Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

אתמול החלפתי ברכב תרמוסטט+נוזל קירור במוסך מורשה ברכב שלי מסוג פאסאט שנת 2002.

לאחר שהוחלף התרמוסטט,המכונאי מילא את המערכת בנוזל קירורG12ׁ (בקבוק אחד)והשלים את החסר עם מי ברז.

האם מספיק בקבוק אחד או שצריך יותר,האם מי ברז ניתנים לשימוש ברכב??

תודה.

פורסם

יש למלא תערובת ביחס 50:50 של מים מול נוזל קירור (אני ממלא מזוקקים , אחרים ממלאים מי ברז)

המכונאי שלך היה צריך להיות קצת פחות חאפר , לבצע את המהילה ואז למלא , כי לפי מה שאתה מתאר, היחס הוא בלתי ידוע כרגע, כנראה יותר תרכיז מאשר מים.... (ניסית פעם לשתות כוס עם 80 אחוז תרכיז פטל ו20 אחוז מים ? :) )

בינינו, כנראה שלא יקרה שומדבר אם היחס בתערובת לא יהיה מדוייק, אבל אני אישית מקפיד מאוד על כך.

בכל מקרה, בהחלפת תרמוסטט לא יוצא כל נוזל הקירור ככה שסדר גודל של 3 ליטר נוזל קירור זה הגיוני.

(בקבוק אחד תרכיז + בקבוק אחד של מים)

אגב, סתם מעניין אותי: באיזה מצב יצא התרמוסטט שלך ?

התרמוסטט המקורי שלי (רכב יוצר בסוף שנת 2000) לאחר טיפול בG12 כל חייו , יצא במצב כמעט חדש לגמרי מבחינה ויזואלית. (ביצעתי החלפה לפני חודש)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יש לי המון עם בעיות עם המכונאי אחרי ההחלפה של התרמוסטט,הוא רימה אותי בהמון דברים.(העניין בטיפול)

לגבי התרמוסטט הוא יצא חלוד ותקוע במצב פתוח.

אני מאד חושש לסיבה שהמים היו חלודים ומלוכלכים.(אני מאד מקפיד על הטיפול ברכב)

יש לציין שהרכב מטופל במורשה מאז שהוא על הכביש

פורסם

נראה לי שיש יותר מים מחומר G12 מכיוון שנראה לי שהיה רק מים במערכת.

יש למלא תערובת ביחס 50:50 של מים מול נוזל קירור (אני ממלא מזוקקים , אחרים ממלאים מי ברז)

המכונאי שלך היה צריך להיות קצת פחות חאפר , לבצע את המהילה ואז למלא , כי לפי מה שאתה מתאר, היחס הוא בלתי ידוע כרגע, כנראה יותר תרכיז מאשר מים.... (ניסית פעם לשתות כוס עם 80 אחוז תרכיז פטל ו20 אחוז מים ? :) )

בינינו, כנראה שלא יקרה שומדבר אם היחס בתערובת לא יהיה מדוייק, אבל אני אישית מקפיד מאוד על כך.

בכל מקרה, בהחלפת תרמוסטט לא יוצא כל נוזל הקירור ככה שסדר גודל של 3 ליטר נוזל קירור זה הגיוני.

(בקבוק אחד תרכיז + בקבוק אחד של מים)

אגב, סתם מעניין אותי: באיזה מצב יצא התרמוסטט שלך ?

התרמוסטט המקורי שלי (רכב יוצר בסוף שנת 2000) לאחר טיפול בG12 כל חייו , יצא במצב כמעט חדש לגמרי מבחינה ויזואלית. (ביצעתי החלפה לפני חודש)

פורסם

אני ניצלתי את החלפת התרמוסטט + החלפת צינור מסתעף שהתחיל להזיע מעט , לרענון נוזל הקירור במערכת (למרות שרק במאי החלפתי את כולו)

במקומך, ובשביל השקט הנפשי הייתי עושה החלפת נוזל קירור מלאה במערכת, בהקדם האפשרי.

