Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תשמע אתה צודק... אני בכלל לא יודע למה יש לי פרופיל קרבי... אני הצגתי את כל הנתונים של הגב והברכיים לצבא משום מה הם החליטו ש72 מתאים לי ולא 64.... מה אני יעשה עכשיו שולחים לי זימונים קרביים

פרופיל 72 משמעו בלתי כשיר לשרות קרבי. כבעל פרופיל זה תשובץ כתומך לחימה. זהו מצב שחל על מגוון אדיר של תפקידים בצבא, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. חימושניק שמגרז טנקים כל ימיו ואוכל אבק בביסל"ש יכול להיות בעל פרופיל 72. איש חיל קשר יכול להיות בעל פרופיל זה. מנאייק (מ"צ) יכול גם כן. ורובם אכן כך.

פרופיל 45-64 - אתה ג'ובניק.

תשמע אני לא רוצה להגיד שאתה מדבר שטויות אבל אתה מדבר שטויות 72 זה קרבי אחוש קרבי כלומר תותחינים, שיריון, נ.מ, חיל הים.... זה כל החרא...

כלומר אתה קרבי סוג ב' זה הכל אבל 72 זה קרבי לכל דבר כי אם אני יכשל במיונים של חיל הים אני כנראה יהיה תותחים שיריון...

64-45.... ג'ובניק ותומך לחימה זה אותו דבר אתה פשוט בתפקיד עורפי אתה תקרא לזה ג'ובניק הצבא קורא לזה תומך לחימה... כנראה כבר הרבה זמן לא שמעת הרצאות על הצבא מה שאני שמעתי בחודש האחרון אולי 5 6 הרצאות כולם על הפרופילים ותהליכי מיון והחילות....

למה? ככה!

פורסם
כנראה כבר הרבה זמן לא שמעת הרצאות על הצבא מה שאני שמעתי בחודש האחרון אולי 5 6 הרצאות כולם על הפרופילים ותהליכי מיון והחילות....

יופי ילד. שיהיו לך שלוש שנים נחמדות.

שכחתי כבר שלפני שלב הצעירות בא שלב הטרום-צעירות. :lol:

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם
ואלה, גם אני עשיתי בחופש הגדול טירונות ב80, פלוגה וגה, מחלקה 1, צוות 3.

מי המפקדים שלך? אני מכיר הרבה מאוד מהסגל שמה..

בלי דיסטנס אלה ממש מכיר... 8)

רובם נחמדים אבל ראיתי מה הם עושים כשהם בתפקיד והם ממש מנייקים

אני בפלוגה חץ.

את השמות של המפקדות,המ"מית והסמלת אני לא מכיר (אבל כולן בפלוגה ח' לפחות 4-5

מחזורים),הסמ"פ הוא כנען האדי (מאגוז) והמ"פית היא אורית.

והמילה נחמדים לא ממש נמצאת בלקסיקון שלהם.

חחח תאמין לי שזה מוכר, אני נמצא בשלוחה של מחנה 80, בשטח אש 109

תאמין לי שפשוט לא יאמן כמה אנשים יכולים להתנשא מעליך ולהתנהג מגעיל!

מה מה מה???????????

גם אני בש.א 109!!!!!!!!!!!!!!!

איזה מחלקה?

אני 3 כיתה 7.. אדם. החנט"ר..

חבל שרק עכשיו ראיתי..

לבריאות..

אדם.

פורסם

אהלן חברה!

חזרתי שוב חמשוש...

ועכשיו אני עומד מול הבעיה של קצין מיון של חיל האוויר...

ביום ראשון אני אמור לחזור עם החלטה בנוגע לבחירת אחד מן הקורסים שנתנו לי בח"א.

ואני לא יודע מה לבחור שום דבר לא קל"ב ושום דבר הוא לא יציאות סבבה...

בכל אופן השבוע הזה היה קטלני היה צחוקים משהו מטורף ונהנתי הרבה יותר מהשבוע שעבר.. שבוע הבא אנחנו עושים את "ההשבעה" אם אפשר לקרוא לזה ככה בטירונות 02

ובכל אופן עוד משהו מעצבן הוא זה שהמפקדים שלנו גילו לנו שביטלו לנו את ה"מסע" של ההשבעה בגלל המצב הגופני הכולל ביחידה שלי... בקיצור לא מספיק הייתי אמור לעשות מסע של 3 ק"מ וגם אותו מבטלים לי...!

אין לי תלונות בנוגע לטירונות אני רק מחכה לסיים אותה!!

