Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר הלך הראש מנוע ועשו לי שיפוץ לפני מספר ימים החלפתי רדיאטור

הבעיה היא שהמים תמיד היו נעלמים.. ממש יורדים עד סוף במיכל וברדיאטור

החלפנו רדיאטור ועכשיו תמיד הרדיאטור ריק והמים במיכל עולים יותר מדי והיה פעם ששוב נעלמו

היום הלכתי למכונאי מומלץ הוא בדק את העניין פתח את הפקק של הרדיאטור והניע וכל הזמן יצא קצף

הוא הכניס מכשיר לקצף שהראה שקיימים גזי פליטה

המסקנה שלו היא שנפלטים גזים מהמנוע למערכת המים והם גורמים להעלמות מים בנוסף נאמר כי נפלטים מים מהאגזוז

הפתרון הוא לקנות מנוע חדש כי אי אפשר לתקן את המנוע בדייטסהו כי הוא כולו מאלומיניום כך אמר

זה סיפור של כ6000 שקל אני מעוניין לשמוע מה יש לכם להגיד

נעשתה בדיקה בלחץ ולא היו נזילות

פורסם

החלפנו רדיאטור ועכשיו תמיד הרדיאטור ריק והמים במיכל עולים יותר מדי והיה פעם ששוב נעלמו

היום הלכתי למכונאי מומלץ הוא בדק את העניין פתח את הפקק של הרדיאטור והניע וכל הזמן יצא קצף

המסקנה שלו היא שנפלטים גזים מהמנוע למערכת המים והם גורמים להעלמות מים בנוסף נאמר כי נפלטים מים מהאגזוז

עד כאן, הכל מצויין, וזכית אפילו במקרה חריף של הבעיה, בו אפשר להבחין בגזים מהרדיאטור (זה לא תמיד קורה). אכן, אטם ראש מנוע פרוץ.

הפתרון הוא לקנות מנוע חדש כי אי אפשר לתקן את המנוע בדייטסהו כי הוא כולו מאלומיניום כך אמר

אין שום בעיה לעשות שיפוץ ראש מנוע, ואם בעבר עשו לך והלך עוד פעם, יכול להיות אחד משלושה דברים: 1) שמו לך אטם ראש מחורבן, 2) עשו עבודה מחורבנת, לא סגרו ראש לפי הוראות היצרן, וכו', 3) הרכב עבר חימום יתר - ז"א, אתה לא שומר עליו.

כמו שאתה בטח מבין, אם כבר עשו לך שיפוץ ראש, המכונאי שאמר לך שחייבים להחליף מנוע, רוצה פשוט להרוויח עליך יותר כסף בלעשות פחות עבודה (כי אפילו לדעת שהראש לא יכול להיחרט עוד, הוא לא יכול בלי לפרק אותו קודם). תופעה נפוצה מאוד. אתה מוזמן לספר, דרך אגב, את שם המוסך, שנדע להיזהר. ואם חשקה נפשך בתיקון - תריץ חיפוש על "ראש מנוע" או "אטם ראש", תראה הרבה שרשורים בנושא, עם המון מידע. קונסנסוס כללי, פחות או יותר - נזק של סביבות 2000 ש"ח, +-500 ש"ח כתלוי בעבודה נוספת שעושים או לא עושים, וקצת יותר יקר אם מסתבר שראש המנוע חרוט מעבר למידות ולא ניתן לחרוט עוד.

פורסם

אני לא מתכוון להחליף אוטו.

המוסך שעשו לי שיפוץ ראש מנוע הוא מוסך מורשה דיטסהו טאהר. ממליץ להתרחק.

המכונאי שבדק הוא אדם מבין שהרבה אנשים ממליצים עליו.

יהיה מאוד חבל לעשות שוב שיפוץ ואחרי כמה חודשים ילך הראש שוב אני מכיר הרבה מקרים כאלה.

מחר יהיה מחיר סופי.

מה שרציתי לשאול אתכם זה האם החלפת מנוע תפתור את הבעיה?