המכונאי הבעייתי הזה הוא במוסך מורשה? אם כן - תחליף מוסך בהקדם האפשרי.

קשה לי להאמין שמוסך מורשה ישים מי ברז.

אין הוראות יצרן מדוייקות כי אתה לא יכול לדעת כמה נוזל קירור אבד בזמן החלפת התרמוסטט.

אם השאלה שלך היא כמה ליטר נוזל קירור מכילה המערכת, אוכל לענות על כך בהמשך כשאסתכל בAUTODATA.

לפי מיטב זכרוני מדובר על בין 5 ל 6 ליטר.

עוד לא ציינת איזה מנוע יש בפאסאט. לפי מיטב זכרוני מדובר ב1.8T.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

קודם כל תודה.

אכן מדובר במנוע 1.8T ,ולגבי המוסך מורשה ציינתי שיש לי איתו המון בעיות לגבי הטיפול שהוא עשה לי.(רימה וגנב אותי)

לגבי המים מהברז עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שהיצרן מגדיר ואין שום בעיה עם זה לשים מי ברז.

במידה ואני טועה אני אחליף את המים שוב.

פורסם

אין בעיה לערבב מי ברז מול נוזל קירור G12

מהודעתך אני הבנתי שברכב שהיו מי ברז בלבד במערכת לפני החלפת התרמוסטט !

(וזה שהוא חלוד רק מאושש זאת !)

אני לא מבין למה אתה חוזר למכונאי בעייתי.

אתה מחפש צרות או מה?

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני קניתי את האוטו לפני כשבועיים והרכב טופל שם,מודה שטעיתי שהלכתי אליו.

המכונאי הזה גרם לי לעוול ועצבים שלא חלמתי עליהם.

נכון להיום הגשתי תביעה בצ'מפיון מוטורס ונקוה שזה יזיז משהו ברמאות של אותו מוסך.

לגבי הרכב באמת המים היו חלודים ומלוכלכים,וזאת לאחר שהוא טופל במוסך הנ"ל.

שוב תודה לך.

פורסם

ייתכן שמדובר גם בהזנחה של הבעלים הקודם שהוסיף מים רגילים כשהיה חסר.

בכל מקרה: הייתי מבצע מיידית ניקוי מערכת הקירור והחלפת כל הנוזל לG12.

מקום בו אתה יכול לבצע פעולה כזאת ללא חשש הינו מוסך רון בתל אביב שמחזיק נוזל קירור מקורי.

אני יכול להפנות אותך למקומות נוספים שאני סומך עליהם, אבל שם רוב הסיכויים שתצטרך להביא את נוזל הקירור בעצמך.

אם יש לך זמן וכוח לויכוחים, פנה למוסך הבעייתי ודרוש החלפת כל נוזל הקירור בחדש, כי לא יתכן אם הרכב טופל במוסך מורשה כל חייו , שהמים עם חלודה.

אני אישית הייתי מבצע ריקון, ניקוי , החלפה ונוסע לשלום.

על הדרך הייתי מבצע בדיקה כללית של הרכב כדי לזהות בעיות נוספות אפשריות.

מקווה שהרכיבו לך לפחות תרמוסטט מקורי / איכותי תחליפי אחרת אתה תחזור על הבעיה ממש בקרוב שוב.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

התרמוסטט מקורי וסה"כ הכל בסדר.

אני מאזור הדרום אבל אין לי בעיה לנסוע לכל מוסך שהוא מומלץ.

במיכל עיבוי המים נראים נקיים וורודים,השאלה היא עם בכל זאת צריך לשטוף את הכל מחדש,או להוציא רק את המים מהמיכל עיבוי ולהוסיף עוד בקבוק אחד של G12.

תודה.

• תוכן חדש...