Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי שאני רוצה רדיו דיסק חדש ושיענה על שתי הבקשות המרכזיות שלי: BT ו-USB. מצאתי שלפיוניר (עוזי רדיו) יש 3 דגמים עם BT ודגם אחד עם USB אך אף לא אחד שמגיע עם שניהם. מחיפוש בזאפ מצאתי שיש דגם של פיוניר שלא עוזי רדיו מביאים לארץ ויש בו גם וגם אבל ה-USB לא קדמי. יש עוד דגמים שיש גם וגם בארץ כמו קנווד, וקלריון (אתם בטח יודעים יותר טוב ממני) אולם אני לא יודע אם באחד מהם יש USB קדמי והייתי מאוד רוצה אחד כזה.

אז:

1) האם תוכלו לעזור לי ולומר לי אם קיים ארץ דגם עם USB קדמי (ו-BT כמובן)?

2) אם לא קיים, על איזה רדיו (יצרן ודגם) עם USB אחורי ו-BT הייתם ממליצים? אני לא אודיופיל או מומחה לסאונד ברכב ואני לא רואה סיבה להשקיע יותר מ-2000 ש"ח על מכשיר שכזה. אז לא צריך להמליץ על הכי פשוט שיש אבל גם לא להשתגע. אני רוצה לחבר DOK או את נגן ה-MP3 שלי כדי לנגן ממנו את המוזיקה שלי.

תודה.

פורסם

אם אתה מחפש BT בשביל שימוש בפלאפון אז דע לך שלא תוכל ליראות שמות של אנשי קשר בעיברית.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לדעתי גם USB מאחורה אפשר להסתדר בפשטות.

פשוט תחבר מאריך USB פשוט שיצא מתא הכפפות ולשם תחבר, או שתדביק אותו עם דבר דו צדדי לאוטו ולשם תחבר את הנגן שלך.

פורסם

צודק

קבל חיזוק, לדעתי זה אפילו עדיף כי בדרך כלל יש מקום מסודר יותר למסך וללחצנים

וגם ליפעמים אתה רוצה להשאיר את ה DO Kתקוע על המכשיר אבל יש תמיד סכנה להיתקל בו ולעשות נזק לפאנל

פורסם

לגבי BT: מה ז"א אי אפשר לראות שמות אנשי קשר בעברית? מה שאתה אומר זה שאם תכננתי להעתיק את רשימת אנשי הקשר לרדיו כדי לחסוך את הטרחה שבלהסתכל בסלולרי כדי לבדוק מי מתקשר אליי לפני שאני עונה, אז אני לא יכול כי הרדיו לא יודע להציג עברית?

לגבי USB: אין לי בעיה עם חיבורי אחורי, אם לא קיימת בישראל החיה שיש לה חיבורי קדמי. לכן שאלתי לעצתכם טרם הרכישה, לוודא שאכן מוצר שכזה לא קיים בארץ. ולגבי הטענה שלכם שרוצים לחבר את ה-DOK לרדיו ולהשאירו ויש פחד שמישהו ייתקל בו וישבור את הרדיו, בשביל זה יש כבל USB מאריך שבולט הרבה פחות מ-DOK או מנגן MP3 שאתם מניחים במקום נוח באיזור הרדיו :)

פורסם

כן, הרדיו דיסקים לא מציגים עיברית, גם שתקבל שיחה מזוהה.

במקום זה תירנה מכשיר אחר בלי BT ובהפרש של הכסף תיקנה דיבורית BT שכן מציגה עיברית

פורסם

לגבי USB: אין לי בעיה עם חיבורי אחורי, אם לא קיימת בישראל החיה שיש לה חיבורי קדמי.

אם אתה החלטת שאתה לא רוצה מכשיר עם BT אז בטח שיש מכשיר עם USB מקדימה.

יש כמה וכמה דגמים של קלריון שה-USB שלהם מקדימה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אני חייב לציין שאני די המום מהעובדה שיבואנים רשמיים מוכרים באצל מכשירי רדיו עם BT שלא תומכים בעברית. זה נשמע כמו חוכמת חלם או סתם חוצפה ישראלית מעצבנת שאנחנו רגילים אליה. חבל.

האמת היא שהסיבה העיקרית לרצון שלי לשדרג את הרדיו הייתה BT, הרבה יותר מ-USB, בשביל זה אני יכול לקנות מכשיר רגיל שתומך ב-MP3 ולצרוב דיסק כל כמה זמן. אני אצטרך לחשוב על רכישה נפרדת, כפי שהצעתם. אני מבין מכם שקלריון היא לא החברה היחידה עם USB קדמי. אפשר לקבל שמות של דגמים נוספים שקיימים בשוק הישראלי?

פורסם

העיברית זה לא כמ ושאתה חושב, זה לא קשור לעוזי רדיו או למדינת חלם.

ככה זה כל המערכות והשפות היחידות שיש זה ערבית ואנגלית, ומספר חברות משווקות ברוסיה גם תמיכה ברוסית.

זה לא משהו שיבואן יכול לעשות בעצמו או לידרוש מהחברה.

פורסם

מנסיון שלי מתחום המחשבים, אין דבר כזה שיבואן לא יכול לעשות משהו. ע"ע עברית בנגני MP3 שמיוצרים במקומות בסין שאפילו גוגל מפות לא יכול למצוא :)

בכל מקרה, לא התגובה שלי פה היא זו שתגרום לעוזי רדיו או ליצרן להוסיף עברית. אז נעזוב את זה, אם אין עברית אז אין עברית.

