Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה שקית של סופר? שלם שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנסיך, אתה מכיר את השקיות שיש בסופר?

אתה יכול לעשות בהן שימוש חוזר ?

במה תזרוק זבל ?

*אם יעשו בתוך הבניינים פירי אשפה וגורסים בכל דירה והסופרים יחוייבו לתת שקיות שניתן להשתמש בהן מבלי שיקראו אני בעד החוק, אך היות והמצב הוא לא כזה אני עדיין דוגל בתגובה הקודמת שלי

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקשישים שביננו זוכרים בוודאי את סל השוק המיתולוגי מהפלסטיק.

הינו מגיעים לסופר מרקט - תולים את הסל על קולב ומקבלים מספר מהשומר שמציין איזה סל שלנו.

לא היו אז שקיות נילון ובכל זאת הסתדרנו מצויין.

שימו לב שלא מדובר על שקיות הניילון השקופות שבתוך הסופר. אלה ימשיכו להתקיים ובחינם. השקל שתשלמו יהיה על השקיות בקופה ובאמת שאפשר לוותר עליהם.

מטרת השקל הזה היא בדיוק ההיפך למה שאתם כותבים.

לא להרוויח מכם אלא כדי שלא תקחו אותם.

פורסם

ושוב אני תוהה, כיצד אתה מתכוון לזרוק את הזבל בבית (אולי ע"י קניית שקיות אשפה ?!)

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

וכמה תעלה שקית לא ידיות :shock:

עכשיו ברצינות - על פניו החוק מטומטם אם יעבור אבל במחשבה שניה גם אני רוצה לתרום לשמירת על הטבע ועל איכות החיים על הכדור הזה , אז האופציה שניראית לי היא לחזור לשקיות הנייר האהובות מפעם מהילדות , או לחזור ולרכוש את הסלים ( לאוטובוס נכנסת גב' עם סלים .... - זוכרים ? ) של פעם .

פורסם
מרוקנים את השקית וזורקים לפח מיוחד.

חוץ מזה, רק לידע כללי, כאשר ממחזרים שקיות נייר, נוצר הרבה יותר זיהום סביבתי ונזק אקולוגי מאשר לקבור כמה שקיות ניילון , כי אם לא עקבתם אחרי מזבלות עולמיות, ברמות בינלאומיות המזבלות האלה יותר נקיות מכמה ערים בארץ שאני מכיר כי יש להם מערכות מיוחדות לריסון הנזקים.

מחזור שקית נייר עושה הרבה יותר נזק.

אין מצב שהחוק הזה יחזיק הרבה.

עדיף לקבור שקיות ניילון מלמחזר שקיות נייר.

תסלח לי מאוד, אבל כל ההודעה שלך היא גיבוב של שטויות.

כשממחזרים שקית נייר נוצר יותר זיהום סביבתי ונזק אקולוגי?

אתה מבין בכלל מה המשמעות הסביבתית של קבירת שקיות ניילון? איזה נזק זה גורם?

יש לך מושג על ההשפעות הסביבתיות הן מעל והן מתחת לפני הקרקע בסביבה בה נטמן אשפה?

כאשר ממחזרים כמות גדולה של נייר, ולא משנה איזה נייר זה (שקיות, אריזות למיניהן, דפים וכו') הנזק שנגרם לסביבה הוא בעיקרו רק החשמל שהמתקן מיחזור משתמש בו.

מה גם שעצם המחזור של נייר חוסך פגיעה נוספת בטבע על מנת "לייצר" נייר חדש. תהליך שבעצמו פוגע בסביבה.

ציטוט קטן מתוך ספר מקיף על כל נושא הצריכה העולמית והפגיעה בסביבה:

ייצור הנייר צורך משאבים רבים מאוד. על-מנת לייצר טון נייר נדרש עץ במשקל כפול או משולש, וכן כמות גדולה של מים ואנרגיה. תעשיית הנייר העולמית היא צרכנית האנרגיה התעשייתית החמישית בגודלה בעולם, והראשונה בצריכת מים לטון מוצר.

מפעלי נייר אינם נמנים על זן השכנים הטובים: הם פולטים אדים רעילים, גורמים לזיהום אוויר ומים משמעותי ביותר ומייצרים פסולת מוצקה בכמויות גדולות. מפעלי נייר בעולם המתועש אמנם נקטו בצעדים מסוימים לניקוי תהליך הייצור והסביבה, אך במקומות אחרים בעולם הם ממשיכים לפלוט כמויות מחרידות של פסולת רעילה בלתי-מעובדת אל האוויר, האדמה ומקורות המים.

המִחזור לא רק מציל את העצים מכליה. שימוש בנייר ממוחזר במקום בסיבי עצים כרותים לייצור נייר, מקטין את זיהום האוויר ב-74%, ואת זיהום המים ב-35%.
מתוך הספר "צורכים עולם: תרבות הצריכה".

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

ראיתי איך אוספים זבל בסן פרנסיסקו, או אולי זה בכל ארה"ב, מחלקים לדיירים 3 ארגזים בערך

על ארגז ראשון רשום פלסטיק, על ארגז שלי רשום קרטון\נייר, ועל שלישי רשום זכוכית.

