב ורוצים כזה.

יצוין שמדובר בד"כ באנשים צעירים, לא כל כך מנוסים שעדיין לא מסוגלים לחוות דיעה עצמאית לגמרי על רכב.

התוצאה - ההיצע הזעום נקלט בשוק ללא קושי כי כל הזמן מגיעים צרכנים חדשים ששמעו על האגדה. המחירים יישארו גבוהים, עד שכמו כל בועה גם הבועה הזו תתפוצץ.

הפיצוץ מגיע כששווי השוק של הרכב מתנתק ממחירו הכלכלי האמיתי (בהשוואה למכוניות "דומות" אחרות).

כך שאולי עכשיו אנחנו עדים לתחילת פיצוץ הבועה ואולי זה סתם היצע שלא ניקלט בשוק כי כרגע אין מספיק "מבינים" שמוכנים לשלם את המחיר הזה.

פורסם

אני מכיר ראלי דור שני כמעט מקורית שנמכרה לפני חודש ב45 אלף,המחירון הוא 22 אלף.

ואני מכיר עוד ראלי דור שני שנמכרה ב42.

אני מכיר גם 106GTI גמורה מתה עם 270 ק"מ שנמכרה ב50 אלף,היא הייתה אפילו של אחד מהכותבים בשרשור הזה.

אז לא באמת אכפת לבעלי הראלי מה אתם חושבים על המחירים,כי בסופו של דבר הם יקבלו את הכסף הזה,כי יש מי שמוכן לשלם.

אולי אתם לא,אבל יש רבים שכן,וזה מה שחשוב.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אם ככה אז בעוד כמה שנים האוטו שלי יהיה שווה הרבה יותר מהמחירים הנקובים היום, לא?

עוד סיבה לא למכור :wink:

אגב בעניין האימפרזה, אני לא יודע מאיפה נמצא המחיר של 60 אלף ש"ח, אני שמעתי שאימפרזה GT נמכרת ביותר מ-60 אלף ש"ח, ובואו לא נשכח שהיא לא עומדת מול צרפתיה באחזקה החודשית ככה שלא כל אחד יהיה מוכן להוסיף הרבה מעל המחירון בשביל GT פלוס הוצאות גבוהות יותר ביום יום ( דלק טיפולים וכ"ו).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אולי אתם לא,אבל יש רבים שכן,וזה מה שחשוב.

אין רבים שמוכנים לשלם, ישנם בודדים שמוכנים לשלם את המחיר, מולם ישנו היצע של יחידות בודדות. זו הסיבה שהבלון לא מתפוצץ.

תראה, לא הרחק ממקום מגורי נמצא ישוב "הר אדר". זה ישוב של ווילות שמאוכלס באוכלוסיה אמידה מאוד. במשך שנים מחירי הבתים שם היו מנופחים בלי שום פרופורציה סבירה ביחס לסביבה (שלכשעצמה גם לא זולה) וביחס לבעיות של המקום (דרכי גישה עלובות וקרבה לגדר ההפרדה).

אם היית מתעמק יותר בשוק הבתים שם, הייתה מזהה שהמחירים גבוהים אבל אין כמעט עיסקאות (אולי אחת לשנה) - אין ביקוש ואין היצע.

לפני שנתיים הופשרה שם קרקע להרחבה וקבלנים בנו במקום עוד ווילות מפוארות כמו בשכונה הוותיקה. אתה יודע מה קרה שם למחירים? נחתכו לשניים.

זה המשל - מה הנמשל תחשוב בעצמך.

פורסם

אני באמת לא מבין על מה כל הרעש?

רכבי ספורט שמחירם ואחזקתם הם בהישג יד לרוב העם-תמיד יהיו בעלי ערך גבוה יותר בשוק - נקודה.

מה אתם נכנסים לשיקול הכלכלי של אנשים איפה להשקיע את כספם? יש אחד שמוכר אז תמיד יהיה קונה

זה מזכיר לי את הסיפור עם העץ והמשוגע שלא רצה לרדת ממנו...גם הוא הצליח בסוף למכור..

