Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרמוסטט 82 או 89 מעלות - פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב יש לי שאלה כזאת כרגע מורכב טרמוסטת מקורי אך של 82 מעלות ברכב ולכן הטמ"פ בדרך כלל היא על 78-80 מעלות לפי מד טמ"פ (מכוייל). היום רכשתי טרמוסטת מקורי של 89 מעלות למרות שבשרודר התעקשו כי בגלל מזג האויר החם צריך להשתמש בטרמוסטת הנמוך.

האם באמת יכולות להיות בעיות עם הטרמוסטת של ה89 מעלות? או שהוא עדיף כי כך טמ"פ העבודה תהיה יציבה ותקינה.

המצב היום לא נראה לי גם בריא מדי למנוע.

יש לציין שבקיץ החום מנוע גם כך היה על אזור 90+ (תווך המאוורר) והיה יורד רק בכבישים מהירים או בהפעלת מזגן לאזור ה 80 מעלות.

מקווה שאנשים שיודעים יוכלו לייעץ מה באמת עדיף.

(כמובן שהמערכת קירור תקינה לחוטין אין עיבוד מים אין התחממויות ונוזל הקירור מקורי).

פורסם

קראתי פה בפורום על כמה מקרים שנדלקה נורית חום מנוע עם טרמוסטט 89, ולאחר מעבר ל 82 זה הסתדר.

לפי דעתי זה קורה, כי מהרגע שבו נפתח הטרמוסטט לראשונה, עד לרגע שנוגעים בו מים קרים שהיו ברדיאטור בתחילת הנסיעה, עוברות כמה שניות, ולכן המים שהיו במנוע קרוב ליוניט חום(ולטרמוסטט) בעת פתיחתו מתחממים עוד קצת מעבר ל 89, מה שגורם לנורה לדלוק.

אם אני לא טועה, חבר הפורום לוקי נתקל בבעיה זו במנוע זהה בסיטרואן.

גם אצלי יש טרמוסטט 82 מעלות.

ד"א, כמה עלה לך טרמוסטט מקורי??

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

למה אתה מחפש צרות היכן שאין?

המערכת שלך תקינה , גם בפעולה וגם מבחינת טמפרטורות העבודה שלו במצבים השונים , עזוב אותה לנפשה. עם מה שלא תקול לא מתעסקים. (ההודעה כמובן מושפעת מטראומות נוראיות שהיו לי עם מערכת קירור. דגש על היו ב"ה)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הטרמוסטת עלה 105 ש"ח אני יודע שתווך פעולה לפי השעון שלי הוא בין 78 ל 98 מעלות כלומר הוונטה נדלקת ב 98.

פתיחה ראשונה מתבצעת באזור ה 87 מעלות ואז הטמ"פ יורדת ל 80-78 ונשארת שם בכביש מהיר רואים בבירור החום עולה באיזה4 מעלות ואז נפתח טרמוסטת והוא יורדכל הזמן בין 78-82. אבל בחורף זה נמוך וגם החימום לא עובד טוב אך אם למשל אני עומד עם מנוע דולק והחום עולה אז באזור 90 מעלות החימום מתחיל לעבוד טוב יותר.

לדעתי במערכת תקינה לא צריכה להיות בעיה מכיוון שהחום מגיעה גם ל 97 מעלות ולא נדלקת נורה.

לא נראה לי שתווך פעולה של 20 מעלות הוא תקין וגם לא נראה לי יוביל לבעיות כלשהם, לפרק טרמוסטת בפזיו זה קל.

רציתי לשמוע מאנשים מומחים פה בפורום האם ללכת לפי הוראות יצרן או הוראות יבואן.

(היבואן עשה את זה גם בפונטו שהיתה לי שם יוניט מאוורר נמוך והמאוורר עבד כל הזמן גם בחורף בטענה שבארץ חם.

וכל הזמן החום מנוע היה קופץ. יום אחד שמתי יוניט מקורי וגבוהה יותר.

ולא נוצרו שום בעיות חוץ מזה שהמאוורר היה עובד רק כשהיה נחוץ.)לכן אני לא מאמין יותר מדי במחלקות הטכניות שלהם.

פורסם

הפתיחה הראשונה אצלך היא לא בדיוק ב 87, זה רק נדמה לך כי זה מה שמראה השעון, אבל למעשה הצניחה הראשונה ב 87 שאתה רואה היא כמה שניות לאחר הפתיחה ב 82, וזאת בגלל מה שרשמתי קודם- לוקח למים הקרים כמה שניות להגיע מקצה אחד של המנוע לקצה השני שבו הטרמוסטט והיוניט של השעון.

אם תתקין 89, לדעתי הוא יפתח ב 89 אבל הצניחה הראשונה תורגש בשעון רק ב 95 מעלות בערך, אולי אפילו יותר, מה שמדליק נורת חום מנוע ברכבים מסויימים עם טרמוסטט כזה.

הפעולה שאתה מתאר אצלך עם הפרשי הטמפ' זהה לשלי אבל אצלי יש הפרשים של 10-15 מעלות ולא 20.

אם זה מעניין אותך וכבר קנית את הטרמוסטט ללא יכולת החזרה , אולי כדאי לך לנסות להרכיב 89 רק כדי לבדוק את הנושא, מקסימום תחזיר את ה 82.