ביום ראשון באה משאיתזבל אוספת את הארגז של הקרטון\נייר

ביום שלי בא משאית שלוקחת רק את הניילון\פלסטיק

וביום שלישי את הארגז עם הזכוכית, לדעתי מאוד פרקטי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

טוב, בשוויץ עושים... :roll:

לא כדאי שאמשיך. הפער בין כאן לבין שוויץ רק מתעצם.

טוב, סתם בשביל האנקדוטה שבעניין:

שוויץ הייתה תמיד מהמדינות המובילות במחזור,

וכבר בשנות ה-80 מחזרו באופן די רציני.

לתושבים הייתה מספיק אחריות אישית כדי שאף אחד לא יזדקק לחוק פיקדון,

ומצד שני, הרשויות סיפקו את כל הפחים המתאימים, באופן מסודר, בכל עיר וכפר.

הזבל מתחלק בערך ל-7 קטגוריות שונות (כן, לכל אחד ואחד בבית יש מספר פחים)

ויש הגבלה די דרקונית לכמות הזבל הלא ממוין שניתן לזרוק.

תכל'ס, מתרגלים די בקלות (אם אתה שוויצרי).

בארץ זה לא יעבוד כל כך חלק בגלל אופי דפוק, (חוסר) תרבות ואוזלת-יד שלטונית,

אבל אני מאמין שבחקיקה איטית ומסודרת אפשר להתקדם. עובדה שמחזור

בקבוקי פלסטיק עובד. אבל בחייאת, חוק הפיקדון הזה, איזו שטות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מזכיר לי את הסרט מתיחות של יהודה ברקן בו נתנו לאנשים לקחת כמה פירות הדר שהם רוצים, אבל אסור לשים בשקית....

יוליה, אולי תספרי לנו במה את זורקת את האשפה שלך אם לא בשקית ניילון?

ברגע שהחוק יוצא, אני פותח בחוץ באסטה של שקיות בחצי מחיר, שובר את השוק... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אולי תספרי לנו במה את זורקת את האשפה שלך אם לא בשקית ניילון?

מז'תמרת במה לזרוק את האשפה? בחלון - פח האשפה של הטבע :-P.

ולגבי החוק המפגר הזה - אני כן מנסה להשתמש בכמה שפחות שקיות, אבל מה אני אעשה שהשקית נקרעת כששמים בה שני בקבוקי שתיה ליטר וחצי.

בכלל, זה מחזיר אותי לזמנים אפלים של המשטר הקומוניסטי בבריה"מ כשאנשים כיבסו שקיות ניילון (גם פה ראיתי על איזשהו בית תצוגה של שקיות ניילון מתייבשות להנאתן, כנראה איזה מחבק עצים שרוט או מישהו שמתגעגע לימי CCCP).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שימו לב שבישראל קודם מחוקקים חוק נגד ואחרי זה מחוקקים חוק מתקן עם הקלות כאלה ואחרות.

זה בדיוק מה שקרה בחוק העישון, קודם איסור גורף ועכשיו חוק שיקל עם המעשנים חלקית.

אבל קודם איסור גורף! זה מה שקורה שיושבת בממשלה אחת שהמציאה תעודות לימוד שאין לה ומסתמכת על הירוק שיביא לה עוד תמיכה בבחירות הבאות

אגב כבר לפני כמה חודשים התחילו למכור סלי בד כמו הישנים של הפלסטיק, כנראה שמישהו שם ידע לפני האזרח הקטן על החוק הזה ודאג לרפד את הכיס שלו כמו שהיה עם האפודים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הזיהום הסביבתי? זאת הבעיה? אז שבסופר יחלקו שקיות נייר כמו בארה"ב!

אפילו אם אני אצטרך לשלם אגורה בשביל שקית ניילון עדיין יעשו עליי רווח נאה בכמויות הנצרכות. אז שקל???

GS300.

פורסם

אני בעד החוק החשוב הזה. לגבי שקיות הנייר - מעניין מה החוק יאמר לגביהן. אם אפשר לאפשר החזרת דמי פיקדון כדי לעודד את מיחזורן זה יכול להיות חיובי.

פורסם

אגב, אפשר גם להחזיק ארגז פלסטיק בבגאז', ולהעביר את תכולת העגלה אליו ללא צורך בשקיות (לגאונים גדולים במיוחד - מומלץ בחום לשטוף את הארגז לפני השימוש)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני כבר רואה את הישראלי התחמן ממציא את "המדריך לא לשלם על שקיות"

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני כן מנסה להשתמש בכמה שפחות שקיות, אבל מה אני אעשה שהשקית נקרעת כששמים בה שני בקבוקי שתיה ליטר וחצי.

בשקיות בד הירוקות שמוכרים בשופרסל, נכנסים שמונה בקבוקים כאלה והידיות לא נקרעות.

מומלץ בחום- אין לכם מושג איזה כיף זה להעלות הביתה קניות של 300 ש"ח בשלוש שקיות בלבד.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

• תוכן חדש...