Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה בטח צוחק עלי נכון ?

גשר מרהיב ? גשר יחודי ?

איך בדיוק בנויים כל הגשרים המגשרים את ה"תפוח הגדול" ?

אתה יודע כמה גשרים כאלה יש בעולם ? ואתה יודע שזה הולך להיות גשר קטן ... לא משהו רציני .

תיירים זה לא יביא "נקודה"

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

שטויות. העובדה שזה גשר "מיתרים" היא זניחה. ההפרשי עלות בין גשר בלי המיתרים לגשר עם המיתרים היא אפילו לא 10 אחוז מעלות הפרוייקט כולו.

אז העדיפו לעשות גשר בכניסה ראשית לעיר קצת יותר יפה מאשר סתם פס בטון. למה תמיד להיות אנטי ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה קורא מספיק עיתונים ?

אמרו שזה עולה הרבה יותר ממה שיכולים לעשות בפחות כסף ואותו שימוש.

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אני לא צריך לקרוא עיתונים. ואחרי שנחשפתי ל"עריכות" שעובר החומר מהרגע שהוא יוצא עד הרגע שהוא מופיע בעיתון - אני גם לא יותר מיד מאמין למה שרשום בעיתון (וממליץ גם לך לא לקחת כל מה שאתה רואה בעיתון כתורה מסיני).

אני יודע את ההבדלים בעלות בנייה של גשר בטון סטנדרטי ואת העלויות של הקמת גשר מ"בטון דרוך" - שזה מה שנקרא "גשר מיתרים".

ההבדלים מאוד זניחים וכאמור, לא עוברים את ה10% מסך עלות הפרוייקט.

העלות הגבוהה של הגשר הספציפי לא נבעה מצורת הבנייה שלו, אלה מהתהליכים השונים שקרו בשטח.

(צורכי שינויים בתנועה, חסימת כבישים, עיכובים בבנייה, עיכובים בהיתרים שונים וכו')

פורסם

דיסקובר , איפה אתה גר ? איפהשהו באזור? אתה מכיר את המקום ?

נניח והוא עולה רק 10% יותר ("רק") , עדין למה גשר ?

כתור אחד שנמצא קרוב למקום , אני יכול להגיד בוודאות שהגשר הזה לא יהיה שימושי כ"כ .

יעקב

פורסם

זה הגשר היחיד בעולם בתיכנון שלו.

המגע היחיד שלו עם האדמה יהיה בעלייה ממנו ובירידה. העמוד הגדול יהיה משקולות, והוא יחזיק את הגשר באוויר (כמו מאזניים).

גשרי מיתרים אחרים, יש להם מגע עם האדמה. והם נקראים גשרי M.

העמודים הצהובים שעומדים מתחת לגשר כיום יוסרו.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

העמוד גם יהיה על האדמה ....

יעקב

פורסם

הנקודה שהתכוונתי היא להסביר שהגשר הוא לא כזה חלומות.

כולה גשר קטן ומצוקמק .

בזבוז.

יעקב

פורסם
דיסקובר , איפה אתה גר ? איפהשהו באזור? אתה מכיר את המקום ?

נניח והוא עולה רק 10% יותר ("רק") , עדין למה גשר ?

כתור אחד שנמצא קרוב למקום , אני יכול להגיד בוודאות שהגשר הזה לא יהיה שימושי כ"כ .

יעקב

שניה, אנחנו מתווכחים כאן על הצורך בכלל בגשר או על העובדה שעשו אותו גשר תלוי לעומת גשר רגיל ?

כי לגבי החלק הראשון - אין לי שום מושג.

אני רק יודע שזה תוכנן במסגרת הרכבת הקלה, וכנראה מתוך רצון להקל בעומס התחבורה באיזור (שאני יודע שכן נחשב למקום עמוס) - החליטו לבנות שם גשר.

לגבי החלק השני - אני יודע בוודאות שההפרש בעלויות הבנייה של הגשר התלוי לעומת גשר סטנדרטי אינו משמעותי בעליל.

המדינה שילמה הרבה (הרבה הרבה) יותר כסף בתור פיצוי לחברת הבנייה על עיכובים שונים באישורי הבניה והתכנון, מאשר על העובדה שרצו לעשות אותו יותר יפה ומרהיב מאשר גשר סטנדרטי.

פורסם

1. באזור אין כ"כ הרבה עומסי תנועה. אולי בבקרים כשבכל הארץ יש עומסים.

2. הוויכוח החם שעומד היום על הפרק הוא שהגשר נבנה שנתיים לפני שתהיה רכבת כלה בירושלים. ז"א שנתיים של תחזוקים שעולים מיליונים. ללא שום סיבה.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...