זאת גם ככה לא עבודה קשה.

ועוד דבר, קח בחשבון שאם טמפ' הטרמוסוויץ' של הונטה, ושל הטרמוסטט קרובות, הונטה תעבוד שעות נוספות יחסית לעכשיו, כי בכל עצירה קטנה היא תידלק.

פורסם

אני החלפתי בסיטרואן AX מטרמוסטט של 89 , לטרמוסטט של 82 .

זה לא עזר למנוע הדלקות של מנורת חום המנוע , כי לבסוף הסתבר שהנורה דלקה בגלל בעיה בלוח שעונים .

כמו שכתבתי לדני בפרטי , במוסך שרודר בירושלים , המרכזי של פיג'ו , אמרו לי שהם בארץ מחליפים לטרמוסטט של 82 , במקום המקורי של 89 , וזה בגלל שאנחנו מדינה חמה .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון.

הרכבתי את הטרמוסטת של 89 מעלות. פתיחה ראשונית של הטרמוסטת בערך 92-91 גם הטרמוסטת של 82 היה נפתח פעם ראשונה באותה טמ"פ(כנראה שזה קשור לכך שבצדו השני יש מים קרים ולכן הרגישות יורדת בפתיחה הראשונית). ההבדל שעכשיו החום מנוע יורד במעלות בודדות בלבד לאזור ה 86-87 מעלות ובטרמוסטת הנמוך החום מנוע היה צונח אל מתחת ל 80 אפילו.

גם בנסיעה הכביש מהיר החום מנוע עומד הכי נמוך על 85 כאשר לפני זה בכביש מהיר היה יורד מתחת ל 80 . יש משחק קטן של 2-4 מעלות על מד החום בנסיעה רגילה (פתיחה וסגירה) ולפני זה המד חום היה מראה על 80 ואף מתחת בצורה די קבועה

בכללי תווך טמ"פ העבודה שלהמנוע הצתמצם אך לא נראה לי שיהיה לזה השפעה בקיץ כי בתחום פעולת המאווררים שני הטרמוסטתים כבר פתוחים.

והכי חשוב החימום באוטו פועל הרבה יותר טוב.

ההחלפה מאוד פשוטה 2 ברגים וכל העסק בחוץ. כמו כן יוצאים ממש קצת מים מהמנוע(אפילו מים ממיכל העודפים לא יצאו) ולכן לא צריך הרבה נוזל להוספה וגם ניקוז האויר מאוד קצר.

פורסם

אם לא יצאו לך מים ממיכל העודפים, בדוק אפשרות שהצינורית בינו לבין הרדיאטור סתומה,

זה קרה לי וגרם לחוסר של נוזל ברדיאטור, מבלי שאוכל לראות זאת במיכל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124670

פורסם

לא יצאו מים כי המיכל נמוך יותר מהטרמוסטת. כאשר ניקזתי אויר הוצאתי את מיכל העודפים ממקומו והרמתי אותו לגובה ואז יצאו מים מפתח הניקוז בבית הטרמוסטת והמיכל החל להתרוקן.

פורסם

אם כך אז הכל תקין,

הרווחת, אנא עדכן אם בימים חמים יש לך בעיות התחממות.

בהצלחה.

פורסם

נראה כי לחורף זה טוב , השאלה מה יהיה בקיץ .

האם הבדל של מעלות בודדות , בין טרמוסטט של 89 לבין כזה של 82 , ישנה את צריכת הדלק ?

מישהו יכול לומר לי , מאיזה טמפרטורה המחשב כבר הופך את התערובת לרגילה ? ולא למועשרת על מנת לחמם את הרכב ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

בוא אתה תגיד לי מה יהיה בקיץ?

כאשר המערכת תקינה והנוזל איכותי לא צפויות שום בעיות בקיץ. בחום עבודה תקין של 90-97 מעלות 2 הטרמוסטתים כבר פתוחים גם עם תרכיב טרמוסטת של 20 מעלות זה לא ישנה כלום מבחינת טמ"פ עבודה מקסימלית מה שכן יכול להשפיעה זה הרכבת טרמוסטת נמוך יחד עם יוניט מאווררים נמוכה יותר אך אז המאוורר יעבוד כל הזמן.

אתם מתייחסים לרכב הנ"ל כאילו עוד מעט הוא יתפרק אם לא תעשו בו איזה שינוי שאמור להציל אותו מהבלתי ידוע,

לפי ההתרשמות שלי ה 205 בנויה לא רע בכלל(חוץ מהדש-בורד),מערכת הקירור שלה כאשר היא תקינה היא עושה את העבודה גם "באקלים שלנו" שנכון להיום מבחינת החום בקיץ כבר די דומה לאירופאי.

אם נדלקת למישהו פה נורית אזהרה אז שיחפש את הבעיה ולא איך לעקוף אותה.

אני תמיד דוגל להיצמד להוראות יצרן (במיוחד ברכב שיוצר כמעט שני עשורים-כנראה שהם ידעו מה הם עושים) ולא להמלצת המוסך המקומי(גם אם מורשה יבואן).

אני גם לא יודע אם זה ישנה את צריכת הדלק אבל החימום עכשיו מעולה .

• תוכן חדש...