Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

944GL 2.0 96 - ייעוץ רכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם כל מילה שלך (למעט ה-500 ש"ח, כמדומני שזה יוצא מעט יותר מ-600, אבל תעזוב זה לא משנה).

אבל, אני אכתוב לך את הסיפור שלי ותבין קצת את הראש שלי.

אני שילמתי על האוטו 15 לפני מעט יותר משנה, ולקחתי אותו בגלל כל השיקולים שכתבת (אני מנסיוני יודע כמה חשוב בטיחות, נוחות, גב וכו').

אני נפלתי עם האוטו, הבעלים הקודם לא טיפל בו כלום, אני השקעתי בו בחצי שנה הראשונה כמדומני סכום דומה אם לא יותר בשיפוצים (רשימה חלקית: ראש מנוע, רדיאטור, אורות, קרבורטור, כוהל, מערכת מולטימדיה, חימום, מזגן ועוד ועוד).

היום אני בבעיה.

ההוצאות הכניסו אותי לחובות ואני חנוק כספית כך שה500 שקל הנוספים כל חודש משמעותיים לגבי.

מאידך גיסא, התרגלתי לרכב הזה ובנוסף, אחרי כל מה שהשקעתי בו שהוא נוסע היום בלי שום בעיה ללכת למכור אותו?

כמה אני יקבל, מקסימום 13 אלף. מה אני יקנה עם זה? אני יכול ליפול עוד פעם על רכב שצריך תיקונים שעכשיו אין לי שקל להשקיע.

אני לא בא להתבכיין (בעצם אולי כן:wink:), אבל מה שאני רוצה להגיד לך זה שאם אתה קונה סובארו, אז התיקונים יותר זולים משמעותית ביותר- יש חלקי חילוף בשפע, ובנוסף, אתה עושה חשבון של 500/600 ש"ח לחודש ושוכח לעשות את זה שנתית. בשנה זה למעלה מ-7000 ש"ח.

אם נקח 3 שנים שזה הממוצע הסביר שאתה הולך לנסוע על האוטו זה אומר לפחות 25000 (דלק ותיקונים שתשלם בזה יותר מרכב אחר), וזאת בהנחה שתצליח למכור אותו בכלל.

אתה יודע איזה אוטו טוב, נוח, בטיחותי וחסכוני אתה יכול לקבל ב40000 ש"ח?

בכל אופן, מה שתחליט שיהיה בהצלחה.

פורסם

תראה, זה שנפלת על רכב מוזנח לא צריך להעיד על כולם, עובדה שהוולווים הללו הם רכבים

שיש להם קהל מעריצים ויעיד על כך מספר הפורומים ברשת.

יש רכבים שעשו 500,000 ק"מ ויותר, אבל כמו כל רכב יש לפעמים תקלות, גם לי היו.

בוא אני אספר לך קצת:

קניתי פג"ו 306 100,000 ק"מ מיד ראשונה, תוך חצי שנה החלפתי רדיאטור, נזילת שמן ממחזיר שמן + רצועת טיימינג שהלכה בעקבות השמן.

על תיקונים הלך לי 3000 ש"ח עד שגיליתי נזילת מים קטנה, ביקור קצר במוסך גילה לי שאני הזוכה המאושר של סדק בבלוק מנוע - התוצאה - 5000ש"ח למנוע מפירוק (לפני נילווים ומע"מ), למזלי שמתי חומר מסויים שמתיימר לסתום סדקים והנזילה הפסיקה, הדבר הבא היה מכירה מהירה של הרכב כאשר הרכב נקנה ב 25,000 ונמכר לאחר שנה וקצת ב 17,000.

כלומר הפסד של 10,000 תוך שנה.

לאחר מכן רכשתי מאזדה 6 (92,000) ש"ח לאחר חצי שנה הלך המצבר - 800 ש"ח, חודש לאחר מכן זכיתי שוב, הפעם מישהו חמד את המאזדה ונאלצתי להפרד ממנה בהפתעה בדרך חזרה מהרכבת.

הביטוח החזיר לי 88,000 כלומר 4000 + 800 + 2000 על עלות הביטוח (שמחולט במקרה גניבה) - כ 7000 בחצי שנה.

כעת הוולוו - נקנתה ממשפחה אמידה כאשר הרכב היה ברשותה 9 שנים, יד שניה מייבוא 203,000 ק"מ ידני 2000 סמ"ק.

