Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי גולף שנת 2000, 2000 סמ"ק

לפני כמה ימים התקנתי סוף סוף את המערכת המטורפת שלי, כאשר בבגאז' הותקן

מגבר של חב' KICKER דגם: SX900.4.

הכל היה טוב ויפה עד ששמתי לב שבכל נסיעה המגבר מתחמם אבל מאד!!! למגבר יש אומנם מאוורר, אך הבאגז'

אצלי די אטום ולכן אין סירקולציה של אוויר, לא הפריע לי כל כך (למרות שחטפתי כוייה מהמגבר, כן זה מגיע לכאלו

דרגות חום!!!)

אבל המגבר הפסיק היום לעבוד, בטענה שהוא OVERHEATED, יש איזה פיתרון למישהו איך לגרום לקירור סדיר

של המגבר, או להתקנת מזגן פנימי/מאוורר שיקרר או משהו כזה לבאגז', שיקרר את העניינים?!

תודה מראש!!!

8) ...So When The Sun Meets The Sky

HU: Eclipse CD7100/F.S: Pioneer TS-C720PRS

F.S : Kicker SS65.2/SAmp: Kicker SX900.4

Sub Amp: DLS A6/Sub: JL12W6V2

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אתה כ"כ בטוח שזו בעיה ב"סירקולציה של האוויר בבגאז'"? חשבת אולי שזו יכולה להיות בעיה של המגבר? חיבור לא נכון? כבל רופף? עוד מיליון ואחד סיבות אני יכול למנות.

למכירה מגבר פולס אודיו 4 ערוצים ba-2900-הקלק

פורסם

כנראה שהמערכת שלך מטורפת מדי בשבילך:)

אם אתה רוצה לחבר מאוורר, אז RELAY פשוט של אמפרים בודדים + מאוור מחשב 80 מ"מ 12V יעשו את העבודה יופי טופי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני מתכנן לעשות משהו בנושא כדי לנסות למנוע גם התחממות עדיתי למגבר JBL

אני חושב לשים אותו בקופסאת עץ יעודית אטומה עם 2 פתחים עליהם יולבשו מאוורירי מחשב 10 ס"מ, האחת יכניס אויר והשני יוציא החוצה.

השאלה היא האם אתם חושבים שזה צריך להספיק?

או שזה לא טוב?

אשמח לשמוע פידבקים חיוביים או שלילים כאחד.. :]

פורסם

אני קניתי 3 מאווררים של 120MM מאיבורי, 18 שקל כל אחד. סללתי כבל דק אל המתח מהסויץ', חיברתי את הכבל אל המאווררים.

מאז המגבר עובד כמו שצריך אצלי מבלי להתחמם ולא צריך ממסרים, איך שאני מניע את הרכב אז גם המאווררים מתחילים לעבוד.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
למה אתה כ"כ בטוח שזו בעיה ב"סירקולציה של האוויר בבגאז'"? חשבת אולי שזו יכולה להיות בעיה של המגבר? חיבור לא נכון? כבל רופף? עוד מיליון ואחד סיבות אני יכול למנות.

אין ספק שהועלו כאן עוד כמה סיבות טובות למקרה שיכולות לגרום לכל הבעייה, אבל המגבר הותקן אצל מתקין מקצועי ביותר

המינוס מחובר כמו שצריך...

לגבי אלו שהציעו לחבר מאווררים, חשבתם על זה שאם יש בבגאז' חום של 40-60 מע' כל הזמן (ביום שמש) ואין כניסה של אוויר

כי הבגאז' די "אטום", אז מה זה יעזור אם המאווררים יזרקו סתם אוויר חם על המגבר, זה לא ממש יקרר אותו, ע"י זריקת אוויר

חם על מגבר שלוהט ממילא...

הבעייה היא, שאם הייתה כניסה ויציאה של אוויר, אז... אולי החום היה יכול לצאת, אוויר קר יותר להכנס, וככה המגבר היה פולט

את החום, והיה "נזרק" עליו אוויר קר יותר ממאווררים חיצוניים...

יש עוד הצעות למישהו, או איך לבצע את התקנת המאווררים?

פורסם

אני עובד בחנות מחשבים בכל חנות מחשבים תוכל למצוא מאווררים בגדלים שונים תקח שני מאוורים גדולים (לפחות 120מ"מ ) תבנה מסגרת מעץ למגבר ובידיוק כמו שאמרת אחד תכוון ליציאת אויר ואחד לכניסה רצוי שהם יהיו בצדדים תקח לדוגמא כל מארז פשוט של מחשב....

זה אמור לעשות את העבודה .

פורסם

מזכיר לי שראיתי מערכות קירור עם נוזל קירור של THERMALTAKE וחברות דומות, המחירים של מערכת כזו נעה באיזור ה 600 ש"ח לא כולל הנוזל קירור.

מעניין עד כמה זה באמת אפקטיבי ומי שם דבר כזה ברכב שלו.:-)

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

יש מערכות כלאו למחשבים.

יעילות תלויה בטיב המערכת ובתקציב :wink:

נראה לי overkill לשים דברים כאלו למגבר ברכב - הטמפרטורות כאן לא דומות בכלל למה שהולך בתוך רכיבים של המחשב.........

