Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הנעתי את הרכב מיד התחילו רעידות, לאחר נסיעה קצרה החלו גם דפיקות באוטו, בעת האצת הרכב הרגשתי רעידות מוגברות והאטה. לאחר נסיעה קצרה הכנסתי את האוטו מיידית למוסך, אשר קבע במקצועיות רבה שכל העניין הוא מצתים, ויש להחליפם(4). השארתי את האוטו וביקשתי שעל הדרך יעשה גם טיפול לפני טסט(350 ש"ח). לאחר נסיעת מבחן של הרכב, בעקבות החלפת המצתים, ראה המוסכניק שאין יניקה טובה של הדלק, לכן הוא צריך לחפש בעיה נוספת.

מאוחר יותר הוא אמר לי נו,נו,נו והחליט להחליף פילטר דלק, וזאת מאחר ואני נוסעת על הטיפות האחרונות של הדלק, וככל הנראה זה יפתור את הבעיה. מאחר ופילטר לא היה בנמצא, הוא אמר לי להשאיר את האוטו ולמחרת הוא יחליף את הפילטר, ואז יבצע נסיעה נוספת.

לאחר נסיעת מבחן נוספת, די ארוכה, גילה המוסכניק שהאוטו "חנוק". זה אומר שהוא צריך לבצע בו בדיקת מחשב (סקינר) ולגלות בעזרתו היכן הבעיה. מציאת הבעיה לקחה יום עבודה נוסף. לבסוף, התברר שהמצתים שהוחלפו לא היו מתאימים! הם החליפו סט נוסף שגם כן לא התאים ולבסוף הגיע הסט המתאים. איזו חלמאות.

מה זה אומר ?- שאילו היו מחברים את המצתים הנכונים מלכתחילה, לא היה צורך להמציא בעיות נוספות - כלומר לא היה צורך להחליף אולי פילטר דלק ובטח ובטח שלא היה צורך בחיבור למחשב שרק ביצוע של בדיקה כזו עולה 150 ש"ח.

יש לי כמה שאלות :

1) מה דעתכם על כל השתלשלות הארועים והאם עלי לשלם על הכל?

2) מה כולל טיפול שוטף לפני טסט - נא פרטו כל הבדיקות שעליהם לבצע ואשר עליהם אני נאלצת לשלם 350 ש"ח (האם צריך לכלול את המצתים ואת פילטר הדלק).

(המוסכניק אמר לי שפילטר דלק לפי המלצות יצרן צריך לעשות כל 15-20 א' ק"מ וזה לא כלול בטיפול 10 א' - האם נכון?

וגם מצתים לא כלול בטיפול 10 א').

3)בנוסף מכל הנסיעות מבחן נגרם לי נזק של שימוש של בין חמישית לרבע מיכל דלק- כלומר כ- 10 ל' דלק (הפסד כספי של כ-70 ש"ח) האם זה מוצדק?

אודה לעצתכם המפורטת והמנומקת בטרם אשלם למוסך.

תודה מראש, אולי

פורסם

דבר ראשון-להחליף מוסך.

תכתוב מאיזה איזור בארץ כדי שימליצו על מוסך מסוג אחר.

הוגן כמובן לשלם עבור מצתים בלבד וזכותך לדרוש ביטול תשלום עבור בדיקת סקינק, יום עבודה שהאוטו עמד במוסך לצורך בדיקות מיותרות.

אני כן הייתי משלם גם על פילטר דלק (מה? לבקש שיחזירו את הישן?)

70 שקל ביזבוז דלק אף אחד לא יסכים לשלם.

אם המוסך מודה בשגיאות-תצאה עם נזק קטן.

אם לא-לשיקולך אפשרות של תביעה משפטית (ספק אם כדאי אבל יש אנשים בעלי עיקרונות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כאשר ישנו זיוף מנוע , לא תמיד ניתן לאבחן ומייד את הסיבה,גם אם לכאורה היא נראית פשוטה וברורה.

פילטר דלק אינו כלול במחיר של טיפול 10 , אלא במחיר טיפול לפי קלומטרז' מסויים על פי הוראות יבואן הרכב ,ועל פי התעריף שלהם(!) אני מניח שלא נגשת למוסך מורשה, אז זה נשמע בהחלט תקין, אולי גם פחות יקר.

דלק בהחלט יהיה על חשבונך. המוסך לא יתדלק את רכבי לקוחותיו על חשבונו כדי לבצע נסיעות מבחן.

לא נראה כאן משהו חריג, אולי לא טיפול במיטבו, אך לא חריג במיוחד. אם את לא מרוצה, החליפי מוסך, אך אין בכך כדי לשלול את מקצועיות המוסך, ממילא לא שמענו את תיאור והשתלשלות העניינים כפי שהוא חווה אותם, לא ראוי לקבוע ולשפוט בשמיעת צד אחד, ותשובתי ניתנה באופן אובייקטיבי כפי שאני רואה ומבין את המצב.

אינני מזלזל בשום שקל שלך, אך לא מדובר כאן בסכומים שמצדיקים איזהו טיפול ו/או התעסקות מיוחדת.

יתרה מכך, פילטר דלק טוב להחליף, כי אם לא מחליפים בזמן, ו/או לא יודעים שהוא נסתם, לעיתים איתור התקלה עולה פי כמה וכמה ממחירו, ההחלטה שלו היתה נכונה.

ועוד, העובדה שמהמוסך אמרו שהפלגים שהוחלפו לא התאימו, אין בכך אלא לראות גם את חצי הכוס המלאה, בכך שלא סיפרו לך סיפורים של עוד תקלות, אלא בחרו בלומר את האמת, אני רואה זאת כאמינות של המוסך.

לבסוף, האוטו כרגע תקין, המחיר הכללי לא הרקיע שחקים 0ושוב, אינני מזלזל באף לא שקל אחד שלך) כל שנשאר לדעתי, הוא לשלם ולומר תודה.

זוהי דעתי האישית בלבד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...