שאלה אחרת, אם אין תמיכה בעברית, הרדיו יציג לפחות את המספר טלפון? איך זה עובד בדיוק? אני אראה את השם בג'יבריש ולצידו את המספר? מעולם לא ראיתי את הרדיו עובד (אשמח לדעת אם יש תצוגה שאפשר לראות את הרדיו בפעולה) ולכן אני שואל.

פורסם

יש לי מכשיר דומה...

אני במקרה העברתי את כל הספר טלפונים לאנגלית שיהיה יותר נוח אבל אם זה עברית (כמו שהיה לי קודם) אתה תראה רק את המספר(יהיה שיחה מזוהה) אבל לא תראה כמובן שם בעברית.

אני עשיתי גם כמה בירורים שקניתי את המכשיר...

לא נתקלתי בשום רדיו דיסק לרכב ( יש ברסיברים לבית?) שמציג שירים בעברית או כל מלל אחר בעברית על הצג לדעתי הסיבה הפשוטה שלשוק כזה קטן כמו ישראל לא שווה ליצרן לעבוד קשה בשביל זה. מהידע שלי..בניגוד לנגני MP3 וכדומה אין ברדיו דיסקים משהו כמו תוכנה שאפשר לשנות או לשדרג את השפה אלא זה הרבה יותר מסובך-רכיבים אלקטרונים וכו'.

ד"א יש דגם עם USB חיצוני ודווקא די זול-3050UB

http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/news.asp?id=93

פורסם

זה פשוט הבקר (חומרה) שעל המסך עצמו לא יכול להציג פונטים בשפה אחרת חוץ מאותיות אנגליות וערביות וג'יבריש.

ככה זה במסכי Dot matrix/Passive LCD/VFD/OLED

אני בניתי מעגלים עם מסכים כאלו שיציגו כל מיני אינפורמציות, זה שונה ממסכים שחור לבן כמו שיש ב MP3שים או מסכי LCD-TFT רגילים (גם נגני MP4 ופלאפונים)

לא היבואן ולא אף אחד בפיוניר יכול לעשות את זה, הם צריכים לדאוג שהמסך יהיה מיוצר עם בקר שתומך בפונטים עיבריים

פורסם

manapo, תודה על הלינק, מדובר על הודעה שהוא פרסמו ממש לפני יומיים, לא הייתי שם לזה בעצמי כל-כך. הם אומרים שיש להם את הציוד בהדגמה ביגאל אלון, אני מניח שאני אקפוץ לבקר. הפעם האחרונה שהייתי שם הייתי לפני יותר מ-5 שנים לדעתי.

מה לגבי חברות אחרות? יש טעם לבדוק גם קלריון וחברות אחרות? אני מבין שלאף אחד אין USB קדמי ו-BT:

1) אם אני מחליט ללכת על USB אחורי ו-BT, יש יותר זול מהדגם של פיוניר שעולה בסביבות 2000 ש"ח (והיבוא שלו אפור, כלומר, לא עוזי רדיו)?

2) אם אני מחליט לוותר על BT ומחפש USB קדמי בלבד, חוץ מפיוניר החדש יש עוד דגמים, אחד של קלריון ואחד של סוני. יש הבדל גדול ביניהם מבחינת איכות שמע למישהו שהוא לא אודיופיל כמוני? מבחינת נוחות שימוש מי לדעתכם נוח יותר? אני חייב לציין שהקלריון לא נראה משהו ולגבי הסוני אני מאוד אוהב את החוגה שלו. הפיוניר אין מה להגיד, עיצוב יפה מאוד.

פורסם

רשמתי פיוניר לדוגמא כי על זה דובר באשכול והזכירו את היבואן שלא טורח לצרוב שפה,(וזה בילתי אפשרי)

בעיקרון ה"בעיה" קיימת בכל חברה שמשתמשת במסכים שתיארתי

שזה למעשה כולם חוץ מהמכשירים שבהם יש מסך שממש מוצג בו וידאו (כי זה LCD-TFT)

וע'פ מה שידוע לי חלק מהחברות משווקות ברוסיה מכשירים עם בקר שתומך רוסית.

עיברית זו שפה שיש בעולם קצת מידי אנשים שדוברים אותה מכדי שיצרני מסכי LCD יתחילו להכניס אותנו לפס יצור שלהם.

ערבית דוברים מאות מיליוינים , ובאותיות אנגליות ושילוש של ג'בריש אפשר להגיע לרוב השפות כגון ספרדית ,צרפתית וכו' (וגם לרוסית הדרך לא ארוכה)

יש מעט מאוד מסכים שתומכים בעיברית אבל הם פשוטים מידי ולא מיצרנים איכותיים מספיק או בעלי נתוי צריכת חשמל וכו' מכדי שישימו אותם בHU

תסננן ב ZAP ע'פ מכשירים בעלי USB ותראה מה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני מחפש כבר כמה זמן מערכת עם Bluetooth ותמיכה עברית...

הפיתרון היחיד שאני מכיר שכולל Bluetooth ועברית הוא דיבורית של Parrot מדגם CK3200:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=472532

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=618

http://www.pocketpcfreak.com/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?board=wireless;action=display;num=1162573282

ראיתי אותה בפעולה בעצמי - מסך צבעוני וחמוד ותומכת בעברית באופן מלא

(גלישה על ספר הטלפונים של מכשיר הפלאפון בזמן אמיתי ובעברית, שיחה מזוהה בעברית, ממשק משתמש עברי)

נכון, לא לזה יחלנו שרצינו פתרון מושלם ואחוד בתוך מערכת הסטריאו שלנו, אבל בסה"כ זה לא רע...

אלון

• תוכן חדש...