Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תת היגוי באופנוע ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. לא נראה לי שזה מתאים לפה, אולי ל"כללי" או "אוף-טופיק".

ב. אם אני לא טועה, משיטוטיי האחרונים בפורום "אופנועים" בתפוז, מרבית מקרי ההחלקות/נפילות מתרחשים כתוצאה מ"לואו סייד" (LowSide) ו"היי סייד" (HighSide), שלפי מה שהבנתי קשורים לאיבוד של הגלגל הקדמי והאחורי. אני ממליץ על חיפוש בפורום או במאמרים ע"מ ללמוד יותר.

ג. אני בטוח שעמית, דוויד ואולי דרור (בתור בעלי הדו"ג היחידים שאני מכיר בפורום), יוכלו לעזור יותר. אולי גם רועי יידע.

מסקנה: שאלה מעניינת, אבל רצוי להעבירה לפורום אחר.

פורסם

LOW SIDE הוא מצב שבו הגלגל האחורי בדרך כלל מאבד אחיזה תוך כדי פניה דבר שדומה במידה מסויימת להיגוי יתר.

במצב כזה הגלגל האחורי שואף לעקוף את הקדמי מה שגרם להשכבת האופנוע על הצד (עם הרכוב כמובן).

HIGH SIDE הוא מצב זהה מלבד העובדה שבמקום לסיים את ההחלקה בהיגררות על הרצפה, הגלגל האחורי מקבל פתאום את האחיזה חזרה דבר שגורם לאופנוע להטיה חזקה בכיוון ההפוך ולהעפת הרוכב באוויר.

HIGH SIDE הוא מצב שגורם נזקים רבים בדרך כלל. מצד שני LOW SIDE הוא נפוץ הרבה יותר בדרך כלל גורם פחות נזקים לרוכב ממוגן.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

יש מצב בדו גלגלים שאחד מהגלגלים מאבד את אחיזתו וגורם להחלקה

אפשר להגיע בד"כ על עפר/חצץ או בקיצור לא אספלט לתת היגוי בכייף כשבסיבוב מהיר הגלגל הקידמי ממשיך לאיפה שהוא רוצה.

כנ"ל עם גלגל אחורי, בכל מקום שהוא לא אספלט קל מאוד לגלגל האחורי להיכנס לפרפור ולגרום לחלק האחורי של האופנוע להיכנס להיגוי יתר שבד"כ לא יגמר טוב.

אפשר גם ללחוץ ברקס אחורי בסיבוב שזה כמו להרים מעצור יד באוטו וזה גם יגרום להיגוי יתר אבל לא תמיד יגמר טוב.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

בגרנד פרי אופנועים אפשר לראות את הרוכבים מחליקים את הגלגל האחורי גם בבלימה לפני פניה וגם בהאצה החוצה מהפניה. זה פשוט מדהים באיזו אלגנטיות הם עושים את זה.

• תוכן חדש...