Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעסקי המצברים בעולם וגם בישראל מקובל מאד שהמותג מודבק על מצברים שונים מספקים שונים

מותגי טלרון (ו SPARK בינהם) בעבר היו על בסיס מצברי INCI, TUDOR, TAB, VARTA וכיום הם רק על בסיס VARTA.

כמובן מותג VARTA הוא תמיד מבוסס VARTA

להלן דוגמאות נוספות בשוק הישראלי:

שנפ - תוצרת שנפ ישראל ותוצרת אטלס קוריאה

וולתא - תוצרת וולקן ישראל ותוצרת פיאם איטליה

Megavat - תוצרת Igit, Monbat, Fiam

Hugel, Blizaro, EAS - תוצרת INCI טורקיה

אנו מוכרים היום את מותג SPARK ללקוחות מצומצמים מאד במיגזרים ספציפים שאיני רוצה לפרט כאן

המצבר מבוסס על מצבר VARTA בקופסה שחורה

אותו VARTA בקופסה שחורה נימכר בכל רחבי הארץ תחת מותג StartUp ו PowerUp

ניתן להשיג את אותו מצבר בדיוק במותג VARTA בקופסה אפורה כמו בסימלון מימין

יש כאן משהו שלא הבנתי:

מדוע ווארטה מייצרת מותג "מדבקה" של המצברים שלה?

מה האינטרס שלה ל"זייף" את המותג שלה?

האם המצברים בקופסה השחורה תואמים אחד לאחד לאפור?

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

• תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה יצרנים של מוצרים שונים עושים כך ואז למותגים השונים יש מיצוב שונה, קהלי יעד שונים, מחירים שונים ותקופות אחריות שונות בהתאם (יותר אחריות למותג היקר ופחות למותג הזול).

בברכה - רפי לין

פורסם

Naji One,

מדובר בשיקולי שיווק הקשורים במיתוג ומיצוב מוצר. המון יצרנים עושים את זה באינסוף תחומים.

אבא של אשתי למשל תמיד יקנה את היקר ביותר, כי ככה הוא קונה שקט נפשי, וכמובן שתמיד יהיה מי שימכור לו.

אני, כמו שאולי הבנת מהכתוב למעלה, מעדיף לפעמים ללכת על הזול ביותר. יש שזה מצליח לי (כמו הספרק שהחזיק 4 שנים) ויש שלא.

יתכן שלאותו יצרן שמכר לאבא של אשתי ביוקר, עדיין משתלם למכור לי את אותה סחורה במחיר זול יותר. אך ע"מ שלא לשבור את השוק של המותג היקר, הוא מחליף מדבקה ומוכר בזול. על הדרך הוא מקצר את תקופת האחריות כדי לצמצם את הסיכון שלו.

על המוצר היקר הוא מרוויח יותר ועל הזול פחות. אבל אל תדאג, בשני המקרים היצרן עדיין מרוויח.

VARTA,

המון תודה על המידע המרתק והחשוב.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• ספונסר פורום
פורסם

re-ilan ניתוח והסבר יפה ומדויק

חשוב להבין שהפתיחות והשקיפות שלי בפורום זה לא מתבטאת בשוק ורוב הלקוחות לא יודעים שהמצברים זהים לחלוטין.

בעלי הרכב ה"רגילים" שמחפשים איכות מוכנים לשלם קצת יותר בשביל לקבל את המותג VARTA.

בעלי רכב שמחפשים מחיר זול מוכנים לקנות מותג פחות ידוע בשם שטלרון פיתחה לפני שנים: SPARK PowerUp StartUp.

מאחר ומצבר הוא מוצר שרכיב האחריות בו משמעותי יחסית (גם במצברים הכי טובים) שווה לי כיבואן לפתח את המותגים שלי על מצבר שיבטיח מינימום החזרות והחלפות ובנוסף יבנה מוניטין טוב למותגים.

לכן טלרון מוכנה לשלם מחיר גבוה יותר לחברת VARTA מאשר האלטרנטיבות למצברים שחורים ממזרח ארופה/טורקיה.

מהצד השני VARTA מוכנים להוריד לטלרון את המחיר למצבר השחור ביחס למצבר האפור, כדי שלא לאבד נתח שוק ולשפר את הנאמנות של טלרון אליה.

ההתנהלות לעיל שכיחה היום מאד בעסקים, משקדי מרק ועד מקררים.

כל המצברים בתמונות הבאות הם זהים לחלוטין, אותו פס ייצור, אותו מק"ט יצרן (560408054) 60AH, 540A

ההבדלים הם רק בידית האחיזה והצבעים של הפלסטיקים:

RP - LR.JPG PU - LR.jpg SPARK - LR.jpg

HL -lr.jpg large_VAR_20070228000045.jpg Energizer Plus.jpg

Car-battery-Bosch-S4-Silver-560-408-054-60-Ah-right-plus.jpg

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ממליץ על יוסי מצברים אזור התעשייה הישן נתניה -כל מצבר מכל חברה ומכל סוג יש לו .

לדוגמה ורטה כחול 70 אמפר עולה 750 שקל אחריות מלאה ,וסטרט אף אני חושב עולה 650 שקל גם אחריות מלאה.

כל פעם אני קונה ממנו יש לו כל הסוגים וגם יד שניה זולים .

