Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, המבחן (למיטב הבנתי) נעשה בתנאים מחמירים יותר מאילו של ה- Euro-NCAP.

שתי המכוניות פגעו זו בזו כאשר נעו כל אחת במהירות של 64 קמ"ש.

לעומת זאת, מבחן ה- E-NCAP מדמה פגיעה של שתי מכוניות בגודל ובמשקל דומים הפוגעות זו בזו כאשר הן נעות במהירות של 55 קמ"ש כל אחת.

Why have you chosen such a high front impact test speed?

By carrying out frontal impact tests at 64km/h (about 40 mph) we are simulating a car impacting a similar sized car where both cars are travelling the same speed of 55 km/h. This speed has been shown by accident studies to address a high proportion of fatal and severe injury accidents.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב

לדעתי ניתן להבין עוד משהו די חשוב אם אתה מתלבט בין להחזיק את האוטו הישן שלך או לקחת איזה 3,פוקוס וכו בליסינג (בסדר לא אוויאו!!)לך אן אפילו רוץ על החיסינג גם אם שתי כ"א (בחדשות יש כבר 6) עדיןן הפוקוס בטוחה יותר מכל רכב סביר אחר בין 7\8 שנים (בסדר גם כאן נוריד את הS של מרצדס ודומות לה).

פורסם

היום היתה תאונה קשה מאוד בבוקר בכביש הערבה (ארבעה הרוגים בינתיים). הרכבים: קורולה ולנסר מדורות קודמים. אף אחד לא יכול לנבא מה היה קורה אם אחד הרכבים היה 940 (בסביבת אותו מחיר אם אני לא טועה כמו שתי המתרסקות מהתאונה), אבל אני משוכנע שכל אחד מאיתנו היה מעדיף לשבת בה ולא בלנסר/טויוטה...

פשוט מדכא לחשוב על שתי המשפחות הללו שנהרסו, כנראה בשל חוסר שימת לב/ עייפות של הנהג שסטה ממסלולו למסלול הנגדי. איך עוד לא שמו שם גדר הפרדה לכל אורך הכביש?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני עובד בענף הרכב מזה 20 שנה ,לפני כערך 15 שנה "הגיעה" וולוו 240 עם תאונה בחזית ופגיעת שלדה

הפחח ניסה למתוח את השלדה עם מכשיר ייעודי שמשמש את כל כלי הרכב (למי שמכיר) ואך לצערו המכשיר "ניגזר"

מהרצפה רק לאחר חימום השלדה ונסויונות נוספים הצליחו ליישר את שלדת הוולוו , הנני תוהה אם לרכב כמו הרנו היינו

חייבים לעשות מאמץ כל כך גדול למתיחת שלדה,אני מצטער אבל לא "קונה" את הסירטון,כבר ראיתי יותר מידי רכבים

לאחר תאונה, וולוו,מרצדס,אוודי ואמריקאיות מובילות בתחום הבטיחות.

שבת שלום.

פורסם
אני עובד בענף הרכב מזה 20 שנה ,לפני כערך 15 שנה "הגיעה" וולוו 240 עם תאונה בחזית ופגיעת שלדה

הפחח ניסה למתוח את השלדה עם מכשיר ייעודי שמשמש את כל כלי הרכב (למי שמכיר) ואך לצערו המכשיר "ניגזר"

מהרצפה רק לאחר חימום השלדה ונסויונות נוספים הצליחו ליישר את שלדת הוולוו , הנני תוהה אם לרכב כמו הרנו היינו

חייבים לעשות מאמץ כל כך גדול למתיחת שלדה,אני מצטער אבל לא "קונה" את הסירטון,כבר ראיתי יותר מידי רכבים

שבת שלום.

מה שאתה אומר כאן הוא בכלל לא קרטריון. הרכבים המודרנים לא מתוכננים לשרוד את התאונה אלא להתקפל ולאפשר את הישרדות הנוסעים. לאדם הפשוט איך שהרכב נראה לאחר תאונה הוא בכלל לא אינדיקציה למה מצבם של יושבי הרכב בזמן התאונה.

אני בטוח שלמרכבה סימן 3 גם לא הייתם יכולים ליישר את השילדה. אבל תאמין לי, בעת התנגשות חזיתית עם קיר, היית מעדיף להיות בתוך משפחתית מודרנית מאשר במרכבה.

פורסם

שיהיה קיר עבה מאוד. ראיתי מרכבות שועטות דרך קירות בלי להאט בכלל :)

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בניגוד למה שרבים וטובים חושבים,הבטיחות הטובה(לזמנן)של מכוניות וולבו הישנות לא הושגה בזכות הפח העבה שלהם(עוד טעות נפוצה-הפח בוולבו 144 למשל עבה רק ב 0.1 מ"מ במכוניות אחרות,וזה היה בעיקר כדי להגן עליה מאימת ההחלדה)אלא בזכות התפיסה שהיתה חדשנית אז של אזורי ספיגת אנרגייה בחזית ומאחור,ותא נוסעים מוגן.

הוולבו 144 של 73' היתה המכונית הראשונה בעולם שהיתה בעלת מוטות הגנה בדלתות,מיכל דלק מוגן,מוט הגה קורס בעל 2 מיפרקי קריסה ושמשה קדמית רבודה ומרוחקת מהנהג.

אפילו מערכת הבלימה היתה מיתקדמת,וכללה 4 בילמי דיסק,מערכת מוצלבת והתראה על מחסור בנוזל בלמים.

