Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני זקוק להחלפת הפילטר דלק ברכבי, הייתי בחנות חלפים ויש שם פילטר דלק אבל בקופסא לבנה וכתוב MADE IN CHINA

האם כדאי לרכוש?

מחירו 50ש"ח.

או שכדאי ללכת על מקורי? זה לא על לחסוף בכסף השאלה אם זה לא יעשה בעיות כמו סתימה במזרקים או לחץ דלק נמוך וכו..

תודה

פורסם

פילטר מקורי יכולי לעלות גם יותר מ 100 ש"ח אבל רוב הסיכויים שפילטר סיני יהיה איכותי הרבה פחות, ואלי אף יתחיל להתפורר לפני זמן ההחלפה הבא.

פורסם

אני לא רואה בעיה בחליפי לפחות אצלי ברכב.

במוסך מורשה משתמשים בפילטר דלק של MAN ובחנות החלפים מחזיקים את אותו הפילטר רק בלי הכיתוב של VW

אז מה ההבדל? (שאלה רטורית)

ונראה לי ששניהם מיוצרים בסין אז מה זה אומר שזה זבל?

פורסם

לדוגמא BOSH,MANN זה פילטרים איכותים שמאושרים לשישמוש בהרבה יצרנים ולא מיוצרים בסין (לפחות לא אחד שאני רכשתי)

ויש פילטרים סיניים פשוטים ועלומי שם אם איכות בלתי ידוע כל אחד ומה שטוב לו.

פורסם

אני החלפתי בלנטיס 95 פילטר דלק לתחליפי,ללא שום בעייה לאחר 25K נסיעה.

אבל בלנטיס 95 הפילטר דלק הוא צמוד לקיר האש ועשוי מתכת,אני חושב שאצלך הוא טבול במשאבה ועשוי מפלסטיק.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הבעיות לא מגיעות אחרי 25K. מצטער לבשר את זה.

בפילטר אוויר - מספיק מילימטר אחד מסכן הבדל לרעת הפילטר הסיני - והמנוע מתמלא בחלקיקי פיח לאורך זמן.

בפילטר דלק - רק לחשוב על איכות הדלקים כאן - לחשוב על המסננת שבתוך הפילטר שאינה באותה רמה כמו החלק המקורי - ואז להבין עד כמה הנזק למנוע גדול.

אפשר לחשוב שההבדל כ"כ גדול בכסף...עוד 50 שקל יעשו מישהו מאושר?

פורסם

שלא יהיו על זה וויכוחים, הפילטר נמצא צמוד לקיר האש למטה.

ושאלתי לא בשביל לחסוך בעלות אלא מטעמי נוחות, אני לא אוהב ליקנות חלקים מהמוסך המורשה לוקח הרבה זמן.

פורסם

אם זה לוקח זמן לקנות בחברה - תברר מי מייצר את הפילטר המקורי וקנה אותו בחנות חלפים.

פילטר דלק זה משהו שאתה מחליף פעם ב60K ,שווה להשקיע.

אני בכל ביקור בחברה למטרת קניה כלשהי , כבר קונה פילטר אחד מכל סוג -שיהיה לי בבית לטיפול הבא ולא יבזבז לי זמן בפעם הבאה.

אבייתר , MANN לא נחשב חליפי, מכיוון שהוא זהה למקורי.

זה שמה שיש לך מיוצר בסין זה קצת מדאיג, כי MANN מייצר בגרמניה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כתבתי MAN אבל כתוב עליו MANN

ואני מתכוון לחליפי כי אין עליו את הכיתוב המיוחד של VW שמוסיף לחלק עוד כמה עשרות ואפילו מאות שקלים :)

אגב אני לא חושב שסיני בהכרח זה זבל, קחו למשל מערכות של אלפיין, איפה אתם חושבים שהם מיוצרות?

(צדקתם, בסין!) אולי גם לMANN יש מפעל בסין בפיקוח של החברה הגדולה?

אייל ב-VW מחליפים פילטר דלק כל 60 אלף?

פורסם

כן, כל 60. אני מחליף כל טיפול שני.

כמה חסכת בזה ששמת פילטרים של MANN?

סתם דוגמאות:

פילטר דלק מקורי בצ'מפיון : 70 ש"ח

פילטר שמן מקורי בצ'מפיון : 55 ש"ח

כמה עלו הMANN המקבילים?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא יודע מאיפה אתה מביא את המחירים האלו

ביררתי במוסך מורשה כמה יעלה לי טיפול 10K לרכב ורצו 1010 ש"ח כולל מע"מ ועבודה (ממש גרושים)

שזה כולל בדיקת ברקסים , נזילות שמן , שמן מנוע + פילטר שמן,דלק,אויר.

אז הלכתי כמנהגי לחנות החלפים האהובה עליי, קניתי שמן LM סינטטי מלא + פילטר שמן, אויר, מזגן, דלק. והכל יצא 335 ש"ח

את הפירוט של כל חלק אני לא ממש זוכר אבל אם אני לא טועה פילטר שמן 35 ש"ח ופילטר דלק 70 ש"ח

אגב את העבודה אני עושה לבד (אל דאגה השמן לא יזרק לפח או לרצפה)

וזה ממש לא על החיסכון בכמה גרושים בין המורשה למקביל זה על העקרון של המחירים שהם גובים.

אני נדהם כל פעם מחדש

פורסם

לפותח השרשור,החלפת כבר פעם את הפילטר המדובר ? אם לא נכונה לך הרפתקאה של עצבים וידים שרוטות.

הפילטר הזה ממוקם בצורה הכי גרועה שיש.

אני ממליך לך לפרק את המצבר ואת המצערת על מנת לקבל גישה קצת,אבל ממש קצת יותר טובה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...