Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה!

לאחרונה התעניינתי מאוד ברכב הנ"ל בדגם הSPORT שלו עם מנוע 1.8 ליטר שנתון 2002, עשיתי חיפוש של הרכב ביד 2 ובעוד כל מיני מקומות.

עכשיו הבעיה היא, שמצאתי שניים כאלה עם קילומטרז' די גבוהה באזור ה150-160K שלדעתי זה יוצא די הרבה לרכב משנתון כזה, השאלה שמטרידה אותי היא, האם המנוע שלה אמור להיות אמין וחזק לאחר כל הקילומטרז' שעברה?

ראוי לציין שהרכב טופל אך ורק בצ'מפיון.

תודה רבה לעוזרים!

נ.ב.

אם יש למישהו דרך כלשהי לעזור לי בהארות לגבע הרכב אני מאוד אשמח!

Polo 2012

פורסם

לחבר יש את הרכב אני יכול לשאול אותו כי הוא די מבין בו,רק לוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר אתה מדבר על דגם הספורט מנוע 1.8 טורבו?

פורסם

מנוע נפוץ מאוד ברכבים של VAG. מותקן בגולף שנת 99 אודי A3 ו A4 בשנתונים שונים, אם להביא מספר דוגמאות. הוא גם הבסיס למנועי הטורבו 1.8 של הקונצרן. מנוע טוב, אמין וחזק. חיפוש פה ובאתרים אחרים כמו vag-club, יביא לא מעט אינפורמציה.

פורסם

מאוד הגיוני להניח שליאון וגולף עם אותו מנוע וגיר, יגלו תיאבון מאוד דומה לדלק. סה"כ מדובר במכוניות כמעט זהות לרבות מימדים ומשקל.

פורסם

מנוע עם חמישה שסתומים לצילינדר חובב סל"ד גבוה לא ממש מרגיש בשרני בסל"ד נמוך והבעיה העיקרית שלו היא רעש בלתי נסבל אפילו בשיוט נינוח, אותי זה היה משגע בA3. ואם זה האוטומט אז לגיר הזה יש נטייה לעלות להילוך הגבוה ביותר במהירות נמוכה יחסית חסכוני לדלק קצת מציק בביצועים

never slow down never grow old

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני בעל רכב סיאט לאון ספורט 20v ידנית 2003. בוא אני יספר לך עליה קצת מהיכרות אישית.

ראשית כל...האוטו בראשותי שנה, רכשתי אותו עם 80000 קילומטר ומבחינת אמינות אני יכול לומר לך שבנתיים הוא אמין (טפו טפו טפו :-)) לפני שרכשתי אותו דיברתי עם מוסכניקים ולא היה אחד שלא המליץ לי על הרכב הזה.

שנית, הרכב פוזה מבחוץ (מגנזיום, סנרוף, פנסי ערפל וכו') מבחינת הפנימיות, פלסטיקים באיכות מצויינת אם כי נשרטים בקלות לכן יש להיזהר ולא לפגוע בהם. הגה נוח מאוד מעור וכיסאות חצי ספורט שתומכים בגב בצורה מצויינת.

מבחינת הגיר, טיפה מאכזב בהתחלה אך אחרי שאתה לומד להכיר את הרכב אתה לומד להסתדר איתו. שאני אומר מאכזב אני מתכוון לכך שלעיתים בהורדת הילוך (בעיקר בין 2 ל-3) הילוכים לא עוברים חלק כשאתה צריך. בעיה נוספת היא שזהו רכב שעובד על סל"ד גבוה, שאתה רוצה להוריד הילוך ולטוס צריך לדעת מתי להוריד אותו. לפעמים אתה נתפס עם המכנסיים למטה והרכב לא מאיץ כל כך. המנוע נפתח ב 4 סל"ד! וממשיך עד 6 וחצי שזה הרבה יחסית.