פורסם
המכונאי שבדק הוא אדם מבין שהרבה אנשים ממליצים עליו.

אתה יודע, זה לא אומר כלום.

יהיה מאוד חבל לעשות שוב שיפוץ ואחרי כמה חודשים ילך הראש שוב אני מכיר הרבה מקרים כאלה.

המקרים האלה, כמו שכתבתי, הינם פרי עבודה לקויה של מי שעשה להם את השיפוץ. מתקשר ישירות למצב נפוץ של עבודה לקויה בענף הרכב בארץ. תבחר טוב את המוסך, אם תרצה לשפץ.

כשתרכוש את המנוע, תצטרך להסתמך על זה שהמנוע לא עבר שיפוץ כושל כזה, אחרת תקבל בדיוק אותה תוצאה.

שיפוץ מנוע, כשנעשה טוב - מחזיר את החלקים המשופצים לתפקד כחדשים, מה שלא קורה במנוע משומש.

מנוע משומש - הימור. שווה במקרה שהמנוע המועמד לשיפוץ לא מתהדר בתכונות טובות, לא שווה במקרים אחרים.

שכחתי להוסיף - מקרים חוזרים של שיפוץ ראש מנוע יכולים גם הרבה פעמים לבוא מהזנחה וחוסר תשומת לב של בעל הרכב.

פורסם

בעיה מאוד נפוצה היא מות הראדיאטור חימום פנימי ברכבים האלה

שווה לך לבדוק את זה לפני שעוקצים אותך ב6 אלף שקל

פורסם

לגבי רדיאטור... האם בוצע ניקוז אוויר כנדרש?,האם הרדיאטור חדש או משופץ ?

לגבי ראש המנוע: יש לך ככל הנראה פריצת אטם ראש אם מים יוצאים מהאגזוז.

מתי נעשה שיפוץ הראש והאם עדיין הוא באחריות ?

המחלה בדייהטסו שרייד כמו באפלאוז אחיו התאום הוא שבלוק המנוע העשוי מסגסוגת אלומיניום נאכל עקב שימוש במי ברז במקום בנוזל קרור.

יש לפרק את ראש המנוע ולמסור אותו לחרט שם יעשו את הבדיקות ויאבחנו האם הראש כשיר או פסול.

אם הראש לא פסול ישפצו,ימלאו,יחרטו,ישימו אטם חדש (כדאי מקורי) ויעשו יישור.

(אם מחליפים רק אטם בלי לעבור את כל התהליך שציינתי יש סיכוי לתקלה חוזרת)

אם הראש פסול האופציות הן להביא ראש אחר מפירוק ולשלוח אותו לשיפוץ קומפלט כי זה חתול בשק או לקנות מנוע מפירוק,לפתוח ולשפץ אותו או לקנות מנוע קומפלט מפירוקיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בעיה מאוד נפוצה היא מות הראדיאטור חימום פנימי ברכבים האלה

שווה לך לבדוק את זה לפני שעוקצים אותך ב6 אלף שקל

למה להטעות את פותח השרשור? לפי מה שהוא תאר המסקנה ברורה ביותר:

אם היתה נזילה מהרדיאטור הפנימי השטיח של הנהג היה כבר מזמן רטוב ומלא במים- רואים את הנזילה.

פותח השרשור ציין שאין שום נזילה !!!

בנוסף דליפת גזי פליטה למערכת הקירור מסמנת בצער רב על מותו של ראש המנוע בסיכויים גבוהים מאוד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המנוע יהייה חדש מהמפעל. הוא רוצה להזמין מיפן.

הוא מוכר לך לוקשים , נכון שיש יבוא משומשים מיפן . אבל יבוא מנוע חדש יעלה

לך עוד הרבה צפונה (ש"ח) ממוסך טאהר שבעפולה.

עצתי לך חפש (היה שרשור לרכב כמו שלך) וגם פתח דפי זהב והרם כמה טלפונים .

רק לאחר שתהייה לך תמונה רחבה - תחליט .

• תוכן חדש...