אבל רעיון מקורי ומגניב :-)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לגבי אלו שהציעו לחבר מאווררים, חשבתם על זה שאם יש בבגאז' חום של 40-60 מע' כל הזמן (ביום שמש) ואין כניסה של אוויר

כי הבגאז' די "אטום", אז מה זה יעזור אם המאווררים יזרקו סתם אוויר חם על המגבר, זה לא ממש יקרר אותו, ע"י זריקת אוויר

חם על מגבר שלוהט ממילא...

הבעייה היא, שאם הייתה כניסה ויציאה של אוויר, אז... אולי החום היה יכול לצאת, אוויר קר יותר להכנס, וככה המגבר היה פולט

את החום, והיה "נזרק" עליו אוויר קר יותר ממאווררים חיצוניים...

מאווררים בהחלט יעזרו . הדברים שלך לא מדויקים.

גם אם יש טמפרטורה של 40-60 (אני מעריך שיש פחות בזמן נסיעה) , טמפרטורת עבודה של המגבר היא גבוהה הרבה יותר. הוספת מאווררים תגרום לזירמה של אוויר קר יותר מהטמפרטורה של המגבר ובכך תקרר אותו. נכון שיותר יעיל אם האוויר היה מגיע בטמפרטורה נמוכה יותר , אבל עדיין הוספת זוג מאוררים תוריד בהחלט את הטמפרטורה של המגבר. הנפח של הבגאז מספיק גדול בשביל לשמור על תהליך הקירור יעיל.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מה לעשות שאוויר חם עולה למעלה.

אז תעשה 2 חורים המגש/ מקום בחלק העליון של החיבור בין הבג'ז לחלל הרכב.

באחד תשים מאוורר שיוציא אויר חם. ובשני מאוור שיכניס אוויר. וליד המאוורר השני מאוורר שיזרוק את האוויר שניכנס על המגבר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
מה לעשות שאוויר חם עולה למעלה.

אז תעשה 2 חורים המגש/ מקום בחלק העליון של החיבור בין הבג'ז לחלל הרכב.

באחד תשים מאוורר שיוציא אויר חם. ובשני מאוור שיכניס אוויר. וליד המאוורר השני מאוורר שיזרוק את האוויר שניכנס על המגבר.

יאפ! זה בדיוק מה שתכננתי לעשות בסופו של דבר, אחרי ששקלתי את כל האפשרויות וישבתי איזה שעתיים היום מול

הבאגז' לבחון את כל האפשרויות, אני פשוט אעשה בנייה קטנטנה מתחת לרמקולים האחוריים שלי ומתחת לכל חור

אשים מאורר גדול של 120 מ"מ לפחות, ואני מקווה שזה יפתור את הבעייה, אחרת... אני עוד אחפש לי מיני מזגן לבאגז'

ואגב... מישהו בכאן הזכיר מע' קירור של טרמלטק, ואכן גם על זה הסתכלתי על זה, אבל 2 דברים אחד זה מאד יקר..

והשני, זה לא מספיק גדול בשביל לכסות את רוב המגבר שלי, שהוא באורך 60 ס"מ לפחות! :)

אבל רעיון לא רע.. מעניין באמת אם אפשר להפעיל דבר כזה..

תודה לכולם, על העצות והרעיונות.. מזל שיש את הפורום הזה!

THANKS! =)

פורסם

מעבר לנושא האוורור הייתי גם בודק עם עובי החוטים שרצים מהמגבר למצבר מתאים להספק המגבר.

חוט מינוס - תדאג שיהיה קצר ככל האפשר ורצוי שיהיה עבה יותר מהחוט של הפלוס אם לא - לפחות באותו העובי.

- אם המגברים שלך מספקים מעל בין 350 RMS ל 500 RMS - אתה צריך לפחות כבל ראשי של 4 גייג' (אל תיקח את המילה שלי בקשר לזה כי יש טבלאות מדוייקות בנושא הזה - אבל סביבות העוצמות האלה אתה צריך לפחות 4 גייג')

ואם המגברים שלך מספקים יותר מזה אז כנראה שאתה צריך כבל 4 גייג' לכל מגבר בנפרד או לפחות למגבר של הסאב.

דבר שני - כיול מערכת - בדקת אם האות שנכנסת למגבר היא בסף הרגישות התקני שלו? ניסית לראות אם סגירה של הגיינים עוזרת בנושא?

מעבר לזה - תפתח באמת שני חורים במגש האחורים ותשים שם שני מאווררים - כשאתה נוסע עם מזגן ברכב זה יעשה הבדל משמעותי מאוד.

- תשקול התקנה של המגבר מתחת לכסאות הקדמיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש סוג קירור של מחשבים שמשתמשים באיזשהו חומר שמקרר בצורה מטורפת-ולא לא הורס,מקרר מבפנים-זה מין אוויר דחוס אבל קר ,קר מאוד.

לא מערכת קירור של מים-אלה משהו כמו אוויר .

בכל מקרה משתמשים בזה בOC וזה מקרר בצורה מעולה-עולה בסביבות ה200-300 ש"ח אם אני זוכר נכון אבל אפשר להשתמש בזה תמיד.

• תוכן חדש...