Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את העניין של וואקום שכתבו לך לבדוק, לא בדקת. תזכיר לי, למה אתה בא לשאול עצות? אתה מתעצל לצאת מהאוטו ולפתוח מכסה טנק דלק? או שאתה פשוט לא כותב שניסית וזה לא שינה כלום? תכתוב גם ממצאים שליליים, זה עוזר לסנן דברים.

לחיצת גז בניוטרל בקושי שואבת דלק, כי אין מאמץ על המנוע. הבדיקה הזאת לא מעניינת. כנ"ל כל הבדיקות בסל"ד סרק הקשורות למשאבת דלק.

זה קורה לך יותר כשהמיכל קרוב ללהיות מלא, או שאין קשר?

ניסית להעביר הילוך ל-N כשזה קורה? אם התופעה ממשיכה - אין שום קשר לתיבת הילוכים.

אם התגובה היא ללחיצת גז, והרכב ניזון מקרבורטורים - כמעט בטוח שזה מכאני, ולא חשמלי. וכמעט בטוח שאי ספיקת דלק מביאה לתוצאות כאלה. אם זה לא וואקום במיכל, ולא תיבת הילוכים - תחליף משאבת דלק ופילטר דלק.

לי יש את אותה בעיה בוולקן שכאשר אני מסובב את ההגה ימינה ויש לי פחות מ3/4 טנק דלק האוטו כאילו נחנק ....

כנראה, זה בגלל מיקום היניקה ממיכל הדלק ב-ZX, ואולי צינור יניקה קצר מדי. גם אצלי זה קורה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב BX הישנה שלי זה קרה לי כמה פעמים עד שעליתי על זה.

תחליף מכסה מפלג+כבלי הצתה.

כמו כן בדוק אם המפלג תקין.

לי זה פתר את הבעיה

משאבת הדלק שלך היא מכאנית ואם היא היתה דולפת היית רואה את זה כי היא ממוקמת מעל מכסה השסתומים.

אפשרות אחרת שעולה לי בראש אחרי מחשבה קלה.

קרה לי פעם אחת נוספת (אחרי החלפת מכסה המפלג וחוטי ההצתה) אותו המקרה ואז ראיתי שאחד מחוטי החשמל שיוצא מהקוייל (יש 2) רופף מאד.(אני לא מדבר על חוט ההצתה) התנודות של האוטו (במיוחד בסיבובים ופניות) היו גורמים לחוט הזה לזוז ולהתנתק ואז האוטו פשוט נחנק וכבה.

בדוק גם שם.

פורסם
ננסה שוב...

חבל על הכתיבה שלך, גם כך לא רואים את התגובות העיניניות, ומתיחסים רק לתשובות התפלות.

הבעיה קשורה למערכת הדלק בלבד, אני מוכן להמר על מנוע של BX.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, איזה מן בעיה במערכת הדלק מופיעה בדרגת חומרה שכזו, ונעלמת כלעומת שבאה לאחר דקות ספורות עד הפעם הבאה ?

אני מסכים שזו אפשרות, אבל דווקא הכיוון של התקלה במפלג שנשמע יותר סביר. תקלה באיחור\קידום הצתה תגרום בדיוק לתופעות כאלה של השתנקות תחת עומס, לא?

פורסם

ארנון ידידי שלום רב!

להווי ידוע לך שצריכת הדלק בסרק, אפסית.

ללא עומס במנוע סלד המנוע יעלה, גם עם אספקת דלק חלקית.

אם זאת בנסיעה בכביש פתוח, ובעיקר בעלייה אספקת הדלק חלקית,

מפלס הדלק בקרבורטור יורד, משאבת הדלק איננה מצליחה לספק את החסר, בגלל לחץ נמוך הנגרם בגלל מסנן דלק סתום, משאבת דלק תקולה, צנרת דלק סתומה/ קרועה/ יונקת אוויר, נחיר הדלק הנמצאים וטבולים בתתית תא המצוף, יונקים אוויר/ דלק לסרוגין, מה שגורם לירידה בתאוצה/ קרטועים, ועד לכבוי הרכב, בניסיון להמשך הנסיעה, מעבר ההמנוע להילוך סרק, ועזיבת דוושת התאוצה, מאפשרת למשאבת הדלק, למלאות את החסר, ובניסיון נוסף בנסיעה, הבעייה כמעט לא מורגשת.

