Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בעיה נפוצה: כאשר יורד גשם ורוצים להפעיל מגבים, אני מניח שאתם מכירים את ה"מגב המקפץ".

מכירים ?!

יופי, זה נובע לרוב ממגבים יבשים.

אבל לשם שינוי, לי המגבים לא מקפצים אלא מפספסים חלק נכבד מהחלון כתוצאה מ"אי-הצמדה" של זרועות המגבים לחלון במהירות מעל 50 קמ"ש.

החלפתי מגבים אתמול ועדיין שנוסעים מעל 50 קמ"ש (בערך) הרוח פשוט מרימה את המגב ויוצרת מרווח בין המגב לשמשה,

ובכך המגבים לא מצליחים לנגב את החלון (בעיקר המגב של הנהג - המגב הקריטי).

אמרו לי שיש פתרון ע"י "כנף" שמחברים לזרוע/למגב של הנהג, ואז הוא יוצר כמו ספויילר לזרוע בעזרת הרוח.

אבל לדעת אותו אחד הכנף מגיע רק במגב עצמו ולא לזרוע, ואני כבר קניתי מגבים.. (ורק אז התברר לי שזה לא המגבים :? )

האם ניתן לרכוש "כנף" נפרד לזרוע ?

ובכלל, איך ניתן ליצור "הצמדה" יותר חזקה של המגבים לשמשה ?

תודה!

פורסם

אולי הקפיצים של הזרועות עייפים.

הייתי מנסה לתת עיקום קל לזרוע כלפי השמשה, זאת אומרת להרים את הזרוע(כמו ששוטפים את החלון) ואז ביד אחת לתפוס את הזרוע של המגב וביד השנייה לתת עיקום קל כלפי השמשה כדי שהמגב יצמד יותר לשמשה.

אם לא הולך תנסה להחליף זרועות מפירוקייה כי כניראה כמו שאמרתי הקפיצים עיפים.

פורסם
ובכלל, איך ניתן ליצור "הצמדה" יותר חזקה של המגבים לשמשה ?

מגבי "להב" נצמדים לשמשה יותר טוב ככל שמהירות עולה, תנסה לברר האם יש בשביל רכב שלך מגבי להב, או תחפש באי ביי.

pcWipe1.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

יש "כנפיים" ספויילרים למגבים , ניתן לקנות אותם בניפרד ההשפעה קיימת אבל לא תמיד מספיקה

עקרונית אם תחשוב על זה תזכר שזה לא תמיד היה ככה אז או שמישהו גנב לך כנף כזו ולכן המצב השתנה

או שהזורועות התעקמו , או שהמגבים שקנית לא מתאימים או פשוט לא תקינים .

נסה לראות ברכב מאותו סוג כמו שלך מה קורה ולפי Zה לנהוג

עפר.

פורסם

הרמתי אתמול את המוטות של המגבים כדי לבדוק את הקפיץ, וגיליתי שהמוט של המגב-נהג מעוקם מעט.

מה שקורה, פשוט המגב לא מכוון 90 מעלות מול השמשה, אלא יותר כלפי הגג וככה אויר בורח מהמגב כשהוא חוזר נגד הרוח.

כאילו המגב מנגב..:

- מגב

גג הרכב____\_____ :arrow:כיוון הרוח (זה הרבה יותר חד, פשוט אין לי איך לצייר את זה..)

במקום:

- מגב

גג הרכב____|_____ :arrow:כיוון הרוח

(מקווה שהצלחתי להסביר בלי תמונה :lol: )

אך לא ניתן לעקם אותו בחזרה עם הידיים, הוא מעוקם בצורה של סיבוב..

כלומר, אני צריך לקחת שני פלייר ופשוט ליצור סיבוב נגדי כדי שזה יתיישר..

ככה, שאני פוסל כרגע את האפשרות שהקפיץ "עייף". לבנתיים.

אנסה אולי יותר מאוחר..

פורסם

למעשה, אני בטוח שכיפוף/עיקום הוא הגורם הבעייתי אצלך.

