Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ד"ר 100 (לחיילים שבינינו)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צבא מלבד מספר יחידות מצומצם ומספר תפקידים מצומצם - זה על הפנים. ניצול מטומטם של כח אדם, ללא התחשבות ביכולות (עזבו רגע רצון, יכולת של בני אדם אני מדבר) הכל עובד בלי הגיון.

וכמו שאמרו פה כבר, המדינה של היום זה לא כמו שהיה לכם פעם, ששירות צבאי היה תרומה. המדינה פה על הפנים, מהאזרח הפשוט עד הראש ממשלה (וזה עובר בדרך כמה אלופים בצה"ל וגם את שר הבטחון). אם הייתי יכול כלכלית לעזוב, כבר לא הייתם רואים אותי. אבל לצערי - זה לא כזה פשוט.

מה שאתה לא מבין שאת הצבא (כמו גם כל מערכת אחרת) לא מעניינות היכולות והרצונות שלך אלא הצרכים שלו.

כלוחם אני אומר לך בפה מלא שהאפסנאי, השקמיסט ועובד הרס"ר שניקה את המקלחות לא פחות חשובים מהלוחם כי הם מספקים איכות חיים יותר סבירה לכולם.

אני שמח מאוד בשבילך שלא יצא לך לגלות למה צריך נ"מ ומאחל לך שלעולם גם לא תגלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני הייתי שלוש שנים לוחם ביחידה קרבית, וכיום עושה לא מעט מילואים באותה היחידה, אך אני יכול להבין את ליבו של הבחור, ובסה"כ מה הוא ביקש? 3 גימלים.

נראה שקצת החמרתם איתו, למרות שאישית לא לקחתי מעולם ג', היו איתי רבים שלקחו, והדבר לא עשה אותם פחות לוחמים או קרביים, כל אחד ושיקוליו הוא.

פורסם

הוויכוח פה הוא לא כלפי דבריו של פותח השרשור - אין שום דבר פסול בלהוציא 2\3 גימלים פעם ב...

כולנו בני אדם, וקורה שיש סידורים דחופים \ אירוע מיוחד \ סתם צריכים קצת מנוחה בבית, אף אחד לא ימות אם כל חייל יוציא 10 גימלים שלא מגיעים לו בשנה - אחרי הכל כולנו צריכים לפעמים את הימים האלו בבית והצבא לא תמיד יכול לאפשר את זה, אז מחפשים איך לעקוף את המסגרת וכאן באים הגימלים.

הוויכוח מופנה כלפי אלעזר, שבטוח שהצבא זו מסגרת מיותרת ואם הדבר היה תלוי בו היא כנראה שהיא הייתה נעלמת מזמן.

רק חבל שהוא לא מבין, שאם הצבא נעלם - גם אנחנו נעלמים ביחד איתו.

לולא צה"ל וכל מערך הבטחון של המדינה, מישהו באמת חושב שעוד היינו פה?

גם ככה אנחנו בקשיים בטחוניים על בסיס יום-יומי וצריכים להתמודד עם איומי מלחמה ופיגועי טרור, תתארו לכם מה היה קורה אם גם ההגנה הקטנה אך איכותית שיש לנו (צה"ל) לא הייתה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני אחד מ-4 שקבלתי מאלעזר הודעה פרטית זהה. את אלעזר חסמו אותי לא, אלעזר שרת 3 שנים וחדשיים ( לדבריו )אני יותר, ובמילואים מצטברים הרבה יותר, אלעזר היה שנה בגדוד ( הלואי עלי ) גם אני הייתי ביחידה קצת קרבית , האמן לי אלעזר, ורק דבר אחד, עד שיש לנו שרות חובה אין לאף אחד זכות להסית נגדו, זה בנפשנו, כאשר יהיה שרות קבע בלבד זה אולי דבר אחר, למשל כמו באר"הב, אבל עד אז אין ברירה אלעזר, אבי ז"ל שירת כאן בצבא, אני תרמתי את חלקי הדל , גם בני השתחרר מזמן, ואני מקוה שהנכדות בבוא היום תתרומנה את חלקן למאמץ המלחמתי של ישראל.

ולך אני מאחל הצלחה באשר תלך, וזכור אנחנו כאן כדי לשמור על המדינה, כדי שכאשר איזה אנטישמי בגולה ידחף לך סכין לפחות יהיה לך לאן לחזור, ואם לא תחזור תצליח שם אבל בלי הפרסומת השלילית, אל תשכח מאיפוא באת, והכי חשוב אל תירק לבאר ממנה שתית. - זאב

zeev

פורסם

רק כדי להבהיר, אלעזר לא נחסם אלא הוכנס למעקב עקב שימוש בביטויים שאינם מקובלים בפורום כלפי מישהו עם דעות שונות משלו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
חבריי סיפרו לי שישנו ד"ר בתל מונד שנקרא ד"ר 100, למה? כי בעד 100 שקל הוא יתן לך 3 גימלים.