מכיוון שבוודאי ידוע לך, שתקלות ברכב, לא מתקנים על ידי מתן נחושים על מסך המחשב,וכל ספקולצייה לפ,תרון הבעייה אפשרית אך לא מעשית, בוא נאפשר למוסך לאתר את הבעייה, והטיפ היחידי שאני יכול לספק למוסך, להתחיל מן הקל לכבד.

להתחיל בהחלפה סיטונית, של חוטי הצתה, רוטור מפלג, מודול הצתה, משאבת דלק ועוד, ללא בדיקה ראשונית, היא לא מקצועית, יקרה, וברוב המקרים לאחר ההחלפה, מתגלה שהבעייה נמצאת מול העינים, וסידורה פותר את הבעייה, וכל ההחלפה של הפריטים שהזכרתי, היתה מיותרת מלכתחילה, עם כי לא מזיקה לרכב, רק לכיסו של הלקוח.

כידוע לך איתור ואבחון בעייה, הוא האלף בית של המקצוע, תיקון הבעייה הוא שולי, והתוצאה שמתקבלת לאחר אבחון מקצועי מדוייק, הוא הבונוס לשכר העבודה.

בברכה

צביקה

פורסם
אתגר למומחי סיטרואן bx... – באמצע נסיעה מנוע נחנק

ברשותי סיטרואן BX 1.6 87' אוט'. נוסעת מצוין, לא מזמן החלפתי סטרטר ואת כל הבומבות.

בזמן האחרון מופיעה אצלי תקלה מוזרה ומעצבנת, שעדיין שום מוסך לא הצליח לעלות עליה:

באמצע נסיעה (לאחר כחצי שעה), בפתאומיות, המנוע מגיב בלחיצת גז כאילו לא מגיע לו דלק. הוא מאט באופן דרסטי ומתחיל לגמגם. לחיצה על דוושת הגז מאיטה את האוטו במקום לקדם אוטו/אותו. אם עוצרים – האוטו לעיתים נכבה. ייתכן שהדבר קורה בעקבות מאמץ לא גדול (עלייה/עקיפה).

החשש הראשון היה של דלק מהול/מנוע מפויח. מאז הוספתי תוסף והחלפתי שתי תחנות דלק. לא עזר.

החשש השני היה של בעיה במשאבת/מסנן דלק אבל מכיוון שרוב הזמן האוטו נוסע חלק והמנוע עובד טוב – אז כנראה שזה לא הבעיה.[למה לא? ]הלכתי לשני מוסכים ושניהם לא זיהו את הבעיה ( האם הם טרחו לבצע איתך נסיעת מבחן?)כי היא לא קרתה באותו רגע), ושניהם טענו שהמנוע עובד חלק. מוסכניק אחד אמר שלא יכול להיות בעיה במשאבה כשמנוע עובד כל-כך יפה בעמידה. סמי המפורסם (לשעבר מפליקס) יצא לחופש אבל אמר טלפונית שיכול להיות שזה קשור לגיר וצריך לבדוק שמן גיר. (בהערה: בזמן התקלה אז לפעמים ההילוך קופץ למטה – יכול להיות שיורד אפילו מרביעי לראשון, כמו קיק-דאון פראי ולא מוצלח, ואולי זו בעצם הבעיה). בדקתי שמן גיר והוא תקין.

חשש נוסף הוא כמובן הקרבוראטור, הכיוונונים שלו וכו'.

יש למישהו רעיון? הצעה? כיוון?