קרה לי מקרה כזה בדיוק, ומבדיקה מעמיקה התבררו הפרטים הבאים: המגב מעוצב כך שהכוח של הקפיץ יתפרס שווה לכל אורך המגב, ע"מ שיהיה ניגוב מושלם של השמשה. ברגע שנוצר כיפוף/עיקום, יותר כוח מתרכז בחלק עליון/תחתון של המגב, וחלקו השני נותר באויר/רופף ולא צמוד לשמשה (אצלי, אבא שלי חשב ליצור יותר לחץ ועיקם את המגב).

בהשוואה לרכב אחר/למגב השני שלך (אם הוא תקין), נסה להחזיר את המגב לצורתו המקורית, כך המגב יהיה מאוזן מבחינת לחץ על השמשה, וינקה כמו שצריך.

עם פלאייר המשימה תהיה קצת קשה, פרק את המגב לגמרי ומצא עיגון בין 2 ברזלים (למשל-גדר) על מנת להחזיר לו את צורתו המקורית. לחץ פיזי מתון והדרגתי יעשה את העבודה טוב.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

erezfed,

ניסיתי אתמול ליישר עם הפלאיירים, אך כמו שאמרת, המשימה כמעט בילתי אפשרית.

גם אני לא יודע איך לפרק את המגב כולו מהמסילות בשביל לנסות את הגדר.

אתמול ניסיתי מבלי לפרק כלום משאר המערכות ברכב (כי היה כבר לילה) אבל בכל זאת, יש לך מושג מאיפה אני אמור לשחרר אותו ?

יש לי מישהו שיש לו צבתות בלחץ, אז אנסה ליישר אצלו.

פורסם

המגבים יושבים על 2 ברגים המחברים אותם לזרועות המחוברות למנוע המגבים. פתח את 2 הברגים הללו (בד"כ בוקסה 13 מ"מ), הרם את המגב ונער אותו בעדינות לשחרור המגב מהתושבת שלו. (בד"כ הברגים הללו מכוסים במין כיסוי פלסטיק כזה, שלא יראו אותם ושהם לא יחלידו).

זכור את מיקום המגבים על השמשה!

בהרכבה, הפעל את מנוע המגבים וכבה אותו, כך שהברגי העיגון יחזרו לנק' התחלתית, וחבר בחזרה את המגבים כשאתה מכוון אותם למיקומם על השמשה (אותו אתה זוכר ממהלך הפירוק). כך לא תאבד כיוון של המגבים והם לא יעברו את השמשה.

שים לב לא לבלבל בין מגב ימין ומגב שמאל, יש רכבים בהם זה חשוב, והפיכה שלהם תגרום למפגש "זרוע מגב-מכסה מנוע" , לא נעים.

צירפתי תמונה להמחיש על איזה ברגים אני מדבר (זה מגב אחורי, אבל העיקרון זהה למגבים הקדמיים).

18122007_193754_3314313522_.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ohadi8 - אם אתה לא מצליח לקופף את הזרוע בכוחות שלך, אז בטוח שזה לא יתעקם לבד, ואתה כניראה טועה בתיאוריה שלך.

צריך לקופף את הזרוע לכיוון השמשה ולא לצדדים.

רק זהירות הזרועות האלה הם מאלומיניום, ואם תתן קיפוף חד, אתה עלול לשבור את הזרועות.

פורסם

אני לא מכופף חזק, עשיתי זאת עם רגש - אל דאגה.

לכיוון השמשה כבר כיפפתי מעט וזה שיפר משמעותית את הניגוב!

אבל אמרתי שהמוט גם מעוקם בצורת סיבוב..

אני צריך איכשהו לתפוס את המוט עם שני צבתות על מנת ליישר את העיקום (הסיבובי).

וזאת בשביל לישר את זוית המגב ביחס לחלון, בלי שום קשר להצמדה (זה דבר אחר שכרגע טופל).

עם שני פלאיירים לא הצלחתי, לכן רציתי לפרק אותם ולקחת אותם למישהו שיש לו צבתות בלחץ ושיסובב לי בחזרה את המוט.

• תוכן חדש...