כשאני רואה היום מכוניות חדשות לא מעטות מצויידות עדיין בבלמי תוף מאחור ארכאיים,אני שואל האם היתקדמנו.

בנוסף היא כללה חגורות בטיחות אוטומטיות הן מלפנים ואין מאחור,והתראת אי חגירת החגורה(מה שהפך תיקני היום).

אפילו העיצוב שלהם נתן הרגשה "בטוחה",עם מראה שיריונאי טיפוסי.

אולם כפי שראינו,העולם התקדם,וזה הוכח היטב במבחן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שבת שלום.

אינני מבין מה הקשר בין נסיון מתיחת שילדה לפני 15 שנה לרכבים המודרנים של היום , ולסרטון הספציפי הנ"ל..

העובדה שהסרט מציג הוא את הבטיחות העדיפה של רכב מתיכנון מודרני מול רכב מיושן, ואת ההתקדמות האדירה אשר עשו יצרני הרכבים מאז ועד היום.

הנסיון הזה עוד עושה חסד עם הוולבו, כיוון שהתוצאות היו גרועות יותר באם הנסיון היה נערך עם רכבים גדולים יותר דוגמאת המאגאן או הלגונה.

אתה הדוגמא הקלאסית לדעות קדומות המושרשות בענף הרכב , וולבו טנק, סיטרואן לא אמין ועוד..

הגיע הזמן להתקדם , מה שהיה לפני 15 שנה פג תוקף מזמן, ונחשב היסטוריה עתיקה..

פורסם

כל מה שכתבת נכון,אך וולבו 940 בת 15 לא עולה כמו רנו לאגונה חדשה,ובכל זאת מדובר במכונית שתיכנונה החל בסוף שנות ה 70'.

גם וולבו היתקדמה בתחום הבטיחות,ואני בטוח שאם היו מעמתים S80 חדשה מול המודוס של רנו התוצאות היו שונות מן הסתם.

שוב,וולבו קנו בזכות מלאה את תדמיתם,רק העיניין שהם כבר לא לבד במערכה הזו,וזו הסיבה לכך שוולבו מצוייה במשבר לא קטן-פשוט לא נותר לה מה למכור,ואין לה מספיק תקציב פיתוח על מנת להתמודד עם היצרנים הגרמניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נראה שמתעקשים כאן על נושא הסרטון -

הסרטון לא עוסק בוולוו מול רנו.

גם לא בבטיחות של וולוו ספציפית.

זה ישן מול חדש.

רוצה לשלם? קנה חדש.

לא רוצה לשלם? קנה ישן.

ה-940 מציעה רמת בטיחות שלא הציעה אף רנו בזמנו.

קליאו? מגאן? עשו לי טובה.

תרסקו 940 במגאן (או בקליאו) ותראו מה קורה.

רוצה הגינות?

רסק מגאן או לגונה ב-S80 חדשה.

אני מבטיח לך שאתה כבר לא תרצה לשבת ברנו.

פורסם

לדעתי אתה טועה ועדיף לך להתנגש ברכב חדש המותאם למבחני EuroNcap, מכיוון שקיימים בו איזורים הבנויים לקריסה.

אני חושב שבתאונה בין המודוס ל-S80 המודוס "תשרוד" בצורה טובה יותר את התאונה מאשר מול ה-940.

פורסם
נראה שמתעקשים כאן על נושא הסרטון -

הסרטון לא עוסק בוולוו מול רנו.

גם לא בבטיחות של וולוו ספציפית.

זה ישן מול חדש.

רוצה לשלם? קנה חדש.

לא רוצה לשלם? קנה ישן.

ה-940 מציעה רמת בטיחות שלא הציעה אף רנו בזמנו.

קליאו? מגאן? עשו לי טובה.

תרסקו 940 במגאן (או בקליאו) ותראו מה קורה.

רוצה הגינות?

חזק אתה הא...

האהבה עיוורת, אך מידי פעם צריך להביט בעובדות.

המאגאן החדשה וגם הקודמת קיבלו ציוני בטיחות גבוהים מאוד, אני מניח שאם הריסוק היה מתבצע עם מאגאן דור קודם התוצאה הייתה דומה למבחן עם המודוס, כך שהסקת המסקנה שלך לא מבוססת על דבר מעבר לאמוציות..

גם הקביעה שלך לגבי ריסוק של S80 ולגונה כנראה אינו לקוח מהמציאות.

5TH GEAR ריסקו את האספס בלנד רובר, הלנד רובר הרג את הנהג , האספאס הגנה על כל נוסעי הרכב בצורה טובה מאוד עם פיזור אנרגיה יעיל, אשר מנע פגיעה קשה בנוסעים.

הגיע הזמן להפסיק עם סיסמאות ללא ביסוס, רנו היא בין המובילות בעולם בתחום הבטיחות, מבחני הריסוק מראים זאת, ושלל תוכניות הטלויזיה אשר ריסקו רנו מדגמים שונים מראות זאת אף יותר.

פורסם

מישהו אמר שכיום היא לא?

רק אמרתי שהתוצאות לא יהיו בהכרח לטובת הרנו,

וזה לאו דווקא עם וולוו,

אם אתה רוצה להשאר באותה קטגוריה,

תרסק A6, E או סדרה 5.

שוב - ככל שתעלה בתקציב, תקבל יותר בטיחות.

ה-S80 מצויידת באביזרי בטיחות רבים, וזה לא נאמר כחובב מותג,

לדבר יש הוכחות מעשיות - אתה מוזמן לחפש במידה ואתה מעוניין.

• תוכן חדש...