קצת קשה להראות למכונאי את הבעיה, כיוון שאי אפשר לצפות מתי היא תקרה...

תודה מראש...

אגב, תודה לכל המגיבים על הבעיה עם הסטארטר (באמת מועיל להקיש עליו...), בסוף החלפתי לחדש.

אתה מכיר את ההוא שחיפש את המטבע מתחת לפנס...?

הבעייה נמצאת מול הפנים שלך, ואתה מבטל אותה במחי יד, ועובר לדברים שוליים, וכלל לא קשורים.

משאבת דלק מספקת דלק מינמלי בסרק, לכן לקבןע שמשאבת דלק תקינה בסרק, כגי המנוע עובד עגול, מבלי לבדוק לחץ דלק הוא כלל לא מקצועי, ולך חפש לך מכונאי אחר.

לגבי הקרבורטור גרגר לכלוך שנסחף לקרבורטור, יכול לגרום לצרות צרורות, לסתום את נחירי הדלק דווקא במאמץ, כשאתה זקוק להעשרת דלק, וכוונים כמובן לא יעזרו, אלא רק פרוק הקרבורטור לגורמים, לנקוי יסודי, להרכבה מחדש לכוון ולנסיעת מבחן...

את הלשון שלך המלקקת שפתיים אני יכול רק לדמיין.

גש למכון קרבורטורים מקצועי מומלץ, ובעל שם בתחומו, את האור של הפנס תמצא שם.

בהצלחה

צביקה

פורסם

יש לי bx שנת 88 היתה לי בעיה דומה החלפתי מפלג וזה לא עזר בסוף התברר שזה היה סליל ההצתה שהיה מתחמם לאחר נסיעה של כחצי שעה ואז היה מגמגם ורוצה להתכבות .מקווה שעזרתי בהצלחה

פורסם

גבירותי ורבותי, יש פתרון לתעלומה! והוא מביך קצת...

ראשית, אבקש להגן על כבודי (שדי נרמס פה, לדעתי...) פרסמתי הודעה ראשונה אתמול , וההענות כאן היתה נפלאה. אבל אני לא קראתי את ההודעות עד אחרי הנסיעה של הבוקר (לא ציפיתי שכבר יהיו תגובות), ולאחריה ראיתי שהיתי צריך לעשות בדיקות בזמן נסיעה וכו', אני מתנצל אם מישהו נפגע, אבל שמתי את הרכב במוסך ורק אז קראתי את התגובות ודיווחתי על הנסיעה.

בעקבות התגובות התקשרתי למוסך ואמרתי לו שיבדוק את מערכת הדלק באופן דחוף. מסתבר באמת שמסנן הדלק נסתם לחלוטין, כנראה בעקבות דלק מזוהם או שלא החליפו אותו בטיפול האחרון. תיקון של עשרה שקלים והאוטו נוסע כרגיל.

צרור ברכות ומחמאות למזהים נכונה, ורוב תודות על כך.

לסיום כמה פרטים על הרכב.

קניתי אותו לפני כחודשיים, יד ראשונה (!), 90K (!), מדמות ירושלמית מרתקת שכמעט ולא יצאה מהעיר. 20 שנה שהוא נוסע איתו לעבודה במרכז העיר וחוזר. כל המערכות המקוריות, כולל מזגן וחלונות חשמל, פועלות. בעליו הקפיד לשמור כל מסמך שקשור לרכב ולטיפול. יש לי את ספר הרכב המקורי, פרסומת מהעיתון (שנת 88 ) למוסכי סיטרואן, קבלות על שמנים מתחילת שנות ה90, כל מעקב הטיפולים אצל פליקס, ועוד ועוד. הרכב הגיע עם קלסר עב כרס...

מאז שקניתי אותו החלפתי סטרטר (שהיה עוד מהקנייה) ושיפציתי בומבות.

