Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העם כדי לחמם את המנוע כמה דקות על הבוקר או אפשר להתחיל בנסיעה ישר עם הדלקת הרכב מה מומלץ יותר ??

כי עכשיו ממש קר על הבוקר

פורסם

כעקרון,

מכניסים מפתח לסוויץ ומסובבים חצי, נותנים לנוריות להכבות ואז תמניעים - אם יש לך רכב חדש אז אתה בד"כ גם לא צריך ללחוץ על דוושת הגז, וצ'וק יש אוטומטי.

אל תלחץ על הגז, תן לאוטו להתחמם לבד, לרוץ איזה דקה שתיים.

הכל תלוי אבל אם אתה ממהר או לא, אם אתה חונה בחנייה סגורה או לא, אם יש לך צ'וק אוטומטי או לא, איזה שמן אתה משתמש (אני משתמש ב 5-40 של LM), צמיגות נמוכה יותר טובה יותר להתנעות קרות, השמן נמצא ומגן במהירות רבה יותר על המנוע משחיקה מהתנעות קרות - תלוי כל כמה זמן אתה מחליף שמן ואילו תוספים אתה שם (אני משתמש ב MoS2 של LM שאמור להיות ספינת הדגל ולשמש עזר להתנעות קרות גם כן) ואיזה פילטר שמן יש לך - האם יש לו מנגון אלחזור של השמן כשאתה מכבה מנוע וכו

יש המון פקטורים שיכולים להשפיע, מאוד תלוי בכל המשתנים.

עקרונית, אני - אלא אם אני ממהר ממש שאני לא יכול לוותר על שתי דקות - אני יוצא החוצה, מניע את האוטו, חוזר הביתה לקחת את הילדים או לקחת דברים וסידור אחרון, נועל את הבית ואז נכנס לאוטו - ונוסע - זה נותן למנוע את השניות ההכרחיות שהשמן יגיע לכל המקומות - בלי ליצור מעמסה גדולה יותר ממהנעה והריצה בסרק.

ככלל, עדיף לחמם מנוע לפני שאתה יוצא לנסיעה, זה פחות שוחק (ולא מונע שחיקה, כי אין מה לעשות, הוא נשחק) - אם אין לך זמן אז אין לך זמן.

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

ברור שאין צורך, אבל תמיד - ובמיוחד בהתנעות קרות, רצוי לתת לשמן להגיע לכל המקומות - ולא לצאת בחריקת צמיגים מהחנייה כשהמנוע קופץ ל5000 סל"ד (אני מקצין בכוונה) כי אז אתה גורם ליותר שחיקה - היות והמנוע זה ברזל על ברזל - וככל שהוא יותר יבש, ככה אתה פוגע בו יותר.

אתה לא מחמם מנוע למטרת חימום - אתה "מחמם" מנוע למטרת פיזור שמן - והשמן מתחמם ונהייה פחות צמיגי.

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

אני אמנם לא מכונאי אבל לשמן לוקח מס' מועט ביותר של שניות להגיע לכל נקודה במנוע ולכן 1-2דקות זה מיותר לחלוטין,

תניע,ועד שתשים חגורת בטיחות אפשר כבר לנהוג. בלי שום קשר,לאר כדאי להתעלל במנוע כל עוד הוא לא הגיע לחום האופטימלי שלו ולכן בהנעת הבוקר שהרכב קר צריך לנהוג רגוע ושקול.

פורסם

זה נכון שלשמן לוקח כמה שניות בודדות להגיע למקומות הרצוים אבל כאשר הוא מתחממם הוא יותר יעיל. מכיוון שהצמיגות שלו נהיית נמוכה יותר.

אני הייתי ממליץ לך להניע את האוטו ולחכות לפחות עד שהמד חום יגיע לקו הראשון .

פורסם

שלום,

רק ברכבי טורבו יש להמתין כ-דקה עד לתחילת הנסיעה.

בכל שאר הרכבים ניתן ורצוי להתחיל ליסוע מיידית, אבל יש להקפיד על נסיעה רגועה עד להגעה לטמפ' עבודה (90 מעלות).

פורסם

לKOSMAS לא צריך לחמם, בשברולט קוולייר כמו שלך יש הזרקה רב נקודתית והמחשב ניהול מנוע דואג לחמם את המנוע ע"י הזרקת דלק יותר גדולה לצילינדרים.

פשוט סובב פתח להתנעה וסע לשלום.

רק שצריך בזמן שהמנוע קר לא לתת קיקדאון ולעבוד בסל"ד גבוהה כי זה לא בריא בכלל למנוע רק שהוא חם אז אפשר.

פורסם

ba323 , מה נסגר עם הפילטר?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

ברכב שלי 205 , יש הבדל גדול, בדקות הראשונות של הנסיעה , בין במצב בו נתתי לרכב דקה להתחמם בסרק , למול מצב בו הנעתי ומיד התחלתי בנסיעה .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

יש לי פונטו ספייס ושמתניעים והמנוע קר המחשב שומר על טורים של 1200-1400 סל"ד למשך 10 שניות ועד לדקה, תלוי כמה קר בחוץ. אחרי זה הטורים יורדים ל- 1000 סל"ד. אני נוהג לחכות ולא ליסוע את הזמן הזה עד שהטורים יורדים ל- 1000.

פה בירושלים בחורף האוטו מתמלא אדים במקרה הטוב או שכבת קרח על החלונות במקרה הרע ( :evil: , מעצבן! ) ואז בכלל אני מחכה 2-5 דקות עם האוטו מונע (בלי להעלות טורים בעצמי) עד שהאדים והקרח נעלמים (עם חימום ומזגן פועל) ואפשר להתחיל ליסוע, כי אחרת לא רואים כלום מכל הצדדים! (אני יוצא יחסית מוקדם בבוקר שעוד קר).

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
ברכב שלי 205 , יש הבדל גדול, בדקות הראשונות של הנסיעה , בין במצב בו נתתי לרכב דקה להתחמם בסרק , למול מצב בו הנעתי ומיד התחלתי בנסיעה .

גם אצלי באונו זה ככה , אם אני מתחיל לסוע ישר איך שהנעתי אתה מרגיש כאילו ההילוכים לא נכנסים חלק והנסיעה לא חלקה במיוחד, לכן אני מקפיד לחכות 3 דקות עד שהאוטו יתחממם לקו הראשון בשעון חום ואז מתחיל לסוע.

פורסם
(אני משתמש ב MoS2 של LM שאמור להיות ספינת הדגל ולשמש עזר להתנעות קרות גם כן) ואיזה פילטר שמן יש לך - האם יש לו מנגון אלחזור של השמן כשאתה מכבה מנוע וכו

ככלל, עדיף לחמם מנוע לפני שאתה יוצא לנסיעה, זה פחות שוחק (ולא מונע שחיקה, כי אין מה לעשות, הוא נשחק) - אם אין לך זמן אז אין לך זמן.

טיפולים "לפי הספר" , ובעיקר שימוש בפילטר שמן מקורי ובשמן איכותי יבטיחו פילטר עם מנגנון אלחוזר ושימון המנוע בשניות הראשונות,שהן קריטיות לבלאי במנוע.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...