Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה שקית של סופר? שלם שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רעיון יותר חכם, זה להפוך את הקנביס לחוקי, כי מהצמח אפשר להכין סיבים טבעיים שחזקים יותר מניילון, לא מזהמים ונראה לי מתכלים יותר מהר.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרעיון פשוט נודף ריח רע של אינטרסים כלכלים.

רשתות השיווק משלמות מיליוני שקלים בכל שנה על השקיות-חינם האלו. בשנים האחרונות ניסו שם בדרכים לא דרכים להקטין את ההוצאה על השקיות, אם ע"י מיתקנים מוזרים לחלוקת שקיות שאמורים להוציא שקית בודדת ואם ע"י מכירה של שקיות נייר יקרות באמתלה של איכות הסביבה.

בתכלס, זה לא כל כך הולך להם.

כמו שזה נראה לי, הרעיון החדש הוא להגביל את חלוקת השקיות בעזרתו של חוק מדינה. כמובן שרשתות השיווק שמחות מאוד לקבל את החוק החדש, ומבחינתם מוכנות להתחיל איתו אפילו מחר. ממש כל הכבוד להם על כך שהם שומרי חוק אדוקים. להזכיר לכם כמה דם, יזע ודמעות עברו שחוק סימון המחירים נכנס לתוקף, וגם עכשיו מזלזלים בו על ימין ועל שמאל?

בקיצור, במקום לחלק לכם שקיות חינם כמה שרק תרצו ימכרו לכם את אותם השקיות בכסף. הסופר יגדיל את ההכנסות שלו, הלקוחות יוציאו עוד כמה שקלים בחודש והרווחים של בעלי הרשת יקפצו מעלה-מעלה.

ולגבי שמירת הסביבה - אחוז נכבד מהשקיות האלו משמשות את הצרכנים שימוש חוזר. רוב הצרכנים משתמשים בשקיות האלו כשקיות אשפה, שקיות לאיסוף אשפה או שקיות לאכסון ונשיאה של ציוד. אצלי בבית כבר שנים לא קנו גליל של שקיות זבל גדולות כי כמעט הכל זורקים בשקיות כאלו.

וחוץ מזה - את השקיות האלו אפשר למחזר ל1001 מוצרים אחרים בלי הרבה מאמץ. בעצם, צריך מאמץ מצד הרשויות המקומיות והמשרד לאיכות הסביבה, אז אין סיכוי שזה יקרה בדור הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

וחוץ מזה - את השקיות האלו אפשר למחזר ל1001 מוצרים אחרים בלי הרבה מאמץ. בעצם, צריך מאמץ מצד הרשויות המקומיות והמשרד לאיכות הסביבה, אז אין סיכוי שזה יקרה בדור הזה.

ואיך זה בדיוק?

לפני שאתה יכול למחזר משהו אתה חייב להפריד אותו מחומרים אחרים. איך אתה מתכוון להפריד את שקית הניילון מהזבל שזרקת בתוכה?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
מחזק, ככה נהוג באירופה, לדעתי רעיון מעולה חבל שלא נכנס לשימוש לפני הרבה זמן כבר בארץ, אין בית בישראל שלא יכול לפתוח חנות שקיות נייליון מהסופר. (אם יהיה זיכויים זה יהיה בכלל פצצה :-) )

עמרי.

כאן זה לא אירופה... מה שיקרה זה שיוצא מארז שקיות "חסכוני" עם 100 שקיות ב 3 שקלים, כולנו ניקנה את אותו מארז שקיות חד פעמי, ואחרי זה הוא ישכב בבית עד הקניה הבאה. ככה אנחנו.

מסכים (אני מסכים יותר מידי היום :roll:).

שקית בד כזאת עולה כ-2 ש"ח, אם איני טועה... אחלה פיתרון.

עם שקיות בד אי אפשר לאסוף את הקקי של הכלב, או את החיתולים של הילד... :|

בקיצור, זה חוק עם תדמית ירוקה, אבל אנחנו חיים כאן, ולא באירופה.

רוצים מדינה יותר ירוקה? תשקיעו בפיתוח לדלק אלטרנטיבי, ובזול, תיקבעו קנסות גבוהים על גופים ציבוריים שמשקים את הצימחיה בשעות היום (מי ששרת בצה"ל יודע על מה אני מתכוון :x)...

אם מדינת ישראל היתה משקיעה חצי מהכסף שהיא השקיעה בפיתוח אמצעי לחימה ב30-40 שנים האחרונות בפיתוח של דלק אלטרנטיבי לא היתה מיחלמה במיזרח התיכון (ניטרול השליטה של מדינות ערב בברז של המשאב הכי מבוקש). אני מאמין שב40 שנה מישהו היה מוצא פיתרון טוב מספיק וזול כדי להפוך את המוצר הזה לזמין.

אין חשיבה לעתיד של יותר מ 2-4 שנים (זמן קדנציה, לצערינו)...

חוץ מזה, היתה כתבה לפני שנתיים בערך על חוקר ישראלי שפיתח שקיות שמיתפרקות ע"י סוג מסויים של חיידקים שנימצאים במיזבלות. זמן הפרוק נע בין 3-6 חודשים אם אני לא טועה. מה קרה עם זה? ברור שיותר קל להגביל ולעשוק את האזרחים "בקטנה" מאשר למצא פיתרון אמיתי.

אי חשיבה לעתיד ממאופיינת כאן, ע"ע מיפעלים להתפלת מי ים, פרוק זבל והפיכתו לאנרגיה, שימוש באנרגיה סולארית, רוח וכו'...

לצערינו, אנו חיים כאן, ורואים לטווח קצר מאוד. חבל...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מרוקנים את השקית וזורקים לפח מיוחד.