ולפותח השרשור - "מה קרה שכולם מוכרים?" - לדעתי פתחו את שערי הגיהנום שתי ראלי שנמכרו ב20 פלוס אלף שקל יותר מעל המחירון אז כולם חשבו שהנה באה אחרית הימים.

דרך אגב - גם בשוק של הקליאו והמיאטה כולן נמכרות מעל המחירון...אני בעד!

פורסם

הנה יש לך הזדמנות להשתדרג מ-GSI (עוד קומפקטית GTI שמבזה אבל האותיות שלה) ל-GTI אמיתיות ומושחזות ואז תראה מה זה להנות באמת ואולי תפסיק לשנוא אותם.

לשדרג לפיזו ? אתה צוחק ?

כשהייתה לי GSI, היא ביזתה GTIים מכל הצורות והדגמים, מכל מקום ולכל כיוון.

מאז השתדרגתי וגם נפטרתי מהשידרוג כי הייתי צריך לשדרג דברים אחרים בחיים.

השנאה שלי לצרפתיות זה כי זה צעצוע פלסטי שברירי על גלגלים שלא הייתי מכנה אותו כאוטו ובטח לא כרכב ספורט.

עובדה שלא תימצא כמעת אף צרפתייה במדינות בהם תחום הרכב מפותח מאוד כגון ארה'ב/יפן/דובאי, אני לא מדבר רק על רכבי ספורט אלא בכלל רכבים עממים.

מה שהכי מעצבן אותי שזה בדרך כלל אותם טיפוסים קונים צרפתיות ולא משנה איזה דגם הרכב מיבחינתם הוא מטורף כמו MAXI מוכנה הישר לראלי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא מבין באמת על מה כל הרעש והצילצולים......

מי שיקרא את ההודעה הראשונה שפתחה את השרשור ההזוי הזה יחשוב שיש כרגע 15 מכוניות פז'ו ספורטיביות למכירה, סה"כ יש שם איזה 4 מכוניות למכירה,שזה לא יותר מצירוף מקרים כמו שמישהו כבר ציין, ומישהו החליט "לחגוג" על זה ולפתוח שרשור לטובת העניין.

מפה כבר התחילו ההכפשות וזעקות השבר על כך שהמחירים המבוקשים לא הוגנים, ושהגרמניות זוכות להפלייה בגלל שהן נמכרות רק באיזה 4K שקל יותר מהצרפתיות ועוד כל מיני טיעונים מופרכים.

בקיצור,מי שרוצה ישלם,מי שירצה ימכור,תפסיקו להתבכיין.

ו-GSI, תעבור לרכב שמתנהג במקום לשמוח שהסופר מיני האלה נעלמות לאט לאט מהכביש,זה דור מכוניות שלא יחזור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מדהים עד כמה בפורום שרואה את עצמו כמוביל בתחום בישראל שרשור אשר מבוסס כולו על רגשי שנאה מחד ורגשי נחיתות והשוואות בולבולים מאידך מקבל נפח ותשומת לב כה גדולים...

לגופו של עניין, כפי שצוין קודם לכן אנשים משתדרגים בהתאם ליכולותיהם. מכיוון שמדובר בחתך גיל/סוציו-אקונומי דומה, התחלופה מתרחשת בנקודת זמן דומה. c'est tout, לא ביג דיל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדיוק. זה לא "ילדי" ולא בטיח. תסלחו לי, אבל אני לא מחשיב את עצמי כ"ילד" של שום אוטו (אולי ילד פורום, בסדר, אבל פה גדלתי :wink: ) - וגם העבר שלי כולל 306 ספורטיבית אחת, סקסו ספורטיבית אחת וקליאו ספורטיבית אחת - הכל במגבלות התקציב. וכן, כמו שעומר כתב, השאיפה שלי כעת היא לעבור למיאטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לשדרג לפיזו ? אתה צוחק ?

כשהייתה לי GSI, היא ביזתה GTIים מכל הצורות והדגמים, מכל מקום ולכל כיוון.

מאז השתדרגתי וגם נפטרתי מהשידרוג כי הייתי צריך לשדרג דברים אחרים בחיים.