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

באזור ראשון יש את איציק מצברים, מחירים טובים מאוד, קניתי אצלו 3 מצברים.(בחודש אחד הלכו 3, מוזר משהו..)

אני יודע שהוא מחזיק את מצברי VARTA,PowerUp,StartUp.

שירות מצויין, תוספת סימלית על התקנה בבית הלקוח.

http://www.mazberim.co.il/

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אשמח להמלצות למצברי פריקה עמוקה . שיש להם יבוא לארץ

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• ספונסר פורום
פורסם
אשמח להמלצות למצברי פריקה עמוקה . שיש להם יבוא לארץ

במצברי פריקה עמוקה יש מצברים רטובים (חומצה נוזלית), מצברי AGM (כמו אופטימה) ומצברי ג'ל.

יש לדעת את השימוש הצפוי מבחינת זרם הצריכה, תדירות ומשך הפעילות.

לא פחות חשוב לדעת מהו המטען מאחר ומצברי ג'ל צריכים כיול שונה במטען ממצברים רטובים ו AGM

טלפון 1-700-700-130

פורסם

המטען זה האלטרנטור. 160A. הרכב הוא דיזל. מחליף מצבר אפטימה צהוב בן 9. ישמש כמצבר ראשי. ומצבר למערכת. צריכת זרם של 80 אמפר מערכת כרגע.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

• ספונסר פורום
פורסם
המטען זה האלטרנטור. שימוש כמצבר ראשי. ומצבר למערכת. צריכת זרם של 80 אמפר בערך.

מצבר משולב לפריקה עמוקה והתנעה ביחד זה רק מצבר בטכנולוגיית AGM.

טלרון מיבאת מצברי VARTA AGM ומצברי OPTIMA (אדום וצהוב). פרטים בלינק של טלרון באתר זה.

למיטב ידיעתי אין ייבוא אחר כלל ובוודאי שמצבר כזה אינו מיוצר בוולתא או בשנפ בארץ.

מצבר ג'ל יעמוד טוב בפריקות העמוקות אך יתן זרם התנעה נמוך יחסית, נדמה לי גם שהאלטרנטור מספק מתח גבוה מדי עבורו.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אלי אין ממש חיה כזו מצבר שישמש גם לפריקה עמוקה וגם להתנעה. או שהוא יהיה פחות טוב באחד מהם או פחות טוב בשניהם.

אם אתה רוצה ממש פריקה עמוקה תצטרך מצבר ייעודי, וכל הסיפורים מהאודיו כבר ידועים.

מה גם שכמו שרן אמר- מערכת טעינה ברכב שתוכנן למצברי עופרת רטובים לא מתאים למצבר ג'ל וגם לא ממש ל-AGM.

• ספונסר פורום
פורסם
מערכת טעינה ברכב שתוכנן למצברי עופרת רטובים לא מתאים למצבר ג'ל וגם לא ממש ל-AGM.

מתח הטעינה של אלטרנטור למצבר רטוב מתאים בהחלט למצבר AGM

OPTIMA צהוב יהיה עדיף על Varta AGM שיהיה עדיף משמעותית על מצבר רטוב רגיל

ברור שאם הפריקות עמוקות ומרובות גם אופטימה צהוב יקצר את חייו, אבל הוא עדיין הפתרון הכי מתאים (בעולם) לשילוב התנעה ופריקה.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אביב. האופטימה הצהוב אצלי משנת 2007. והיה אצל חבר בVW פאסאט משנת 2002.

מחובר למערכת החשמל כמו מצבר רגיל. מניע יותר טוב ובקלות ממצבר 72AH חדש!

ועשיתי בדיקה כזו בעבר עם 4 חברים. חיברנו כבלים להנעה להדקי הרכב. הרכב היה VW פאסאט 2005 דיזל.

והחלפנו בין מצברים. מצברים שנבדקו. אופטמה צהוב 55A (זה שאצלי עד היום.) היה בן 5 במועד הבדיקה.

מצבר שנפ רגיל 72A בן כמה חודשים. מצבר וולטה רגיל 72A בן פחות משנה.

הבדיקה היתה פשוטה. איזו התנעה של הפאסאט נשמעת הכי נקי. וחזק.

ואיזו התנעה הכי מהירה.

לא היה הבדל מורגש. בין שני המצברים הרגילים. איזה מהם היה חזק יותר. אני כבר לא זוכר.

אבל האופטימה היה פשוט חזק יותר והניע בקלות יותר.

גם בקור ירושלמי של ימי קרח ושלג שהיו כאן. וגם בימי חמסין.

פורסם

ממה שאני זוכר, לפחות בתיאוריה מצברי AGM צריכים מתח טעינה מעט יותר גבוה ממצברי עופרת רגילים (מצברי סידן-כסף גם הם דורשים מתח מעט יותר גבוה ממצברי עופרת-אנטימון). אם אני זוכר נכון הם גם הרבה יותר רגישים לחריגת מתח ולכן ברכבים בהם הם מותקנים מראש יצרני הרכב שילבו בקרת טעינה מתוחכמת יותר.

אם אתה (רן) יודע מנסיון שזה עובד בלי בעיות לאורך זמן ברכבים שבמקור תוכננו למצברי עופרת אני לא יכול להתווכח עם זה.

• תוכן חדש...