חוץ מזה, רק לידע כללי, כאשר ממחזרים שקיות נייר, נוצר הרבה יותר זיהום סביבתי ונזק אקולוגי מאשר לקבור כמה שקיות ניילון , כי אם לא עקבתם אחרי מזבלות עולמיות, ברמות בינלאומיות המזבלות האלה יותר נקיות מכמה ערים בארץ שאני מכיר כי יש להם מערכות מיוחדות לריסון הנזקים.

מחזור שקית נייר עושה הרבה יותר נזק.

אין מצב שהחוק הזה יחזיק הרבה.

עדיף לקבור שקיות ניילון מלמחזר שקיות נייר.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני בעד החוק, הזיהום שגורמות השקיות ניילון הוא עצום, וגם נמאס לראות שקיות מתעופפות בכל העיר ועל הכבישים!

אולי עכשיו אנשים יבינו שהם שילמו על השקית הזאת שקל שישמרו עליה.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

גם אני בעד!

כמה וכמה פעמים אני כבר רואה כמה אנשים ששמים את המוצרים שלהם מהסופר בתוך קופסאות קרטון של מוצרים חשמליים ולא לשקיות.

השקיות האלו מזהמות את הארץ, נמאס לסוע לטיול אופניים וכל שתי מטר לראות שקית ניילון שהורסת את הנוף.

צריך גם להכניס את בקבוקי השתייה הגדולים לחוק הפקדון, ולעלות את הפקדון לשקל, כדי שכולם יחזירו את הבקבוקים בתום השימוש.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

זו קצת יותר מדי התערבות שלטונית לדעתי, אבל זה חוק לא ממש רע.

כבר יצאו חוקים הרבה יותר גרועים.

אני אישית כבר כמה שנים מגיע לסופר עם ארגז פלסטיק קשיח שרוב המוצרים נכנסים אליו, וכך מקטין משמעותית את מספר שקיות הניילון, נניח 2-3 שקיות במקום 8-9 לקניה של 400 ש"ח.

וכמובן 2-3 השקיות הנ"ל משמשות כשקיות לפח בכל הפחים בבית, כך שהן לא ממש מתבזבזות.

ולגבי הבקבוקים - אכן היה צריך כבר מזמן להחיל את החוק על כל הגדלים, הסיבה שלא עשו כך היא עקב לחץ של המפלגות הדתיות שחושבות שזו יותר מדי טרחה עבור הבוחרים שלהן להחזיר את הבקבוקים.

ושלא ימכרו לי את הטענה שזה מכביד כלכלית על משפחות מרובות ילדים שצורכות הרבה בקבוקי משקה, כי מקבלים את הכסף בחזרה. וגם המשפחות הנ"ל צריכות למחזר, זו לא טרחה יותר בעייתית בשבילהם מאשר בשביל שרי אריסון או כל אחד אחר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ואיך זה בדיוק?

לפני שאתה יכול למחזר משהו אתה חייב להפריד אותו מחומרים אחרים. איך אתה מתכוון להפריד את שקית הניילון מהזבל שזרקת בתוכה?

קורע את השקית, שופך את הזבל, זורק את השקית למכל גדול שמכיל הרבה שקיות אחרות.

מפעל למיון אשפה ביתית זה משהו שכבר קיים ועובד בעולם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בגלל שאותה שקית ניילון נזרקת לפח בסופו של דבר ואותה שקית ניילון (ויש מיליארדים כאלה) מזהמת את הארץ ברמות מטורפות.

וכאילו מה, עכשיו אני לא אזרוק את השקיות, רק בגלל שקניתי אותם?

מה יש לי לעשות עם שקית שקרעתי אותה כדי להוציא את המצרכים? למה אני אשתמש בה בדיוק?

שקיות זה לא הדבר שיפתור את הזיהום בארץ ובעולם.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

בארץ, יש לחוק הזה מטרה אחת ויחידה- כסף!

מה יהיה מחר? רוצה לנשום- שלם שקל? ות'אמת, זה ממש לא יפליא אותי.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
וכאילו מה, עכשיו אני לא אזרוק את השקיות, רק בגלל שקניתי אותם?

לא, הרעיון הוא שאם אתה משלם על השקית, אתה תתחיל למלא אותן בחוכמה ותצרוך פחות שקיות.

כמו כן, יהיו רבים שיתחילו לבוא עם ארגזים או סלים מפלסטיק לסופר וכך לא יצטרכו שקיות כלל.

פורסם

חסידי אומות עולם יקרים.

במה אתם זורקים זבל?, בשקיות נייר ?! עם כל המיצים ?!

הלוואי עלי שכנים כמוכם, הסחלא דולף דרך השקית בכל המדרגות וכאילו שלא מספיק שפלסיק הוא מוצר לוואי גם נכרות עוד יער שניים.

*מטריקס אם אני לא טועה אתה בת-ימי, יש איזו סיבה ניסתרת שבגללה אני לא רואה הררי שקיות ברחוב?!, אולי הבעיה היא דווקא בשכנים שלך ולא בשקיות.

*אם גברת אסטרינה כל כך מוטרדת מאיכות הסביבה כדאי לה למכור את הוולו ולעבור לאיזו סקסו דיזל ידנית, שהרי עתיד ילדינו בראש מעייניה (ואם כבר מדברים על זה אז גם לסבסד את הדיזל והרכב הידניים באשר הם)

*אני העדפתי את המושחתים כשהם לא ניסו לחוקק חוקים חסרי חשיבות כי הרי נפתרו כבר כל הבעיות הקיומיות במדינה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

רעיון מעולה

סוף סוף יפסיקו לקחת שקיות כאילו אין מחר ויתחילו לעשות שימוש חוזר בשקיות.

טוב מאוד.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...