Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע BMW R90S שנת ייצור 1970

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההטייה ימינה בתחילת רכיבה קיימת בכל אופנוע כיוון שרגל שמאל תומכת באפנוע ורגל ימין על המעצור והאופנוע מוטה שמאלה, כאשר יד ימין נכנסת לסיבוב והרגל מתרוממת מהברקס הרוכב באופן טיבעי מטה מעט את האופנוע ימינה כפיצוי על העצירה, לא מורגש והופך לצורת נהיגה טיבעית בעת האצה (רולאון) היינו כאשר האופנוע מאוזן ומאיץ באותו הילוך, צריך להיות בעל תחושות של טייס קרב, על מנת להרגיש בתופעה. בכל מקרה אין מדובר במשהו שמפריע, אלה בחווית נהיגה יחודית, לי דווקא היה קשה יותר להרכיב על הווספה כאשר בת הזוג יושבת בתנוחת רכיבה ישנה כאשר שני רגליה מצד אחד של האופנוע!-רן

i_charuca_vespa.jpg

nonzo_deejay.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אין שום בילבול; קודם כול, הייתי צריך להבהיר שכוונתי הייתה כמובן ל- BMW הישנים, משנות ה- 50 ואילך. הכוונה שלי הייתה לא לכך שהאופנוע נוטה בזמן העמידה. הרי גם טייפון 50 סמ"ק ייטה הצידה, היכן שיש יותר משקל. מה גם שהנטייה שאליה אני מתייחס (בהמשך) קיימת גם ב- BMW אשר להם אין מנועי בוקסר: בסידרה של דגמי ה- K.

הכוונה הייתה לרצונו של האופנוע להרים את הטוסיק שלו או להורידו, לפי מצב המיצערת. ואת זה כן גורם גל ההינע! איפשר ו"הירשה" את זה מיתלה המונולבר, וגם גל ההינע החשוף לגמרי משנות ה- 50. מצד אחד, הביצועים או התאוצות לא היו מרנינות כול כך, וניתן לחיות עם התופעה באופנועים הישנים, אולם מצד שני, אני עדיין חושב שלמצמד הגדול יש השפעה רבה לכך, ולכן גם ב- R51/3 שלי אני חש זאת לעיתים. אגב, ה- פאראלבר לא היה רק מוט מייצב מקביל, השיטה גם כללה ציר נוסף, חוץ מזה של המוט התחתון הנוסף, אשר חיבר בין הזרוע של המיתלה, לבין הממסרה האחורית אשר לה מחובר הגלגל. בזמנו כתבתי מכתב ל- BMW, אשר בו אני "מאשים" גם את המצמד הגדול והחד, ולא רק את כל ההינע, ובקשתי דעתם. לצערי לא נעניתי. אולי היום, כאשר יש להם את חטיבת הארכיב המסודרת, יתנו דעתם לרעיון.

פורסם

אם יורשה לי להוסיף מספר דברים...

גם במנועים החדשים (1200) בפתיחת מצערת בעמידה מרגישים נטייה קלה ימינה. כנראה שקשה להיפטר מהבעיה לגמרי.

מעבר לכך, לגבי ה-R90, אולי לא רבים יודעים, אך למרות שלא מדובר באופנוע מירוץ טהור, יש בהיסטוריה שלו מספר הישגים. סתם אנקדוטה.

classjan_600.jpg

פורסם

שלום

הבחירה באופנוע הנ"ל היא טובה לעניות דעתי, אבל:

בדוק את מקור האופנוע - מספר שילדה ומנוע

שווה ביקור אצל גדליה - רח' בן שמן בת"א לייד ידיעות אחרונות

האופנוע נחשב לאופנוע אספנות מבוקש ובתנאי שהוא מקורי לחלוטין.

כנס לאינטרנט לאתר של BMW ואחרי 10 שעות תדע מה אתה מחפש.

האופנוע דורש מיומנות נהיגה וסבלנות - כמו שהייה לי ב-1973 .

בהצלחה ותהנה

רן

• תוכן חדש...