קיבלתי את הרושם מהפורום שאנשים נוטים לזלזל בקנייה של רכב כזה, הרבה אומרים שניתן למצוא אותו תחת כל עץ רענן ובחינם, ושגם בחינם לא שווה לקחת אותו. אני לא מסכים עם השחצנות הזאת, זה אחד הרכבים המוצלחים והאוונגרדים שיצאו עד היום (בטח מבחינת עיצוב, שמתם לב שכמעט ואין לו קו מעוגל אחד???) ואין שניה לחווית הנהיגה שלו (לאחי היו חמישה סיטרואנים כאלו) אבל נחיה ונראה, אני אדווח בהמשך הדרך כמה הוצאות הוא גורר. לדעתי, במצב שלו, ובלי עין הרע, יש מצב להפתעה חיובית. אני חושב שבמחיר ששילמתי עליו, אם נסעתי חודש חודשיים ונהנתי מהנהיגה - זה כבר שווה את זה..

המון תודה והערכה על הפורום המדהים, המקצועיות וההשקעה, זה נוטע הרבה ביטחון גם לבחור חסר נסיון כמוני.

סיטרואן BX. וקוראים לו מתי. אוטו מתי.

פורסם

ועל זה נאמר:

ההר הוליד עכבר.

המוסך יצא סנדלר.

ויש להרכיב משקפי שמש בקיץ, כדי לא להסתנוור מחיפוש המטבע באור השמש, במקום במקום חשוך שם הוא נמצא.

תודה על העדכון, ועל התאוריה שמכונאי שמסתמך על מבט בלבד ללא בדיקה לעומק, הוא סנדלר, ולכן חפש לך מכונאי אחר.

המלצה : החלפת מסנן דלק , ונקוי קרבורטור הוא שלב חובה בקניית רכב משומש וישן .

בברכה

צביקה

פורסם

טוב, בפעם הבאה תבדוק, אולי זה קורה בשל בלמים תפוסים...סתם, ציניות שלא במקומה, אני יודע, העניין הוא שתמיד צריך להתחיל לחפש בקל ובברור לפני שמסתבכים עם החלפות שונות ומשונות ברכב של רכיבים שלעתים יכולים להיות יקרים.

כבר נתקלתי בבחור שהחליף חצי ממערכת ההצתה לפני שהבין שנגמר לו הדלק...

בכל מקרה, אני מסכים עם פותח השירשור; ה BX הוא רכב לא רע כאשר הוא מטופל באהבה (ולא, זה לא תמיד אומר הוצאות נכבדות), אני החזקתי 2 BX שנת 87 ושנת 91 ולמרבה הפלא הישנה יותר לא הראתה אפילו סימן אחד לתקלות הידראוליות ובמשך השנתיים (אולי יותר, לא זוכר) שהחזקתי אותה לא היתה לי נזילה אחת, בסוף התפתיתי להחליפה בחדשה יותר וזו לא הפסיקה לעשות לי צרות עם המערכת ההידראולית - תמיד היתה איזו נזילה קטנה ומעצבנת.

למרות האמור לעיל אני מוכרח להוסיף שהקסנטיה שקניתי (מנוע 2.0 16V ידנית) מהווה שדרוג אדיר שתמיד רציתי לבצע ומאז שיש לי אותה אני פשוט מאוהב בה.

רציתי למכור אותה ופעמיים התחרטתי ברגע האחרון.

לסיכום, חוסר האמינות של ה BX שוב הוכיחה את עצמה, פילטר דלק סתום...איך היא מעזה בכלל.

וצביקה; לא יפה לצחוק על סנדלרים, אני דווקא מכיר אחד שעושה עבודה מצויינת ומביא הרבה כבוד למקצוע שלו.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
קיבלתי את הרושם מהפורום שאנשים נוטים לזלזל בקנייה של רכב כזה, הרבה אומרים שניתן למצוא אותו תחת כל עץ רענן ובחינם, ושגם בחינם לא שווה לקחת אותו.

אנשים נוטים לזלזל בכל מה שהם לא מכירים.

