Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

לאחר שהתקנתי את ה Pioneer 2950MP ואת ה JBL CS3196 ולאחר שהכנתי מקדימה סוף סוף מקום לרמקולים 6.5 אינץ' בבנייה עצמית , אני מוכן להשתדרגות :)

לפני שאתחיל , ארצה לשאול שאלת השוואה קטנה :

אחותי רכשה לפני זמן לא רב , מערכת מסוג פיוניר 5900IB , להלן המפרט :

http://www1.zap.co.il/compModels.asp?sog=T-MP3&model_id=520819

במקביל , לא הרבה זמן אחריה , אני רכשתי את ה 2950MP , להלן המפרט :

http://zap.co.il/compModels.asp?sog=T-MP3&model_id=491825

ואני שואל - האם ההבדל בין המערכות , משמעותי ? היא הסכימה להחליף איתי , כי לה זה לא כל כך משנה .. אבל לי כן .

האם ה 5900IB תפיק צליל טוב יותר מה 2950IB ? כי אני לא מוצא שום הבדל במפרט ... אשמח לקבלת הסבר :) .

בנוסף , אשמח לקבל המלצה על מגבר איכותי , תקציב עד 700 ש"ח , ניתן לחרוג קצת .

אשמח להמלצה על קומפוננט איכותי , תקציב עד 700 ש"ח .

ראיתי (ושמעתי) את הקומפוננט הבא : http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=35889

מה דעתכם עליו ? יש כאן מישהו שהתנסה איתו ? לפי מה שהבנתי מהחבר שקנה אותו - בלי מגבר הוא לא הולך ... לכן אני מעוניין גם במגבר .

אגב , את המגבר אני רוצה לחבר לכל ארבעת הרמקולים , גם ל JBL וגם לקומפוננט .

אני רק מדגיש שאם דרושה חריגה , יש אפשרות .. אבל תשתדלו לרחם עליי :)

עריכה : מדובר בדייהטסו שרייד , שנת 92 .

תודה רבה ומקווה לתשובות שיעזרו לי להחליט בין ים של מגברים וקומפוננטים .

חג שמח :)

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אין הבדל מהותי בסאונד של הסדרות פיוניר הנמוכות האלה , כולם בררה , אבל היי ... אתה מקבל אנימציית דולפינים , שזה משהו .

לא מומלץ לקנות את הקומפוננט הזה , לך כבר על מורל פולס , אני ממליץ לך לזרוק עוד 300 פלוס מינוס ולהשיג דוטק , או להשיג כזה יד שניה , הבדל משמעותי .

מגבר - http://www.psound.co.il/index.php?action=product&productid=741 .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

וופס , יש לי טעות ..

הרדיו דיסק של אחותי הוא ה 5950IB - ללא הדולפינים

הנה : http://www1.zap.co.il/compModels.asp?sog=T-MP3&model_id=506280

לא שמתי לב לדגמים והתבלבלתי ביניהם ...

עכשיו , יש סיכוי להבדל ? :)

אשמח לקבל המלצות על עוד מגברים + קומפוננט איכותי ...

וכשאני מבקש המלצה - אני מעדיף לקבל דגם ספציפי ...

פורסם

עד כדי כך אנשים פה לא מבינים במוזיקה ?

בן אדם מבקש המלצה - למה להתאכזר ולהתעלם ?

לא יפה . לא ציפיתי לזה מהפורום הזה בכל אופן ...

פורסם

זה פורום שדווקא כן אמור להביא את הישועה על סמך ניסיון של אנשים אחרים ...

אצל מתקין אי אפשר לשמוע את כל הקומפוננטים האפשריים ומטרת השאלה בפורום היא לברר ולחקור על קומפוננט ומגבר טובים באמת ..

חבל שזו המהות של הפורום .

פורסם

5950 ברמה הרבה יותר גבוהה מ2950 יש בו הרבה יותר אופציות, 3 יציאות למגבר ושליטה על סאב, עד כמה שזכור שלי גם בו יש את הדולפינים אבל זה לא משנה.

הקומפוננט שהצגתה כאן לא מומלץ מיתוך ניסיון, ממליץ על מוראל פולס.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

+1

מורל פולס. גם יותר זולים וגם נשמעים מעולה לדעתי ..

מגבר בסכום הזה חדש הייתי אומר לך עד לפני כחודש שאין כלום. אבל אז קראתי כאן בפורום דיון שמראה שמגבר PULSE AUDIO 4400 ומגבר MAC AUDIO Z4200 הם בעצם אותו מגבר. ה MAC AUDIO נמכר סביב ה 1200 ש"ח והפולס סביב ה 550-600 ש"ח אם אני לא טועה..

לא שמעתי אף אחד מהם עד היום - אבל הם אמורים לעשות את העבודה. מגבירים סבירים ופשוטים אבל עובדים בסדר..

אופצייה שניה היא לחפש ביד שניה כאן בלוח מוכרים באתר או בלוחות אחרים..