בכל אופן אני ישמח לעיצות בנוגע ליזה קורס לקחת בח"א ממומחים! (כאלה ששירתו בח"א)

אם יש כאלה או לפחות כאלה שמבינים..

תודה מראש יואב..

פורסם
אהלן חברה!

חזרתי שוב חמשוש...

ועכשיו אני עומד מול הבעיה של קצין מיון של חיל האוויר...

ביום ראשון אני אמור לחזור עם החלטה בנוגע לבחירת אחד מן הקורסים שנתנו לי בח"א.

ואני לא יודע מה לבחור שום דבר לא קל"ב ושום דבר הוא לא יציאות סבבה...

בכל אופן השבוע הזה היה קטלני היה צחוקים משהו מטורף ונהנתי הרבה יותר מהשבוע שעבר.. שבוע הבא אנחנו עושים את "ההשבעה" אם אפשר לקרוא לזה ככה בטירונות 02

ובכל אופן עוד משהו מעצבן הוא זה שהמפקדים שלנו גילו לנו שביטלו לנו את ה"מסע" של ההשבעה בגלל המצב הגופני הכולל ביחידה שלי... בקיצור לא מספיק הייתי אמור לעשות מסע של 3 ק"מ וגם אותו מבטלים לי...!

אין לי תלונות בנוגע לטירונות אני רק מחכה לסיים אותה!!

בכל אופן אני ישמח לעיצות בנוגע ליזה קורס לקחת בח"א ממומחים! (כאלה ששירתו בח"א)

אם יש כאלה או לפחות כאלה שמבינים..

תודה מראש יואב..

איזה קורסים מציעים לך?

פורסם

רשימת הקורסים:

פקח טיסה

צפ"ט נוהל 1

חוקר מודיעין אוויר

עוזר בקר

מפעיל יישומים

מש"ק נווט ותחקור

מאחזק נשק קל

שוב רק אם אתם מכירים את הקורסים תייעצו לי בבקשה.. תודה :!:

פורסם

איזה מצחיק אתה יואב עם העידכונים :-)

דוקא לי די סבבה בניצנים, מעייף מאד אבל חלק מחבר'ה ממש על הכיפאק והעיקר אף פעם לא היה כל כך כיף לחזור לבית 8)

פורסם
רשימת הקורסים:

פקח טיסה

צפ"ט נוהל 1

חוקר מודיעין אוויר

עוזר בקר

מפעיל יישומים

מש"ק נווט ותחקור

מאחזק נשק קל

שוב רק אם אתם מכירים את הקורסים תייעצו לי בבקשה.. תודה :!:

טוב, מההיכרות השיטחית יחסית שלי עם חיל האוויר, חוות דעת:

פקח טיסה - מעניין, אנשים איכותיים יחסית, אבל טוחנים (חצאים).

חוקר מודיעין אוויר - אם זה מה שאני חושב, אז זה אחלה תפקיד. מאוד מעניין, יש בנות(!), בד"כ שירות קל"ב (שוב, אם אני לא מתבלבל).

עוזר בקר - לא ידעתי שהתפקיד הזה פתוח לבנים, אבל בכל מקרה, לדעתי משעמם ומונוטוני. שירות בבסיס סגור עם תנאים יחסית גרועים.

ט.ל.ח

פורסם
מלך, לזה התכוונת? אה כן, אנחנו החבר'ה הרעים ונו נו נו... אז לא... יש בזה שאלה הרבה יותר עמוקה שאפשר לדון בה שעות.. ואני מרשה לעצמי כי זה אוף-טופיק..

ובכן... טירונות זה דבר ללא ספק חשוב... חשוב להכניס בנו ערכים, ללמד אותנו, ולהכשיר חיילים, להראות להם צבא - מה הוא...

מצד שני.. הייתי במחזור הראשון של הסגל שלי, וזה נראה כמו משחק! הם ממש הרגע עברו קורס פיקוד, אחרי הטירונות, הם מושתנים, חלקם יותר צעירים מאיתנו (עתודאים), ואפילו הדיסקיות של חלקם נושאות מספרים יותר טריים משלנו.. אבל הם מרשים לעצמם לרדת עלינו חזק.. הם משחקים אותה, וזה לא טוב, זה לא היה מכובד. המספר על הדיסקטי והגיל, זה אפילו לא רלוונטי בתאוריה, למרות שטבעי שיש לזה משקל.. אבל כשהסגל רוצה סתם להריץ אותך, ומתייחס אליך לו בכבוד - זה כבר גועל... וצריך לחנך נגד זה... שאנשים לא יתפסו תחת!