מישהו שמע/מכיר/יודע על העניין?

אשמח אם תוכלו לשפוך יותר אור על הנושא...!

תודה מראש!

מה עובר עליכם ?

הבחור שאל שאלה פשוטה, לא ביקש שתפרסו לפניו את האידיאולוגיות שלכם בעניין הצבא.

car pimp, גם אני מעוניין לדעת עוד פרטים אם קיים הד"ר הזה.

והיכן בדיוק הוא נמצא, אני רוצה ללכת אליו.

עסקה לא רעה הוא נותן 8)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

חברה אני שכבר שנתיים חייל(עוד שנה למנייאק) מבין את מה שאומרים פה בקשר לצבא, הייתי החייל הכי איכותי והכי שרוצה לתרום, עד קורס קצינים הגעתי ועכשיו הוצבתי כספר באיזה יחידה בדרום, זה מה שהצבא עושה עם האנשים שלו!

בכל מקרה בקשר לגימלים בתשלום, יש רופא דתי באופקים שמשלמים לו 100 שקל והוא נותן חמש גימלים, כמובן לא לבוא אליו להביא לו 100 שקל ואז לשאול מה עם הגימלים! להיכנס להגיד שלום לשים 100 שקל על השולחן שהוא יראה להמציא איזה סיפור, אם הרופא לא חושד בכם ולא חושב שאתם סמויים הוא יקח את ה100 שקל ויתן חמש גימלים, לפעמים הוא לא יקח ולא יתן כלום.

בכל מקרה בשנייה שהוא שומע אותכם אומרים משהו על חמש גימלים ב100 שקל הוא יחזיר לכם תכסף ויזרוק אותם לעזאזל.

יש גם מספיק דרכים לזייף גימלים בלי שאף אחד ידע אבל חיילים עזבו אותכם, גימלים זה דבר ממכר ובשנייה שאתה מוצא דרך קלה להוציא אותם אתה פשוט לא מפסיק. אל תתרמו, אף אחד לא מכריח אותכם אבל לפחות שתיהיה לכם סיבה רצינית ולא סתם כי נמאס לכם או שאין לכם כוח לצבא. כולנו חיים פה והצבא הוא ההגנה היחידה שלנו בסופו של דבר, גם אם אתם לא רוצים לתרום תבינו למה ושהסיבה תיהיה שווה את זה וכן עם כל הכבוד יש מספיק סיבות למה לא צריך לתרום לצבא ולמדינה והבעיה היא שהצבא והמדינה גורמים לרוב הסיבות האלו להיות נכונות.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

בתור אחד שעשה שרות קרבי בחלקו, סיים טירונות בהצטיינות וקורס חובשים כמופת, אחרי פציעה מרסיס חזרתי לבא"ח של החיל והפכתי לרס"פ מרפאה.

דבר אחד אני יכול להגיד כאן.

אני מבין ללבו של הבחור ונתקלתי לא פעם וגם לא 100 במקרים שפשוט המעמסה הנפשית היא קשה.

מדובר בחיילים טובים (לרוב), מלאי מוטיבציה ורצון לתרום שמקבלים את ההרגשה שהצבא "משתין עליהם בקשת" הן מצד סגל פיקוד דפוק, ולא חסר בצהל, והן מצד אטימות מערכת. לא פעם נתקלתי בחיילים שרצו להגיע ליחידות מובחרות, היו בעלי נתונים מתאימים, אך המפקדים העדיפו "לשמור" אותם לעצמם ולא "לוותר" על חייל טוב.

לא פעם הגיעו למרפאה חיילים עם סיפורים שונים ומשונים, שהרופא נפנף אותם, קראתי להם אלי למשרד, וברגע שהדלת נסגרה הם התחילו לבכות כמו ילדים. לחלקם המצב הכלכלי בבית לא טוב, לחלקם המצב הרפואי של קרוב משפחה בכי רע, חלקם דיברו על היחס המשפיל מצד המכי"ם והממי"ם וכולם, כולם ציינו אטימות מוחלטת מצד המערכת.

