Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייבוא אישי מארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני חושב על ייבוא אישי של Chrysler PT Cruiser, ראיתי אחת במחיר דיי טוב, לפי החישוב שלי, המחיר יהיה קצת פחות מהמחיר שיעלה לי רכב יד שניה גג סגור פה.

מה שחישבתי זה את ( המחיר לדילר 12500 + 1900 משלוח לארץ ) * 2 מיסים * 3.5 (דולר) + 5000 ש"ח הכופר של UMI (מסמך שהם יכולים לטפל ברכב).

105800 ש"ח.

יוצא שאני משלם על הרכב פחות 15000 ש"ח מיד שניה ישראלי גג סגור וזה גג נפתח...

אני רוצה לדעת אם יש משהו פה שלא חישבתי, אני יודע שלפני שנה או שנתיים היה כתוב במדריך המכס לייבוא שהם גובים מיסים על המחירון בארה"ב ואם קנית ביותר זול, הם יתחשבו בזה עד 10% פחות, היום לא ראיתי את זה - אכן בוטל ?

בנוסף, לא בדיוק הבנתי איך זה הולך עם האישור לייבא את הרכב.. צריך לקנות ואז לבקש אישור ?

למישהו יש מושג לגבי חברות שילוח בתוך ארה"ב ומחוצה לה ?

מישהו פה ייבא לארץ רכב ?

כל יומן ייבוא שמצאתי עד עכשיו נכון ללפני כמה שנים, מפורטים יפה אך נראה לי שפשוט לא עדכניים לחוקים כיום.

אם למישהו יש מידע שיכול לעזור לי, אני מאד אשמח.

מה שמצאתי עד היום:

http://www.classicar.co.il/narticles/activenews_view.asp?articleID=199

http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/rechev.htm

יש עוד אבל יצאתי מזה כבר.

תדה רבה.

TR80486.08.jpg

פורסם

בן כמה הרכב?

אתה יכול להביא רק רכב שעלה על הכביש בארה"ב בשנתיים האחרונות.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כמה דברים:

א. מחיר הרכב במדויק כפי שיעלה בארץ הוא כ-100,000 ש"ח כולל הכל (5000 ש"ח מתחת למה שאתה ציינת).

ב. לגבי התהליך. ראשית אתה מוצא את הרכב (דרך האינטרנט) ומעביר לדילר 200$ "דמי רצינות" שישמור לך את הרכב.

אתה מקבל מהדילר את מספר שלדת הרכב ופרטיו המדויקים כפי שמופיעים על גבי שלדת הרכב וברשיונות, עם פרטים אלה אתה ניגש לקבל אישור יבוא ממשרד התחבורה (ככל הידוע לי , אם הרכב משווק בארץ בצורה זהה אחד לאחד אין צורך באישור המשרד-עם זאת, רצוי בכל זאת להרים טלפון ולבדוק). כעת אתה ניגש ליבואן (מכשירי תנועה) ומבקש להוציא אישור שירות (אישור יבוא) משלם את הסכום המופקע שידרשו ממך (וסופג הרבה הרצאות כמה יבוא אישי זה קשה וכמה כדאי לך לקנות מהם ולרדת מהיבוא) ומוציא אישור. אחרי שיש לך את האישור הזה ביד אתה יכול להביא את הרכב הנה בבטחה כל עוד הוא לא בן יותר משנתיים ביום כניסתו לארץ וכמובן אם הוא עומד בדרישות התקן הישראלי (במשרד התחבורה יוכלו להגיד לך האם ניתן להביא את הדגם הספציפי או לא)

לגבי המחירון והתחשבנות מול המכס- המכס מחזיק במחירון דגמים+פחת קבוע של אחוז מסוים בחודש. על מנת לדעת את ערך הרכב שאתה מביא , הכי פשוט להתקשר לאגף המכס ושם יוכלו להגיד לך במדויק. סטיה של 10-15% אף אחד לא יעשה לך בעיות, אם תהיה סטייה גדולה יותר כאן כבר מתחילה בעיה ויחשבו את זה לפי הערך הגבוה (מחירון).

יש דרכים להוזיל את ההתחשבנות מול המכס אך הם לא חוקיות ובטח שלא נכתוב אותם כאן!

חשוב לדעת-

על מנת לעבור תקינה צריך שיהיה מחוג (מד) מהירות בקמ"ש (כמעט בכל מכונית אמריקאית שראיתי מתחת למחוג המיילים יש מחוג קמ"ש קטן. בנוסף, צריך פנסים בתקינה אירופאית. בנושא הפנסים יש 2 אפשרויות: האחת, למצוא פנסים בתקן אירופאי ולהתקינם כאשר הרכב מגיע לארץ / לבקש מהדילר להתקינם לפני המשלוח תמורת תוספת תשלום ואופציה שניה והכי נוחה היא פשוט לתת את הדבר הנכון לאיש הנכון (המבין יבין) והאוטו יעבור תקינה בלי בעיה (כמו כל המוסטנגים בארץ שעברו תקינה על אף שכולם עם פנסים אמריקאים)

לגבי חברות שילוח, אין לי המלצות כי החברה שאנחנו עבדנו איתה דפקה אותנו.

לגבי מחירים, עדיף לך להביא מניו-יורק משם משלוח יעלה באיזור ה1000-1200$ (משלמים מיסים גם על המשלוח).

Lexus CT200H

פורסם

לגבי שילוח כדאי לך להתייעץ בפורום אספנות

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
  • תוכן חדש...