Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הבעיה שלי היא כזו:

לאחר ההתייעצות, הגענו למסקנה, שעד שהם לא ישקמו את הבית, לא נתבע אותם, כי השופט ינסה להתחשב בהם כמה שיותר.

אבל לאחר ריבית פיגורים וכו'... (ייקח להם מינימום חצי שנה עד שנה לשקם את הבית, עם העבודה שלהם), זה יתפח ויתפח, ואז הם לא ירצו לשלם את הריבית. פה אנחנו ממש בדילמה ע-נ-ק-י-ת! אני אמרתי לתבוע, אבל הרויי תקועים אי שם בשנות החמישים, ששם אפשר היה לגור הכל בין השכנים...

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלכו למכבי אש ותשבו להם על הראש שיסבו את הדו"ח על שם בעלי הנכס.

אפשר להגיע עם תדפיס טאבו אם יש לכם או מסמכים תומכים אחרים.

האם בשובר התשלום של מכבי האש אין אפשרות נוספת חוץ מלשלם? נניח להישפט כמו בעבירות על חוקי עזר עירוניים?

ועוד שאלה - מה הסיפור של השכנים? אין להם ביטוח לדירה? אם יש להם ביטוח הוא אמור לשלם את המכבי אש למיטב ידיעתי.

אם החברת ביטוח עושה פרצוף יש להודיע להם שהזעקת מכבי אש היא בהתאם לחובתו של המבוטח למזער את נזקיו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ממתי שירותי חירום עולים כסף? שמעתי על פעמים שמחייבים אזעקת שווא, אבל במקרה אמת גם דורשים כסף?

אפילו להישרף בשקט כבר אי אפשר?

אלמנט, אני לא יודע בן כמה אתה אני מניח שכבר בוגר, אם כל הכבוד להורים אתה בין הפטיש לסדן.

ראשית גש אתה לשכנים, תסביר להם שהם חוצפנים ולהבא שלא יצפו לעזרה גם הם אחד מהם רץ ברחוב בוער ובמקרה אתה מחזיק 30 גלון של מים עליך ושכדאי להם לגמור את הסיפור הזה עכשיו כי אתה לא מתכוון לוותר.

שנית, להסביר לאבא ואמא שאין דבר כזה שאתה או הם תשלמו, לא בגלל הכסף אלא בגלל העיקרון.

אח"כ גש למכבי האש ותנסה להעביר את החשבון על בעל הנכס.

לא ילך? גש לבית משפט לתביעות קטנות ותתבע, שיקום הבית או לא, לא צריך לעניין אותך בידיוק כמו שאותם לא מעניין החשבון שקיבלת כי הצלת להם את הבית.

בהצלחה, ואל תשכח לעדכן.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני הייתי בא אליהם בגישה התקיפה של אתה לא שם עליהם.

אומר להם שלא אכפת לך מהיחסים ביניהם להורים שלך, לא אכפת לך כמה הבית עלה ולא אכפת לך ממכבי האש. תגיד להם שאם הם לא לוקחים את כל התשלום על עצמם אתה תדאג שכל מי שגר ברדיוס של 10 ק"מ יידע על העניין ואיך הם מסוגלים להשקיע 2 מיליון על בית, אבל מכבי אש שהם צריכים לשלם, 500 שקל, הם רוצים להפיל על מישהו שעשה להם טובה.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

אל תשלם תבקש להישפט בבית משפט לתביעות קטנות ללא עו"ד. מכבה האש (העיריה) יתכן ועוד לפני המשפט יפנו בעצמם לשכנך. הם כבר בעבר קבלו על הראש על כך. אם בכל זאת יהיה משפט. סיכויך לזכות גבוהים. אם הבלתי יאומן יקרה ותפסיד, תדע שאתה עשית כמיטב יכולתך ובעתיד שהכל ישרף. (אגב להניח לזה להשרף ולא להודיע, גם זו עבירה).

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

נלע"ד ששילוב של שני חוקים נותן לך את הלגיטימציה לפנות לבית משפט ולקבל את המגיע לך כולל הוצאות משפט. כדאי גם לבקש תוספת על טירחה, עלבון, ומשהו שיהא גם קצת עונש על חוצפה.

"חוק לא תעמוד על דם רעך" קובע שחובה על אדם להושיט עזרה לאדם הנמצא לנגד עיניו עקב אירוע פתאומי בסכנה חמורה ומיידית לחייו,לשלמות גופו או לבריאותו...

המודיע לרשויות... יראוהו כמי שהושיט עזרה...