לא קל להיות חייל בצה"ל של היום (מבלי לזלזל ולו במעט בחיילים היותר וותיקים- כבודכם במקומו מונח), במיוחד לאור העובדה ששלילת חופשות, ריתוקים ומחבוש הפכו להיות נוהל יום של כל מ"פ שחש שהוא הרפול הבא של צהל ובפיו הבשורה לעשות את הילדים של המדינה חיילים.

מפקדים-הבעייה העיקרית היא בכם!!! שימו לב באיזה דרך אתם מתייחסים לחייל שרחוק מהבית, שרואה בכם אב ואם ומקבל סטירות פעם אחר פעם.

חישבו על עצמכם כחפשי"ם, הייתם רוצים שמפקדיכם יתייחסו אליכם בדרך בה אתם מתייחסים לפקודיכם? נראה שלא.

*מבלי לעשות הכללות.- יש בשורות צה"ל מפקדים מעולים שראויים לשמש כמופת להמון מפקדים אחרים*

למען הסדר הטוב, אציין כי אינני תומך בהשתמטות מכל סיבה שהיא!

על כולנו חלה החובה לשרת את מדינתינו.

לפותח השרשור:

גש אל המפקד הישיר שלך, ספר לו את הסיבה האמיתית שבגינה אתה מעוניין בימי חופש. אם לא יעזור, עלה מעלה (מ"מ, מ"פ..) בצינורות המקובלים ואני מקווה כי תמצא מענה ולא תתקל בחומות פעם אחר פעם.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

"לפותח השרשור:

גש אל המפקד הישיר שלך, ספר לו את הסיבה האמיתית שבגינה אתה מעוניין בימי חופש. אם לא יעזור, עלה מעלה (מ"מ, מ"פ..) בצינורות המקובלים ואני מקווה כי תמצא מענה ולא תתקל בחומות פעם אחר פעם."

בצה"ל מקבלים מענה?

טוב.. תעשה לי טובה.

אני לא יודע איפה שירתת. אבל אם שם היה מצב שאם מישהו הולך למפקד שלו ואומר לו "שומע? אין לי כוח.. לא בא לי צבא. תן לי איזה 4-5 גימלים לנוח קצת.

שחליתי בדלקת גרון. בשלב המוקדם עוד פניתי לרופא.

אתה יודע מה קיבלתי? ב' אחד! ו"24 שעות מנוחה"

GS300.

פורסם

תזהר בלשונך

אצלי ביחידה חיילת אחת קיבלה 14 יום מחבוש על זיוף של 3 גימלים

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

המורשת של פעם כבר לא קיימת בצבא (לכל מבוגרי הפורום)

הצעירים של היום מעניין אותם שהם עשו צבא ואחרים לא, לא מעניין אותם כל הסיסמאות שהועלו פה

ובקיצור, כל מי שעשה צבא מרגיש שהוא נדפק כשהוא שומע שמישהו לידו לא עשה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
"לפותח השרשור:

גש אל המפקד הישיר שלך, ספר לו את הסיבה האמיתית שבגינה אתה מעוניין בימי חופש. אם לא יעזור, עלה מעלה (מ"מ, מ"פ..) בצינורות המקובלים ואני מקווה כי תמצא מענה ולא תתקל בחומות פעם אחר פעם."

בצה"ל מקבלים מענה?

טוב.. תעשה לי טובה.

אני לא יודע איפה שירתת. אבל אם שם היה מצב שאם מישהו הולך למפקד שלו ואומר לו "שומע? אין לי כוח.. לא בא לי צבא. תן לי איזה 4-5 גימלים לנוח קצת.

שחליתי בדלקת גרון. בשלב המוקדם עוד פניתי לרופא.

אתה יודע מה קיבלתי? ב' אחד! ו"24 שעות מנוחה"

האמת אחי כן בצה"ל מקבלים מענה ואפילו מענה טוב, הבעיה שהוא מגיע לאט ולא תמיד מתאים לגמרי עם הדרישות של המבקש כי הוא רואה דברים אחרים מדרישות הצבא.

מניסיון אישי הייתה לי תקופה של בעיות ובלאגן והסתדרתי אבל עכשיו שכבר אין לי כוח פשוט הלכתי וביקשתי יפה והמפקד שלי הסתדר איתי בכמעט 100 אחוז, וזה אחד המפקדים הקשים שיש. אבל מהצד השני עכשיו אני עובד הרבה יותר קשה ממה שעבדתי לפני בגלל שבשבילי לקבל צריך גם לתת וזה מה שהרבה לא מבינים בצבא.

תמיד כדאי לבקש ואם הסיבות מספקות אז הצבא יודע להבין ולעזור.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

• תוכן חדש...