Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

הרכב שלי פיגו 205 משנת 94 הזרקה. לא זזה ב3 שבועות האחרונים. היא עמדה ודאגתי שיתניעו אותה ככה כל 4-5 ימים אתמול הגעתי והתנעתי את הרכב בהתנעה הנורה של החוסר בנוזל קירור נדלקה וכבתה אחריי שנייה נתתי למנוע לעבוד עוד כמה דקות וכיביתי. לא יכלתי לראות בדיוק מה הבעיה כי זה היה בלילה. היום יצאתי פתחתי את מכסה המנוע ולתדהמתי גיליתי שמיכל נוזל הקירור ריק לחלוטין :S עכשיו שאלתי מה עלי לעשות מכיוון שאני מבין שאין מצב להזיז את הרכב. כמו שציינתי אני מראשל"צ ואשמח להצתכם\עזרתכם בהקדם האפשרי.

תודה רבה.

פורסם

יש לך נזילה, זה בטח כבר הבנת.

השאלה היא מה הקצב שלה?

בגדול, הכי מומלץ לגרור את הרכב למוסך.

אם אתה לא רוצה לגרור אז:

א. תוסיף נוזל קירור, תראה אם יש נזילה מאסיבית ומהירה - אם כן כנראה השתחרר צינור, תראה אם אתה יכול לחבר אותו חזרה.

ב. אם המפלס נשמר בהתחלה, חכה כשעתיים-שלוש אם הוא לא ירד משמעותית והמוסך קרוב, אז תנסה ליסוע תוך כדי שאתה שם עין על מד החום ברכב.

ג. ייתכן וגם הנוזל קירור בורח לך כיוון שנפרץ האטם.

בכל מקרה, אני ממליץ לגרור, ואם החלטת לא לגרור אז בכל זאת סע למוסך שיעיף בדיקה ויראה אם הוא מאתר את מקור הנזילה.

פורסם

רב תודות לך על התגובה!!

כן זה שזה נזילה כבר ההבנתי :( לצערי.

לצערי ב205 שלי אין מד חום מנוע.

כן גם אני חשבתי על גרירה.

אגב גרירה ניתנת פעם אחת בשנת ביטוח ללא תשלום?

פורסם

קודם כל, גש למכולת וקנה שלגון קר כקרח, תנשום עמוק ותרגע.

לא צריך לגרור כלום כרגע. מלא נוזל קירור בכמות החסרה, בדוק האם יש נזילות ואם לא הנע את המנוע ובדוק מה המצב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה שלום לך!

אז ככה נוזל קירור אין לי דיברתי עם בני.ל והוא אמר לי למלא בינתיים מי ברז ולבדוק מה קורה.

אגב ביררתי אצל ג'אן ומחירו של נוזל קירור מקורי הוא 80 ש"ח. נשמע סביר? אני אבדוק אולי יש בראשון חנות זה כמובן עדיף.

אגב בכלל לא כדאי קודם לנסות באמת למלא מים כמו שבני הציע כי בכל זאת חבל להכניס נוזל קירור שקרוב לוודאי ינזול.

רב תודות על התגובות.

פורסם

עם בני אני לא מתכווח :lol:

אתה יכול למלא ביינתים מים, אבל תצטרך לנקז אחר כך את התערובת המוזרה שבמערכת הקירור ולמלא נוזל קירור כמו שצריך.

נוזל קירור מקורי אכן עולה 80 ומשהו ש"ח לגלון של 4 ליטר. ב205 נכנס קצת יותר מ 4 ליטר, אז צריך עוד בקבוק קטן של ליטר בודד שגם נמכר אצל ג'אן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נאמר לי שהמיכל הוא של 5 ליטר :)

אז בגדול ללכת לפי מה שNakamichi הציע בסעיף ב?

כמובן שלאחר ההגעה למוסך, אני מקווה שלא מדובר בתיקון יקר :( אז תאותר הבעיה וינקוז כל העסק וימולא בנוזל קירור ראוי.

פורסם

אגב גרירה ניתנת פעם אחת בשנת ביטוח ללא תשלום?

אין הגבלה למספר הגרירות, כל עוד אתה יכול להוכיח שלאחר כל גרירה, הרכב טופל במוסך והבעיה תוקנה.

פורסם

אם יש לך ביטוח צד ג' כולל גרירה תוכל לגרור את הרכב למוסך וזה מה שהיתי עושה לו יכולתי מהסיבה הפשוטה שברכב אין שעון חום והמנוע עלול לרתוח בלי שתדע.

כשהרכב יגיע למוסך כבר ראש המנוע עלול להיות מעוות ותשלם הרבה כסף בגלל שטות.(לא רצית לגרור).

במוסך,יש לבקש בדיקת מערכת הקירור בלחץ /לחץ הפוך על מנת לאתר את מקום הנזילה /בריחת הלחץ אם קיימת .

תקווה לטוב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עכשיו נתפסתי לא מוכן - מה זאת אומרת גרירה אחת ללא תשלום? הביטוח הוא ללא גרירה ובכל זאת יש גרירה אחת חינם?

ואם מדובר על ביטח כולל גרירה אז צריך לשלם אם נגררת יותר מפעם בשנה??

בריאות לכולם!

פורסם

כאשר יש לך ביטוח מקיף - אתה מכוסה.

כאשר אין לך ביטוח מקיף, יש 2 אופציות:

1. הוספת ביטוח גרירה ואז צריך לבדוק אם יש לך גרירה אחת חינם ואח"כ בתשלום או הסדר אחר.

2. לא הוספת ביטוח גרירה ואז אתה צריך לשלם על כל גרירה של הרכב.

• תוכן חדש...