השנאה שלי לצרפתיות זה כי זה צעצוע פלסטי שברירי על גלגלים שלא הייתי מכנה אותו כאוטו ובטח לא כרכב ספורט.

עובדה שלא תימצא כמעת אף צרפתייה במדינות בהם תחום הרכב מפותח מאוד כגון ארה'ב/יפן/דובאי, אני לא מדבר רק על רכבי ספורט אלא בכלל רכבים עממים.

מה שהכי מעצבן אותי שזה בדרך כלל אותם טיפוסים קונים צרפתיות ולא משנה איזה דגם הרכב מיבחינתם הוא מטורף כמו MAXI מוכנה הישר לראלי

גבר יש לך בעייה, והיא בכלל לא קשורה לצרפתיות בכלל או למוטוריקה בפרט...

אם הגעת למצב שחתיכת פח,ולא משנה איזה סמל יש לה בחזית, מצליחה לעצבן אותך ולגרום לך לפתח רגשי שינאה כלפיה או כלפי ה"טיפוסים" שנוהגים בה,אתה בבעייה ידידי.

אפרופו מה שכתבת אודות הימצאות הצרפתיות במדינות מפותחות מוטורית,בדקת פעם כמה GSI או אופל לצורך העניין יש שם ?

אני יכול להגיד לך שביפן אתה לא תמצא אופל,בדובאי לא תמצא אופל,ובהונג קונג גם לא תמצא אופל, ואלה 3 מדינות עם תרבות מוטורית מ-א-ו-ד מפותחת.

צרפתיות דווקא כן תמצא (לפחות בהונג קונג יש,והן גודשות כמו בהמות).

אז יפה ונחמד שאתה מדבר על מדינות שכנראה אפילו לא היית בהן ואתה בכלל לא יודע מה באמת יש שם,אבל מצטער,אין שם GSI.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין בעיה למכור מעל המחירון, ולדעתי בהחלט המכוניות המדוברות דורשות מחיר מעל המחירון, השא' זה איפה עוצרים, ודעתי מי שיש לו 70,000 ש"ח כנראה לא ישלם אותם על רכב שנת 98 יד 7 עם 185,000 ק"מ כי הוא אגדה, ואם כל הכבוד המחירים מופקעים נק'

אם הרכב היה עד יד שלישית עם קילומטראג' נושק ל100 וראיתי כאלה,, אז אולי הייתי מוכן לשמוע על כך

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
גבר יש לך בעייה, והיא בכלל לא קשורה לצרפתיות בכלל או למוטוריקה בפרט...

זה ידוע

אפרופו מה שכתבת אודות הימצאות הצרפתיות במדינות מפותחות מוטורית,בדקת פעם כמה GSI או אופל לצורך העניין יש שם ?

לא דיברתי על אופל ספציפית, אני מתכוון לגרמניות כמו שהזכרתי צרפתיות ולא פיזו ספציפית.

אז בכל המדינות שהזכרתי ישנם גרמניות בכמויות והם נחשבות שם

צרפתיות דווקא כן תמצא (לפחות בהונג קונג יש,והן גודשות כמו בהמות).

מה גם שם יש בני מיעוטים ?

:wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
1. נגמר הכסף

2. אנשים מתבגרים

3. פיג'ו (ועוד יותר סיטרואן) זה חרא של אוטו

יש לי פיזו אבל מזן אחר וותיק, הפיזו של היום זה חלף עם הרוח המון צרות וחוסר אמינות

להתעסק היום עם פיזו זה כמו לדפוק :brickwall:בקיר,המון המון בעיות מטרידות

פורסם
מדהים עד כמה בפורום שרואה את עצמו כמוביל בתחום בישראל שרשור אשר מבוסס כולו על רגשי שנאה מחד ורגשי נחיתות והשוואות בולבולים מאידך מקבל נפח ותשומת לב כה גדולים...

לגופו של עניין, כפי שצוין קודם לכן אנשים משתדרגים בהתאם ליכולותיהם. מכיוון שמדובר בחתך גיל/סוציו-אקונומי דומה, התחלופה מתרחשת בנקודת זמן דומה. c'est tout, לא ביג דיל.

פילוסופיה בשקל :x

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...