רשויות - משטרת ישראל, מגן דוד אדום, שירותי כבאות.

החוק גם מתייחס להחזר הוצאות ותשלומי נזק וקובע בסעיף 2 כי "חוק עשיית עושר ולא במשפט" יחול גם במקרה זה.

"חוק עשיית עושר ולא במשפט" קובע שמי שקיבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שירות או טובת הנאה אחרת שבאו לא מאדם אחר חייב להשיב למזכה את הזכיה ואם ההשבה אינה אפשרית - לשלם לו את שוויה.

והרי בהזעקת שירותי כבאות יש מן האי וודאות שאולי בתוך הבית יש לכודים הזקוקים לעזרה ואף השכנים בסביבה עלולים להיפגע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מבחינת החוק, אני נחשב בגיר, 16, ולכן החשבון עלי. כי אני נתתי את הפרטים שלי. (ולתוהים - כן. זה הופקד היום לחשבון הבנק). עכשיו, לאחר וזה שולם, ויש לי את הקבלות, אני אלך להוריי, ואבקש לתבוע את האמאמא שלהם, וכבר לא אכפת לי מה יהיה בין השכנים להוריי. מצידי שהשכנים יעלו גם באש המאכלת, ואני לא אתערב בפעם הבאה. רק תראו לאן הישראלים יכולים להגיע. :evil:

פורסם

שילמת מוקדם מידי.

אני במקומך הייתי שולח מכתב רשום לשכנים ומבקש את הכסף תוך 7 ימים.

אם זה יגיע למשפט, הם תמיד יוכלו לטעון שהם כבר נתנו לך 500 שקל ואתה סתם תובע אותם.

חובת ההוכחה היא על התובע.

ואני חושב שסופו של דבר ההורים יתנו לך 500 שקל מכיסם ויגידו לך שהם הסתדרו עם השכנים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סיפור תמוהה.

לפני 7 שנים התנדבתי בכיבוי אש. ברגע שהייתה מגיעה שיחה למוקד לא זכור לי שהיינו לוקחים את הפרטים האישיים של המודיע. ברגע הודעה על שריפה יש למוקדן כל כך הרבה עבודה ולא ממש מעניינים אותו דברים אחרים.

בכל כבאית היה "טופס התחייבות", אותו ממלאים הכבאים במקום האירוע ביחד עם מי שרכושו נפגע.

מצד שני, כאשר מדובר באיגוד ערים (ולא בתחנה עירונית הממומנת ע"י העירייה) המצב יכול להיות שונה.

אני מציע לך לפנות לפורום "כבאות ומניעת דלקות" בתפוז. נמצאים שם קצינים וכבאים אשר יוכלו לתת לך תשובה יותר מפורטת ומנומקת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עדכון - הוכן כתב תביעה, ולאחר החג נלך להגיש אותו בבימ"ש. להוריי נמאס (מסתבר שזו לא פעם ראשונה שעושים להם טובה והם מחזירים ח*א). הם הולכים לתבוע אותם גם על עוד כמה דפיקות באוטו (שהם הודו שהם ביצעו, ובזמנו הקלטנו אותם בגלל שרצינו ללכת לתבוע).

עדכונים בהמשך.

פורסם
עדכון - הוכן כתב תביעה, ולאחר החג נלך להגיש אותו בבימ"ש. להוריי נמאס (מסתבר שזו לא פעם ראשונה שעושים להם טובה והם מחזירים ח*א). הם הולכים לתבוע אותם גם על עוד כמה דפיקות באוטו (שהם הודו שהם ביצעו, ובזמנו הקלטנו אותם בגלל שרצינו ללכת לתבוע).

עדכונים בהמשך.

:shock:

פורסם

חברים עלק ..:-)

סתם הסתבכת.

לפי חוק! החשבון משלמים בעלי נכס בלבד.

מה שקרה,זה כבאים חשבו שאתה בעל הנכס.זה הכול. אתה צריך לפנות לשם בכתב, או להגיע ולהסביר את הסיפור.

בכל מקרה, גם לא הית צריך לשלם.

הפרטים לקחים רק בשביל שלא יהיה קריאות שב, או למקרה שכבאים לא מתמצאים במקום.

מכוון שכבר שילמת, זה כבר בעיה.

כנ"ל לגבי תאונות. גם לשם מגיעם כבאים. ואם מבקשים פרטים (בדרך כלל טלפון) זה בשביל להגיע למקום מדויק.

Omnia mea mecum porto

• תוכן חדש...