מבחינת ההגה, הגה חשמלי, תחושה טובה ביד, אין מצב לאבד אותו, מעניק לך שליטה מצויינת (בניגוד לרכבים היפניים) אך לעיתים קשה מידי (מבאס קצת בנסיעה בעיר)

מבחינת המנוע, מנוע חזק שמאיץ מצויין (10 שניות למאה לפי היצרן ולדעתי גם בפחות) גם במהירויות של מעל ה 100 קמ"ש הוא מאיץ מצויין. לי טיפה מפריע ש100 קמ"ש בהילוך 5 משמע 3 סל"ד. מצד אחד זה אומר שהרכב תמיד נכון להאיץ אך מצד שני הרעש טיפה מפריע, לכן זה תלוי מה אתה מחפש, כח זמין או מנוע שקט.

מבחינת יציבות ובטיחות, הרכב יציב מאוד, מרגיש בטוח מאוד והבקרת יציבות עושה את שלה, צמיגים רחבים 205 עוזרים ליציבות אך כמובן אתה משלם על כך בצריכת דלק. מצד שני מתלים קשים שמעניקים יציבות מביאים לכך שאתה מרגיש את הכבישים הישראלים טוב. 4 כריות אוויר (2 קדמיים ו2 אחוריים), ABS, ו- TCI (שניתן לניתוק דרך כפתור לאוהבי הפירפורים) ובלמים שעושים עבודה מצויינת ומפתיעים כל פעם מחדש.

מבחינת צריכת דלק, 1:13-12 מחוץ לעיר 1:7-8 בעיר. טנק דלק גדול (55 ליטר) יבטיח שלא תבקר פעמיים בשבוע בתחנת דלק.

אז לסיכום, רכב מהיר, אמין, כיפי, יפה, נוח. יש לו חיסרונות, הוא לא מושלם אבל יחסית למה שאתה משלם אתה מקבל תמורה מצויינת. שווה קנייה רק בדגם הזה, ממה ששמעתי בדגמים החלשים יותר והאוטומטיים הוא לא מציאה. ואני יכול להגיד לך בביטחון

שהוא עדיף על הגולף 1.6 וה- 2.0. הרכב יוצר במפעל אודי בבלגיה והוא בעל מרכב וחלקים זהים לA3. אם יש עוד שאלות אשמח לענות :-)

הוספתי לכם תמונה של הרכב שלי. תראו איזה בון בון :-D

DSCN4049.JPG

פורסם
מבחינת ההגה, הגה חשמלי, תחושה טובה ביד, אין מצב לאבד אותו, מעניק לך שליטה מצויינת (בניגוד לרכבים היפניים) אך לעיתים קשה מידי (מבאס קצת בנסיעה בעיר)

אין מצב לאבד את ההגה ? ההסבר שלך מוזר שלא אומר משעשע.

Veni Vidi Vici

פורסם

ההגה הדראולי ולא חשמלי כפי שנכתב, הרכב אכן זהה מבחינה מכנית לגולף ולאאודי A3, מנועי ה 1.8 מאד אמינים, אם יש לך מעט יותר כסף, מומלץ בחום ללכת על גירסאת ה 20VT, גם תקבל 180 כ"ס, גם מערכת בלימה איכותית בהרבה, גם גיר 6 הילוכים, גם כיסאות ספורט, יותר כריות אוויר, ESP\TCS ועוד ועוד.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

דווקא הרכב נשמע כמו תמורה מאוד טובה לכסף.

אם 125 כ"ס מספיקים לך - לא הייתי הולך על ה 20VT כי הן מעטות, יש הרבה שחוטות, ודורשים עליהן מחירים גבוהים ללא הצדקה.

ובקשר לקילומטרז' של הרכבים שראית , אני אישית לא הייתי קונה רכב עם יותר מ100K ק"מ מהשנתון הזה.

זה לא משהו לא הגיוני לבקש.

הייתי קונה רכבים עם כ"כ הרבה ק"מ רק תמורת הורדה משמעותית מהמחירון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...