תתחדש. זו אכן מכונית נפלאה, ולמרבה ההפתעה גם אמינה.

טיפ אחד: אם צינור שמן הידראולי מתבקע ומתחיל לנזול, החלף אותו. אל תתפתה לכל מני מוסכניקים שיציעו לך "מעקף". זה יחזיק חודש עד שהגומי העייף יתבקע במקום אחר, ואתה תתחיל להאמין שמדובר במכונית "לא אמינה".

החלפה של הצינור לחדש תיתן לך שנים ארוכות של שקט.

אם מתחזקים את המכונית הזו כראוי, היא מסוגלת לנסוע כמעט עד אינסוף.

אם אתה זקוק לסיוע בחלקים\מידע וכיוב' אל תהסס לשאול.

ארנון

בעלים גאה (כן, כן :-) ) של BX GTI.

נ.ב. צביקה, Wondered, סחטיין. :mm_yeah:

פורסם

עוד תגובה מבעל BX

כמו שארנון אמר - המכוניות האלו בהחלט יכולות לנסוע עד אין סוף.

ורק טיפ אחד בשבילך.

מי היא הדמות הירושלמית אני יכול רק לנחש - אבל אני מייעץ לך בחום.

תבדוק בספר הזה מתי החליפו צינורות הידראוליים (תמנון):idea:

אם זה לא קרה ב 5 שנים האחרונות, הייתי ממליץ לך להתחיל בזה לפני כל דבר אחר באוטו. אפילו לפני קרבורטור. (והסליחה עם צביקה:wink:) וזה בשביל שתוכל להגיע לצביקה בשביל הקרבורטור ולא על גרר.

יש לי כבר 10 שנים BX - בבעיות אמינות מיוחדות לא נתקלתי.

תהנה מהרכב ובהצלחה.

207gallery_15400.jpg

פורסם

או, סוף סוף משבי עידוד מרעננים מכיוון המקצוענים....

כמה הערות קטנות:

1. אין לי הבנה טכנית במכוניות, זהו הרכב הראשון שבבעלותי (עד היום נהגתי על רכבים של אחרים וכל החיים על קטנוע). אבל יש לי ידיים טובות והבנה טכנית (חלק מהמקצוע...) ורצון ללמוד קצת את הנושא. לא נראה לי שצריך כל טיפול 10K להיפרד מסכום דומה בשקלים, רק בגלל התמימות וחוסר ההבנה שלי...

2. העובדה שעברתי שלשה מוסכים ואף אחד לא חשב על הכיוון, כשאני הקטן וחסר הנסיון כל הזמן הצבעתי לכיוון - מדאיכה. הגדיל לעשות מוסך (אני מתלבט אם לחשוף אותו), שאמר לי שהוא לא מתקרב לרכבים כאלה. התחננתי בפניו, מכיוון שהייתי כמעט תקוע באמצע הדרך, שרק יצביע לי על המבנן - שאני אדע לאן להסתכל... - הוא לא יכל לעשות צעד נוסף ולפתוח אותו? אני משום מה החלטתי לא להסתבך עם זה בעצמי. טעות פאטלית - מסננת פלסטיק של 10 שקל שמחוברת בשני מחזקים לצינור גומי... נו באמת...

3. אני חייב עם זאת לציין לטובה את מוסך אריה את בני בירושלים (תלפיות, יד חרוצים 4) הייתי אצלהם 3 פעמים. כל פעם הם בדקו, עשו כיוונים שונים, העלו על הליפט, וסירבו לקחת כסף. בסוף הם לקחו על הפילטר וקצת עבודה. במוסך אחר כבר היו משפצים חצי מהמערכות, מחייבים על 10K ולא פותרים את הבעיה. יושר והגינות הם שם המשחק כאן ולא קל למצוא אותם במחוזותנו.

תודה על הכל!

סיטרואן BX. וקוראים לו מתי. אוטו מתי.

• תוכן חדש...