אפוצייה שלישית היא להוסיף עוד קצת כסף וללכת על מגבר יותר איכותי שעולה כמעט כפול מהתקציב שלך

אופצייה רביעית היא במידה ואתה או קרוב טסים לארה"ב זה להביא משם. ב 200$ כבר מקבלים שם מגברים ממש טובים שיעלו פה בארץ יותר מכפול..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

הZ4200 והפולס הם לא אותו מגבר,הם מגברים זהים.

כל עוד אף אחד לא עבר על הסכמה של המגבר ובדק שהקבלים \נגדים\כל האלקטרוניקה כולל הPCB הם אותו דבר זה בגדר השערה.

קומפוננט עד 700 יש לך :

מורל פולס

hertz dici 165

Cerwin vega HED1602

JBL GTO507c

מה שנשמע לך הכי טוב באוזן תיקח.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ממליץ על מגבר קראנץ PZI 100.4

בא מבית טוב, נכנס לתקציב שלך, עושה את העבודה כמו שצריך ולאורך שנים.

פשוט וחמוד.

ובקשר לקומפוננט כבר המליצו לך מעלי אז אני רק אציין שלדעתי המורל פולס עדיף מההרץ דיקי פי כמה.

ההתלבטות אצלי אישית הייתה בין הפולס לבין הגיביאל לכיוון הפולס.

פורסם

נכון, ה MAC וה PULSE לא זהים ב 100% , אבל לפחות ב 90%.

נתחיל מזה שיש להם את אותו הלוח, מה שאומר שיש להם את אותה התוכנית..

ייתכן מאד שב PULSE בחרו רכיבים שונים באיכות שלהם.. אבל עדיין לא יודע אם הייתי משלם כפול במחיר בשביל MAC AUDIO..

את האמת , אחרי שראיתי את הפולס אודיו ירדתי לגמרי מקניה של ה MAC AUDIO (שעד אז ממש חשבתי לקנות..)

בנוסף לזה , הגעתי להחלטה/מסקנה חד משמעית - אין מצב שאני קונה מגבר בארץ. לעולם.

המחירים כאן לא מעוגנים במציאות בכלל.. ונמכרים בהרבה יותר מכל מדינה מערבית אחרת. במחיר שקונים פה את המגבר הכי בסיסי לדוגמא Z4200 - אפשר לקנות בארה"ב כבר מגבר ברמה דוגמאת ALPINE PDX-4.100 או משהו דומה..

פורסם

זה שיש להם את אותו PCB זה לא אומר שיש להם את אותם רכיבים.

גם אם הם באמת זהים ב90% ,אז ה10 אחוז הנותרים יכולים לעשות הבדל של שמים וארץ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

טוב , בעקרון עכשיו שמתי לב לחתימה שלך..

אז אני קצת מבין למה קשה לך לקבל את זה .. וזה לגיטימי..

*מסכים שיכול להיות הבדל. אבל משום מה לא ממש נראה לי שהוא יהיה גדול ויצדיק את הפרש הגדול במחיר..

אני מניח שמה שקרה פה זה שאותו מפעל שמייצר עבור MAC AUDIO את המגבר קיבל הזמנה ממשווק אחר לייצר עבורו את אותו המגבר בדרישה להוזיל אותו עוד יותר וזה מה שיצא.. אז הם לא זהים , אבל קרובים מאד. תוריד מהפולס עלויות של שיווק וניהול חברה מסודרת עם אתר ויבואנים מורשים וכו'.. וקבלת סיבה להפרש התהומי במחיר בינהם..

והאמת שזה לא ממש מחדש כלום. ככה מתנהל עולם התעשייה.. גם יצרני חלפים לרכב עושים את אותו דבר. הם מוכרים ליצרן הרכב את החלפים שהוא הזמין מהם ושמים את זה בקופסא עם הלוגו של היצרן ובמקביל מוכרים את אותם חלפים מאותו פס היצור רק שמים את זה בקופסא ללא שום לוגו של היצרן ורושמים שם רק "מתאים ל-" וחלפים אלו נמכרים בעשרות ולפעמים מאות אחוזים פחות מחלפים "מקוריים"..

פורסם

גם פיאט אונו ופיגו 106 בנויים זהה..

דלתות, 4 גלגלים עגולים, מנוע בעירה פנימי, גיר ואפילו הגודל דומה!

אז למה לשלם יקר על 106 כשאפשר בגרושים להביא אונו?!

דיי כבר להשוואת מגבר עלום שם שבנוי באיזה מפעל נטוש מחומרים שתיים בעשר אבל דומה למגבר שנבנה בחברה עם אבטחת איכות וחומרים איכותיים ומה לא.

קודם שיריצו עליהם בדיקה מעמיקה ואז אולי נחשוב על פולס אודיו כמגבר שמתקרב אולי למשהו איכותי.

• תוכן חדש...