נרכשה ב 15,000 (אין מחירון) המזגן לא עבד,

המזגן תוקן פעמיים, פעם ראשונה 500 ש"ח לתיקון הפנל מיזוג, פעם שניה החלפת סליל המדחס 600ש"ח.

החלפת מוט היגוי 100ש"ח החלק 500 ש"ח עבודה (איזון וכיוון פרונט ממוחשב).

1 ליטר שמן הוכנס מאז הרכישה.

עד עתה עשיתי 7000 ק"מ בלי בעיות מיוחדות, התיקון היחיד שניתן לשייך אותו לעובדה שזה וולוו היה הפנל מזגן (שאגב איני יודע אם הוא זול ברכבים אחרים), המדחס הלך כיוון שהסליל היה פשוט ישן - יכול לקרות בכל רכב.

הדברים הבאים שאני מצפה שאצטרך להחליף הם המצבר ו המצמד, פרט לזה המנוע נשמע מצויין ואין שם נזילות.

לגבי הדלק, כמו שאמרתי הןא לא יעשה 1-6 והוא גם לא ישיג רכב שעושה 1-13 (אלא אם יקנה מכונית מיני), ברור שניתן לקנות סוברו 600 ולנסוע על אדי דלק, אבל מי שרוצה להנות ממה שהוולוו נותנת יצטרך לשלם בעלויות דלק.

אני אישית מעדיף לשלם יותר על דלק ופחות על מוסכים או ירידת ערך - כיוון שעל צריכת הדלק יש לי יותר שליטה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

שכחתי לומר גם שבעניינים הללו זה מאוד חשוב עד כמה אתה יודע לטפל בדברים לבד.

יודע להשיג חלקי חילוף תחליפיים או מפירוקיות, לא רץ למוסך על כל דבר (ובטח שלא למרכזי) כיוון שבדר"כ ניתן לסדר דברים בעצמך בעלות נמוכה משמעותית.

את התיקון שעשו לי לפנל המזגן יכולתי לתקן לבד, אבל זה היה לפני שהתעניינתי בנושא וגילית שהתיקון היה בסה"כ הלחמה שצריך להלחים מחדש - עלות 0 אם אתה עושה בעצמך.

גם את תיקון המדחס חקרתי וכאשר הגעתי למזגניסט דרשתי שיחליף לי את הסליל, הרי באותה המידה יכל לומר לי המדחס הלך (ומדחס זה לא דבר זול).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
שלום לכל חברי הפורום,

יום רביעי אקח אותה לבדיקה, אך לפני כן, רציתי להתייעץ עם המומחים:

א. למה צריך לשים לב ברכב הזה?

ב. איך יודעים אם הטורבו גמור?

ג. האם מחירון בעד רכב שמור הוא מחיר סביר לה? (27K)

ד. אין נורות דולקות, הלמבדה נכבית עם ההצתה, אך המחוג של הטורבו כל הזמן באמצע, האם זה רגיל?

ה. אשמח לעוד מידע על הרכב, ממי שיש לו.

תודה מראש לכולם.

שלום, לאבי יש וולוו 940 שנת 97 2000 טורבו מזה 3 וחצי שנים, רכב נהדר, בטיחותי, גדול ומרווח וחוית נסיעה נהדרת.

1. שים לב לפלסטיקה המתפרקת והמתנפחת, מנסיון. תן מבט גם על לוח השעונים ותבדוק שכל החלונות מגיבים.

2. לפני שלושה חודשים בערך הלך לנו הטורבו, לאבי זה עלה בסביבות 3 אלף ואני יודע שזה היה דרך חבר כך שהיתה הנחה משמעותית ויש לציין שהטורבו שהוחלף הוא יד שניה (בטענה מצד המוסך המורשה כי הוא כמו חדש ורק הורכב ..)

3. אני יודע שהרכבים האלה נמכרים מתחת למחירון, ברר את העניין.

4. המחוג של הטורבו צריך להיות באמצע כשהמנוע מכובה. לחץ הטורבו עולה ככל שלוחצים חזק יותר על הגז.

5. בכללי, רכב מעולה השאלה היא האם זה מתאים לאחד כמוך :shock:

שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך,

משה

• תוכן חדש...