תאמין לי, שכשהשמש במחנה 80 שקטעה בשבילינו בפעם האחרונה, וכהסמלת שלי נשאה את דבריה - הייתי מאוכזב שככה זה נגמר.. מה שקרה הוא שלא קיבלנו סיכומים כמו שנהוג בד"כ, לא הייתה פרידה... מה שהיה זה ככה:

"מחלקה מספר אחת, ברגע זה, כששאר המחלקות (כל הפלוגה הייתה בעייתית, אבל אנחנו במיוחד) מקבלות את הסיכומים שלהן, אתם לא - כי לא מגיע לכם! לפני כמה ימים עוד חשבנו איזה דבר טוב להגיד לכם.. אבל פשוט אין כאלה... יש לי בעצם, רק דבר טוב לומר לכם, מחלקה מספר אחת הביזיונית... אתם יודעים שהיו לי ציפיות מכם, ואיכזבתם אותי, אבל הדבר הטוב שאני רוצה לומר לכם - הוא שבכל יום הצלחתם יפה מאוד להתעלות על עצמכם... בכל יום חשבנו שאי אפשר יותר גרוע, אבל הצלחתם להוכיח לנו ולאכזב אותנו שוב! כרגע השבע שבע בערב, מחלקה מספר אחת, אתם משוחררים לעשות מה שתרצו... תצאו לשעת ט"ש, אל תצאו, תלכו לישון או לא... תעשו מה שאתרם רוצים - אתם במילא לא מקשיבים לנו... חופשיים..."

ככה זה נראה, ואני אזכור את זה עוד הרבה זמן... כולם שתקו, וחוץ מהמטומטמים ביותר היה להם חבל שהחודש התבזבז סתם.... אבל עדיין, למדנו להיות חיילים, ואנחנו לא נופלים ממחלקות ופלוגות אחרות, אנחנו יכולים, אבל לא רוצים..

בכל מקרה, אני אישית הגעתי לטירונות עם מוטיבציה, רעל בעיניים.. העברתי אותה בקלות, נהנתי מהאוכל שכולם שנאו, מהשדאות שהייתה כיפית במיוחד - ומהלוף המצויין, מי שיש לו בעיה מסכן... רצינו לתרום, והיינו בכיף נקרעים בהקשבים עם זה היה מגיע לסגל שלנו... מי שהגיעה לה באמת זאת רק המ"מ שלנו, שאני פשוט מצדיע לה.. היה לה אכפת מאיתנו, היה לה אכפת שניהיה בני אדם, שניהיה חיילים טובים.. היא בכתה בטקס ההשבעה, והיא היחידה שהצטערנו שפגענו בה בגלל שהיינו ביזיוניים מבחינת משמעת והישגים...

כל השאר - חאפרים.. בכל מקרה, בהתאם למה שיקרה איתי בשנה הקרובה, אולי אני אשלים לטירונות קרביים, הפעם באמת... אבל הכי חשוב הוא שכן נהננו בטירונות, הסתגלנו יופי לתנאי הצבא וללהיות רחוקים מאמא, וכן - היינו גברים ולא נמושות, לשם שינוי.

דור העתיד של צה"ל :roll:

שלא נדע .... 8)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

א-ה-ל-ן חבר'ה :!::!::wave:

אז חזרתי שוב חמשוש :!::!:

השבוע עבר דווקא דיי בסבבה, חוץ מעצם העובדה שהייתי ב"ב'תים" יומיים מתוכם :!:

בכל אופן עברתי את ה"השבעה" אתמול והיה דווקא דיי מרגש, אני הולך לעבור סיווג ביטחוני ביום שלישי ושבוע הבא אני אדע אם בסופו של דבר אם התקבלתי לאן שרציתי...

ביום ראשון אני חוזר לשבועיים רצופים שמתוכם יומיים ראשונים שוב בב'תים, בלי לצאת שבת בסוף השבוע, ואז עוד שבוע וסיימתי את הטירונות ואז אני יתחיל את הקורס בתקווה :!::!:

כיף לחזור התגעגעתי לוולוו :!::p

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שישאירו אותך שבת כבר אחרת השרשור הזה לא יסתיים :wink:

הנה יגאל הנבואה שלך התגשמה .. שבת נשארתי, אבל מצד שני הנה אני חוזר לאחר שבועיים בבסיס כבר לא טירון סיימתי טירונות בשעה טובה... ועכשיו אני הולך לבקום ח"א בשביל לדעת את המשך דרכי...

• תוכן חדש...