Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 3 מודל 2005 נפח 2.0.

ברצוני לשאול איך לעזאזל מפעילים את מיזוג ה"AC ECO" במחשב מיזוג האוויר לאחר שהתנעתי את הרכב לפני יומיים בקור וכששמתי בטעות מזגן נרשם AC ECO כיביתי והפעלתי שוב ונרשם AC רגיל וזה בנסיעה איטית ביציאה מהחנייה (גלישה),ניסיתי להיוועץ בספר רכב כשקניתי את הרכב לפני שנה וחצי וניסיתי אין ספור ווריאציות העיקר שיפעל ולא פועל רק לפני יומיים פתאום הוא נדלק וכשכיביתי את המיזוג והדלקתי שוב באותה הדרך הוא לא נדלק (מוזר מאוד),מאזדה מרכזי יודעים שרק מתחת לרבע טנק דלק מתחיל לפעול החיסכון (מה קשור??) אך עם עוד 3 מאזדות בדקתי את המיזוג ואפילו הגעתי עד למנורת חוסר דלק ושם זה לא נדלק(רכבים משכירות יש לציין) נוצר מצב מוזר מאוד.ושאלה נוספת איך והאם כדאי לפרק את הפילטר מזגן ואם כן איפה הוא ממוקם כי פירקתי את ה"תא כפפות" ולא ראיתי אותו (מנקים או מחליפים ד"א)??

אודה לעזרה.

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם

AC ECO מתחיל לפעול באופן אוטמטי, כשאר המערכת בקרת אקלים מזהה שכיוונת את הטמפרטורה הרצויה לכמה מעלות מעל הטמפרטורה שבחוץ, למשל:בחוץ יש 20 מעלות, הדלקת מזגן על קור וכיוונת על 21 מעלות.

תנסה לעשות את זה היום למשל,תבדוק מה הטמפרטורה בחוץ, ותדליק מזגן על קור, ולא חום, על כמה מעלות מעל הטמפרטורה שבחוץ, ואתה תראה שהמזגן יפעל על ECO.

פורסם

הבנתי אותך אך בקיץ מה עושים אנשים לא מפעילים על ECO את המזגן (ראיתי כבר כמה חברים שהפעילו בקיץ על 22 וזה מפעיל להם ECO ולי לא..ממש מוזר),אז להפעיל על קור ואם בחוץ יש 12 מעלות לשים על 13 הבנתי נכון??

ומה בנוגע לפילטר של המזגן איך ניתן להחליפו/לנקות בעת הצורך?

mazda 3 sedan 2.0 150bhp

פורסם
הבנתי אותך אך בקיץ מה עושים אנשים לא מפעילים על ECO את המזגן (ראיתי כבר כמה חברים שהפעילו בקיץ על 22 וזה מפעיל להם ECO ולי לא..ממש מוזר),אז להפעיל על קור ואם בחוץ יש 12 מעלות לשים על 13 הבנתי נכון??

ומה בנוגע לפילטר של המזגן איך ניתן להחליפו/לנקות בעת הצורך?

אז ככה, פונקצייה ECO במאזדה 3 מופעלת רק באופן אוטומטי, בניגוד למאזדה 6, למשל, ששם אפשר להפעילה גם ידנית.

הפונקצייה עובדת כאשר הקומפרסור לא צריך להתאמץ כדי להגיע לטמפרטורה הרצויה לך, אותה אתה בחרת ע''י המתג הימני.

לדוגמה:

בחוץ 10C+ מעלות, אני מפעיל את המתג AUTO ובוחר טמפרטורה של 23C+ בתוך תא הנוסעים. אני מקבל חימום עדין וגם יבוש של האויר ע''י קונדנסטור, כך לעולם לא יהיו אדים ברכב. הקומפרסור יעבוד במצב AC ECO, מה שחוסך דלק.

אותו הדבר בקיץ: בחוץ 24C+, אתה לוחץ AUTO ובוחר טמפרטורה של 20C+ בתא הנוסעים. אתה מקבל מזגן עדין, אך אם הטמפרטורה החיצונית תהיה גבוהה יותר (יום חם רגיל) אז ECO לא ממש יעבוד, המערכת צריכה להתאמץ יותר.

בגדול, בקיץ הישראלי ECO לא יעבוד ביום חם, אך בחורף אני נוסע קבוע על ECO ואז מקבל אויר נעים ויבש ללא אדים על החלונות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
בחוץ 10C+ מעלות, אני מפעיל את המתג AUTO ובוחר טמפרטורה של 23C+ בתוך תא הנוסעים. אני מקבל חימום עדין וגם יבוש של האויר ע''י קונדנסטור, כך לעולם לא יהיו אדים ברכב. הקומפרסור יעבוד במצב AC ECO, מה שחוסך דלק.

ההפרש בין הטמפרטורות גבוה מידי ולא נראה לי שהמזגן יעבוד על ECO.

אבל אם תבחר לא ב-23 מעלות אלא ב-12-13 אז המגזן יעבוד במצב ECO.

בכמה אני חוסך אם אני נוסע במצב ECO?

פורסם
ההפרש בין הטמפרטורות גבוה מידי ולא נראה לי שהמזגן יעבוד על ECO.

אבל אם תבחר לא ב-23 מעלות אלא ב-12-13 אז המגזן יעבוד במצב ECO.

לא קשור להבדל טמפרטורות, בחורף החימום הרי מגיע מהרדיאטור חימום, כך שאין עומס. בחורף לא משנה איזה טמפרטורה תציב, הוא יכול לעבוד על ECO אם תשתמש במצב AUTO

אתה מבין שלשים 12-13 מעלות בפנים הרכב זה כמעט קפאון? :lol: שים 22-23-24-25

בקיץ בקושי ניתן להשתמש ב ECO, רק בחלק של היום בו הטמפרטורה עדיין לא גבוהה (פחותה מ 23C+ בערך), מה שלא קורה. באביב וסתיו כן ניתן להשתמש ב ECO, אך בקיץ כמעט ולא, המזגן לא יכול לקרר מספיק, הוא צריך עוצמה מירבית.

בכמה אני חוסך אם אני נוסע במצב ECO?

ממה שאני שמתי לב בערך כפליים

פורסם

דרך אגב, אם המזגן/חימום עובד על ECO ואז מכבים אותו ע''י כפתור OFF ואחר כך מדליקים שוב על ידי סיבוב המתג השמאלי של עוצמת המפוח, אז הפונקיות כולל ECO תשמר והוא יופעל כמו שכיביתם אותו.

כאשר מדליקים את המזגן/חימום על ידי כפתור AUTO ואז מתחילים לשחק בעוצמה של המפוח אז הפונקציה AUTO נכבית, אבל ECO עדיין ישאר.

פורסם

לגבי פילטר למזגן אין במזדה 3 אבל יש מיקום בצד שמאל של בית פיוזים איפה שיושב הנוסע ברגלים (הנגד מהירויות יושב על הפתח)

• תוכן חדש...